Guest Δημοσιεύτηκε Μάϊος 24, 2012 #1 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 24, 2012 Ένα σοβαρό πρόβλημα από τώρα που αρχίζει να ζεσταίνει ο καιρός μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.Χρησιμοποιώ το υγρό raid αλλά παρατηρώ ότι δεν κάνει αρκετά καλά τη δουλειά οπότε λίγο που ψάχτηκα, βρήκα ως εναλλακτικές τα φυτά και anti-mosquito sounds (οι οποίοι ήχοι χρειάζονται και ηχεία για υψηλές συχνότητες).Έχουμε κάποιον που έχει λύσει οριστικά το πρόβλημα των κουνουπιών με κάποια μέθοδο πλην του κυνηγιού με την παντόφλα?
Dolly Μάϊος 24, 2012 #2 Μάϊος 24, 2012 Για υπνοδομάτιο θα σου πώ, απο κάποιον που αν έχει ΕΝΑ μαμημένο κουνούπι ΟΛΟ το λεκανοπαίδιο, αυτό θα είναι πάνω απο το κεφάλι μου.1. Λίγο hardcore αλλά δουλεύει, στο κομοδίνο σου, 1 μπολάκι με ξύδι.2. Το πιο απλό, φτερωτή στο δωμάτιο. Καλύτερη απο air-con, απείρως πιο οικονομική, και με τους στροβιλισμούς δεν μπορούν να πετάξουν, και είσαι safe.Για εξωτερικούς χώρους, 1 μικρή φορητή κουνουπιέρα με τις υπέρυθρες λάμπες, μέγεθος κουτί παπουτσιών.Για Καμπινγκ, είναι ζόρι, αλλά φυδάκια και 2 λίτρα σιτρονέλα + μακρυμάνικο και ο θεος βοηθος!
YDinopoulos Μάϊος 24, 2012 #3 Μάϊος 24, 2012 Α, και τα anti-mosquito προγραμματα ΔΕΝ δουλευουν. Το εβαλα στα 10cm απο ενα κουνουπι κα αυτο με εγραψε κανονικα στα ...οτι εχουν....!
Lakisss Μάϊος 24, 2012 #4 Μάϊος 24, 2012 Έχω και εγώ μεγάλο πρόβλημα το οποίο επιδεινώνεται λόγω κήπου. Σκέφτομαι σοβαρά να φτιάξω μία κατασκευή για κουνουπιέρα... Κοιμάσαι άνετος και γλυτώνεις παστίλιες και χημείες.
gio102004 Μάϊος 24, 2012 #5 Μάϊος 24, 2012 το κουνουπι ειναι οτι πιο δυσκολο παρασιτο στην αντιμετωπιση του. λογω δουλειας και πειρας πανω στο θεμα θα σου πω οτι υπαρχουν τροποι να το απωθησεις ΟΧΙ να εξαφανισεις το προβλημα σου στειλα πμ τηλεφωνο μου (να μην κανουμε και διαφημιση, δεν υπαρχει λογος) οτι απορια εχεις ευχαριστως να σου απαντησω..
z3et Μάϊος 24, 2012 #6 Μάϊος 24, 2012 [ame=http://www.youtube.com/watch?v=5LdXS7WFqlY]Christopher Walken in Mouse Hunt - YouTube[/ame]
jiohkor3 Μάϊος 24, 2012 #7 Μάϊος 24, 2012 Η κουνουπιερα επεσε στη συζητηση μεταξυ σοβαρου και αστειου και πλεον ειναι τοσο εντονο το προβλημα,που χθες δολοφονησα στη μπσυχρα 4 κουνουπια και δεν ειχε καν πολυ ζεστη. Με βλεπω να φτιαχνω προχειρη κατασκευη, βγαινει σε χρωματα να παρω μια κουνουπιερα παραλλαγης; gio102004 πες καμια ιδεα γενικα και αν αξιζει θα σε ΠΜαρουμε...
