tzoumbas Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 30, 2012 Καλησπέρα σας,Εργάζομαι σε μια βιομηχανική μονάδα στην οποία έχουμε μια CNC μηχανή κοπής με Laser. Τα κομμάτια σχεδιάζονται με το TopSolid και μέσω του Mach3 φτιάχνουμε τον GCode. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζω είναι ότι σε περίπτωση σφάλματος κατά τη διάρκεια της κοπής, δεν κρατά τις υπάρχουσες συνθήκες εργασίας ώστε να συνεχίσει από το σημείο που σταμάτησε. Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει η δέσμη Laser και δεν εμπλέκονται οι άξονες κίνησης της κεφαλής ενώ κάποιες άλλες (λιγότερες) υπάρχει η δέσμη Laser αλλά δεν εμπλέκονται οι άξονες κίνησης καταστρέφοντάς μου έτσι το κομμάτι.Ξέρει κάποιος πως μπορώ σε περίπτωση σφάλματος ή ακόμη και σε περίπτωση απλής διακοπής της λειτουργίας να ξεκινήσει από το σημείο που σταμάτησε διατηρώντας στη μνήμη όλες τις παραμέτρους λειτουργίας (ταχύτητα πρόωσης, ένταση δέσμης κτλ);Ευχαριστώ εκ των προτέρων Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάϊος 30, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2012 Δεν κρατάει το μηχάνημα υποθέτω.Κανα ups θηρίο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Μάϊος 30, 2012 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2012 επειδη ασχολουμαι με cnc φρεζα μαλλον αυτο που παθενεις δυσκολα θα το αντιμετωπισεις.βασικα δεν πρεπει να γινεται.αν για καποιο λογο σταματησει η μηχανη ( πτωση τασης) τοτε 'σπαει΄ουσιαστικα και η επικοινωνια μεταξυ μηχανης και υπολογιστη(τουλαχιστον η δικια μας φρεζα μεσω υπολογιστη στελνεται ο κωδικας g, λογω οτι δεν εχει μνημη το cnc).Τωρα αν εσεις φορτωνεται το προγραμμα μεσα στην μνημη-σκληρο δισκο της μηχανης ,ισως να διαφερει λιγο, αλλα μαλλον παλι δεν γινεται.μονο και μονο αν το λειτουργικο της μηχανης εχει ανακτηση της τελευταιας θεσης-ταχυτητα προωσης-δεν ξερω και εγω τι αλλο θα μπορεσεις να συνεχισεις.Ειναι σαν τα windows που ουσιαστικα σε περιπτωση σφαλματος μπορεις να επαναφερεις το συστημα στην τελευταια γνωστη "θεση" να τπ πω(δεν μουρχεται η λεξη σορρυ)Ελπιζω να εγινα κατατοπιστικος.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Μάϊος 30, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2012 Ενας αλλος τροπος λιγο μπακαλιστικος βεβαια και μπορει και επιφοβος ειναι να δεις που σταματησε το προγραμμα(σε ποια σιερα του G κωδικα) να σβησεις τα προηγουμενα,και να συνεχισεις απο εκει που σταματησε.(η και λιγο ποιο πισω.Ξερω οτι δεν ειναι οτι καλυτερο, αλλα μερικες φορες απο το να το τρεχεις ολο απο την αρχη, χανεις χρονο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
tzoumbas Μάϊος 30, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2012 Και στη δική μας μηχανή μέσω Η/Υ αποστέλνεται ο κώδικας G στον Controller της. Επειδή τη μηχανή την έχουμε φτιάξει κατά ένα πολύ μεγάλο μέρος μόνοι μας, υπάρχει η δυνατότητα να πας μέσω της οθόνης χειρισμού στη γραμμή που είναι και να δώσεις εντολή να ξεκινήσει από το σημείο εκείνο. Αλλά όταν το κάνουμε αυτό, είτε δεν έχουμε ούτε ακτίνα δέσμης Laser ούτε εμπλοκή των αξόνων κίνησης είτε έχουμε ακτίνα δέσμης Laser αλλά δεν έχουμε εμπλοκή των αξόνων κίνησης. Αυτό που φαντάζομαι εγώ είναι ότι κάποια ρύθμιση στον Post Processor της μηχανής θα πρέπει να υπάρχει ώστε σε περίπτωση δυσλειτουργίας ή απότομης διακοπής λειτουργίας, όταν δίνεται η εντολή επανεκκίνησης στον Controller της μηχανής να φορτώνει και τις τελευταίες παραμέτρους λειτουργίας, απλά δε μπορώ να βρω πως ενδεχομένως θα μπορούσα να το έκανα αυτό. Ιδέες υπάρχουν πολλές (π.χ. μέσω μακροεντολής), αλλά τον τρόπο υλοποίησης τους δεν έχω καταφέρει να βρω. Αυτή είναι η γενική εικόνα που βλέπει ο χειριστής... Link to comment Share on other sites More sharing options...
syma Μάϊος 30, 2012 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 30, 2012 τι να σου πω.δεν το εχω δει η αληθεια ειναι αυτο στον post prosesor.μπορει και να γινεται απλα εγω δεν το εχω δει πουθενα(και σε κανεναν).παντως χωρις παρεξηγηση ισως απευθυνεσαι σε λοθος site για cnc και τα σχετικα... κοιτα για κανενα ποιο εξιδικευμενο site που ασχολουνται με cnc και post prosesor. εδω ειναι περισσοτερο για hardware και software υπολιστων.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.