Jump to content

Μνημη ραμ

Recommended Posts

Γεια σε ολους, ειδα τον δεικτη εμπειριας των windows μου και ειδα οτι μειονεκτει στην μνημη ραμ.Λοιπον εχω δυο μνημες ραμ DDR2 των 2 γιγα.Δηλαδη εχω μια μνημη DDR2 ΤΩΝ 2 ΓΙΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΔΙΑ.Τι θα με συμουλευατε να κανω?

Γεια σε ολους, ειδα τον δεικτη εμπειριας των windows μου και ειδα οτι μειονεκτει στην μνημη ραμ.Λοιπον εχω δυο μνημες ραμ DDR2 των 2 γιγα.Δηλαδη εχω μια μνημη DDR2 ΤΩΝ 2 ΓΙΓΑ ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΙΔΙΑ.Τι θα με συμουλευατε να κανω?

Να μην λαμβάνεις υπόψιν σου τον δείκτη εμπειρίας των windows. Δεν έχεις κάποιο θέμα. Ποιό είναι το υπόλοιπο μηχάνημα και ποιά χρήση κάνεις?

Λοιπον εχω επεξεργαστη intel core 2 duo E4400, καρτα γραφικων ASUS EAH5570,motherboard ASUS P5KPL AM-EPU,intel chipset G31,μνημη ραμ DDR2-SDRAM PC2-5300(333Mhz) αρα αφου ειναι 2 μνημες DDR2 των 2 γιγα (666 Mhz).Συνολικη φυσικη μνημη 4096 mb DDR2.

Το βασικό σου πρόβλημα τότε δεν είναι η μνήμη αλλά κυρίως η κάρτα γραφικών (που δεν πας ουθενά μ αυτήν που έχεις) και δευτερευόντως ο επεξεργαστής. Η πιο οικονομική λύση είναι να πάρεις μια κάρτα γραφικών και μια ψύκτρα για τον επεξεργαστή για να τον ανεβάσεις όσο γίνεται.

Η άλλη λύση είναι κανούριο μηχάνημα.

...

μνημη ραμ DDR2-SDRAM PC2-5300(333Mhz) αρα αφου ειναι 2 μνημες DDR2 των 2 γιγα (666 Mhz)

...

Οι DDR μνήμες (DDR, DDR2, DDR3) λειτουργούν σε διπλούς χρόνους (Double Data Rate) και ως συνήθως είναι γνωστές με την "εμπορική" συχνότητά τους που είναι η διπλή (x2) της κανονικής συχνότητάς τους. Παράδειγμα οι δικές σου δουλεύουν στα 333Mhz αλλά είναι γνωστές σαν μνήμες 667Mhz. Αντίστοιχα οι DDR3 1600Mhz κανονικά δουλεύουν στα 800Mhz.

Όταν έχεις στο σύστημά σου 2 ίδιες μνήμες (εννοείται κατάλληλα εγκατεστημένες) λειτουργούν σε dual channel. Αν δεν είναι κατάλληλα εγκατεστημένες λειτουργούν μεν αλλά σε single channel. Και στις 2 περιπτώσεις έχεις την ίδια ποσότητα μνήμης στο σύστημά σου (το άθροισμά τους).

Το dual channel δεν έχει σχέση με το DDR (φυσικά και τα 2 έχουν σχέση με τον τρόπο λειτουργίας των μνημών).

Αα οκ ναι φιλε μου το ξερω για την καρτα γραφικων και εχω πληροφορηθει σε αλλο θεμα που ειχα ξεκινησει αν θες στειλε μου σε μυνημα να σου πω λεπτομερειες γιατι βγαινουμε off-topic.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.