Jump to content

Hard Disk not accesible...Τωρα?

antreas9

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εν συντομία:

Υπολογιστης Α, windows xp sata hard disk D, κράσαρε η cpu.

Υπολογιστής Β, windows 7, ide hard disk C, δουλεύει.

Συνδέω τον D στον υπολογιστή Β, γιατί :

1) χρειάζομαι απο μεσα τα αρχεία που εχω

2) χρειάζομαι κάποια notes από online game/software που εχει κάνει ο αδερφός μου, που ειναι εκατονταδες ώρες δουλειάς.

Ομως, ενώ τον αναγνωρίζει ο υπολογιστής Β, και μπουτάρει από τον σωστό δίσκο ©, όταν προσπαθώ να μπω στον δίσκο που μόλις συνεδεσα, λέει not accesible, access is denied.

εψαξα διάφορες λύσεις στο google,αλλά δε μου έκατσε κάποια. Κυρίως βλέπω ότι παίζουν με δικαιώματα ,αλλά νομίζω ότι ήδη όταν μπήκα στο advanced του security, με δεξί κλικ, ο admin toy pc, είχε 100% authority στο δίσκο.

Επίσης, Μπήκα με safe mode, αλλά δε μπόρεσα να βρω το 2ο κομμάτι, που είναι χωμένο κάπου στο Location /user/appsdata/κλπ, γιατί δε μου δίνει τέτοια δυνατότητα να φτασω τόσο βαθειά το safemode (για το νέο δίσκο μιλάω πάντα ετσι,τον sata)

Any useful ideas?

Εν συντομία:

Υπολογιστης Α, windows xp sata hard disk D, κράσαρε η cpu.

Υπολογιστής Β, windows 7, ide hard disk C, δουλεύει.

Συνδέω τον D στον υπολογιστή Β, γιατί :

1) χρειάζομαι απο μεσα τα αρχεία που εχω

2) χρειάζομαι κάποια notes από online game/software που εχει κάνει ο αδερφός μου, που ειναι εκατονταδες ώρες δουλειάς.

Ομως, ενώ τον αναγνωρίζει ο υπολογιστής Β, και μπουτάρει από τον σωστό δίσκο ©, όταν προσπαθώ να μπω στον δίσκο που μόλις συνεδεσα, λέει not accesible, access is denied.

εψαξα διάφορες λύσεις στο google,αλλά δε μου έκατσε κάποια. Κυρίως βλέπω ότι παίζουν με δικαιώματα ,αλλά νομίζω ότι ήδη όταν μπήκα στο advanced του security, με δεξί κλικ, ο admin toy pc, είχε 100% authority στο δίσκο.

Επίσης, Μπήκα με safe mode, αλλά δε μπόρεσα να βρω το 2ο κομμάτι, που είναι χωμένο κάπου στο Location /user/appsdata/κλπ, γιατί δε μου δίνει τέτοια δυνατότητα να φτασω τόσο βαθειά το safemode (για το νέο δίσκο μιλάω πάντα ετσι,τον sata)

Any useful ideas?

Τα αρχεία που σου λέει access denied τα εχει με ένα λουκετάκι? Εάν ναι πήγαινε στην καρτέλλα ασφάλεια ,εκει που λέει για προχωρημένους.και στίς καρτέλλες που θα ανοίξει πάτα στο "κάτοχος" και κάνε κάτοχο εσένα

δεν ειναι αρχείο. ειναι ολος ο σκληρός από τον υπολογιστή Α, που εχω βάλει στον υπολογιστή Β.

recovery με easy recovery

ισως επαθε ζημια το file system συμβαινει

καμια φορα αμα βαλεις σε αλλο pc δισκους απο αλλο pc

Μπες με ασφαλη λειτουργεια και αλλαξε τα δικαωματα κατοχου στον δισκο.

Ο ΗΥ Β με τα Win 7 σε IDE δίσκο πόσο παλιός είναι; Είσαι βέβαιος ότι το BIOS μπορεί να αναγνωρίσει το SATA δίσκο σου; (1 ΤΒ, 2 ΤΒ, πόσο;). Αν έχεις ένα external enclosure ή SATA to USB adapter βάλε τον εκεί και σύνδεσέ τον από USB.

Η περιγραφή σου αφήνει περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες, αλλά αν δε βλέπεις καθόλου το δίσκο, δεν είναι θέμα ACLs, να πάρεις απλά ownership και να ξεμπερδεύεις.

Αν εγώ κατάλαβα λάθος και βλέπεις κάποια περιεχόμενα του δίσκου, αλλά όχι αυτά που θέλεις, όπως σου είπαν παραπάνω:

r.click στο φάκελο που θες > Properties > Security > Advanced > Owner > Change owner to: (διαλέγεις εσένα) > ΟΚ

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

να ενημερώσω ότι τελικά ούτε με linux ubuntu (που τα καταφερα να μπω αν κ ασχετος!), δεν τα καταφερα. το αρχείο είχε απλά χαθεί!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.