Jump to content

Σύνθεση για video editing...

dpolal

Recommended Posts

Ένας φίλος θέλει να του στήσω ένα σύστημα για επεξεργασία video σε ερασιτεχνικό επίπεδο βέβαια. (home user)

Επειδή δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με το συγκεκριμένο άθλημα ψάχνω για 4πύρηνο επεξεργαστή, μπόρντ, ραμ και ίσως κάρτα γραφικών (αν χρειάζεται).

Παιχνίδια και o/c ΔΕΝ παίζουν, 50άρης+ είναι ο άνθρωπος.

Θέλει οπωσδήποτε 4πύρηνο σύστημα. (κόλλημα)

Τα υπόλοιπα parts υπάρχουν.

Προτείνεται μου κάτι ρε παλικάρια.

P.S.

Αν συντρέχει λόγος και για αγορά γρήγορου σκληρού για το editing το λέτε...

merci.

Ποια προγράμματα χρησιμοποιεί;

Τα υπόλοιπα parts ποια είναι;

Μέχρι πόσα δίνει και σε ποια οθόνη θα δουλέψει;

Η αγορά ssd είναι μονόδρομος πάντως

Τέλος δε θα σου προτείνω αφού θες προτάσεις απο τα παλικάρια :p

Για home user που δεν θα εχει τρελες απαιτησεις θα προτεινα i5 - i7 (αναλογα τα χρηματα του) , 8gb ram, z68 - z77 και 2 σκληρους 1 για τα γουιν και τον αλλο για τα προγραμματα επεξεργασιας.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ποια προγράμματα χρησιμοποιεί;

Τα υπόλοιπα parts ποια είναι;

Μέχρι πόσα δίνει και σε ποια οθόνη θα δουλέψει;

Η αγορά ssd είναι μονόδρομος πάντως

Τέλος δε θα σου προτείνω αφού θες προτάσεις απο τα παλικάρια :p

Ζητώ καταρχήν συγνώμη από την κοπέλα του φόρουμ. :red:

Αυτό που υπάρχει είναι κουτί, dvd-r, psu 550Watt, οθόνη, kbd,mouse και usb εξωτερικός σκληρός δίσκος όπου θα κάνει την επεξεργασία.

Από ότι κατάλαβα από αυτά που μου είπε δεν μιλάμε για κάτι πολύ σοβαρό, δηλαδή θέλει απλά να κατεβάζει βιντεο από την κάμερα, να κάνει μια μικρή επεξεργασία στο πισί και μετά να τα αποθηκεύει είτε σε dvd είτε σε κάποιον άλλον εξωτερικό σκληρό δίσκο.

Έχει 2 πισί αλλά είναι παλιά (πάνω από 6ετία) και δεν μπορούν να τον καλύψουν.

Τι case, psu, dvd έχει;

Αν έχει κανένα τέτοιο

old-case-front-angle.jpg

Δεν μας κάνει.

Επίσης psu αν έχει και καλά 500watt αλλά πραγματικά είναι 200watt πάλι δε μας κάνει.

DVD αν είναι IDE πάλι δε μας κάνει αφού έχει καταργηθεί σε γενικές γραμμές το IDE.

- Chieftek 550watt 80plus

- κουτί απλό, (δεν το έχω δεί αλλά δεν είναι θέμα νομίζω, το πολύ πολύ να βρώ ένα 2nd hand)

- θα του δώσω εγώ ένα sata dvd-r

- Ποιό πρόγραμμα χρησιμοποιεί θα το ξέρω αργότερα...

Μία πρόταση για 4core-cpu/board/ram θέλω.

Aν οι νέες ενσωματωμένες gpu μας καλύπτουν τότε είμαστε ok.

Aν το μπάτζετ το επιτρέπει ίσως να πάρουμε και έναν ssd.

Μια βοήθεια boys and girls (<-- για να μην γκρινιάζει και η κάρμεν :):):) )

Ευχαριστώ.

Το παρακάτω θα με καλύψει ;;;

- AMD A8-3870K 3.0 GHz Quad Core Socket FM1

- Asus F1A75-M LE ή εναλλακτικά Gigabyte A75M-UD2H

- 2 χ Kingston 2GB HyperX blu 1333MHz CL9

Eνσωματωμένη amd 6550D, αρκετά χαμηλό κόστος οπότε άνετα πάμε και για έναν 128άρη ssd που θα αντισταθμίσει την όποια «χαμηλή» απόδοση έχιε το σύστημα...

Τονίζω ότι μιλάμε για 50φεύγα άνθρωπο που τώρα είναι με πισί 6ετίας, άρα ότι και να του στήσεις θα του φανεί ότι πάει σφαίρα... :magic:

A8-3870K109€

Asus-F1A75-M-LE

59€

8gb ram

41€

OCZ-Agility-3-SATA-III-2-5-SSD-120GB

104€

Seagate-ST500DM002-Barracuda-500GB-7200rpm-SATA-6GB-s-16MB

69€

Αυτά.

Εκτός απο ssd θα χρειαστεί και έναν 7200 για να αποθηκεύει στα video. Επειδή λόγο μεγέθους η επξεργασία των αρχείων θα γίνεται στους μηχανικούς μπορείς να βάλεις και 2 ίδιους 500gb για raid0. η μητρική το σηκώνει άνετα

αν ειναι να πας σε αμδ...δοκιμασε καλυτερα σε αμ3 σοκετ.

965 χ4 ..Asrock 970 Pro3(??περιμενε αδπανος για αυτα:p) ..και προτιμησε 8γιγα.

px Patriot 8GB PC3-12800 | Skroutz.gr

Προσωπικα θα πηγαινα σε ζ77 του 100ευρου 3570Κ και 8γιγα.

Με ssd για λειτουργικό/προγράμματα (και τις κατάλληλες επεξηγήσεις ότι δεν παίζει εκεί με τα βίντεο) και μπόλικη RAM (εγώ θα πήγαινα σε 6-8, μια και είναι φθηνές σχετικά) θα είναι κομπλέ.

Από γραφικά αρκούν τα ενσωματωμένα, το cuda θέλει πολύ δουλειά για να βοηθήσει και συγκεκριμένα προγράμματα/προφίλ.

Κατά το exporting των βίντεο, καλό θα ήταν να υπάρχει 2ος σκληρός, ο 1ος κάνει την ανάγνωση, ο 2ος γράφει το τελικό αρχείο. Αν είναι ένας δίσκος μόνο, θα πρέπει να διαβάζει/γράφει ταυτόχρονα, οπότε μεγαλώνει αρκετά ο χρόνος αναμονής. Είναι προτιμότερο δλδ να έχεις 2x500GB παρά 1xTB σε αυτές τις περιπτώσεις.

Τα υπόλοιπα του μπάτζετ τα ρίχνει στη cpu/mobo, 4πύρηνος καλύτερα, αρκεί τα προγράμματα να βλέπουν τους πυρήνες.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.