Jump to content

Αγορα καρτας γραφικων για αναλυση 1680x1050 - Νεος Η/Υ

Craver

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπερα.

Χτιζω ενα συστημα με:

Γεια χαρα,

AMD FX 8120

Asrock 970 extreme4

Kingston 8 GB 1600MHz

ATi 7850 η 7870

CoolerMaster HAF 912

CoolerMaster Evo 212 (Ψυκτρα CPU).

Για Gaming χρηση.ΠΩς σας φαινεται?

Και θελω να διαλεξω και μια καρτα γραφικων.

Ειμαι αναμεσα σε ATi 7870 και 7850. ΝΑ θυμισω πως ειμαι σε αναλυση 1680χ1050.

Βεβαια οπως καταλαβενεται προοριζεται για gaming χρηση, και ευελπιστω να κρατησει το συστημα που θα χτισω τουλαχιστον ενα χρονο τρεχοντας τα παιχνιδια σε max γραφικα με 40-50 fps.

Ποια απτις δυο μου προτεινετε?

Αν χωραει η 7870 στο μπατζετ σου εισαι μια χαρα.

Πιστευεις πως ειναι future buy?Δηλαδη πιστευεις πως θα ξεπεραστει γρηγορα για gaming απαιτησεις?

Δώσε 60-70 ευρώ παραπάνω και πάρε Ι5 3570Κ + Z68

Κρίμα είναι να χαντακώσεις gaming Η/Υ με AMD

Τα 2 θέματα συγχωνεύτηκαν σε 1

Δώσε 60-70 ευρώ παραπάνω και πάρε Ι5 3570Κ + Z68

Κρίμα είναι να χαντακώσεις gaming Η/Υ με AMD

Τα 2 θέματα συγχωνεύτηκαν σε 1

Συμφωνω για τον 3570Κ, αλλα γιατι να παει σε Ζ68 και οχι σε Ζ77?????

Προτιμησα amd, δυσκολα μεν, αλλα για λογο κοστους πρωτον, και κατα δευτερον αφου διαβασα ολες τις διαφορες και τα ψιλο-αδιαφορα για μενα benchmarks (δηλαδη τις διαφορες που εχουν στα δευτερολεπτα) καπου αναμεσα ειδα οτι οι bulldozer δεν ειναι σχεδιασμενοι για τα Win7, δεν κατεχω ακριβως τον τεχνικο ορο να σου πω γιατι, αλλα στα 8 θα διορθωθει.(Κατι με multi-threading για τους 8 πυρηνες εχει να κανει).

Επιπροσθετως, η amd το AM3+ θα το κρατησει χρονια ακομα την στιγμη που η Intel θα αλλαξει 5-6 socket και καμια 10αρια chipset.Πχ, πες οτι εχω ενα i5 που μπενει σε 1155 socket, και ο i7 μπενει σε 2011 socket.Για να αναβαθμισω σε i7 αλλαζω μητρικη+μνημες (και cpu φυσικα).Ολα αυτα την στιγμη που θα παρω μονο τον ΑΜ3+ cpu και θα μαι υσηχος.

Ισως, η ιντελ ναναι καλυτερη (στα δευτερολεπτα πια γιατι και οι 2 επεξεργαστες προσφερουν μεγαλη επεξεργαστικη ισχυ) αλλα η amd εκτος απο φθηνοτερη ειναι και ποιο αναβαθμισιμη.

Επισης η 970 extreme4 που πηρα μου φαινεται πολυ ανωτερη απτην z77 που προτεινατε (στα ιδια λεφτα παντα).

Προτιμησα amd, δυσκολα μεν, αλλα για λογο κοστους πρωτον, και κατα δευτερον αφου διαβασα ολες τις διαφορες και τα ψιλο-αδιαφορα για μενα benchmarks (δηλαδη τις διαφορες που εχουν στα δευτερολεπτα) καπου αναμεσα ειδα οτι οι bulldozer δεν ειναι σχεδιασμενοι για τα Win7, δεν κατεχω ακριβως τον τεχνικο ορο να σου πω γιατι, αλλα στα 8 θα διορθωθει.(Κατι με multi-threading για τους 8 πυρηνες εχει να κανει).

