Jump to content

Καλοκαίρι 2012: διακοπές-thread

Hydra

Recommended Posts

• Replies 218
  • Created
  • Last Reply
παρε και τις 2 και αν δεν γυρισεις με ζουρλομανδυα σου δινω ολα τα υπαρχοντα μου :hehe:

noobs, το μυστικο ειναι να τους τα πρηζεις πριν σκεφτουν οτι θελουν να στα πρηξουν.

Σχεδιαζω να παω με την κοπελα κ ενα αλλο ζευγαρι μια βδομαδα σε ξενοδοχειο στον Πλατανια στο Ρεθυμνο... Αξιζει? Θα βρω πραγματα να κανω η θα βαρεθω? Θα παρω αυτοκινητο και λεω να γυρισω τα δυτικα μιας και δεν εχω παει ποτε στη δυτικη μερια. Για αρχες Σεπτεμβρη το σχεδιαζουμε. Α και επειδη εψαχνα για δρομολογια πλοιων πειραια -ρεθυμνο δε βρηκα κατι, τι παιζει? Για πειτε καμια γνωμη, καποιος απο Ρεθυμνο η γενικοτερα Κρητη? :flower:

Παρε anek/superfast(αμα παρεις καμπινα μια χαρα αλλιως δυσκολα να κοιμηθείς) ή μινοαν(καταστρωμα εχει πολλες αεροπορικες θεσεις να κοιμηθεις -ακομα και στο πατωμα- και οχι μονο) και θα ερθεις Ηρακλειο.

Το Ρεθυμνο ειναι 100 χλμ το πολυ με το αμαξι σε μια ωρίτσα εχεις φτασει.

Για Ρέθυμνο δεν υπάρχει πλοίο δυστυχώς. Βολεύει περισσότερο να κατέβεις από Χανιά, μιας και η Σούδα (λιμάνι) είναι πιο κοντά στο Ρέθυμνο και έχει καλύτερο δρόμο (πιο πολλές ευθείες).

Η παραλία του Ρεθύμνου είναι αρκετά μεγάλη και εσείς θα είστε 100 μέτρα από αυτήν. Είστε κάπως μακρυά από το κέντρο για να πας με τα πόδια. Η περιοχή που διαλέξατε είναι αρκετά τουριστική και δεν θα έλεγα ότι αξίζει να την περπατήσετε καθόλου. Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου είναι αρκετά γραφική, με ωραία στενάκια και αρκετά ουζερί (αλλά και clubs αναλόγως τι τύποι είστε). Στο δρόμο για το Ρέθυμνο στην παλιά εθνική θα βρείτε την ταβέρνα του Ζήση με φθηνό και πολύ καλό φαΐ.

Αξίζει να πάτε νότια στις παραλίες Πρέβελη και τους Αμμόλοφους του Αγίου Παύλου. Αν έχετε αρκετές ημέρες να πάτε δυτικά όπως λες στα Χανιά στις παραλίες Φαλάσαρνα και Ελαφονήσι.

Παρε anek/superfast(αμα παρεις καμπινα μια χαρα αλλιως δυσκολα να κοιμηθείς) ή μινοαν(καταστρωμα εχει πολλες αεροπορικες θεσεις να κοιμηθεις -ακομα και στο πατωμα- και οχι μονο) και θα ερθεις Ηρακλειο.

Το Ρεθυμνο ειναι 100 χλμ το πολυ με το αμαξι σε μια ωρίτσα εχεις φτασει.

Τα Χανια ειναι 60χλμ οποτε ειναι μαλλον καλυτερα να παω εκει για τους λογους που λεει και ο tragikos... ;)

Για Ρέθυμνο δεν υπάρχει πλοίο δυστυχώς. Βολεύει περισσότερο να κατέβεις από Χανιά, μιας και η Σούδα (λιμάνι) είναι πιο κοντά στο Ρέθυμνο και έχει καλύτερο δρόμο (πιο πολλές ευθείες).

