Jump to content

Κατάστημα MrSmith.gr. Τι λέει με αυτό;

suboy

Recommended Posts

• Replies 577
  • Created
  • Last Reply
παρέλαβα σήμερα. Όλα οκ και οι δίσκοι ήταν new και με full εγγυήσεις.

Για μένα το κατάστημα προς το παρών είναι οκ και μάλιστα ξανά έριξα παραγγελία κάτι δίσκους που χρειαζόμουν.

πως τσεκάρεις τις εγγυήσεις τον δίσκων?

Kαι που ξερει ο λογιστης αν αυτοι περνανε τα τιμολογια?

αν περνάνε στη δικιά σου δήλωση, ως αγοραστή. Οπότε και είναι νόμιμα παραστατικά. Για αυτούς δεν μας νοιάζει τι κάνουν.

πως τσεκάρεις τις εγγυήσεις τον δίσκων?

στο site της Seagate έβαλα τα serial numbers και μου έβγαλε το υπόλοιπο (1 χρόνο δίνουν τώρα μόνο!!!!)

Κανονικά στην EU ισχύουν 2 χρόνια αλλά δεν ξέρω πώς θα βγάλω άκρη με seagate αν κάτσει στραβή.

στο site της Seagate έβαλα τα serial numbers και μου έβγαλε το υπόλοιπο (1 χρόνο δίνουν τώρα μόνο!!!!)

Κανονικά στην EU ισχύουν 2 χρόνια αλλά δεν ξέρω πώς θα βγάλω άκρη με seagate αν κάτσει στραβή.

Με ενα μειλ με τη νομοθεσια.μας γιναν apple και αυτοι...

Ειχε βγει μια ειδηση λιγους μηνες μετα τις πλυμμηρες οπου Seagate και WD ανακοινωναν ότι θα μειωσουν τις εγγυησεις στους απλους δισκους στον 1 χρονο αλλα θα κρατουσαν ως εχει στις "μαυρες" εκδοσεις

Sent from my BlackBerry 9700 using Tapatalk

Μαλλον κατάλαβα τι παίζει:turn:

Οι κωδικοί του Mrsmith είναι ίδιοι ακριβώς με το Pixmania-pro.gr. Λογικά απο εκει παίρνει, έτσι φαίνεται τουλάχιστον.

Εσωτερικός σκληρός δίσκος Barracuda 7200.14 ST3000DM001 3,5" - 3 TΒ

SEAGATE Εσωτερικός σκληρός δίσκος Barracuda 7200.14 ST3000DM001 3,5" - 3 TΒ*: αγορά, τιμή, Εσ&o

Στην τιμή Pixmania βάζει ένα 5-6% πάνω και πουλάει. 2 σκέλη λοιπόν ή είναι νομοταγές ή είναι κομπίνα. Σαν αποστολή παραλαβή φαίνεται απόλυτα αξιόπιστο (αναμένω και εγώ να δω). Αν λοιπόν είναι νομοταγής, 100% κάποια στιγμή θα αναγκαστεί να ανεβάσει τιμές για να αποδώσει ΦΠΑ καθώς τώρα μπαίνει μέσα με τα μπούνια. Εαν είναι κομπίνα και δεν έχει σκοπό να αποδώσει ΦΠΑ το μαγαζί έχει ένα κέρδος 5-6% όσο το ποσοστό που βάζει απο pixmania...

Ενδεχεται να εχει τους ιδιους προμηθευτες, να δουλευει με το ιδιο ποσοστο κερδους με το Pixmania-pro.gr και το +5-6% να οφειλεται στο 23% ΦΠΑ που εχουμε στην Ελλαδα...

Χωρίς παρεξήγηση αυτό παίζει να είναι και σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Αλλά μάλλον επειδή δεν πρόσεξες καλά τα link έχουμε και λέμε

Seagate 3TB HDD

MrSmith τελική τιμή με ΦΠΑ 138,20

Pixmania-Pro Τιμή χωρίς ΦΠΑ 130,07

Pixmania Τιμή με ΦΠΑ 159,99

Δηλαδή εάν παίζει το σενάριο ο mrSmith μπορεί και πουλάει με ΦΠΑ και κέρδος όσο το Pixmania πουλάει χοντρική πράγμα που θεωρώ τελείως απίθανο.

Και ο 2600Κ εχει 221€ ενω στο Pixmania-Pro ειναι 240κατι χωρις φπα. So what? Τετοια παραδειγματα υπαρχουν πολλα. Αυτα ομως ειναι εξαιρεσεις και δεν ειναι ο κανονας.

Ακομα υπαρχουν μερικοι κραχτες. Παντως αρκετα προιοντα που ειδα ειναι τιμη του Pixmania-Pro+23%φπα (πχ OCZ Vertex 4)

Γνωστος μου που επικοινωνησε τηλεφωνικα του ειπαν οτι προμηθευονται κατευθειαν απο εταιρειες και οι τιμες ειναι σε αυτα τα επιπεδα γιατι δεν υπαρχουν μεσαζοντες...

Αρα το συμπερασμα που προκυπτει ειναι οτι με μεγαλη πιθανοτητα ο mrSmith ειναι retail του Pixmania-Pro.

Μα αν είναι Pixmania-pro +23% οι τιμές του τότε που είναι το κέρδος του καταστήματος ?

Καλά αυτό με τις εταιρείες είναι άλλο σενάριο. Όταν λένε εταιρείες και όχι μεσάζοντες εσύ καταλαβαίνεις κατασκευαστές πχ OCZ Corsair και Samsung ? Γιατί εάν αυτό καταλαβαίνεις μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι χωρίς stock αυτό δεν γίνετε. Σιγά μη πουλάει η seagate ένα ένα δίσκο στο mrSmith όταν αυτός θέλει.

προσωπικα ειμαι ακομη επιφυλακτικος σε σχεση με το συγκεκριμενο καταστημα. η 1η παραγγελια μου ακυρωθηκε με την αιτιολογια οτι δεν υπαρχει διαθεσιμοτητα, η 2η παραδοθηκε ταχιστα, αλλα η 3η την οποια εκανα ξημερωματα 1/6 ειναι ακομη σε εκρεμμοτητα και παρ'οτι εστειλα και mail χθες πρωι για να μαθω την πορεια της δεν εχω λαβει ακομη καμια απαντηση . αυτο δεν ειναι και πολυ επαγγελματικο κατα την γνωμη μου

εστειλα και 2ο mail, πηρα τηλεφωνο και εβγαινε fax και απαντηση δεν εχω λαβει ακομη μετα απο τοσες μερες... οτι να 'ναι ειναι το μαγαζι, σοβαροι επαγγελματιες. εφαγε χ απο μενα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.