Jump to content

Fan PCB

VasPoly

Recommended Posts

Θελω λιγο την βοηθεια σας γιατι κατι με εχει προβληματισει.Εχω φτιαξει την παρακατω πλακετα για τα fans των ψυγειων και του κουτιου μου που φτιαχνω αυτη την εποχη!

Αυτο που ηθελα να πετυχω ηταν να βγαινει ενα καναλι ανα ομαδα fans για λογους cable managment αλλα και για να φαινεται ομορφο.

Το προβλημα ειναι οτι ενω ολα λειτουργουν μια χαρα δεν εχω ενδειξη των στροφων στο fan controler.Εχω κανει καποιο λαθος?Δεν πρεπει τα καλωδια των στροφων να συνδεονται σε σειρα?

Παρακαλω τα φωτα σας!

31052012084.jpg

31052012080.jpg

31052012081.jpg

Δεν πρέπει να βάλεις τα tach wires όλα μαζί . Γι' αυτό δεν έχεις ένδειξη. Βάλε μόνο από το ένα. Αυτό είναι το σίγουρο. Τώρα αν πάρεις το καλώδιο μόνο από το ένα fan και πάλι δεν έχεις στροφές ( ή έχεις τρελές ενδείξεις) όταν είναι χαμηλά και έχεις μόνο στο full , είναι θέμα controller- χρησιμοποιεί pwm σαν μέθοδο fan control.

Οταν βαζω ενα fan στο fan controler εχω κανονικα ενδειξεις αν και πανω απο 1700rpm δεν εχω δει ποτε.Τα fans ειναι της coolermaster οι γνωστοι r4 2000rpm και το controler ειναι αυτο [Review] Lamptron FC5 V2 | TechREACTION .

Οποτε αν βγαλω απο ολους τους υπολοιπους εκτος απο τον πρωτο το κιτρινο καλωδιο θα ειμαι οκ?

Ναι θα είσαι εντάξει με το σήμα. Τώρα για το ότι δεν βλέπεις τις 2000rpm μάλλον είναι θέμα controller , δεν σου δίνει τα 12V στην έξοδο. Επειδή σε βλέπω ζωηρό ψάξτο λίγο.:)

Ολα μια χαρα αφησα μονο ενα καλωδιο κιτρινο σε καθε καναλι απο τα fans και εχω κανονικα ενδειξεις στις rpm.

Επισης μετρησα την εξοδο με πολυμετρο και βγαζει απο 11.2 εως 11.8 ενω η ενδειξη που δειχνει ειναι 11.9 με 12 οποτε γι αυτο δεν βλεπω τις 2000rpm.

Με τα 11,2V δικαιολογείται το θέμα. Τώρα βέβαια οι ανοχές στις rpm είναι +-10% , οπότε υπολόγισε. Επίσης παίζει και ρόλο η ανάλυση και ευαισθησία του μετρητή του controller για τις ενδείξεις που θα δεις - στη μητρική πιθανότατα να πάρεις καλύτερες.Μοκρό το κακό σε κάθε περίπτωση.:T:

Οπως το ειπες δεν εχει και μεγαλη σημασια 200rpm στα ψυγεια δεν θα αλλαξει τπτ, το πολυμετρο δεν ειναι και κανενα της προκοπης το ειχα παρει απο το practiker αλλα θα συμφωνησω μαζι του γιατι με τις στροφες που δειχνει το controler καπου εκει πρεπει να δινει.

Με την διάτρητη τι ήθελες να κάνεις?

Να πάρεις ένα κανάλι από τον fan controller και να οδηγήσεις περισσότερα fans?

(btw τα traces φαίνονται να μην ενώνονται μεταξύ τους αλλά όπως πας να τα ενώσεις δεν είναι σειρά αυτό είναι παράλληλα)

Λογικό δεν είναι να είναι παράλληλα και όχι σε σειρά? Αν ήταν σειρά τότε τα βολτ θα προστείθονταν αντί να είναι σταθερά (δλδ Fan1 V+ Fan2 V+...+ Fann V) και δεν θα έφτανε η παροχή από την μητρική/controller για να τα τροφοδοτήσει επαρκώς και ίσως και να καιγόταν... (Αν κάνω λάθος διόρθωσε με :-) )

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.