Jump to content

Βρήκα 12000 κομμάτια BH-6 chips "σκέτα"....

hipro5

Recommended Posts

• Replies 208
  • Created
  • Last Reply

ΝΑ πού αποσκοπούσε τελικά ο bigtoe : Hipro..you have absolutely NO IDEA whats involved with this....make a fast buck by buying and sellling the chips on to another dram manufacturer as just randomly soldering chips to a PCB is not going to get you good modules...trust me i work for a dram manufacturer you know

ΙΣΩΣ να τα θέλουν γι'αυτούς.........Who knows??? :D

Τη νύξη για τις EB την προσέξατε; Τελικά πρέπει να σου έχει άχτι Γιώργο όχι μόνο γιαα τα chips που βρήκες αλλά και για τα mods γιατί έτσι αποτρέπουν τους άλλους από το να αγοράσουν το booster. Μήπως ξέρει και Ελληνικά και διάβασε το thread στο οποίο λέγαμε να φτιάξεις δικό σου booster; :devil:

Αρχική απάντηση από hipro5

ΝΑ πού αποσκοπούσε τελικά ο bigtoe : Hipro..you have absolutely NO IDEA whats involved with this....make a fast buck by buying and sellling the chips on to another dram manufacturer as just randomly soldering chips to a PCB is not going to get you good modules...trust me i work for a dram manufacturer you know

ΙΣΩΣ να τα θέλουν γι'αυτούς.........Who knows??? :D

δε ξέρω εγώ δε νομίζω να θέλει να πει κάτι τέτοιο ο ποιητής. Δε βρίσκω το λόγω να κάνει τέτοια μανούρα ένας υπάλληλος της OCZ για 1000 κομμάτια... απ ότι την άλλη δίνει πληροφορίες για το πια είναι η σωστή μέθοδος για να γίνει η δουλειά (ένα μάπα IC να πέσει στην 8άδα, πόσο μάλλον στην 16άδα και αυτό ήταν). Αλλά αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι που βρέθηκαν τόσα πολλά BH στην αγορά. Φοβάμαι μην είναι αυτά που δε διαλέχτηκαν... δε ξέρω, Hipro καλύτερα είναι να τους πρήξεις λίγο μπας και σου δώσουν 8 από δ αυτά, του φούστη τόσα κομμάτια πρόκειται να αγοράσεις, εδώ οι εταιρίες δίνουν δωρεάν δείγματα χωρίς δέσμευση ότι θα παραγγείλεις. Ελπίζω βέβαια απλά να λέω μαμακίες και οι μνήμες να μαμάνε :D θα ωφεληθούμε όλοι από αυτό. ;)

και κάτι ακόμα, μπορείς να καταλάβεις αν τα BH είναι καθαρή σειρά ή είναι από αυτά που δε διαλέχτηκαν από εταιρίες, αν τους ρωτήσεις αν τα steps στα ICs είναι σε σειρά και όχι σε τυχαία ακολουθία. Λογικά αν είναι stock κατευθείαν από το εργοστάσιο τα steps των ICs θα είναι σε σειρά... ή λέω βλακείες...

Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 17:37]

δε ξέρω εγώ δε νομίζω να θέλει να πει κάτι τέτοιο ο ποιητής. Δε βρίσκω το λόγω να κάνει τέτοια μανούρα ένας υπάλληλος της OCZ για 1000 κομμάτια... απ ότι την άλλη δίνει πληροφορίες για το πια είναι η σωστή μέθοδος για να γίνει η δουλειά (ένα μάπα IC να πέσει στην 8άδα, πόσο μάλλον στην 16άδα και αυτό ήταν). Αλλά αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι που βρέθηκαν τόσα πολλά BH στην αγορά. Φοβάμαι μην είναι αυτά που δε διαλέχτηκαν... δε ξέρω, Hipro καλύτερα είναι να τους πρήξεις λίγο μπας και σου δώσουν 8 από δ αυτά, του φούστη τόσα κομμάτια πρόκειται να αγοράσεις, εδώ οι εταιρίες δίνουν δωρεάν δείγματα χωρίς δέσμευση ότι θα παραγγείλεις. Ελπίζω βέβαια απλά να λέω μαμακίες και οι μνήμες να μαμάνε :D θα ωφεληθούμε όλοι από αυτό. ;)

Τα τσιπάκια αυτά τα βρήκα ΟΧΙ στην αγορά πού λές , αλλά από εταιρίες που ΔΕΝ ασχολούνται με το συγκεκριμένο είδος γι'αυτό ίσως να μην βρέθηκαν μέχρι τώρα...........και ΔΕΝ είναι 1000 κομμάτια αλλά 12000 + άλλα 12000 BH-5 = 24000 κομμάτια σύνολο.........Όχι και λίγα........ ;)

Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 17:42]

και κάτι ακόμα, μπορείς να καταλάβεις αν τα BH είναι καθαρή σειρά ή είναι από αυτά που δε διαλέχτηκαν από εταιρίες, αν τους ρωτήσεις αν τα steps στα ICs είναι σε σειρά και όχι σε τυχαία ακολουθία. Λογικά αν είναι stock κατευθείαν από το εργοστάσιο τα steps των ICs θα είναι σε σειρά... ή λέω βλακείες...

