Jump to content

A64 & VNF-3 250... φουλ επίθεση!

kbilly13

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

.......'επεσα χθες με τα μούτρα στη δουλειά...

Οπως λέει και ο τίτλος δεν είχα χρόνο για στρωσίματα και τέτοια, και μιας και θα λείπω τις επόμενες μέρες ήθελα να προλάβω να κάνω κάτι, να μου φύγει και η απορία

Απρόσμενα καλά θα έλεγα για ξεκίνημα...

ο επεξεργαστής είναι με 1.55v στα 2200 (από 1800 με 1.50)

οι μνήμες παρά του ότι είναι 1GB είναι στα @ddr/490 με 2.5-4-3-7

το Motherboard σταθερότατο (μέχρι στιγμής) στα 245fsb 1:1 και ΗΤ 4Χ (μία φορά μόνο αρνήθηκε να bootάρει.. )

η κάρτα γραφικών χωρίς βελτίωση ψύξης, στα 415/370

όλα δουλεύουν άψογα και οι επιδόσεις πολύ καλές...

SuperPi στα 2200Mhz.... 39 sec

sandra_mem 245fsb..... 3730/3730

3dmark2001.....20500

3dmark03......6500

Aυτά πρόλαβα ως τώρα γιατί έκανα και πολλά τεστ σταθερότητας, και εξάλλου τι να προλάβεις σε μία μέρα?

Ακόμη και έτσι να τα αφήσω, ευχαριστημένος θα είμαι, αλλά όπως καταλαβαίνετε θα υπάρξει και συνέχεια... !!!!!

Θα λείψω για λίγες μέρες, οπότε θα τα ξαναπούμε...

(μόνο που φοβάμαι, επειδή είχα καταραστεί τα nforce και είχα πει ΜΑΚΡΙΑΑΑΑ!, μην με τιμωρήσει με κανα Bios corruption! :D )

Thanks!

Δυστυχώς δεν πρόλαβα για παραπάνω, αυτά είναι μιας μέρας δουλειά.... και θα αργήσω λίγο να "επιστρέψω"...

Στα 250 δε πανε δλδ?

Εισαι πολυ χαμηλα στα mhz της cpu σου οποτε ή βαζεις διαιρετη ή δοκιμαζεις τις μνημες σε 250-260 με 3-4-4-7 κ 2,9v

με γειες bill βλεπω ξαναγύρισες στη μαμα nVidia :D Πιστεύω ότι θα τα πας καλά και δε θα έχεις πρόβλημα :D

Αρχική απάντηση από Samael [Σήμερα, στις 22:20]

Στα 250 δε πανε δλδ?

Εισαι πολυ χαμηλα στα mhz της cpu σου οποτε ή βαζεις διαιρετη ή δοκιμαζεις τις μνημες σε 250-260 με 3-4-4-7 κ 2,9v

πιστεύω ότι θα πάει, έχει ακόμη πολύ ψωμί!..

έχω μόλις 1.55vcore, 1.70 chipset (πάει μέχρι 1.90), και vagp default...

και ακόμη δεν έχω βελτιώσει την ψύξη του mobo (ψυκτράκια, φανάκια κτλ.. ) - μαμά είναι ακόμη το σύστημα, δεν έχει στρώσει καλά καλά..

δεν είχα χρόνο ρε γμτ να δοκιμάσω κι'αλλο - στις 06:00 κοιμήθηκα, και στις 09:00 πήγα να δουλέψω :p

ΑΛΛΑ όταν επιστρέψω σε μια εβδομάδα περίπου.....

θα το ξεζουμίσω να είσαι σίγουρος! :devil:

άσε που όταν δω το τέρμα, θα σκεφτώ και τα volt mods!

Αρκεί να αντέξει το Motherboard και το nforce3!

Ξαναγύρισα στην nvidia, και ελπίζω να μείνω λίγο περισσότερο αυτή τη φορά...

Αλλιώς, κράξιμο και επιστροφή στη μαμά VIA, ... Enduracell :D

να κάνουμε και λίγο "παρέα" στον Dagalidi :rolleyes:

(αν ήξερα ότι το K8T800 pro είχε σίγουρα pci lock, και να υπήρχαν και επιλογές - όχι μόνο Abit & Asus, σιγά μην έπαιρνα nforce!) looool :D

ήδη ονειρεύτηκα bios corruption - καψίματα κτλ κτλ... αλλά τι λέω? φτου σκόρδα μην το ματιάσω, καλά πάει ως τώρα!

:rofl: :rofl: :rofl: :rofl:

Λες και το ήξερα ο πο%$#της!!!

Κουραφέξαλα, μάγκες...

Με πήρε ο brother τηλ.....\

"ωραίο motherboard μου λέει... έψαξες πολύ?... δεν σου άρεσε το KT600 εεεε???!"

.....κατάλαβα ---- πήγε να παίξει far-cry σε ένα επιδοσάτο σύστημα! αυτό ήταν και το λάθος του (μου)....

