morpheusgr Δημοσιεύτηκε Μάϊος 22, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 22, 2012 Σημερα δοκιμασα να βαλω δυο Crucial M4 SSD 128GB σε RAID0 αλλα απογοητευτικα απο την ταχυτητα, παιζω περιπου στο μισο απο οτι χωρις το RAID. Δοκιμασα καθαρη εγκατασταση του λειτουργικου και παλι οι ιδιες ταχυτητες. Υπαρχει περιπτωση να εχω κανει κατι λαθος και να εχω αυτα τα αποτελεσματα? Η μητρικη μου ειναι η GA-P55-UD3L δεν εχει SATA III, ο δισκος χωρις RAID εφτανε στο οριο του SATA II και ειπα οτι με RAID0 θα εχω κατι καλυτερο σε ταχυτητα αλλα ειχα το αντιθετο αποτελεσμα. Το RAID το εστησα με block size 128KB το οποιο απο οτι ειδα σε μια γρηγορη αναζητηση δινει τις καλυτερες ταχυτητες. Το λειτουργικο που εβαλα ειναι win 7 pro 64bit. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kom Μάϊος 22, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2012 μεταφέρεις τόσο μεγάλο όγκο δεδομένων και θες να φτιάξεις raid ; ποιός ο λόγος ;το seek time σε ενδιαφέρει πιο πολύ και όχι οι εγγραφές - αν όντως μεταφέρεις πολλά δεδομένα από ssd σε ssd οκ πάσο,αν απλά θες να πειραματιστείς πάλι πάω πάσο,αλλά μόνο για τα νούμερα ; Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheusgr Μάϊος 22, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2012 Το θελω για να ξεφυγω απο τον περιορισμο του SATA II καθως η μητρικη μου δεν εχει SATA III για να εκμεταλευτει ολη την ταχυτητα του δισκου. Στον SSD δεν μετακινω ιδιαιτερα μεγαλο ογκο δεδομενων, περισσοτερο διαβαζω απο αυτον μιας και εχει μονο λειτουργικο και εφαρμογες, τα υπολοιπα δεδομενα ειναι σε μηχανικους δισκους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.