Dolly Μάϊος 24, 2012 #8 Μάϊος 24, 2012 Ιδέες, απόψεις κλπ καλοδεχούμενα παιδιά, σίγουρα και άλλοι χρήστες θα τις βρούν χρήσιμες τώρα το καλοκαίρι.
gio102004 Μάϊος 24, 2012 #9 Μάϊος 24, 2012 γενικοτερα υπαρχουν φυτα που μπορουμε να φυτεψουμε στον κηπο μας η στις γλαστρες μας και εχουν εντομοαπωθητικες ιδιοτητες. οπως η ειναι η λουιζα, η λεβαντα,η δαφνη και πιο μεγαλα οπως το κυπαρισσι ο κεδρος και βοηθουν αρκετα. προσπαθουμε να μην εχουμε λιμναζοντα νερα σε κανενα σημειο του κηπου. αν υπαρχουν φρατια ανοιχτα για την βροχη τα καλυπτουμε με ενα πλαστικο φιλμ. υπαρχουν παγιδες co2 που ειναι αποτελεσματικες αλλα ειναι ακριβη λυση (αναλογα την περιπτωση, για παραδειγμα δεν θεωρειται ακριβη λυση για ενα κτημα εκδηλωσεων(γαμων κτλ) αλλα για μια μονοκατοικια ειναι) παντα σε συνδυασμο με υπολλεματικους ψεκασμους με igr/και πυρεθρινες/νικοτινες.αλλα μιλαμε παντα για εξωτερικους χωρους!για το εσωτερικο θα προνοησουμε να χουμε σιτες παντου σε ολες τις εισοδους- εξοδους και τα παραθυρα, καλη καθαριοτητα του χωρου, οπου υπαρχουν διαρροες νερου τις επισκευαζουμε, και ενα καλο απωθητικο φυσικο θεωρειται ο καφες, τον οποιο καιμε πρωτα. βαζουμε εντομοαπωθητικες κρεμες και σπρευ.ολα τα παραπανω σε συνδυασμο θα μειωθει κατα πολυ η ενοχληση..απο κει και περα θα χρειαστει ειδικη παρεμβαση...
Guest Μάϊος 24, 2012 #10 Μάϊος 24, 2012 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τον gio102004 για το pm.Το πρόβλημα διαχωρίζεται σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Επίτηδες το άφησα ανοικτό προς συζήτηση επειδή το θέμα απασχολεί πολλούς από εμάς.Προσωπικά ενδιαφέρομαι για εσωτερικό χώρο, το υπνοδωμάτιό μου. Δεν θέλω καν να υπάρχει κουνούπι μέσα γιατί με πιάνει ένα urge-to-kill με αυτά μόλις τα εντοπίσω. Θα δοκιμάσω κάποιες απλές, φυσικές μεθόδους που αναφέρθηκαν παραπάνω και θα σας κρατήσω ενήμερους.
spyvelm Μάϊος 24, 2012 #11 Μάϊος 24, 2012 γενικοτερα υπαρχουν φυτα που μπορουμε να φυτεψουμε στον κηπο μας η στις γλαστρες μας και εχουν εντομοαπωθητικες ιδιοτητες. οπως η ειναι η λουιζα, η λεβαντα,η δαφνη και πιο μεγαλα οπως το κυπαρισσι ο κεδρος και βοηθουν αρκετα. προσπαθουμε να μην εχουμε λιμναζοντα νερα σε κανενα σημειο του κηπου. αν υπαρχουν φρατια ανοιχτα για την βροχη τα καλυπτουμε με ενα πλαστικο φιλμ. υπαρχουν παγιδες co2 που ειναι αποτελεσματικες αλλα ειναι ακριβη λυση (αναλογα την περιπτωση, για παραδειγμα δεν θεωρειται ακριβη λυση για ενα κτημα εκδηλωσεων(γαμων κτλ) αλλα για μια μονοκατοικια ειναι) παντα σε συνδυασμο με υπολλεματικους ψεκασμους με igr/και πυρεθρινες/νικοτινες.αλλα μιλαμε παντα για εξωτερικους χωρους!για το εσωτερικο θα προνοησουμε να χουμε σιτες παντου σε ολες τις εισοδους- εξοδους και τα παραθυρα, καλη καθαριοτητα του χωρου, οπου υπαρχουν διαρροες νερου τις επισκευαζουμε, και ενα καλο απωθητικο φυσικο θεωρειται ο καφες, τον οποιο καιμε πρωτα. βαζουμε εντομοαπωθητικες κρεμες και σπρευ.ολα τα παραπανω σε συνδυασμο θα μειωθει κατα πολυ η ενοχληση..απο κει και περα θα χρειαστει ειδικη παρεμβαση... Α ρε Θυμιο εισαι στη δουλεια σου αστερι....!!!!
