Jump to content

Νέος SSD στα 120GB ή 256GB ?

Vasilis 07

Recommended Posts

Από καιρό θέλω να πάρω ένα νέο SSD μεγαλύτερο από τον vertex 2. Aλλά επειδή δεν το πολυχρειάζομαι όλο το αναβάλω καθώς οι τιμές πέφτουν συνεχώς. Η τιμή όμως του 256αρη Samsung 830 στα 177 ευρώ (amazon) με κάνει να το σκέφτομαι για αγορά τώρα. Το θέμα είναι πως 256GB δεν χρειάζομαι για ένα λειτουργικό. Στον 60αρη τον έχω γεμάτο με όλo τo software που χρησιμοποιώ στα 40GB. O λόγος που κοιτάω για τον 256αρη είναι για dual boot δηλ. 2 partition (60GB Mac OS X/ το υπόλοιπο Windows 7). Αξίζει λέτε ? Μήπως με τα 2 partition έχω πτώση στις επιδόσεις ?

Στα 120-128GB είμαι ανάμεσα σε Samsung 830 - Vertex 4 - Corsair Performance Pro - Intel 520 (στα 190 ευρώ πλέον)

Τώρα που το ψάχνω καλύτερα,διαβάζω σε review τι στα 4k δεν είναι και ο καλύτερος :dirol:

Only when handling really tiny blocks, 4K or below, does it lack a little bit of performance, but above that it really kicks into gear and rolls out some very high speeds indeed

Overclock3D :: Review :: Samsung 830 SATA3 SSD 256GB Review :: ATTO and Conclusion

Στο Amazon, που το έχεις βρει 177 ευρώ; Μήπως μπορείς να βάλεις ένα link;

143,50GBP βγαίνει τελική στην πόρτα σου ή αλλιώς 177,3€

[ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005OK6VLS/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=A3P5ROKL5A1OLE]Samsung SSD 830 2.5inch SATA III 6GBps 256GB Notebook Accessory Kit with Free Norton Ghost 15: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

Δεν υπάρχει σε stock. Αλλά όταν υπάρξει θα σταλεί με αυτή την τιμή.

Στο Amazon, που το έχεις βρει 177 ευρώ; Μήπως μπορείς να βάλεις ένα link;

Εδώ είναι

[ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B005OK6VLS/ref=ox_sc_act_title_6?ie=UTF8&m=A3P5ROKL5A1OLE]Samsung SSD 830 2.5inch SATA III 6GBps 256GB Notebook Accessory Kit with Free Norton Ghost 15: Amazon.co.uk: Computers & Accessories[/ame]

Με τον φόρο πάει 144 λίρες όπως είπε και ο jax7480 κάπου 177 ευρώ βγαίνει (αν τον πάρεις πλήρωσε σε λίρες-βγαίνει πιό φτηνά)

α οκ ήταν στο αγγλικό amazon και για αυτό δεν το έβρισκα

Με τον φόρο πάει 144 λίρες όπως είπε και ο jax7480 κάπου 177 ευρώ βγαίνει (αν τον πάρεις πλήρωσε σε λίρες-βγαίνει πιό φτηνά)

:hmm: αλήθεια πως γίνεται να πληρώσω σε λίρες; (συνήθως πληρώνω με paypal για αγορές μέσω internet)

α οκ ήταν στο αγγλικό amazon και για αυτό δεν το έβρισκα

:hmm: αλήθεια πως γίνεται να πληρώσω σε λίρες; (συνήθως πληρώνω με paypal για αγορές μέσω internet)

Στο checkout,δεν θα επιλέξεις να σου εμφανίζει την παραγγελία σε ευρώ αλλά σε λίρες.

Στα 256Gb γιατί μόνο SAMSUNG ?

Δηλαδή έκανα βλακεία που αγόρασα 3εις CRUCIAL 256GB με 165€ τον κάθε ένα ?

Βλακεία όχι απλά θα έχεις λίγο πιο αργό 4Κ random read performance σε σχέση με τον 128άρη γιατί ο 256 m4 χρησιμοποιεί 8ΚΒ page size αντί για 4.