Επιπροσθετως, η amd το AM3+ θα το κρατησει χρονια ακομα την στιγμη που η Intel θα αλλαξει 5-6 socket και καμια 10αρια chipset.Πχ, πες οτι εχω ενα i5 που μπενει σε 1155 socket, και ο i7 μπενει σε 2011 socket.Για να αναβαθμισω σε i7 αλλαζω μητρικη+μνημες (και cpu φυσικα).Ολα αυτα την στιγμη που θα παρω μονο τον ΑΜ3+ cpu και θα μαι υσηχος.

Ισως, η ιντελ ναναι καλυτερη (στα δευτερολεπτα πια γιατι και οι 2 επεξεργαστες προσφερουν μεγαλη επεξεργαστικη ισχυ) αλλα η amd εκτος απο φθηνοτερη ειναι και ποιο αναβαθμισιμη.

Κανένα απο τα 3 σημεία σου δεν ισχύει.

Το πρώτο που λες δεν ισχύει, οτι κέρδος υπάρχει στα windows 8, το παίρνουν όλες οι CPU.

Το δευτερο ίσχυε πρίν αρκετά φεγγάρια, όχι πια. Την ίδια αναβαθμισιμότητα έχουν, με την AMD να υπολείπεται σε επιδόσεις.

Όσον αφορά το τρίτο, το φθηνότερη είναι σχετικό. Παίρνεις πολύ χειρότερες επιδόσεις γλυτώνοντας όλο και όλο ένα 50ρικο απο το budget. Τα sweet spot σε χρήμα/απόδοση αυτή τη στιγμή είναι ο 960T της AMD στα 100 αν κυκλοφορεί ακόμα και ο i5 2500/3570 στα ~200.

Κανένα απο τα 3 σημεία σου δεν ισχύει.

Το πρώτο που λες δεν ισχύει, οτι κέρδος υπάρχει στα windows 8, το παίρνουν όλες οι CPU.

Το δευτερο ίσχυε πρίν αρκετά φεγγάρια, όχι πια. Την ίδια αναβαθμισιμότητα έχουν, με την AMD να υπολείπεται σε επιδόσεις.

Όσον αφορά το τρίτο, το φθηνότερη είναι σχετικό. Παίρνεις πολύ χειρότερες γλυτώνοντας όλο και όλο ένα 50ρικο απο το budget. Τα sweet spot σε χρήμα/απόδοση αυτή τη στιγμή είναι ο 960T της AMD στα 100 αν κυκλοφορεί ακόμα και ο i5 2500/3570 στα ~200.

Φιλε δεν με επιασες. Στο πρωτο, το Point μου ειναι οτι λογω της διαφορετικης αρχιτεκτονικης του ο bulldozer θα επωφεληθει περισοτερο απο τα 8.Σαφως και ολα τα cpu θα ανεβουν απο pentium μεχρι και I7.

Οσο για τα υπολοιπα, χωρις να ειμαι καποιος που ειναι η δουλεια του οι H/Y και χωρις να με νοιαζει ουτε αν θα λεει Intel η amd ο πυργος μου, απτα λιγα που ειδα ολοι οι νεοι επεξεργαστες θαναι AM3+. Και σου εφερα παραδειγμα με τον i5 , που θα πρεπε να αλλαξω μητρικη+μνημες+επεξεργαστη ενω με αν ειχα amd 6100 θα αλλαζα μονο cpu.Αντε να περνα τον 8150 με την υδροψυξη του στα 250-60 ευρω.Παλι τα μισα λεφτα.

Πιστευω πως οι διαφορες μεταξυ intel και amd ειναι δυσαναλογες με την διαφορα των τιμων τους.

