apostolis159 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 24, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 24, 2012 Καλησπέρα. Καινούριος στις αγορές από eBay, και επειδή δεν ξέρω σχεδόν τίποτα, χρειάζομαι βοήθεια/εξήγηση σε κάποια πράγματα που δεν έχω κατανοήσει. Έχω μια παλιά Nikon F50 (μοντέλο 1994, του πατέρα μου, τη δουλεύω από τότε που ήμουν 10) και αφού δεν υπάρχουν χρήματα για αγορά ψηφιακής SLR, αποφάσισα να ψάξω να βρω 1-2 φακούς (100% συμβατούς, να λειτουργούν δηλαδή όλα τα features) να ασχοληθώ με το αντικείμενο που πάντα μου άρεσε (και παρεμπιπτόντως ποτέ δεν είχα λεφτά να το ξαναπιάσω). Ψάχνοντας βρήκα μερικούς φακούς στο eBay.co.uk. Έχω λοιπόν στο μάτι αυτόν για αρχή: Nikon Zoom-Nikkor 70-300 mm F/4.0-5.6 D ED AF Lens- Boxed (0018208019243) | eBay (used, στο κουτί με τα όλα του μέσα) Είναι δημοπρασία και όχι "buy now". Αυτή τη στιγμή είναι στις £11+ και λήγει σε 6 σχεδόν μέρες. Έχω σκοπό σε 1-2 μέρες να ανεβάσω λίγο το bid για να δω αν υπάρχει ανταγωνισμός. Ακόμα και στις 30-40 λίρες να φτάσει, πάλι λίγα είναι για αυτόν το φακό (καινούργιος έχει περίπου τα τριπλά), οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα να το ανεβάσω. Σκέφτομαι κάτι λάθος? Υπάρχει κάτι άλλο που πρέπει να ξέρω ή να προσέξω? Επίσης βλέπω 100% positive feedback για τον πωλητη αυτόν και μόνο θετικά σχόλια, οποτε δεν νομίζω να είναι "παγίδα" η τόσο χαμηλή τιμή. Σωστά τα λέω? Το μόνο που με προβληματίζει σε αυτό το θέμα είναι ότι οι υπόλοιποι ίδιοι φακοί είναι στα £100++. Ελλάδα στέλνει ο συγκεκριμένος απ' ότι λέει με 10 λίρες (Royal Mail International Signed-for), λογικά δεν υπάρχει πρόβλημα. (?) Επίσης με την πληρωμή στις δημοπρασίες τι γίνεται? Λέει πως δέχεται paypal. Άρα απλά φροντίζω να υπάρχουν τα λεφτά στην κάρτα όταν θα έχει τελειώσει η δημοπρασία? Άλλες συμβουλές που έχετε να δώσετε σε κάποιο newbie του eBay οι πιο έμπειροι? Συγνώμη για το μεγάλο post, ελπίζω να μην είναι κουραστικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4ckerman Μάϊος 24, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2012 και εγω επειδη δεν ειμαι και τοσο εμπειρος ερχομαι να απαντησω οτι εχω ακριβως την ιδια λογικη με εσενα , δεν μου φαινεται κατι περιεργο σε αυτα που λες. Τωρα φυσικα ας μιλησει και καποιος πιο εμπειρος Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Μάϊος 24, 2012 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2012 Ολες οι δημοπρασιες ανεβαινουνε -αν για το προιον υπαρχει ενδιαφερον-τα τελευταια δευτερολεπτα>Δηλαδη μπορει για μια εβδομαδα να εχει 2 bids και το τελευταιο λεπτο να κλεισει με 20bids.Να ξερεις οτι παιζουνε automatic bids>Πχ ενα προιον ξεκιναει με 10$ βαζεις 15$ αρα το κερδιζεις, μπορεις να ξαναπονταρεις ομως ανεβαζοντας το πονταρισμα πες οτι βαζεις 40$.Στην δημοπρασια θα φαινεται ακομη 15$ ομως>αν καποιος πονταρει 17$ χανει γιατι εσυ ειχες δωσει μεχρι 40 αρα η τιμη δημοπρασιας θα παει 19 αυτοματα και παλι θα εισαι winner>Αν δεν πονταρει αλλος το παιρνεις με 19, αν καποιος δωσει 41 θα χασεις.Αν θες να κερδισεις δες τι ποσο εισαι διατεθειμενος να δωσεις , και δωσε automatic bid, αν το κερδισεις καλως αλλιως περιμενε καποιος αλλος θα πουλησει κατι αναλογο.Με royal mail -->ελτα εχω παραλαβει αρκετα αντικειμενα χωρις προβληματα.Πληρωμη η ιδια οπως γινεται και με απλη πωληση>PAy now κτλΟ συγκεκριμενος πωλητης ειναι αριστος μην τον φοβασαι.Αυτοι που εχουνε 100% feedback κανουνε τα αδυνατα δυνατα να το κρατησουνε. Link to comment Share on other sites More sharing options...