Στην πράξη βέβαια δε νομίζω να δεις διαφορά, οι Crucial είναι κορυφή κ τους πήρες και σε πολύ καλή τιμή οπότε (κ ειδικά στην τιμή αυτή) νομίζω ότι ήταν πολύ καλή επιλογή :neo:

Βλακεία όχι απλά θα έχεις λίγο πιο αργό 4Κ random read performance σε σχέση με τον 128άρη γιατί ο 256 m4 χρησιμοποιεί 8ΚΒ page size αντί για 4.

Στην πράξη βέβαια δε νομίζω να δεις διαφορά, οι Crucial είναι κορυφή κ τους πήρες και σε πολύ καλή τιμή οπότε (κ ειδικά στην τιμή αυτή) νομίζω ότι ήταν πολύ καλή επιλογή :neo:

Έχοντας δοκιμάσει 2,4,8,16ΚΒ cluster size σε SSD, οι διαφορές στις επιδόσεις είναι ανύπαρκτες.

Η επιλογή του adpanos ήταν κορυφαία καθαρά λόγω τιμής. Αυτή η τιμή πλέον δεν υπάρχει πουθενά, οπότε η επόμενη καλύτερη επιλογή είναι ο 256αρης Samsung από Amazon.co.uk. ο οποίος είναι και αρκετά πιο γρήγορος από τον M4. ΣΕ ΟΛΑ.

Έχοντας δοκιμάσει 2,4,8,16ΚΒ cluster size σε SSD, οι διαφορές στις επιδόσεις είναι ανύπαρκτες.

Η επιλογή του adpanos ήταν κορυφαία καθαρά λόγω τιμής. Αυτή η τιμή πλέον δεν υπάρχει πουθενά, οπότε η επόμενη καλύτερη επιλογή είναι ο 256αρης Samsung από Amazon.co.uk. ο οποίος είναι και αρκετά πιο γρήγορος από τον M4. ΣΕ ΟΛΑ.

Jax ναι το είπα ότι ήταν κορυφαία ειδικά λόγω της τιμής και ότι μάλλον δε θα δει διαφορά. Βέβαια διαφορά στην πράξη δε θα δει κανείς ανάμεσα και στον Samsung 830 και Crucial m4 (τους έχω κ τους δύο), οι διαφορές υπάρχουν μόνο στα benchmarks, και οι δύο είναι εξίσου γρήγοροι κ αξιόπιστοι :D

[MENTION=51]jax7480[/MENTION] για cluster size δεν ειναι καλυτερα να εχω 64KB?δεν θα ειναι πιο γρηγορος ,αλλιως ποσο να βαλω , δεν τον εχω για windows , ειναι για παιχνιδια που εχουν αρχεια >64KB.

[MENTION=51]jax7480[/MENTION] για cluster size δεν ειναι καλυτερα να εχω 64KB?δεν θα ειναι πιο γρηγορος ,αλλιως ποσο να βαλω , δεν τον εχω για windows , ειναι για παιχνιδια που εχουν αρχεια >64KB.

Με 64Κ θα χάνεις αρκετό χώρο συνολικά, όταν θα έχεις πολλά αρχεία μικρότερα των 64ΚΒ. Προτίμησε το κλασικό των windows ή άφησέ το ως έχει αν βαριέσαι να ασχοληθείς.

Αν και άκουσα την άποψη του ειδικού επί του θέματος (jax7480), να κάνω κι εγώ την ερώτησή μου λοιπόν αφού έχω παρόμοιο δίλημμα. Τι θα παίρνατε ανάμεσα στα τέσσερα παρακάτω?

α) 2 x Corsair Performance Pro 128GB

β) 2 x OCZ Vertex 4 128GB

γ) 2 x SAMSUNG 830 128GB

δ) 2 x Intel Cherryville 520 120GB

Όλοι έχουν από πέντε χρόνια εγγύηση?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.