kimonas Δημοσιεύτηκε Μάϊος 31, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 31, 2012 Καλημερα σας,τελειωνω την καινουρια συνθεση για υπολογιστη σε 1 εβδομαδα και ειχα αφησει τελευταιο το κουτι.Μετα απο το διαβασμα αυτου το review http://www.thelab.gr/cases-reviews/corsair-graphite-600t-special-edition-en-leyko-108605.html ειχα επιλεξει το συγκεκριμενο. Το ψαχνω ακομα λιγο για να βεβαιωθω και πεφτω σε αυτο το review AnandTech - Corsair Obsidian 650D: Transmuting Graphite to Obsidianοπου διαβαζοντας κατ'αρχην οτι εσωτερικα το obsidian 650D το θεωρει πανομοιοτυπο με το 600Τ,φτανω στο παρακατω επιμαχο σημειο Unfortunately, negative air pressure cooling is yesterday's news in the world of case engineering....The Obsidian 650D, in comparison, seems almost schizophrenic. Air is brought in through the front 200mm intake, and then hopefully routed up and split through the rear 120mm exhaust and the top 200mm exhaust. Tower coolers in the standard orientation like the one on our testbed are seeing air flow through them oddly, and some of that air is likely just going straight out of the top before it even touches the cooler's fins. What's worse is that Corsair's design offers you virtually no way to improve the cooling: you can change out the 200mm exhaust at the top for two 120mm or 140mm fans, but it doesn't change the fact that you're exhausting more air than you're bringing in.Συμφωνα λοιπον με το review της karmen1983 τα ιδια περι αρνητικης πιεσης υπαρχουν και στο 600αρι και οι ιδιοι ανεμιστηρες υπαρχουν κι εδω,αρα εχουμε το ιδιο αποτελεσμα στο airflow? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάϊος 31, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2012 Και ποιο το πρόβλημα αν έχεις αρνητική "στατική" πίεση;Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό σου:wassat: Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimonas Μάϊος 31, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2012 Συμφωνα με το review απο το anandtech λεει οτι η αρνητικη πιεση σε συνδιασμο με τους ανεμιστηρες εξαγωγης σχηματιζουν bad airflow,συγκεκριμενα λεει οτι εισαγει πιο λιγο αερα απο οτι εξαγει!Αυτο καταλαβα εγω,απο εκει και περα δεν ξερω παραπανω γιαυτο και ζηταω βοηθεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάϊος 31, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2012 Η πίεση σε ένα κουτί αλλάζει απο την μια στιγμή στην άλλη απλά με μία σου παρέμβαση. Αν το πρόβλημα του review του AnandTech είναι αυτό τότε τι μπορώ να πω εγώ η κοινή θνητή; Λέει ότι ο 200άρης οροφής "κλέβει" τον αέρα απο το cooler του cpu. Οταν λοιπόν λέω εγώ θα βάλεις και μία κάρτα γραφικών που θα ρουφάει και αυτή από τον μπροστά ανεμιστήρα τότε ο υπόλοιπος αέρας θα ανηφορίζει προς τα πάνω και θα γίνεται ένα Split ανάμεσα στον 200άρι οροφής και στην συστοιχία απο fans cpu cooler και πίσω fan. (δεν θα πηγαίνει εξολοκλήρου ο αέρας στον πάνω ανεμιστήρα και ας λέει "just going straight out of the top before it even touches the cooler's fins") Οταν δε κάποιος αποφασίσει να βάλει μία H60,H70,H80, Στο πίσω μέρος 100% δεν έχει θέμα. Από εκέι και πέρα μπορείς κάλλιστα να φέρεις τούμπα τον πάνω ανεμιστήρα οροφής και να χτυπάει απευθείας το cpu cooler σου και να δεις διαφορές στην θερμοκρασία των διαφόρων hardware parts στο pc σου. Προσωπικά προτιμάω την αρνητική παρά την θετική και ας έχω λίγο παραπάνω σκόνη. Τουλάχιστον ο αέρας δεν θα μένει μέσα στο κουτί μου. Αλλά "negative air pressure cooling is yesterday's news" καιρός να πάω μπροστά λοιπόν. Κλείνοντας γενικά η corsair ναι μεν έχει ποιοτικά κουτιά και καλά, στο θέμα airflow όμως έχει θέμα. Ομως είναι κάτι που με λίγη υπομονή το φτιάχνεις και βλέπεις τι σε συμφέρει. Το παραπάνω καλό είναι να το κάνεις ότι κουτί και να πάρεις. Οι διαφορές που θα δεις με την αλλαγή στα fans μπορεί να μην είναι καν 1-2 μπορεί και 5 βαθμοί ανάλογα το κουτί. Στο 600Τ επειδή κάνω κάποιες δοκιμές αυτές τις μέρες πήρα χειρότερα αποτελέσματα σε κάποια hardware parts αλλάζοντας την ροή. Οπότε αν δεν είσαι άτομο που κυνηγάει και τον τελευταίο βαθμό, άσε το όπως έχει και δεν θα έχεις κανένα θέμα. Αν είσαι οβερκλοκεράς τότε έχεις πολλές δοκιμές να κάνεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimonas Μάϊος 31, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2012 τότε τι μπορώ να πω εγώ η κοινή θνητή;Η απαντηση σου ως καταπληκτικης reviewer ειναι πολυ πανω,για μενα, απο την θεση του anandtech!!!Φυσικα με μια συμβουλη σου,η καποιου αλλου που εχει ασχοληθει με το θεμα airflow βοηθαει και σιγουρα τελικα θα το παρω το 600Τ και θα ασχοληθω οπως προτεινεις Link to comment Share on other sites More sharing options...
