Jump to content

Κουνούπια

Guest

Recommended Posts

τα κουνουπια παντως αποκτουν αντοχη σε αποθητικα.

οποιος ξερει απο Σινδο, εξω απο θεσσαλονικη ξερει για τι κουνουπια μιλαω.

μιλαμε για τερατα, τιποτα δεν τα απωθει.

τα φιδακια δεν κανουν τιποτα...

πολυ αποτελεσματικο ειναι ο ανεμιστηρας...

ή υγρο αποθητικο που να δουλευει μερα νυχτα, ατην πριζα(τα μαστουρωνει)

gio με βαζεις σε σκεψεις γτ εχω μεγαλο φυτο λουίζα στο 1.5m απο το παραθυρο (στον κηπο) και δεν εκανε τπτ τοσα χρονια... Ακομα και τωρα οι "δολοφονοι του υπνου" μπουκαρουν ακομα και οταν αφηνω τα πορτοπαραθυρα ανοικτα χωρις τη σιτα εστω και για λιγο. Εχω αποκλεισει τα διαφορων ειδων χημικα καθως και τον καφε γτ με ενοχλει οταν καιγεται. Η μονη πατεντα ειναι να τα σκοτωνω με τη "ρακετα". Τεραστια διαφορα σε σχεση με μυγοσκοτωστρα-παντοφλα. Αν ειναι να ερθουν συντομα για αφαιμαξη κι οχι στη διαρκεια του υπνου, καθονται στον τοιχο πανω απο το κεφαλι μου αν δεν κανω αποτομες κινησεις. Μετα αναβω το φως εχοντας στο χερι τη ρακετα και σφιγγω τα δοντια σχηματιζοντας ενα ελαφρυ σατανικο χαμογελο ικανοποιησης.

μιλησα για εντομοαπωθητικα φυτα. δεν παει να πει οτι αν εχεις στον κηπο μια λουιζα για παραδειγμα δεν θα εχεις κουνουπια στο δωματιο σου!

φιλε nickstamat τα κουνουπια σε εντοπιζουν απο το CO2 που εκπνεεις, κυριως και δευτερευοντος απο την θερμοτητα και την σχετική υγρασία που εχει η εκπνοη σου καθως και το σωμα σου. γι αυτο και αναφερω παγιδες co2 παραπανω.

ο ανεμιστηρας ειναι πολυ σωστα ενας τροπος απλος για να μην σε ενοχλουν οταν κοιμασαι η οταν εισαι σε ενα σταθερο σημειο (στο pc μπροστα).δεν μπορουν να πεταξουν κοινως.επισης κατι αλλο που θα πρεπει να ανφερθει ειναι οι φτηνες παγιδες με λαμπες υπεριωδους φωτος που ελκυουν το κουνουπι και το θανατωνουν οι ακιδες η τα συρματα με ηλεκκτισμο που τις περιβαλλουν(τις λαμπες).

για τον φιλο που ρωτησε για αεροψεκασμους εχει ξεκινησει σε νομαρχιακο και δημοτικο επεπιεδο σε μερικες περιοχες τις ελλαδας σε βαλτους, ποταμια κτλ κυριως με βακιλο και οχι με πυρεθρινες/νικοτινες/ igr (που ειναι και πανακριβα).

η ισχυουσα νομοθεσια στην ελλαδα επιτερεπει αεροψεκασμους μονο με βακιλο και τιποτε αλλο...το κατα ποσο αυτο ειναι αρκετο η κανει δουλεια ειναι αλλο θεμα για συζητηση και δεν ειναι το καταλληλο φορουμ να το θιξουμε...

• 3 weeks later...
...επιτερεπει αεροψεκασμους μονο με βακιλο και τιποτε αλλο...το κατα ποσο αυτο ειναι αρκετο η κανει δουλεια ειναι αλλο θεμα για συζητηση και δεν ειναι το καταλληλο φορουμ να το θιξουμε...

Και ομως ειναι...:p

Στο εξοχικο ψεκαζουμε με πυρεθρινη ..Προτεινεις κατι αλλο??

Υ.Γ

Βγηκα εκτος μαχης απο ενα κουνουπι...μολυσμενο.Με κορτιζονες ειμαι...στο τσακ γλιτωσα την ενεση που θεωρητικα επρεπε να γινει αν ημουν πιο doctor-friendly.

καλα δεν θα αντιπαρατεθουμε για τους αεροψεκασμους..αν ειναι στειλε μου πμ να το συζητησουμε εφοσον εισαι γνωστης...(αναφεομαι σαυτο που λες οτι ειναι αρκετο με το βακιλο να εχουμε αποτελεσμα στην καταπολεμηση των κουνουπιων) οσον αφορα στο εξοχικο που λες υπαρχουν πολλοι παραγοντες που επηρεαζουν την ''αποδοση'' των ψεκασμων σας

1) υπαρχουν γειτονικα σπιτια που κανουν το ιδιο?

