Jump to content

Κατασκευή αυτοσχέδιου Τροφοδοτικού για Πελτιέρ.

Chris2004

Recommended Posts

Λοιπόν παίδες αποφάσισα πρίν κάνω το βήμα για Waterchiller να ασχοληθώ λίγο με πελτιέρ.

Έχω έναν γνωστό ηλεκτρολόγο ο οποίος μου λέει μπορεί να κατασκευάσει Αυτοσχέδιο τροφοδοτικό για 15v με όσα Amper Θέλω. Το θέμα είναι άν πρέπει να είναι σταθεροποιημένο η όχι. Γνωρίζει κανείς;

Σίγουρα μπορεί να κατασκευαστεί τέτοιο psu αλλά καλό θα ήταν να τον ρώταγες και το κόστος γιατί το transistor που θα σου δώσει τόσα Amp θα είναι ακριβότερο απο τα υπόλοιπα υλικά του psu !

Αν είναι σταθεροποιημένο η τιμή ανεβαίνει κατακόρυφα.

Το σύνηθες είναι τα τροφοδοτικά γενικής χρίσης να μην έχουν σταθεροποιητή.

Αν του δόσης από UPS ή πρίζα με προστασία, δεν βλέπω το πρόβλημα.

Αρχική απάντηση από ΓιαγκΤ [Χθες, στις 21:24]

Αν είναι σταθεροποιημένο η τιμή ανεβαίνει κατακόρυφα.

Το σύνηθες είναι τα τροφοδοτικά γενικής χρίσης να μην έχουν σταθεροποιητή.

Αν του δόσης από UPS ή πρίζα με προστασία, δεν βλέπω το πρόβλημα.

ελπιζω να κανεις humor ε????:confused:

Ε εντάξει 15 θα κοστίσει το μη σταθεροποιημένο, απλά με τα περισσότερα τρανζίστορ που θα θέλει το σταθεροποιημένο λογικά θα θέλει και ψύκτρες και ανεμιστήρα, μη πώ ανεμιστήρες.

Αρχική απάντηση από Chris2004

Ε εντάξει 15 θα κοστίσει το μη σταθεροποιημένο, απλά με τα περισσότερα τρανζίστορ που θα θέλει το σταθεροποιημένο λογικά θα θέλει και ψύκτρες και ανεμιστήρα, μη πώ ανεμιστήρες.

Και 40ε να πάει το Stabilized καλά είναι !

Αρχική απάντηση από whitewolf [Σήμερα, στις 02:40]

ελπιζω να κανεις humor ε????:confused:

Αν έχεις αντιρρήσεις, θα σε παρακαλούσα να τις εκφράσεις.

Αν βρίσκεις αστεία τα γραπτά μου, χαίρομαι που συνέβαλλα στην διασκέδαση σου.

http://www.overclockers.com/tips1054/ αυτο εφτιαξα σημερα....απλο καλο και ευκολο.γυρω στα 40 ευρω.οταν βρω κουτακι θα βαλω φωτο.θελει λιγη προσοχη στην ψυξη,βαλε κανα ψυχτρακι στις γεφυρες και κανα ανεμιστηρι να φυσαει το ολο.

• 3 weeks later...

ice αν αυτό το κυκλωματάκι είναι καλύτερο από του icecoldcomputing που αναφέρθηκε παραπάνω μήπως θα μπορούσες να το δημοσιεύσεις λίγο μεγαλύτερο γιατί τα γράμματα ίσα που φαίνονται;

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.