Η παραλία του Ρεθύμνου είναι αρκετά μεγάλη και εσείς θα είστε 100 μέτρα από αυτήν. Είστε κάπως μακρυά από το κέντρο για να πας με τα πόδια. Η περιοχή που διαλέξατε είναι αρκετά τουριστική και δεν θα έλεγα ότι αξίζει να την περπατήσετε καθόλου. Η παλιά πόλη του Ρεθύμνου είναι αρκετά γραφική, με ωραία στενάκια και αρκετά ουζερί (αλλά και clubs αναλόγως τι τύποι είστε). Στο δρόμο για το Ρέθυμνο στην παλιά εθνική θα βρείτε την ταβέρνα του Ζήση με φθηνό και πολύ καλό φαΐ.

Αξίζει να πάτε νότια στις παραλίες Πρέβελη και τους Αμμόλοφους του Αγίου Παύλου. Αν έχετε αρκετές ημέρες να πάτε δυτικά όπως λες στα Χανιά στις παραλίες Φαλάσαρνα και Ελαφονήσι.

Πονταρω στο γεγονος οτι θα ειμαστε κοντα στην παραλια και κοντα στο Ρεθυμνο οποτε θα ειναι 5 λεπτα με το αυτοκινητο. Νταξει και το ξενοδοχειο ειναι καλο οποτε δε θα περασουμε ασχημα. Πιστευω θα μας αρεσει η πολη, οποτε θα ειναι μια κοντινη λυση (απο αυτα που λες μονο τα club δε γουσταρω). Σκοπευω να παω και πιο μακρια ομως, στα νοτια οπως ειπα και ισως στο Ηρακλειο. Ευχαριστω για τις προτασεις, θα τις βαλω στο προγραμμα! :dance3: Οποια αλλη προταση η συμβουλη δεκτη!

Πλακιας ειναι στανταρ, και ελαφονησι μαλλον. Αν και δεν εχω ξαναπαει ποτε προς τα εκει, σε αντιθεση με την ανατολικη μερια που την εχω μαθει απ εξω, εχω ακουσει τα καλυτερα. Ο μονος ενδοιασμος που εχω για ελαφονησι ειναι η διαδρομη απο και προς Ρεθυμνο, επειδη οι δρομοι στην Κρητη ειναι γτπ και οι κρητικοι οδηγανε..περιεργα.

Το μπαλι δεν το εχω ακουσει καν, πως το βρισκω στο χαρτη? Απο ζεστη τι λεει αρχες Σεπτεμβρη για τη δυτικη μερια? Επειδη στην ανατολικη το καλοκαιρι ειναι κολαση και ειχα πει οτι δε θα ξαναπατησω καλοκαιρι :hehe:

επειδη οι δρομοι στην Κρητη ειναι γτπ και οι κρητικοι οδηγανε..περιεργα.

Δε θελω να στη χαλασω αλλα με τον bezdim που πηγαμε Ηρακλειο->Χανια πηγαμε να τρακαρουμε 2 φορες + καπου στα μεσα πανω σε κατηφορικη στροφη ενα πουλμαν ΚΤΕΛ εκανε προσπεραση εμας και ενα αλλο πουλμαν μπροστα μας :p

Βricks were sh@t με λιγα λογια

Καλα να περασετε οπως και να εχει :p

Εγώ μάλλον φέτος θα πάω camping στην Αγία Άννα (Εύβοια).

Βρήκα ένα πακέτο (high season) με διαμονή - πρωινό - μεσημεριανό - καφέ - ποτό - βραδινό και 1 φορά SPA 30€/άτομο τη μέρα.

PS. Δε νομίζω να τιμήσω το SPA όμως :hehe:

Εγώ μάλλον φέτος θα πάω camping στην Αγία Άννα (Εύβοια).

Βρήκα ένα πακέτο (high season) με διαμονή - πρωινό - μεσημεριανό - καφέ - ποτό - βραδινό και 1 φορά SPA 30€/άτομο τη μέρα.

PS. Δε νομίζω να τιμήσω το SPA όμως :hehe:

Πανεμορφη παραλια!