h4ckerman Μάϊος 24, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2012 δηλαδη στην ουσια λες οτι πονταρεις ξερω εγω 50€ και στην τελικη πληρωνεις μονο 20 € αν δεν εχει καποιος αλλος δωσει περισσοτερα? ετσι δεν μπορεις να δωσεις οσο θες δηλαδη πολυ μεγαλους αριθμους? μαλλον κατι δεν καταλαβα καλα...το automatic bid τι ακριβως ειναι? το εξηγεις μηπως και δεν το καταλαβα? ενδιαφερον θεμα παντως.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Μάϊος 24, 2012 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2012 Εγώ θα σου δώσω μια άλλη συμβουλή απλά να έχεις υπόψιν σου.Ψάξε ενδελεχώς στην αγορά για αυτό που θες, εγχώρια και μh γιατί το ebay μόνο φθηνό δεν είναι σε πολλές περιπτώσεις. Πίστεψέ με ότι μπορεί να βρεις μαγαζάκια εξωτερικό ή εσωτερικό και για 5-10€ να μην αξίζει να μπεις στη διαδικασία του ebay. Link to comment Share on other sites More sharing options...
amartolos Μάϊος 24, 2012 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 24, 2012 δηλαδη στην ουσια λες οτι πονταρεις ξερω εγω 50€ και στην τελικη πληρωνεις μονο 20 € αν δεν εχει καποιος αλλος δωσει περισσοτερα? ετσι δεν μπορεις να δωσεις οσο θες δηλαδη πολυ μεγαλους αριθμους? μαλλον κατι δεν καταλαβα καλα...το automatic bid τι ακριβως ειναι? το εξηγεις μηπως και δεν το καταλαβα?ενδιαφερον θεμα παντως.. Automatic bidding Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Μάϊος 25, 2012 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2012 Ολες οι δημοπρασιες ανεβαινουνε -αν για το προιον υπαρχει ενδιαφερον-τα τελευταια δευτερολεπτα>Δηλαδη μπορει για μια εβδομαδα να εχει 2 bids και το τελευταιο λεπτο να κλεισει με 20bids.. Ακριβώς έτσι, όπως τα λέει ο αμαρτωλός. Έτσι ακριβώς έχασα πριν από μερικές μέρες, κυριολεκτικά μέσα από τα χέρια μου έναν καινούριο (σφραγισμένο) Seagate Barracuda 3TB (ST3000DM001) στο αγγλικό ebay. Η δημοπρασία του δίσκου είχε ξεκινήσει από πολύ χαμηλά, και ένας και μοναδικός τύπος τον είχε ανεβάσει στις 90 λίρες και έμεναν ακόμα πέντε μέρες σε εβδομαδιαία δημοπρασία. Μπαίνω κι εγώ λοιπόν, βάζω 92 αλλά πάλι χάνω, ο τύπος είχε βάλει πιο πάνω το όριο, με πήγε στις 94. Βάζω 96 και πάλι χάνω, με πάει 98. Βάζω 102 και βγαίνω επιτέλους σαν πλειοδότης. Ο πωλητής ήθελε 15 λίρες μεταφορικά για Ελλάδα, οπότε κάνω τους υπολογισμούς μου, και σκέφτομαι ότι ακόμα και στις 110 λίρες με συμφέρει, μια και θα ήμουν 10 ευρώ φτηνότερα από την καλύτερη τιμή εκείνη τη στιγμή του Skroutz για τον Seagate. Βάζω λοιπόν μάξιμουμ ποντάρισμα τις 110 λίρες και αράζω τις επόμενες μέρες παρακολουθώντας την πώληση. Αν έχετε τον θεό σας βρε παιδιά, για τέσσερις ολόκληρες μέρες δεν εμφανίζεται κανένας άλλος, κι έχω αρχίσει να πιστεύω ότι μπορεί και να το τσιμπήσω το δισκάκι. Είχα πάρει ήδη έναν από Ελλάδα, έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος και ήθελα να τους ζευγαρώσω. Την τελευταία μερα που έληγε η δημοπρασία (κατά τις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδας), έτρεχα σε δουλειές και γυρνάω άρον άρον κατά τις 10 στο σπίτι. Έμενε μια ώρα περίπου και δεν είχε εμφανιστεί κανένας. Άρχισα να τρίβω τα χέρια μου από ικανοποίηση, και βλέπω τα λεπτά να κυλάνε χωρίς να συμβεί τίποτα, ανανεώνω