2) εχεις στασιμα νερα και ελη κοντα στο εξοχικο?

3) οι γειτονοι εχουν γκαζον και κηπο με απαιτησεις σε νερο?

4) εχεις μεγαλο κηπο με απαιτησεις σε νερο?

5) δεν αρκει να ψεκασεις με πυρεθρινη η νικοτινες, παιζει σπουδαιο ρολο να γινει δουλεια απο επαγγελματια που εμπιστευεσαι ο οποιος θα χρησιμοποιησει μηχανηματα και φαρμακα που αυτος μπορει να διαχειριστει παντα υπο ορους.

6) η αντιμετωπιση του κουνουπιου γινεται με ενα πακετο μετρων και ενα απο αυτα ειναι ο ψεκασμος. με το να ψεκασετε πυρεθρινη στο εξοχικο θα εχεις αποτελεσμα για 7-8 ημερες...μετα παλι μια απο τα ιδια..

Γνωστης δεν ειμαι ..το παλευω σαν ιδιωτης για να μη χυσω αλλο αιμα:p

Ψεκασμους με πυρεθρινη κανουμε οντως απο περυσι καθε βδομαδα 10 μερες οποτε ειμαστε εκει.

Γκαζον ,γρασιδι ,δεντρα ,νερα παιζουν ...οποτε καταλαβαινεις.

Εβγαινα ΠΡΩΙ για καφε εξω και ηταν καμμια 15αρια κουνουπια γυρω απο τα ποδια μου.

Προπερσι αυτα..περυσι δεν ηταν ετσι αλλα γενικα δειχνουν να ψιλοαντιστεκονται..οποτε αν παιζει αλλη επιλογη καλυτερης της πυρεθρινης θα θελα να την μαθω.

δεν ειναι θεμα πυρεθρινης.ειναι θεμα και ουσιων που πεφτουν και λεγονται ανασταλτες νυμφωσης εντομου...(καταπολεμουν τα αυγα του εντομου και αποτρπουν την νυμφωση )υπαρχουν και σκευασματα που εχουν και την πυρεθρινη μεσα και τον ανασταλτη.με καποιο κοστος παραπανω.επειδη ειναι προιοντα τα οποια πωλουνται μονο σε επαγγελματιες και χρησιμοποιουνται μονο απο επεγγελματιες με ειδικη αδεια απο το υπουργειο γεωργιας δεν μπορω να τα αναφερω. παντως γενικοτερα σαν καλη πυρεθρινη που θα ειχες καλο αποτελεσμα για περιορισμενο διαστημα παντα...ειναι σκευασματα με δραστικη την permethrin.

για καταστολη οχι.για απωθηση...ισως...μπορει να φτιαξεις βεβαια αν εχεις μερακι.κερακια με αιθερια ελαια σιτρονελλας λεβαντας και ευκαλυπτου.η ψαξε να βρεις ετοιμα...θεωρειται φυσικο απωθητικο...αλλα ''μαστουρωνεις'' το ιδιο και συ με τα κουνουπια (γνωμη μου)

από το ανέκδοτα πρόταση του [MENTION=173]Wizard![/MENTION] λογικά θα τρώει και κώνοπες...

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=uCb5anCNwzk]Perseus eating - YouTube[/ame]

από το ανέκδοτα πρόταση του [MENTION=173]Wizard![/MENTION] λογικά θα τρώει και κώνοπες...

Δεν ξέρω όταν είναι μωρό. Σε αυτή την ηλικία όμως, όχι. Υπάρχουν όμως άλλα είδη που τρώνε, ειδικά τα βατράχια που τρώνε μύγες και κουνούπια. Δεδομένου ότι ο χώρος τους είναι με στατικά νερά (όχι ΔΕΝ πρέπει να το καθαρίζετε το νερό!), τραβάει τα κουνούπια. Δεν ξέρω όμως αν το αποτέλεσμα θα είναι καλό. Δηλαδή τα τρώει, αλλά μήπως τελικά έλκει περισσότερα;

ειναι η απλη φτηνη παγιδα ηλεκτρικης εκκενωσεις.λογικα θα κανει...3watt παντως μου φαινονται λιγα για ενα χωρο ο οποιος φωτιζεται καλα...δεν βρηκα ομως και τις προδιαγραφες τις λαμπας να δουμε αν ειναι σωστο το φασμα που εκπεμπει..λογικα θα κανει δουλεια.

Βγηκα εκτος μαχης απο ενα κουνουπι...μολυσμενο.Με κορτιζονες ειμαι...στο τσακ γλιτωσα την ενεση που θεωρητικα επρεπε να γινει αν ημουν πιο doctor-friendly.

Τυχερος εισαι. Εγω περυσι δεν το γλιτωσα το νυστερακι στο χερι απο μολυσμενον κωνωψ. Εφαγε ανοιγμα-καθαρισμο το καημενο το χερι γιατι μαζεψε πυον μεσα χαρη σε καποιο βρωμοκουνουπι...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.