ΕΝΤΕΛΩΣ ΞΑΦΝΙΚΑ "Τα φώτα έσβησαν"!!!

Αυτό ήταν, δεν καταλαβαίνει Χριστό! Δεν ξεκινάει με τίποτα το γαμ#$@%νο!

Τι του είπα να τα ξηλώσει όλα, να τα δοκιμάσει στο σύστημα του, τι να κάνει cmos, να βγάλει ρεύματα, μπαταρίες... ΤΙΠΟΤΑ ΣΑΣ ΛΕΩ! ούτε μιλάει ούτε λαλάει - ΤΕΛΕΙΩΣ dead μιλάμε...

Για να μην παρεξηγηθώ, τον πιστεύω... ούτε ocing κάνει, και πολύ καλές γνώσεις πάνω στα pc έχει... δεν θα έκανε μαλ*&%$#ες με το σύστημά μου.. προς θεού.. πήγε να δει πως παίζει ένα game σε 64bit , 9800pro, και 1gb μνήμη...

πριν φύγω, το τέσταρα για σταθερότητα με όλα τα γνωστά stress tests και benchmarks Και δεν έδειξε κανένα σημάδι αστάθειας ή ζορίσματος!...

Αυτά είναι που δεν χωνεύω - χωρίς καμμία προειδοποίηση,.... θάνατος! και δεν είναι η πρώτη φορά που το παθαίνω με nvidia.... να τα χ$σω και τα pci lock και τις επιδόσεις τους , και όλα τους! ψύξη πολύ καλή έιχα, τροφοδοτικό από τα κορυφαία έιχα, μνήμες είχα, Lian-Li είχα, air condition :D είχα!... τι άλλο θέλει δηλαδή?

Και δεν με νοιάζει το mobo! σιγά τα 90 ευρώ που το πήρα! θα φάει πέταμα στο λιμάνι...

Αλλά όλη αυτή η αναμονή, ο κόπος, ο χρόνος που έφαγα για να τα έχω όλα στην εντέλεια!

ΑΝ ξαναπάρω nvidia θα είναι μόνο gigabyte! Tέλος!!!

ήδη ψάχνομαι για το επόμενο mobo με πρώτες βλέψεις προς τη μαμά VIA βέβαια!...

Bρε εισαι σιγουρος??!???!?

Δες το πρωτα απο κοντα κ μη βιαζεσαι να βγαλεις συμπερασματα.....

Δε μπορω να πιστεψω οτι ετσι απλα εσβησε κ δε ξαναναψε....:unsure:

Γυρνάω μεθαύριο και θα το δω και από κοντά, αν και δεν ελπίζω! τα έχουμε ξαναπεράσει αυτά με nforce2... -

άσε που κάνοντας και ένα search στο net μετά από αυτό, είδα και άλλους με νεκρά mobos....

μάλλον μιλάμε για κακές ποιότητες κατασκευής ή ελαττωματικές παρτίδες... δεν μπορεί να φταίει το chipset αυτό καθ'αυτό - δεν θέλω να γίνομαι "κακός"....

... αν και για ocing δεν προτείνεται το nforce3? με τι προυποθέσεις και με τι αξιοπιστία στην πράξη... πέρα από τις προδιαγραφές?.. ;)

Αν ήταν να τα δουλέψω σε default, γιατί να μην πάρω via? έστω και το "απλό" Κ8Τ800?..

εντελως νεκρο δηλαδη? δεν αναβει τπτ καμια φανα?κανας σκληρος δεν δουλευει? αν ειναι ετσι μπορει να εχει αρπαξει κανα τροφοδοτικο....ειναι στην ιδια γραμμη με το κλιματιστικο το case? οταν μπουταρει το κλιματιστικο (λολ) τραβαει πολλα αμπερ και εκει ειναι που μπορει ν ατην κλασει το τροφοδοτικο ....για τσεκαρε το και αυτο

ετσι ευκολα να πεθανε ειναι λιγο περιεργο. τωρα το αν φταιει η nvidia δεν νομιζο δηλαδη τοση χρειστες που τα σκιζουν τι να πουνε. αν ειχε καποιο προβλημα μανησιο αυτο μπορει να γινει σε οποιοδηποτε chip. τωρα οσο στο internet που ειδες εμενα δεν μου λεει τπτ. γιατι αν δινεις 1.9v στο chipset(στο dfi nf2) με την στοκ ψυκτρα με την δικαιολογια ε αφου μου το δινει δυνατοτητα το βιος γιατι δεν αντεξε, και η μητρικη μας αφησε καιρους ε τοτε ενταξει μπορει να εχει πολους χρειστες που παιθαναν οι μητρικες. δεν αναφερομε σε σενα οτι κατι εκανες αλλα μερικη χρηστες κατηγορουν χωρις να φταιει η μητρικη η το οτιδηποτε. αν ηταν ετσι να διναμε στο abit 2.3v στον μπαρτον με τη μαμα ψυκτρα. αφου μας το δινει δυνατοτυτα το βιος.:nothing:

οντως πολυ περιεργο. πηγαινε τη πισω και παρε μια αλλη , μαλλον επεσες σε "καλο" κομματι.