Φιλε δεν με επιασες. Στο πρωτο, το Point μου ειναι οτι λογω της διαφορετικης αρχιτεκτονικης του ο bulldozer θα επωφεληθει περισοτερο απο τα 8.Σαφως και ολα τα cpu θα ανεβουν απο pentium μεχρι και I7.

Οσο για τα υπολοιπα, χωρις να ειμαι καποιος που ειναι η δουλεια του οι H/Y και χωρις να με νοιαζει ουτε αν θα λεει Intel η amd ο πυργος μου, απτα λιγα που ειδα ολοι οι νεοι επεξεργαστες θαναι AM3+. Και σου εφερα παραδειγμα με τον i5 , που θα πρεπε να αλλαξω μητρικη+μνημες+επεξεργαστη ενω με αν ειχα amd 6100 θα αλλαζα μονο cpu.Αντε να περνα τον 8150 με την υδροψυξη του στα 250-60 ευρω.Παλι τα μισα λεφτα.

Πιστευω πως οι διαφορες μεταξυ intel και amd ειναι δυσαναλογες με την διαφορα των τιμων τους.

1) Ναι έτσι λεγόταν λόγω του improved sheduler (την σκότωσα την λέξη αλλα δεν πειράζει). Στην πράξη, όλες οι CPU παίρνουν ένα +2,3% ας πούμε και ο Bulldozer ένα +5% αλλά όταν είναι στο γενικό πλάνο ένα -30% πίσω σε επιδόσεις, όπως καταλαβαίνεις δεν βοηθάει και πολύ.

2)Το παράδειγμα που έφερες δεν στέκει. Καταρχήν υπάρχουν i7 και σε 1155, κατα δευτερον οι καινούριοι Ivy bridge που βγήκαν λίγες μέρες πριν μια χαρά υποστηρίζουν το 1155.

3) Εξαρτάται. Μεταξύ FX 8120 και i5 2500 αξίζει ο δευτερός, αφού δεν αξίζουν τα λεφτά που γλυτώνεις. Σε στενό πολύ budget, αξίζει ο 960Τ. Το θέμα μας είναι πως για gaming pc που φτιάχνεται σήμερα και δεν απαιτεί τραγικά χαμηλό budget δεν αξίζει ο AMD.

btw, απότι κατάλαβα έχεις ήδη αγοράσει την motherboard?

1) Ναι έτσι λεγόταν λόγω του improved sheduler (την σκότωσα την λέξη αλλα δεν πειράζει). Στην πράξη, όλες οι CPU παίρνουν ένα +2,3% ας πούμε και ο Bulldozer ένα +5% αλλά όταν είναι στο γενικό πλάνο ένα -30% πίσω σε επιδόσεις, όπως καταλαβαίνεις δεν βοηθάει και πολύ.

2)Το παράδειγμα που έφερες δεν στέκει. Καταρχήν υπάρχουν i7 και σε 1155, κατα δευτερον οι καινούριοι Ivy bridge που βγήκαν λίγες μέρες πριν μια χαρά υποστηρίζουν το 1155.

3) Εξαρτάται. Μεταξύ FX 8120 και i5 2500 αξίζει ο δευτερός, αφού δεν αξίζουν τα λεφτά που γλυτώνεις. Σε στενό πολύ budget, αξίζει ο 960Τ. Το θέμα μας είναι πως για gaming pc που φτιάχνεται σήμερα και δεν απαιτεί τραγικά χαμηλό budget δεν αξίζει ο AMD.

btw, απότι κατάλαβα έχεις ήδη αγοράσει την motherboard?

Ναι, μια Asrock 970 extreme4.

Απλα εμενα δεν με νοιαζουν τοσο πολυ ουτε τα Benchmarks ουτε τα 5 fps που θα χει διαφορα intel με amd.Με νοιαζει με το λιγοτερο κοστος να παρω το καλυτερο αποτελεσμα για gaming.

