argiris3 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Ιούνιος 2, 2012 θα ήθελα να σας ρωτήσω άμα μετατρέψω τον σκληρό μου απο mbr που ειναι σε gpt θα χαθούν τα αρχεία μου ή οχι??Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!!!
Arkan Ιούνιος 2, 2012 #2 Ιούνιος 2, 2012 Δυστυχώς θα χαθούν. Η μετατροπή απαιτεί διαγραφή διαμερισμάτων κλπ, οπότε...Μπορείς να βολευτείς με image του σκληρού, μετατροπή σε gpt και επαναφορά του image; Αν γίνεται κιόλας, δεν είμαι σίγουρος.Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2
argiris3 Ιούνιος 2, 2012 Author #3 Ιούνιος 2, 2012 Βασικα ρωταω γιατι οταν πηγα να εγκαταστησω τα windows 8 εκει που επελεγα το δισκο με ελεγε σε όλους οτι ειναι mbr και οτι θελει, gpt, το εψαξα λιγο και βρηκα κατι που κανεις με το cmd και δινεις εντολες ωστε να το μετατρεψεις σε gpt ισχυει αυτο? Κατι ακομα γιατι οταν έβαλα στο φλασακι τα 32 bit δεν μου τα εκανε boot?? Ενω τα 64 κανονικα και μετα ^^
Arkan Ιούνιος 2, 2012 #4 Ιούνιος 2, 2012 Να υποθέσω έχεις μητρική με UEFI BIOS και σου ζητάει GPT; Δεν γνωρίζω άλλο λόγο να το κάνει. Τα Windows 8 που είχα βάλει, σε MBR τα είχα. Οι τρόποι που μπορείς να κάνεις το convert είναι δυο. Είτε από windows πηγαίνοντας computer management, storage, disk management, αφαιρώντας partition και volumes από τον σκληρό και μετατρέποντας τον σε GPT είτε από command line που εκεί θέλει 5-6 εντολές που δεν μπορώ να δω τώρα γιατί είμαι στην δουλειά... Για το άλλο θέμα δεν το έχω ψάξει καθόλου... Sent from my HTC Desire HD using Tapatalk 2
argiris3 Ιούνιος 2, 2012 Author #5 Ιούνιος 2, 2012 Ναι εχω μητρικη με uefi. Θα το δοκιμασω και θα σου πω. καλη δουλειά
Tzimmys Ιούνιος 7, 2012 #6 Ιούνιος 7, 2012 Επειδή έπεσα στο ίδιο πρόβλημα, τρέξε τα win 8 από μέσο που δεν είναι efi. Εγώ τα έτρεξα από usb και όλα πήγαν εντάξει...
argiris3 Ιούνιος 7, 2012 Author #7 Ιούνιος 7, 2012 Επειδή έπεσα στο ίδιο πρόβλημα, τρέξε τα win 8 από μέσο που δεν είναι efi. Εγώ τα έτρεξα από usb και όλα πήγαν εντάξει...Μα και εγώ από usb τα έτρεξα και μου ελεγε (uefi)Kingston 8 gb οταν πήγαινα στο boot
Tzimmys Ιούνιος 8, 2012 #8 Ιούνιος 8, 2012 Δοκίμασε να βάλεις το φλασάκι σε καμιά άλλη θύρα μπας και δεν σου το βγάλει σαν uefi. Εναλλακτικά δοκίμασε και το dvd, τι να πω!!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.