Mitos175 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 29, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 29, 2012 Καλησπερα. Σκεφτομαι να αγορασω τον Ocz agillity III Στην μνημη του ειναι ο φθηνοτερος και με αρκετα καλα χαρακτηριστικα. Ενα αλλο θεμα μου ειναι εγω οταν τον παρω απλως τον συνδεω και εχω αυτες τις ταχυτητες ή πρεπει να περασω καποιο firmwire και να ρυθμισω τις ρυθμισεις του? Ευχαριστω !
HellhammeR Μάϊος 29, 2012 #2 Μάϊος 29, 2012 Πρέπει να περαστεί σε SATA III μητρική με AHCI mode, προτείνεται SATA III native θύρα με IRST drivers απο την INTEL για να πάρεις τα μέγιστα. Επίσης καλό θα ήταν να του περάσεις και το last firmware, το βρίσκεις εύκολα απο το site της OCZ. Τέλος, κάνεις τα βασικά, ποτέ ανασυγκρότηση, disable το Indexing απο τα Windows, disable το page file (αν έχεις αρκετή RAM) και δεν τον τυρανάς συνέχεια με πολλά γράψε σβήσε. Καλή αγορά Edit: Τις τιμές που αναγράφει READ/WRITE ο κατασκευαστής δεν θα τις δεις ποτέ σε real σενάρια χρήσης.
Mitos175 Μάϊος 29, 2012 Author #3 Μάϊος 29, 2012 Πρέπει να περαστεί σε SATA III μητρική με AHCI mode, προτείνεται SATA III native θύρα με IRST drivers απο την INTEL για να πάρεις τα μέγιστα. Επίσης καλό θα ήταν να του περάσεις και το last firmware, το βρίσκεις εύκολα απο το site της OCZ.Τέλος, κάνεις τα βασικά, ποτέ ανασυγκρότηση, disable το Indexing απο τα Windows, disable το page file (αν έχεις αρκετή RAM) και δεν τον τυρανάς συνέχεια με πολλά γράψε σβήσε. Καλή αγορά Edit: Τις τιμές που αναγράφει READ/WRITE ο κατασκευαστής δεν θα τις δεις ποτέ σε real σενάρια χρήσης. Καλησπερα φιλε.r Αυτο το ahci mode το ενεργοποιω απο bios ή ειναι default ρυθμιση? Η μιτρικη μου ειναι sata 3 επισης οι IRST drivers τι ειναι? Εγω ειμαι σε amd. Τα βασικα που λες τι ακριβως ειναι? Για να μην σε κουραζω υπαρχει κανενα αρθρο να ξεστραβωθω λιγακι γιατι εγω δεν βρηκα κατι
tazerom Μάϊος 29, 2012 #4 Μάϊος 29, 2012 Εγώ σε αυτό βρήκα αρκετά πραγματακια ....ΟΛΑ ΣΕ ΕΝΑ ΝΟΙΚΥΡΕΜΕΝΑ
Mitos175 Μάϊος 29, 2012 Author #5 Μάϊος 29, 2012 Ενδιαφερον το αρθρο ! Επισης αλλη μια απορια. Τι ειναι το raid?
jax7480 Μάϊος 29, 2012 #6 Μάϊος 29, 2012 Αν πρόκειται να αγοράσεις σήμερα δες αυτό:http://www.thelab.gr/1063271279-post10.html
Mitos175 Μάϊος 29, 2012 Author #8 Μάϊος 29, 2012 Let me give u a hand:-ORAIDΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙΠΟΤΑ ! :-O
tazerom Μάϊος 29, 2012 #9 Μάϊος 29, 2012 λοοοοολ [ame] [/ame]με ένα μικρό search RAID stands for Redundant Array of Inexpensive (Independent) Disks. On most situations you will be using one of the following four levels of RAIDs. RAID 0 RAID 1 RAID 5 RAID 10 (also known as RAID 1+0) This article explains the main difference between these raid levels along with an easy to understand diagram. In all the diagrams mentioned below: A, B, C, D, E and F – represents blocks p1, p2, and p3 – represents parity RAID LEVEL 0 Following are the key points to remember for RAID level 0. Minimum 2 disks. Excellent performance ( as blocks are striped ). No redundancy ( no mirror, no parity ). Don’t use this for any critical system. RAID LEVEL 1 Following are the key points to remember for RAID level 1. Minimum 2 disks. Good performance ( no striping. no parity ). Excellent redundancy ( as blocks are mirrored ). RAID LEVEL 5 Following are the key points to remember for RAID level 5. Minimum 3 disks. Good performance ( as blocks are striped ). Good redundancy ( distributed parity ). Best cost effective option providing both performance and redundancy. Use this for DB that is heavily read oriented. Write operations will be slow. RAID LEVEL 10 Following are the key points to remember for RAID level 10. Minimum 4 disks. This is also called as “stripe of mirrors” Excellent redundancy ( as blocks are mirrored ) Excellent performance ( as blocks are striped ) If you can afford the dollar, this is the BEST option for any mission critical applications (especially databases).
HellhammeR Μάϊος 29, 2012 #10 Μάϊος 29, 2012 Για να μην μπερδεύεσαι, άμα είναι να πάρεις μόνο έναν ssd δεν χρειάζεται το RAID. Το RAID 0 είναι αυτό που χρησημοποιούν οι περισσότεροι με 2 δίσκους, που στην ουσία μοιράζει μία πληροφορία "μιση-μισή" στους 2 δίσκους σου, και όπως λογικά καταλαβαίνεις γίνετε γρηγορότερα η ανάγνωση/εγγραφη αρχείων με αυτόν τον τρόπο, αλλά άμα σου χαλάσει ο ένας πάπαλα τα αρχεία. Δηλαδή 2πλασιάζοντε στην θεωρία οι ταχύτητες που θα έχεις με μόνο εναν 120αρη ας πούμε σε σχέση με 2 χ 60αριδες σε RAID 0 αλλα ταυτόχρονα διπλασιάζοντε και οι πιθανότητες της χασούρας των δεδομένων σου άμα πάιξει κάποιο πρόβλημα με έναν απο τους 2 δίσκους.IRST είναι drivers της intel για το λειτουργικό σύστημα για το AHCI. Επειδή έχεις AMD ψάξε το μοντέλο σου, στο site της μητρικής σου θα έχει τους ανάλογους, άμα δεν τους περάσεις καθόλου δεν υπάρχει πρόβλημα πάλι θα δουλέυει ο δίσκος σου απλα θα βάλουν αυτόματα τα Windows αυτούς που έχει η Microsoft.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.