φίλε μου μια χαρά αγορά έκανες,προχώρα,αν και όπως ήδη ειπώθηκε ίσως και εγώ να έπερνα έναν 960Τ στα 110 μαξ και να έδινα ακόμα παραπάνω σε gpu ή έναν ssd!

Μπορεί κάποιοι να διαφωνούν αλλά υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που μπορείς να αναβαθμίσεις στο μηχάνημά σου έστω και με 50-60Ε από το να πάρεις απλά έναν καλύτερο cpu.ναι μεν ο cpu παίζει βασικό ρόλο αλλά σε αναλύσεις 1080p ένας αξιοπρεπές cpu κάνει μια χαρά την δουλειά του,το βάρος πέφτει στην gpu,τώρα αν πας ακόμα πιο πάνω ναι θες και καλύτερο cpu αλλά δεν βλέπω σημείο να κολόσει ο 8120.Η ακόμα καλύτερα ο 8150!

Σίγουρα έχεις ένα καλό budget αλλά δεν έχεις δα και μια μισή χήνα για tower να αρχίζεις να σπαταλάς ακόμα και στις ραμ για 1 και 2 latency η για 200-300 σχεδόν άχρηστα Mhz!

Όλα αυτά είναι υποκειμενικά και η γνώμη του καθενός.Για να είμαστε αντικειμενικοί όντως στο κομμάτι της αναβαθμισημότητας έχουν αλλάξει τα πράγματα με pci-e 3.0,με τους Ivy Bridge να μπαίνουν κανονικά σε 1155 κτλ!Αλλά οι τιμές παραμένουν στα ύψη λόγο αυτού του μονοπώλειου που υπάρχει.Προσωπικά απλά δεν θα έδινα 200 για 3570κ όταν παίρνω με 100 τον 960Τ.100Ε για 5-6-8 fps είναι πάρα πολλά λεφτά.Επίσης δεν θα έπαιρνα 7870 που έχει +100 περίπου από μια 7850 πάλι για ελάχιστα fps παραπάνω.Πάρε μια 7850,χρησημοποίησε το κατοστάρικο κάπου αλλού και αν χρειάζεται στην πορεία παίρνεις άλλη μια 7850 αφού και η μητρική στο επιτρέπει.

Σιγουρα φιλε UpcomingDesigner θα συμφωνησω σε πολλα απο αυτα που εγραψες.

Πιστευω οτι δεν κανω πια αναβαθμιση, αλλα περνω ολοκληρο νεο pc, και γιαυτο φροντισα αφου το κανω που το κανω, να αντεξει στο χρονο οσο πιο πολυ γινεται μεχρι να κανω την επομενη αναβαθμιση.

Οσο για την καρτα και εγω προς τα εκει τεινω μιας και τα 2-3 fps ουτε στο ματι δεν φαινοντε.

Να ρωτησω κατι.

30-35 fps ενα παιχνιδι το παιζεις πολυ χαλαρα, και χωρις κανενα κολληματακι στην οθονη ετσι? (μιλαω για σταθερα 30+ fps οχι 29-).

Ναι 30+ είσαι μια χαρά,δεν θα έχεις κανένα κόλλημα!

Αλλά όπως το είπες,30+ όχι 29- στα 28 ας πούμε αρχίζουν τα κολλήματα,έτσι έχω παρατηρήσει.Στα 35 που παίζω συνήθως είμαι φίνος!

χωρίς κανένα κολληματάκι δεν το λες.

Θες 60 καρέ κλειδωμένα για ομαλή κίνηση, όχι 30.

στα 35 προσωπικά δεν βλέπω κάτι,στα 60 σίγουρα είναι πολύ πιο ομαλά αλλά δεν κολλάω στα 35.Στα κάτω από 30 που κάνει κάτι κολπάκια...τώρα τι να σου πω?!?!:flag:

Και πως οι κονσολες παιζουν σταθερα 30??

Αυτό δεν ξέρω αν ισχύει αν και χλομό το βλέπω,είτε pacman είτε battlefield όλα σε 30fps σταθερά?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.