ChrisAthens Δημοσιεύτηκε Μάϊος 31, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 31, 2012 Γειά σας και καλώς σας βρήκαΈχω πάροχο τη Vivodi που μου έχει δώσει σαν modem-router το Thomson Speedtouch ST780WL πιστοποιημένο για b/g μόνο. Σε ερώτησή μου αν μπορούν να μου δώσουν Certified N συσκευή, μου απάντησαν αρνητικά, όπως και ότι δε θα μπορούν να μου παρέχουν τεχνική υποστήριξη σε άλλη συσκευή, εκτός από τις δικές τους.Η ερώτησή μου είναι: Μπορώ να αγοράσω εγώ ένα τέτοιο modem-router και να το εγκαταστήσω στη θέση του παλιού?
vagsk Μάϊος 31, 2012 #2 Μάϊος 31, 2012 Το modem/router που σου δίνει η vivodi παρέχει και voip. Οι 2 τηλ. γραμμές που έχεις δίνονται μόνο πάνω από το modem/router. Γνώμη μου είναι οτι θα είναι αρκετά τσιμπημένο κάποιο voip με wifi n modem/router και δεν θα έχεις και επίσημη υποστήριξη σε περίπτωση που έχει τεχνικό πρόβλημα η γραμμή.Αγόρασε ένα access point που να υποστηρίζει το wifi n και συνέδεσε το με ethernet με το router σου.
minime Μάϊος 31, 2012 #3 Μάϊος 31, 2012 Το ST780WL είναι φανταστικό μηχάνημα για τη κατηγορία του. Το είχα 4 χρόνια με τη Net One. Kράτησέ το (γιατί δε νομίζω να σου δώσει η Vivo κωδικούς για τo VoIP) και βάλε απλά ένα ap, όπως είπε και ο vagsk.
ChrisAthens Μάϊος 31, 2012 Author #4 Μάϊος 31, 2012 Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας, τελικά αυτό θα κάνω.Μάλλον η επιλογή μου είναι αυτή TP-Link Wireless Access Point N 300Mbps TL-WA801ND - Ασύρματα Access Point - plaisio.grΚάθε άποψη δεκτή :yes4:
vagsk Ιούνιος 1, 2012 #5 Ιούνιος 1, 2012 Δεν μας είπες όμως για πιο λόγο θες να έχεις wifi n. Υπάρχει λόγος που τα περισσότερα modem/router δεν υποστηρίζουν wifi n ή gigabit ethernet. Η ταχύτητα στο internet ειδικά εδώ Ελλάδα είναι μερικά Mbps και οποιοδήποτε ethernet ή wifi b/g μπορεί εύκολα να μεταδώσει. Αν είχες VDSL με 50άρα γραμμή ίσως τα 54Mbps που ονομαστικά προσφέρει το wifi g να ξεκίναγαν να σε κόβουν κάπως κατά την μετάδοση από modem/router σε υπολογιστή.Αν πάλι στήνεις κάποιο δικό σου τοπικό δίκτυο τότε μπορεί κάποιο router (όχι modem/router) να είναι καλύτερη λύση.
ChrisAthens Ιούνιος 1, 2012 Author #6 Ιούνιος 1, 2012 ΚαλημέραΓια πρόσβαση στο Internet δεν έχω πρόβλημα, κατεβάζω με 1,2-1,3 MB/sΟ λόγος είναι ότι έχω πολλές συσκευές στο οικιακό δίκτυο (smartphones, tablets, AppleTV2, Media Player klp) και streamάρω βίντεο, ταινίες, αλλά και live TV σε όλες αυτές, οπότε καταλαβαίνεις πως πως η ταχύτητα μετάδοσης δεδομένων είναι σημαντικός παράγων.
vagsk Ιούνιος 2, 2012 #7 Ιούνιος 2, 2012 Σε αυτή την περίπτωση θα σου πρότεινα να αγοράσεις κάποιο router που να υποστηρίζει wifi n. Ακόμα, προσωπικά τουλάχιστον, θα προτιμούσα το router αυτό να υποστηρίζει και gigabit ethernet. Τα καλώδια δεν είναι ότι καλύτερο για να συνδέσεις συσκευές μέσα στο σπίτι αλλά όλα αυτά συγχωρούνται όταν έχεις τις ταχύτητες του gigabit ethernet. Σίγουρα το επιπλέον κόστος για gigabit ethernet σε σχέση με κλασσικό ethernet πάνω στο router δεν είναι και τόσο μεγάλο στο budget που θα διαθέσεις και θα είναι καλύτερα να έχεις 4 gigabit ethernet από 4 επιπλέον άχρηστες 100άρες ethernet (αφού έχει άλλες τόσες το modem/router της vivo). Ακόμα θα μπορείς μελλοντικά να αξιοποιήσεις στο έπακρο και τις ταχύτητες κάποιου NASΣε προκειμένη περίπτωση λοιπόν θα συνδέσεις το router πίσω από το modem/router της vivodi και θα είσαι κομπλέ. Το modem/router θα ασχολείται με voip και internet και το router θα αναλαμβάνει όλη την εσωτερική κίνηση του δικτύου του σπιτιού. Ακόμα καλύτερα να βρεις και κάποιο router που να υποστηρίζει αποσπώμενες κεραίες μήπως μελλοντικά έχεις ανησυχίες με την εμβέλεια του ασυρμάτου.Τέλος απόφυγε να χρησιμοποιείς την LAN1 στο speedtouch που σου έχει δώσει η vivo γιατί παλιά ήταν δεσμευμένη για την iptv και κάποιες φορές έχει θέμα. Χρησιμοποίησε μια από τις άλλες 3 LAN στο modem/router της vivo για να συνδέσεις το router σου.EDIT: Παραθέτω και κάποια links για να κάνεις σύγκριση σε σχέση με το δικό σου παραπάνωhttp://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wireless-Router/TP-LINK-Wireless-Router-N-Mimo-TL-WR941ND.htmhttp://www.plaisio.gr/Peripherals/Networks/Modem-Router/Wireless-Router/TP-Link-TL-WR1043ND-Ultimate-Wireless-Router-N-300Mbps-Gigabit-TL-WR1043ND.htmΕπίσης ρίξε μια ματιά σε skroutz.gr πριν αγοράσεις. Το ΠΛΑΙΣΙΟ με τις τιμές που έχει είναι πάντα η τελευταία λύση τον τελευταίο καιρό.ΕDIT 2: To δεύτερο router από ΠΛΑΙΣΙΟ στα links παραπάνω είναι πιο τσιμπημένο αλλά πέραν του gigabit σου δίνει και μια usb υποδοχή που μπορείς να συνδέσεις εξωτερικό σκληρό και να γίνει κοινόχρηστος στο δίκτυο
ChrisAthens Ιούνιος 2, 2012 Author #8 Ιούνιος 2, 2012 Σ'ευχαριστώ για το αναλυτικό σου ποστ, αλλά ήδη ακολούθησα αυτό το δρόμο http://www.thelab.gr/showthread.php?t=109941Sent from my iPhone4 using Tapatalk
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.