Jump to content

Αναβαθμιση για μουσικό

FANISTELROOY

Recommended Posts

Ενας φιλος μου μουσικος θελει να κανει μια αναβαθμιση στο πισι που του ειχα φτιαξει πριν 3 χρονια.

e8500

asus p5k

4GB 800mhz

nvidia 8800GT

motu ultralite mk3 (sound card)

hdd παιζει να ειναι και ide....νομιζω τον ειχε απο παλια

Χρησιμοποιει κυριως το προγραμμα nuendo 3.

Τι αναβαθμιση μπορουμε να κανουμε σε πρωτη φαση χωρις να αλλαξει πλατφορμα;

Δλδ, με εναν Q9550 και αλλα 4GB RAM, θα δει διαφορα; Εγω σκεφτομουν και για κανενα ssd agility 3 120GB.

Xρησιμοποιει windows xp x86 προς το παρον, αλλα θα το γυρισει σε x64. Windows 7 δεν βαζει λεει γιατι δεν του παιζουν καποια expansions και plugins.

Και με τα 3 που είπες θα δεί διαφορά αισθητή.

Αλλά στα λεφτά που θα δώσει μπορεί να βρεί μεταχειρισμένη πλατφόρμα 1156 με κανένα i5 αλλά και 1366.

Aυτο σκεφτομαι και γω, και θελουμε να δουμε αν το προγραμμα κανει χρηση κυριως cpu ή θελει μνημη ή δισκο.

Άρα, να κανουμε ενα απο τα 3 σε πρωτη φαση να παρει λιγο αερα. Δλδ αν ο επεξεργαστης ειναι αρκετος, να βαλουμε λιγη μνημη ή εναν ssd.

D.A.W Bench : D.A.W Performance Benchmarking

Θα πρότεινα να αλλάξει πλατφόρμα. Με 280€ παίρνει 920+mobo+ram

Δίνει κ κανα 200άρι τα δικά του.

Για ssd επειδή επεξεργάζεται μεγάλα αρχεία ήχου δεν ξέρω αν θα τον συμφέρει να βάλει ένα 60gb μόνο windows και apps απλά. Και να κάνει το edit των αρχείων σε μηχανικό.

Λοιπον μολις μου εδωσε ενα screenshot απο το προγραμμα σε μια μεση κατασταση μηπως βοηθησει. Το προβλημα που μου ειπε οτι εχει ειναι οτι οταν παει να φορτωσει καποια δειγματα του γραφει "pshysical memory is getting low" και γεμιζει η μπαρα του cpu

post-7649-1416076266,2457_thumb.jpg

Το θέμα είναι τι κάνει σε full load το πρόγραμα. Τώρα απλά να ακούει το κομμάτι δεν λέει κάτι. Πάνω σε φόρτωμα samples είναι όλο το θέμα και στο export σε flac πχ.

Το μήνυμα πάντως λέει οτι του τερματίζει η ram

Δεν χρειάζεται αναβάθμιση, τα ίδια specs έχω και γω στο studio, με onboard vga όμως, άλλη κάρτα ήχου και το nuendo4... Η cpu είναι υπέραρκετή όπως και τα 4GB με δεδομένο ότι ηχογραφεί μέχρι 6-8 κανάλια audio και midi, ακόμα και με την χρήση samplers (πχ kontakt κλπ)...

Αν τώρα ξεφεύγει από αυτά τα κανάλια και με δεδομένο ότι χρησιμοποιεί πολλά κανάνια με samplers και λοιπά VST ή DXi plugins, τότε θα χρειαστεί μόνο μνήμη παραπάνω...

H κάρτα ήχου είναι μια χαρά, αν και εγώ έχω προτιμήσει αυτή που είναι pci-e και asio 2.0 για μικρότερο latency...

Ας πάρει μόνο γρηγορότερους σκληρούς (7.200rpm) και να έχει έναν αφιερωμένο για το recording και για τίποτα άλλο και τα τελικά projects να τα κάνει backup σε άλλο δίσκο...

Αν δεν έχει καλά monitor speakers ας τα σκάσει εκεί ή σε μια δεύτερη οθόνη, πάντως πέρα από δίσκους δεν αξίζει να πειράξει κάτι άλλο...

Ε ναι, ακόμα και σε 96ΚΗz να γράφει ο μηχανικός είναι υπέραρκετός...

Τώρα είδα το ss που έδωσες... έχει πολλά κανάλια, όμως και η περισσότερη μνήμη θέλει 64άρια windows και κατά πάσα πιθανότητα θα έχει προβλήματα με drivers... Γίνεται ψιλοχαμός με τα 64άρια και παλιό hw...

Αυτό που μπορεί να κάνει, είναι κομπίνες με το mixing... Δηλαδή να κλείνει τους samplers όταν ηχογραφεί και να τους ενεργοποιεί στο playback, όμως αν θέλει να ακούει mixed τον ήχο όταν ηχογραφεί, τότε να κάνει mixdown τα tracks να τα βάζει σε ένα ξεχωριστό track και στην συνέχεια να απενεργοποιεί τους samplers και τα effects και να γράφει με οδηγό το mixdown track... Αυτό δεν χρειάζεται να το κάνει σε όλα τα κανάλια βέβαια, θα το δει από το memory usage... Πάντως ας αφήνει τις λεπτομέρειες για το τέλος (με τα effects κλπ) και να μην βιάζεται να τα βάλει από την αρχή...

Για την κάρτα ήχου λέω... Γίνεται πανικός με τους drivers και γενικά παίζουν πολλά προβλήματα με τους 64bit drivers, από bsod μέχρι διακοπές και θόρυβο στην ηχογράφηση... Πριν κάνει το άλμα στα 64bit, ας το ψάξει πολύ καλά σε forum (εφόσον βέβαια υπάρχουν και x64 drivers)...

• 4 weeks later...

οι καλές κάρτες από σοβαρές εταιρίες έχουν και σοβαρούς drivers.

φίλε τελικά τι αποφάσισες για την αναβάθμιση?

ψάχνω και εγώ για combo αναβάθμισης cpu/main/ram στα 400 οπότε παρακολουθώ και αν προτείνετε κάτι thank you!

Χρήση σε studio και βαρύτητα σε CPU

Συμφωνώ, πλέον οι σοβαρές εταιρίες προσέχουν πολύ τους 64Bit drivers (από το 2005 έχουμε 64Bit PCs/OS/Hw). Ειδικά αν κάποιος έχει MAC pro (πoυ έχει σκάσει 2.5 χιλιάδες και βάλε), στάνταρ μπορεί να πετύχει καλύτερο αποτέλεσμα λόγω 64Bit OSX + ότι άλλο συνοδεύεται από Plugins αλλά η τιμή ξεφεύγει αν βάλουμε και DSP-κάρτες κλπ.

Μια δοκιμή να κάνεις με τη MOTU στα 64Bit πιστεύω θα σε πείσει. Η MOTU είναι πολύ σοβαρή εταιρία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.