παντως gigabyte+nvidia=CHAROS

να ξεκαθαρίσω....

Το Pc ήταν πάνω σε πολύμπριζο της APC μαζί με το monitor και τα ηχειάκια - τίποτα άλλο... και πρόβλημα με πρίζες, ρεύμα κτλ δεν έχω...

Το τροφοδοτικό είναι καινούριο Εnermax 460W και δεν έχει κανένα πρόβλημα, όπως και ΟΛΟ το υπόλοιπο hardware που δοκιμάστηκε και σε άλλο pc...

Του είπα να το βγάλει τελείως από το κουτί μήπως και γινόταν κανα βραχυκύκλωμα ή κάτι τέτοιο και να δοκιμάσει να bootάρει.... τίποτα...

Οι ανεμιστήρες γυρνάνε όλοι, και ο δίσκος ξεκινάει να "στροφάρει"...

Απλά δεν ακούγεται ούτε beep, ούτε έχω σήμα στην οθόνη...

Μέχρι και το chipάκι του bios του είπα να τσεκάρει, μήπως κουνήθηκε, μήπως δεν πατάει καλά κτλ... το είδα και αυτό στο Net!

Όσον αφορά τα ρεύματα.... 1.55 vcore, 2.84vmem, και 1.67 στο chipset.... δεν νομίζω ότι είναι και τόσο "ακραία"! Εξάλλου έχω 12άρη Εnermax στο πλάι να φύσάει μέσα και να ψύχει όλο σχεδόν το σύστημα!

Kαι μην ξεχνάτε ότι είχε δοκιμαστεί και τεσταριστεί.... μιλάμε έγινε τελείως ξαφνικά... το μηχάνημα δούλευε κανονικά και δεν είχε παρουσιάσει το παραμικρό!

Πάει για RMA... πούλημα το καινούριο που θα έρθει, και θα ψάξω για καμμιά ποιοτική κατασκευή πλέον - πρώτο μέλημα - .... είπαμε, να κάνει ocing, αλλά να δουλεύει κιόλας! ;)

(ea6gka, λέω gigabyte Γιατί ήταν το μοναδικό nforce2 που είχα και μου δούλεψε κανονικά χωρίς προβλήματα.... - και την εμπιστεύομαι και σαν εταιρεία.... χώρια και το dual bios, στοιχείο απαραίτητο όταν κάνεις ocing σε nforce!)

Ίσως να είμαι και άτυχος με τα nvidia.... αλλά μία, δύο, τρείς?...

Ίσως να είμαι και "βάρβαρος" αλλά ανεβαίνω σταδιακά με μικρά βήματα, και κάνω πάντα test...

Eδω ρε σεις, έλιωσα στην κυριολεξία το Epox με το KT600 και δεν κατάλαβε Χριστό! 247fsb με 1gb ram, και 41 pci και δεν χάλασε τίποτα...

To ίδιο και ένα πάμφθηνο Gigabyte 7vt600.... και πάει σφαίρα και χωρίς προβλήματα... τι λέμε τώρα?!

Πάντως αυτα που λες για το ΝΦ2 δεν δομιζω να υφισταντε Εχω μαι ασους ενα χρονο και τιποτα δεν επαθε....................

Για κοιτα και την ΚΜΕ ...........

ΟΚ!

Αλλά ας μην επεκτείνουμε την συζήτηση...

Απλά ξεκαθαρίζω πιο πάνω ότι κατά 99% το motherboard τα έπαιξε, μετά από χρήση 3 ημερών και ανεξήγητα κατά τη γνώμη μου.... απλά τυχαίνει να είναι ΚΑΙ αυτό nvidia...

Εντάξει δεν θα τρελαθώ κιόλας... θα δοκιμάσω κάτι άλλο τώρα - έτσι είναι αυτά...

@kbilly13 δεν ειπα για σενα για τα ρευματα το ξεκαθαρισα. εγω προτηνο να παρεις το epox η αν θες να περιμενης να παρεις το dfi αλλα εγω προτεινο παλι το nforce

να επιβεβαιωσω τα λεγομενα του kbilly για τα κτ600 based mobos....εγω με 235sb δλδ 40pci μπουταρα και τραβαγα και benches εκει....απο τοτε που αγορασα την 8rda με το nforce2 δεν εχω δει ακομα διαφορα, μεγιστα 235 μπουταρω παλι...λιγο καλυτερα βεβαια παω στα benchmarks στις ιδιες συχνοτητες αυτο ειναι γεγονος.ισως βεβαια να ειναι αρχη ακομα και να μην το εχω ψαξει πολυ αν και εχω κανει και κανα δυο voltage mods....

:TD:

τεσπα πισω στο θεμα μας, billy ελπιζα να ειχα αρπαξει το psu και να ηταν μονο αυτο αλλα βλεπω οτι εμπλεξες ασχημα....μαλλον ο 64αρης ειναι που αρπαξε τελικα,γρηγορα για rma και κουραγιο

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.