Jump to content

DDR SDRAM SS 1024 υπάρχει, ή χάνω το χρόνο μου???

serpico75

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Καλησπέρα.

Θα ήθελα τη βοήθειά σας στο εξής:θέλω να αγοράσω ένα RAM module 1GB για το mobo ASUS P4R800-VM.

Στο manual, απ' όσο έχω καταλάβει, αναφέρει ότι δεν αναγνωρίζει/διαβάζει τα double sided RAM modules. Έχω καταλάβει σωστά; Κι αν έχω καταλάβει σωστά, απ' όσα έχω δει μέχρι τώρα (1x1GB) είναι DS:έχουν 8 chips x 64MB σε κάθε πλευρά, ήτοι 64MBx16=1GB.

Υπάρχει module SS 1GB, ή χάνω το χρόνο μου;

Εκτός κι αν έχω καταλάβει λαθος, και θα διαβάσει κανονικά το DS module (όλη τη RAM και στη σωστή ταχύτητα).

Μία βοήθεια???

Ευχαριστώ !!

Mπορεις να γραψεις το κομματι στο manual που αναφερεται στο οτι δεν αναγνωριζει ds μνημες?

Το manual αναφέρει πως αν εγκατασταθούν μνήμες DDR400, double sided (2 στο σύνολο) δεν θα δουλέψουν σαν DDR400, αλλά σαν DDR333.

Παιδιά, sorry. Δεν έκανα εγώ σωστά την ερώτηση.

Θέλω να εγκαταστήσω ένα module 1GB PC3200 (DDR400). Δε με ενδιαφέρει εάν είναι DS ή SS. Το πρόβλημα είναι πως, εάν είναι DS, σύμφωνα με το manual, θα το κάνει PC2700 (DDR333):

"This motherboard may only detect PC2700 (DDR333) system memory when you install two PC3200 (DDD400) DIMMs in one channel or when you install double-sided PC3200 (DDR400) DIMMs.".

Γι' αυτό και ο τίτλος του θέματος θα έπρεπε να είναι εάν υπάρχει module 1GB SS PC3200; Υπάρχει το συγκεκριμένο που θέλω; Αυτό που προτείνει ο TheoV δεν ξέρω αν είναι DS.

Αυτό που αναφέρω εδώ απ' το manual, δεν είναι ότι θα μου κατεβάσει την ταχύτητα αν εγκαταστήσω DS; Δεν έχω καταλάβει σωστά;

Το manual αναφέρει πως αν εγκατασταθούν μνήμες DDR400, double sided (2 στο σύνολο) δεν θα δουλέψουν σαν DDR400, αλλά σαν DDR333.

Αυτό το αναφέρει για δύο SS. Για τις DS δεν λέει για δύο. Αν έχω καταλάβει σωστά, και μία DS 400 θα την κατεβασει στα 333.

Tϊ ακριβώς θες να τρέξεις σε τόσο παλιό μπόρντ και σε «καίει» τόσο πολύ το αν το 400άρι θα γίνει 333 ;;;

Δεν είναι κάτι συγκεκριμένο που θέλω να τρέξω.

Δε με «καίει» τόσο πολύ, για να μην πω καθόλου, αν γίνει τελικά αυτό το degrade.

Θα έλεγα ότι είναι πιό σημαντικό να πάρω τη γνώση.

Παιδεύεσαι και αναλώνεις χρόνο σε ένα μπόρντ 10ετίας και βάλε.

Αν έχεις τις μνήμες βάλτες επάνω και κάνε δοκιμές, αν δεν τις έχεις δεν αξίζει τον κόπο να επενδύσεις σε τόσο παλιά τεχνολογία μόνο και μόνο για την γνώση.

Καλή είναι η όποια γνώση βέβαια αλλά δεν νομίζω κάτι τέτοιο να σου χρησιμεύσει στο άμεσο μέλλον.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.