chrooooo Μάϊος 24, 2012 #12 Μάϊος 24, 2012 [MENTION=1086]Hero[/MENTION] σιτα δεν παιζει να βαλεις?μια φτηνη απο praktiker ξερω γω..α,και ο ανεμιστηρας που ειπαν παραπανω ειναι το μονο που εχει δουλεψει σε μενα
aggelopas Μάϊος 24, 2012 #13 Μάϊος 24, 2012 Η κουνουπιερα επεσε στη συζητηση μεταξυ σοβαρου και αστειου και πλεον ειναι τοσο εντονοτο προβλημα,που χθες δολοφονησα στη μπσυχρα 4 κουνουπια και δεν ειχε καν πολυ ζεστη. Με βλεπω να φτιαχνω προχειρη κατασκευη, βγαινει σε χρωματα να παρω μια κουνουπιερα παραλλαγης; gio102004 πες καμια ιδεα γενικα και αν αξιζει θα σε ΠΜαρουμε... Survival Club - K, Camping, , , & , , , Extreme Sports, Camping, Paintball, , , , , , , , , εχει κουνουπιερες χακι. τετοια ειχα στο στρατο. για εξωτερικους χωρους τι κανουμε ομως? κηπος ας πουμε οπου θες 5-6 φιδακια και μεχρι να παρεις χαμπαρι οτι σβησανε σε εχουν κατασπαραξει. αεροψεκασμους?
Guest Μάϊος 24, 2012 #14 Μάϊος 24, 2012 [MENTION=1086]Hero[/MENTION] σιτα δεν παιζει να βαλεις?μια φτηνη απο praktiker ξερω γω..α,και ο ανεμιστηρας που ειπαν παραπανω ειναι το μονο που εχει δουλεψει σε μεναΝα σου πω, σχεδόν πάντα έχω κλειστή τη μπαλκονόπορτα και παλιά είχα και την πόρτα του δωματίου κλειστή. Έβρισκαν τρόπο και τρύπωναν τα άτιμα.Για τον ανεμιστήρα δεν ξέρω αν κατάλαβα σωστά πως λειτουργεί. Αν τοποθετείται όπως αυτά που έχουν στις πόρτες τα ζαχαροπλαστεία, θα προτιμήσω κάτι πιο απλό.
chrooooo Μάϊος 24, 2012 #15 Μάϊος 24, 2012 ρε συ, ενα τετοιο να χτυπαει πανω σου οταν κοιμασαι εννοουμε edit καλα,ο dolly μαλλον εννοει οροφης,αλλα εγω με ενα σαν της φωτο -πιο συγχρονο- εχω ηρεμησει
Snips Μάϊος 24, 2012 #16 Μάϊος 24, 2012 Παίδες, μην περιορίζετε την συζήτηση μόνο για μέτρα την ώρα του ύπνου. Υπάρχουν άνθρωποι που κοιμούνται...μαζί με τα κουνούπια. Το σημαντικότερο για μένα είναι το έξω. Να είσαι κάπου να χαλαρώνεις, να τρως κτλ κτλ και ζββββββννννν, ζββββννννννννννν,. Autan και τέτοια τα αποφεύγω. Όχι άλλο χημικό, έλεος. Δεν υπάρχει εκνευριστικότερο δε, από τα είσαι στο PC, και να υπάρχει 1 κουνούπι, κάτω από το γραφείο. Ο ρυθμός πάει κάπως έτσι: Πατάς 2 πλήκτρα, ακολουθεί η χριστοπαναγία και ξύνεσαι για 15'' με περίσσια μανία, στον αστράγαλο ή ανάμεσα στα δάχτυλα. κτλ κτλ...Και μετά σε πιάνει μια νευρική φαγούρα σε όλο το κορμί.... Απαταίτητα Σίτες σε όλες τις μπαλκονόπορτες/παράθυρα. Αν έχετε παιδιά που έχουν την συνήθεια να τις κρατάνε ανοχτές για πάνω από 10 δεύτερα...