karmen1983 Μάϊος 31, 2012 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2012 kimona κάτι τελευταίο επειδή τελευταία μερικά σχόλια σε reviews ξεφεύγουν κατά πολύ και εκνευρίζομαι ίσως παραπάνω απο όσο πρέπει. Οταν έχω δει με τα ματάκια μου κουτιά όπως το 600Τ, 650D, 550D να φιλοξενούν μέσα 2500k και 2600k και χρήστες να τους φτάνουν 4.5GHz και 4.8GHz και κάποιοι να έχουν τα 5GHz (και παρέα με αυτά κάτι γομαροκάρτες γραφικών) ότι και να μου πει ένα review για θέμα airflow τα ακούω βερεσέ. Εκτός αν ένα review γράφεται μόνο και μόνο για ένα 2-3% που ασχολείται με extreme καταστάσεις. Και συνήθως αυτό το ποσοστό δεν χρησιμοποιεί κουτιά. Αυτό που πρέπει να είναι σαν κριτήριο στην επιλογή ενός κουτιού είναι α) να "ταιριάζει" στο Hardware που θα φιλοξενήσει. Και δεν εννοώ στον χρωματισμό. Δεν μπορείς πχ να έχεις ένα 2600k με μια 580 σε κουτί του 50άρικου. Οπως έχω πει και παλιά τα μεταξωτά βρακιά θέλουν επιδέξιους κώλους. β) Να έχει ποιοτική κατασκευή και να μην σφάζεις τα χέρια σου αν θες να βάλεις βγάλεις κάτι απο μέσα γ) Να σου προσφέρει ένα καλό cable management δ) Να έχει τα φίλτρα αέρα στα σημεία εισαγωγής και τέλος να σου αρέσει. Αυτά για μένα είναι κριτήρια για ένα κουτί. Αν θα χρειαστεί ο χρήστης να αλλάξει έναν ανεμιστήρα και να τον φέρει τούμπα, εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό απο το πόσο θέλει να το ψάξει και απο τι Hardware θα βάλει μέσα. Μέσα σε ίδια ακριβώς κουτιά αλλά με διαφορετικό hardware το ίδιο airflow έχει διαφορετικά αποτελέσματα. Καλή επιλογή σε ότι και να αγοράσεις απο μένα Link to comment Share on other sites More sharing options...
kimonas Μάϊος 31, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2012 θενξ γιου μαι ντιαρ το κουτι επιλεχθηκε και αν και μου αρεσει το λευκο τα 30 ευρω διαφορα απο το vision μπορει να κανουν την διαφορα,οχι τπτ αλλα δεν μπορω να περιμενω αλλο!(αν και εκει μπορει καποιος που θα ασχοληθει να το κανει κουκλακι,απο οτι ειδα σε διαφορες φωτο εδω μεσα) Link to comment Share on other sites More sharing options...
gatonini Μάϊος 31, 2012 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 31, 2012 Kimona, έχω και εγώ το κουτί αυτό, και για μένα είναι ότι καλύτερο έχει πέσει στα χέρια μου. Απλά με μερικές τροποιήσεις το φέρνει στα μέτρα του ο καθένας. Προσωπικά άλλαξα τον πάνω ανεμιστήρα με έναν μικρότερο 140mm, έκοψα τη μεταλλική σήτα του μπροστινού, για καλύτερη εισαγωγή, και όντως οι θερμοκρασίες έπεσαν. Σαν μικρή μόντα έντυσα τόσο το πάνω αποσπώμενο πλέγμα, όσο και το μπροστινό με ένα κομμάτι μαύρο λεπτό γυναικείο καλτσάκι, για να παιζει το ρόλο του φίλτρου. Επίσης άλλαξε το πίσω μαμμά ανεμιστήρα γιατί είναι θορυβώδης. Αυτά έχω κάνει μέχρι τώρα και είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.