Ειδικα πριν απο 15 χρονια που ειχα παει μικρος και ηταν ακομα ανεκμετάλλευτη/ερημική την ερωτεύτηκα.

Παω και πριν απο 4-5 χρονια,τιγκα στις ξαπλωστρες/ κοσμο και 1 εκατομμύριο ανθρωποι μεσα στην θαλασσα.:hm:

Αυτο το βρισκω και μονος μου :p

Το βρηκα παντως οποτε ειμαι οκ ;)

Δε θελω να στη χαλασω αλλα με τον bezdim που πηγαμε Ηρακλειο->Χανια πηγαμε να τρακαρουμε 2 φορες + καπου στα μεσα πανω σε κατηφορικη στροφη ενα πουλμαν ΚΤΕΛ εκανε προσπεραση εμας και ενα αλλο πουλμαν μπροστα μας :p

Βricks were sh@t με λιγα λογια

Καλα να περασετε οπως και να εχει :p

Μωρε τα ξερω, ειναι ολοι τους υπερανω.. Τρεις φορες εχω παει Κρητη και εχουν δει πολλα τα ματια μου +ενα τροχαιο μεσανυχτα απο το πουθενα, που ευτυχως δεν ειχε τραυματισμους :jump:

Πλακιας ειναι στανταρ, και ελαφονησι μαλλον. Αν και δεν εχω ξαναπαει ποτε προς τα εκει, σε αντιθεση με την ανατολικη μερια που την εχω μαθει απ εξω, εχω ακουσει τα καλυτερα. Ο μονος ενδοιασμος που εχω για ελαφονησι ειναι η διαδρομη απο και προς Ρεθυμνο, επειδη οι δρομοι στην Κρητη ειναι γτπ και οι κρητικοι οδηγανε..περιεργα.

Το μπαλι δεν το εχω ακουσει καν, πως το βρισκω στο χαρτη? Απο ζεστη τι λεει αρχες Σεπτεμβρη για τη δυτικη μερια? Επειδη στην ανατολικη το καλοκαιρι ειναι κολαση και ειχα πει οτι δε θα ξαναπατησω καλοκαιρι :hehe:

Ο δρόμος για το Ελαφονήσι είναι μία χαρά. Συγκεκριμένα από Ρέθυμνο για Χανιά είναι ικανοποιητικός, από Χανιά Καστέλλι είναι υπέροχος και από Καστέλλι Ελαφονήσι είναι επαρχιακός με στροφές αλλά παλεύεται. Πάνω απ' όλα δεν βιάζεσαι!

Σεπτέμβρη στην Κρήτη έχει ακόμα ζέστη, απλά πιάνουν πιο συχνά άνεμοι και σίγουρα θα χρειαστείς ζακέτα το βράδυ.

Μωρε τα ξερω, ειναι ολοι τους υπερανω.. Τρεις φορες εχω παει Κρητη και εχουν δει πολλα τα ματια μου +ενα τροχαιο μεσανυχτα απο το πουθενα, που ευτυχως δεν ειχε τραυματισμους :jump:

25 χρόνια έζησα στην Κρήτη και δεν έχω δει κανένα τροχαίο παρά μόνο μία νύχτα που είδα τα αποτελέσματα από 3, λόγω καταρρακτώδους βροχής. Οι δρόμοι γενικά δε σου επιτρέπουν να αναπτύξεις τρελές ταχύτητες, απλά κάποιες στροφές είναι επικίνδυνες λόγω ανάποδης ή ανύπαρκτης κλίσης. Αν δεν ξεπεράσεις τα 100χλμ σε εθνική οδό ανησυχείς μόνο αν σκάσει κάποιος πάνω σου :p

Πέρυσι που πήγα Κρέτα φάρμ πρέπει να ήμουν απειροκ***φαρδος που δεν έγινε τπτ με το αυτοκίνητο ε ?

1500χλμ έκανα...περίμενα χάλια πράματα..αλλά ήταν κομπλέ..

ΛΕΤΕ ΝΑ ΟΔΗΓΩ ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ ΕΓΩ ΤΕΛΙΚΑ ?!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.