JaguarOne Μάϊος 24, 2012 #17 Μάϊος 24, 2012 γενικοτερα υπαρχουν φυτα που μπορουμε να φυτεψουμε στον κηπο μας η στις γλαστρες μας και εχουν εντομοαπωθητικες ιδιοτητες. οπως η ειναι η λουιζα, η λεβαντα,η δαφνη και πιο μεγαλα οπως το κυπαρισσι ο κεδρος και βοηθουν αρκετα. προσπαθουμε να μην εχουμε λιμναζοντα νερα σε κανενα σημειο του κηπου. αν υπαρχουν φρατια ανοιχτα για την βροχη τα καλυπτουμε με ενα πλαστικο φιλμ. υπαρχουν παγιδες co2 που ειναι αποτελεσματικες αλλα ειναι ακριβη λυση (αναλογα την περιπτωση, για παραδειγμα δεν θεωρειται ακριβη λυση για ενα κτημα εκδηλωσεων(γαμων κτλ) αλλα για μια μονοκατοικια ειναι) παντα σε συνδυασμο με υπολλεματικους ψεκασμους με igr/και πυρεθρινες/νικοτινες.αλλα μιλαμε παντα για εξωτερικους χωρους!για το εσωτερικο θα προνοησουμε να χουμε σιτες παντου σε ολες τις εισοδους- εξοδους και τα παραθυρα, καλη καθαριοτητα του χωρου, οπου υπαρχουν διαρροες νερου τις επισκευαζουμε, και ενα καλο απωθητικο φυσικο θεωρειται ο καφες, τον οποιο καιμε πρωτα. βαζουμε εντομοαπωθητικες κρεμες και σπρευ.ολα τα παραπανω σε συνδυασμο θα μειωθει κατα πολυ η ενοχληση..απο κει και περα θα χρειαστει ειδικη παρεμβαση...+1 επίσης ίσως ακουστεί κάπως αλλά κάποιες απλές ενυδατικές κρέμες που έχουν έντονο άρωμα (lidl passion fruit works) επίσης απωθούν τα κουνούπια δίχως να βρωμάνε autan. Ειδικά για παρέα γένους θηλυκού είναι προτιμότερο.Personally την βγάζω με ψεκαστήρα και κεριά με citronella και στο υπνοδωμάτιο απωθητικές ταμπλέτες και τις άνω κρέμες για την γυναίκα.λίγο :OT: αλλά μιας και αναφέρθηκε η δάφνη, τα φύλλα της απωθούν τις αράχνες. Αποξηραμένα μπουκετάκια φύλλων κάνουν πολύ καλή δουλειά
nickstamat Μάϊος 24, 2012 #18 Μάϊος 24, 2012 Εγώ θέλω μία επιστημονική εξήγηση για το πώς γίνεται ένα κουνούπι να εντοπίζει πού βρίσκομαι.Είναι τρομερό αυτό το πράγμα.Πριν ξαπλώσω μπορεί να είναι στην άλλη άκρη του δωματίου.Ξαπλώνω και μέσα σε δύο λεπτά το ακούω πάνω από το κεφάλι μου. Dafuq?Με τη θερμότητα που εκλύουμε μάς βρίσκουν;
aggelopas Μάϊος 24, 2012 #19 Μάϊος 24, 2012 με ολοκληρο δεντρο δαφνη με φουλ φυλλωσια, τα κουνουπια κανουν παρτυ στον κηπο.φετος ειναι ενισχυμενα και ουτε φιδακι τα πιανει. δηλαδη αν φυσαει αντιθετα για κανα πενταλεπτο εχουν ρουφηξει το αιματακι τους.με το διοξειδιο του ανθρακα σε βρισκουν.τωρα πως εμενα με βρισκουν στανταρ ενω αλλους στο ιδιο δωματιο δεν τους ακουμπανε δεν ξερω πως γινεται.μαλλον εχουν εσωτερικο rebreather
Thrael Μάϊος 24, 2012 #20 Μάϊος 24, 2012 gio με βαζεις σε σκεψεις γτ εχω μεγαλο φυτο λουίζα στο 1.5m απο το παραθυρο (στον κηπο) και δεν εκανε τπτ τοσα χρονια... Ακομα και τωρα οι "δολοφονοι του υπνου" μπουκαρουν ακομα και οταν αφηνω τα πορτοπαραθυρα ανοικτα χωρις τη σιτα εστω και για λιγο. Εχω αποκλεισει τα διαφορων ειδων χημικα καθως και τον καφε γτ με ενοχλει οταν καιγεται. Η μονη πατεντα ειναι να τα σκοτωνω με τη "ρακετα". Τεραστια διαφορα σε σχεση με μυγοσκοτωστρα-παντοφλα. Αν ειναι να ερθουν συντομα για αφαιμαξη κι οχι στη διαρκεια του υπνου, καθονται στον τοιχο πανω απο το κεφαλι μου αν δεν κανω αποτομες κινησεις. Μετα αναβω το φως εχοντας στο χερι τη ρακετα και σφιγγω τα δοντια σχηματιζοντας ενα ελαφρυ σατανικο χαμογελο ικανοποιησης.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.