συνεχώς την σελίδα για να βλέπω τι γίνεται, φτάνουμε στο τελευταίο λεπτό, στα τελευταία δέκα δευτερόλεπτα, ακόμα και στα τελευταία πέντε δευτερόλεπτα ανανέωσα τη σελίδα και ήμουν ο πλειοδότης, φτάνουμε στο μηδέν και μου βγαίνει το μήνυμα ότι... έχασα τη δημοπρασία!!! :rant: Ο τύπος ποντάρισε στα πέντε τελευταία δευτερόλεπτα, και μου πήρε τον δίσκο με μόλις 2 λίρες παραπάνω, στις 112!!! Κυριολεκτικά μου πήρε την μπουκιά μέσα από το στόμα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Μάϊος 25, 2012 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2012 sorry κιόλας αλλά για 10€ δεν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία. Δηλαδή ήμαρτον. Και αν θές RMA; Θα το πληρώσεις μάλλινο; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Μάϊος 25, 2012 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2012 sorry κιόλας αλλά για 10€ δεν μπαίνεις σε αυτή τη διαδικασία. Δηλαδή ήμαρτον. Και αν θές RMA; Θα το πληρώσεις μάλλινο;Στις 102 λίρες που είχα βγει αρχικά πλειοδότης κέρδιζα πάνω από 20 ευρώ από την καλύτερη τιμή της Ελλάδας στο skroutz. Για μένα πάντως ακόμα και τα 10 ευρώ είναι κέρδος. Και δεν αγοράζω ποτέ ένα καινούριο προϊόν με την σκέψη ότι μπορεί να παρουσιάσει πρόβλημα.Είναι δυνατόν μήπως να περιμένει κανείς ότι θα πάρει καινούριο σφραγισμένο δίσκο 3ΤΒ με 50-60 ευρώ;! Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis159 Μάϊος 25, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2012 Άρα η λογική που περιγράφω στο αρχικό post είναι σωστή?Πως βλέπετε τον πωλητή εσείς?Επίσης, πως βάζω το αυτόματο bidding? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsene Μάϊος 25, 2012 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 25, 2012 Άρα η λογική που περιγράφω στο αρχικό post είναι σωστή?Πως βλέπετε τον πωλητή εσείς?Επίσης, πως βάζω το αυτόματο bidding?Με 3600+ πωλήσεις και 100% θετικό feedback μην τον φοβάσαι καθόλου. Είναι αξιόπιστος.Για αυτόματο bidding απλώς βάζεις τη μέγιστη τιμή που είσαι διατεθειμένος να πληρώσεις και πατάς bid.Τώρα είναι στα £11.50 και σε προτείνει να βάλεις £12 ή παραπάνω. Βάζεις π.χ. £40Αν δεν κάνει άλλος προσφορά θα το αγοράσεις στα £12. Αν κάποιος άλλος βάλει £12 θα ανέβει η δική σου προσφορά στα £12.50 αυτόματα και ούτω καθ'εξής μέχρι τα £40. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Μάϊος 28, 2012 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2012 εριξα μια παραγγελια αΠο ebayΚαι λεει FREE Economy Int'l Shipping ξερει κανεις με τι θα ερθει? ελτΑ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Μάϊος 28, 2012 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 28, 2012 ναί Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Μάϊος 29, 2012 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2012 ναίαπο Κινα μηπως ξερεις ποσες μερες θα κανει να ερθει?Συστημενο με τα ελτα? ειναι κατι πολυ μικρο(μπρελοκ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tsene Μάϊος 29, 2012 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 29, 2012 απο Κινα μηπως ξερεις ποσες μερες θα κανει να ερθει?Συστημενο με τα ελτα? ειναι κατι πολυ μικρο(μπρελοκ)2-4 εβδομάδες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.