Jump to content

Προβληματισμος επιλογης καρτας γραφικων

Pc_master

Recommended Posts

Γεια σε ολους.Το θεμα μου οπως διαβασατε ειναι οτι προβληματιζομαι για αγορα καρτας γραφικων.Επειδη τα τελευταια 2 χρονια οτι επαιρνα το επαιρνα(εξαρτημα η/υ) απο μαγαζι με τεχνικο υπολογιστων οποτε και κοιτουσε αν μπορει να λειτουργησει με τα υπαρχοντα εξαρτηματα του υπολογιστη και το καινουριο εξαρτημα δουλευε μια χαρα.Τωρα ομως εκλεισε και αναρωτιεμαι πως μπορω να βρω αν αυτη η καρτα γραφικων μου κανει παρακατω ASUS EAH6770/DI/1GD5 1GB PCI-E RETAIL - - E-SHOP.GR

• Replies 46
  • Created
  • Last Reply

Οταν λες gpuz?πως το βρισκω?Αα και η μητρικη μου ειναι η Asus P5KPL-AM EPU.

Αα οχι σορρυ τωρα καταλαβα οτι μου εστειλες το σιτε να δω το gpuz μου.Λοιπον να η εικονα C:\Users\marios\Desktop\KARTA GRAFIKWN.gif

H εικονα δε φαινεται ....αλλα οκ.(βρες να την επισυναψεις εδω ή ανεβασε το σε καποιο site (πχ imageshack.us) και δωσε το λινκ).

Παρολα αυτα αν η μητρικη ειναι αυτη τοτε μπορει να την "παρει" ...απλα σε αυτα τα λεφτα προτιμησε καποια αλλη.

καποια 7750 ή 550Ti απο nvidia.

αν και καλυτερη ολων αυτων ειναι η 6850 που μπορεις να βρεις με λιγα λεφτα παραπανω.(~130Ε)

Καλο θα ηταν να ξεραμε και τι τροφοδοτικο εχεις..αλλα κατα 99% δεν θα εχεις προβλημα.

Λοιπον αν την επισυναψα ελπιζω να φενεται.Οταν λες σε αυτα τα λευτα να προτιμησω μια απο αυτες που μου ειπες εννοεις οτι ειναι καλυτερες απο αυτην που σου εδειξα?Εε και πως γινεται να δω τι τροφοδοτικο εχω?

post-24117-1416076247,9318_thumb.gif

Καταρχας γραψε ποιον επεξεργαστη εχεις για να βρουμε μια καρτα γραφικων που να μπορει να την αξιοποιησει.

Επισης πες μας μεχρι ποσα € μπορεις να διαθεσεις για να μην ξεφυγουμε πολυ.

Και τελος ποσα watt ειναι το τροφοδοτικο σου (το γραφει πανω στο αυτοκολητο) και τι αναλυση χρησιμοποιεις στην οθονη.

Λοιπον εχω τον intel core 2 duo E4400.Μπορω να διαθεσω μεχρι 130 κατι.Η αναλυση της οθονης μου ειναι 1680χ1050.Τωρα δεν μπορω να ανοιξω το κουτι για να δω ποσα ακριβως watt ειναι το τροφοδοτικο μου.

Η ΑΤΙ HD7750 και η NVidia GTX 550Ti ειναι εξισου δυνατες καρτες.

Η ΑΤΙ HD6850 ειναι καλυτερη και μεσα στα ορια του μπατζετ σου, αλλα πολυ φοβαμαι οτι δεν θα μπορεις να την εκμεταλλευτεις με αυτον τον επεξεργαστη που διαθετεις, επομενως ειναι πεταμενα λεφτα.

Σε καθε περιπτωση θα πρεπει να δεις και την ισχυ του τροφοδοτικου πριν παρεις την τελικη αποφαση.

Εε η καρτα που εχω τωρα ειναι η ati radeon hd5570.Θελω να βεβαιωθω, αυτες που μου λες οτι κανουν για μενα θα κανουν σιγουρα,θα ειναι καλυτερες απο αυτην που εχω και θα ειναι αρκετα ποιοτικες για τρελο gaming?