Σωστά τα λές.........Λογικά ΔΕΝ θα πρέπει να είναι "χύμα" αλλα στά προστατευτικά τους "bars" πού είναι και αντιστατικά........

Oπως καταλαβαινω endu,μαλλον υπαρχου κ BH μουφες,ετσι?

δηλαδη ποσο μουφα σε σχεση με τα καλα ΒΗ ??

εχεις ακουσει τιποτα για κανα dimm με μουφες ΒΗ ποσο ανεβηκε?

Σωστά τα λές.........Λογικά ΔΕΝ θα πρέπει να είναι "χύμα" αλλα στά προστατευτικά τους "bars" πού είναι και αντιστατικά........

;) γι αυτό δε ρωτάς αν είναι στα tapes ή μέσα σε κανένα κασάκι... Και προς αποφυγή παρεξηγήσεων δεν αμφισβητώ τις ικανότητες σου να φτιάξεις τα sticks αλλά μόνο την ποιότητα των ίδιων των ICs που πρόκειται να παραγγείλεις... :flower:
Αρχική απάντηση από fantacid

Oπως καταλαβαινω endu,μαλλον υπαρχου κ BH μουφες,ετσι?

δηλαδη ποσο μουφα σε σχεση με τα καλα ΒΗ ??

εχεις ακουσει τιποτα για κανα dimm με μουφες ΒΗ ποσο ανεβηκε?

είναι γνωστό εδώ και 2 χρόνια ότι η Corsair, ΟCZ και Muskin διάλεγαν τα Winbond που βάζαν για 2-2-2.

Σχετικά με το προγραμματισμό του SPD, πιστεύω είναι καλύτερα να αντιγραφτεί αυτό του SPD της Κingstone από τα value, δηλαδή 2.5-3-3-7 και ότι άλλα timings έχουν καταχωρημένο και να αλλαχτεί απλώς το name string και ο seriaκος σε Hi-Pro κλπ. Aυτό θα διασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή συμβατότητα με τα κακοπρογραμματισμένα BIOS αφού η Kingstone έχει πολύ μεγάλη συμβατότητα (ειδικά η Value). (ακόμα και οι Corsair και Muskin μπορεί να συμβεί να μη POSTάρουν ένα board).

Αρχική απάντηση από Vagouridis

Kαι εαν η μνημη δεν εχει καθολου SPD δεν μπουταρει καθολου απο οτι καταλαβα?

εξαρτάται αν το BIOS δε διαβάζει το SPD για να setάρει τις μνήμες τότε δε θα έχει πρόβλημα, αλλά πλέον όλα τα καινούργια BIOS χρησιμοποιούν το SPD για να setάρουν τα default (πρώτο POST), και αν δε βρει τις πληροφορίες μάλλον θα αρχίσουν να βαράν καμπανάκια...
Αρχική απάντηση από Vagouridis [Σήμερα, στις 17:58]

Kαι εαν η μνημη δεν εχει καθολου SPD δεν μπουταρει καθολου απο οτι καταλαβα?

ησχιει αυτο?????:devil:

Αρχική απάντηση από enduracell [Σήμερα, στις 18:04]

Σχετικά με το προγραμματισμό του SPD, πιστεύω είναι καλύτερα να αντιγραφτεί αυτό του SPD της Κingstone από τα value, δηλαδή 2.5-3-3-7 και ότι άλλα timings έχουν καταχωρημένο και να αλλαχτεί απλώς το name string και ο seriaκος σε Hi-Pro κλπ. Aυτό θα διασφαλίσει την μεγαλύτερη δυνατή συμβατότητα με τα κακοπρογραμματισμένα BIOS αφού η Kingstone έχει πολύ μεγάλη συμβατότητα (ειδικά η Value). (ακόμα και οι Corsair και Muskin μπορεί να συμβεί να μη POSTάρουν ένα board).

Συμφωνώ........ ;)

και ΔΕΝ είναι 1000 κομμάτια αλλά 12000 + άλλα 12000 BH-5 = 24000 κομμάτια σύνολλο.........Όχι και λίγα........ ;)

Γιατί μας το κάνεις αυτό καλοκαιριατικό? Θέλεις να πάθουμε κανένα έγκαυμα στον εγκέφαλο και να τρέχουμε? :hehe:

να πω εγω κατι ομως αν το pcb δεν ειναι καλο δεν θα χασουν πολυ οι μνημες?

Αρχική απάντηση από zyx [Σήμερα, στις 19:11]

να πω εγω κατι ομως αν το pcb δεν ειναι καλο δεν θα χασουν πολυ οι μνημες?

Σίγουρα θα χάσουν........Τι με βάζετε να κάνω τώρα βρέ παιδιά???........Να κάτσω και να σχεδιάσω 6 layers PCB???.......Με εξτρα θωρακίσεις μέσα και έξτρα μονώσεις???.......Καλά.........Θα το σκεφτώ......... :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.