Για τρελο gaming οπως λες και συ θες εναν τετραπυρηνο για να μπορει να αποδωσει καλα και η 6850. Οποτε μπορεις να διαλεξεις οποιον επεξεργαστη θελεις απο τη λιστα συμβατων επεξεργαστων με τη μητρικη σου: ASUS - Motherboards- ASUS P5KPL-AM

Οι τετραπυρηνοι ειναι οι Core 2 Quad ταδε... οι οποιοι πλεον εχουν σταματησει να παραγονται και η μονη λυση ειναι να βρεις καποιον μεταχειρισμενο.

Αα σε ευχαριστω πολυ αλλα αστο γιατι μετα θα ανεβει πολυ η τιμη.Επισης υπαρχει καποιο προγραμμα η καποιο σιτε οπου μπορεις να συγκρινεις ολα τα εξαρτηματα του υπολογιστη ωστε χωρις να ψαχνεσαι να σου βγαζει με τι ειναι συμβατο το καθενα??Αα και η ati hd7750 ειναι καλυτερη απο την GTX 550 Ti η οχι?

Εφοσον μπορεις να παρεις την 6850 στα περιπου 130Ε παρε αυτη και μη το σκεφτεσαι.

α)Ο,τι τροφοδοτικο και να εχεις δεν θα εχεις προβλημα.Ζητημα να φτανεις 250watt σε καταναλωση οποτε ψιλοδυσκολο το βλεπω να σου δημιουργησει προβλημα.

β)αν αντι της 6850 στα 130Ε παρεις 7750/550τι/6670 στα ~120Ε τοτε τα 120Ε θα ειναι πεταμα χρηματων.

Δεν υπαρχει περιπτωση ο επεξεργαστης που εχεις να εκμηδενισει τις διαφορές αναμεσα στις καρτες στη αναλυση που παιζεις.

Το οτι μπορει με αλλον να δεις μερικα ακομα fps ειναι αλλο θεμα...φιλοσοφικο περισσοτερο.

Δηλαδη λες οτι η 6850 θα αναδικνυει τα προσοντα της στον υπολογιστη μου?γιατι αν ειναι ετσι να την παρω αλλα εσυ λες ετσι ο αλλος λεει οτι δεν θα δειχνει το 100% της.Προβληματιζομαι.

Οταν πας να συνδυασεις εναν low-end επεξεργαστη με 3 χρονια πισω σε τεχνολογια με μια καινουρια mid-range καρτα γραφικων , ειναι σχεδον αδυνατον να μπορεις να την εκμεταλλευεσαι 100%...

Το αν σε καλυτερο μηχανημα θα σου δωσει λιγα ακομα frames ειναι αλλουνου παπα ευαγγελιο...το οποιο στην παρουσα φαση δε πρεπει και δε το εξεταζουμε(εγω τουλαχιστον)

Θα σου δειχνει περισσοτερα frames απο την 7750/550τι (χονδρικα 10-20% παραπανω τα οποια ειναι παντα καλοδεχουμενα ιδιως στην περιοχη των 30-40fps)

Και δεδομενου οτι εχουν παραπλησια τιμη, -για μενα- ειναι πεταμα χρηματων να παρεις τη χειροτερη.

Δεν μιλαμε για high end καρτα που ζηταει ενα μηνιατικο η αγορα της οποτε θα ηταν σκοπιμο να εκοβες 100-200Ε απο την καρτα ωστε να αναβθμιστεις και αλλου.

Οι περισσοτεροι εδω περα εχουν μηχανηματα στα οποια η εκαστοτε καρτα αποδιδει -ας πουμε- το ιδιο και ετσι της εξεταζουν.Αν η καρτα "δωσει" μερικα fps λιγοτερα θεωρουν οτι το pc τους ειναι παλιο και οτι η καρτα δεν αποδιδει πλεον και οχι οτι η καρτα ειναι καλυτερη απο καποια αλλη που ουτως ή αλλως η αλλη αποδιδει χειροτερα.

Btw..ετσι για την ιστορια..3 ετων μηχανημα πλεον δεν ειναι παλιο.

Φεβρουαριο του 09 πηρα 920+χ58...λες να χριζει αλλαγης πλεον??

(δε χρειαζομαι απαντηση ,το εχω αλλαξει για αλλους λογους)

λοιπον δεν ξερω..επειδη απο το σιτε που μου εστειλες ειδα οτι η 550 ειναι καλυτερη απο την 7750 μπορει να παρω την 550.Αλλα η 6850 με τρελενει και ειναι καλυτερη και απο τις 2.αλλα αν ειναι να μην αποδιδει το 100% της τοτε αστο.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.