Jump to content

Τρεμούλιασμα με Gigabyte 7770

savatage1416003592

Recommended Posts

Πριν λίγες μέρες πήρα την Gigabyte 7770 και την συνέδεσα με την lg οθόνη που έχω με την DVI σύνδεση. Παρατήρησα ότι η οθόνη κάνει ένα τρεμούλιασμα(ένα ελαφρό πάνω κάτω όποτε του γουστάρει κάτι σαν να κάνει η οθόνη refresh) όταν είμαι στο internet με το mozilla firefox 11.

Σκέφτηκα μήπως είναι οι οδηγοί. Τους έβγαλα έβαλα πιο καινούργιους άλλα πάλι τα ίδια. Η κάρτα φαίνεται να λειτουργεί καλά άλλα είναι ψιλοεκνευριστικό. Στα παιχνίδια δεν μπορώ να παρατηρήσω αν συμβαίνει γιατί αλλάζούν συνέχεια οι εικόνες γρήγορα και δεν γίνεται να το παρατηρήσεις.Άλλαξα το bios για να δω αν είναι αυτό άλλα το πρόβλημα παραμένει.

Η κάρτα γραφικών κάνει εναλλαγή των συχνοτήτων της gpu και της μνήμης ανάλογα με τον φόρτο εργασίας που έχει ,άλλον για λόγους οικονονομίας και καλύτερης διαχείρισης της ισχύος.

Όταν δεν έχει πολύ δουλειά(στην επιφάνεια εργασίας για παράδειγμα) δουλεύει στα 300mhz η gpu και στα 150 mhz η μνήμη. Όταν παίζω παιχνίδια είναι στα 1000mhz η gpu και στα 1125 mhz η μνήμη.

Όταν όμως έχω τον firefox εναλλάσονται οι παραπάνω συχνότητες με πολύ γρήγορη ταχύτητα. Και έχω την εντύπωση ότι τότε γίνεται αυτό το τρέμουλο στην οθόνη. Τι μπορεί να παίζει??

Υ.Γ Αυτό με τι συχνότητες το είδα από το gpu-z. Όταν μπορέσω θα ανεβάσω και φωτογραφίες με τα διαγράμματα.

Υ.Γ2 Όσο έγραφα αυτό το μήνυμα η οθόνη έγινε μαύρη για 0,1 κλάσματα του δευτερολέπτου και μετά πάλι κανονικά. Ίσα που το κατάλαβα δηλαδή...

Aν πιστευεις οτι οφειλεται απο την εναλλαγη των modes της καρτας κανε τα παρακατω.

(δε βαζεις βεβαια τις τιμες που θα δεις αλλα αυτες που εχεις

1. Open CCC

2. Unlock and Enable Overdrive if they aren’t already.

3. Go to Options/Profiles/Profiles Manager. Create a new profile. Under composition make sure “ATI Overdrive” is checked. Save and Close, DO NOT ACTIVATE.

4. In windows go to: C:\Users\{yourusername}\AppData\Local\ATI\ACE\Profiles (you will need to have “show hidden files” turned on for this)

5. Open the xml document with the name of the profile you just created (notepad is fine)

6. Change the values of the Clock and Memory speeds to look like this (these specific values are what worked for me and my card, use judgment) EDIT ONLY THE BOLD VALUES.

Feature name="CoreClockTarget_0"

Property name="Want_0" value="40000"

Property name="Want_1" value="60000"

Property name="Want_2" value="85000"

Feature

Feature name="MemoryClockTarget_0"

Property name="Want_0" value="90000"

Property name="Want_1" value="90000"

Property name="Want_2" value="120000"

7. Save and close. Go back to CCC and activate the profile you just created.

This will make the card idle at 400core, 900memory. (2D clocks are the "Want_0" values)

Παιζει να δεις και τιμες για ταση πιο κατω.Αλλαζεις αναλογα.

Αν ορισεις να παιζει παντου 2d ..δε χρειαζεται αλλαγη στην ταση..(για δοκιμες παντα).

Αν ορισεις να παιζει παντου 3δ θα πρεπει να βαλεις την αναλογη ταση στα 2δ.

Επι την ευκαιρια αν φταει αυτο παιξε μονο με τιμες στην μνημη.

Ο επεξεργαστης της καρτας δεν επηρεαζει.

(το δοκιμαζα οταν εκανα πειραματισμους στο bios σε μια ατι που ειχα)

Καποιες φορες ο firefox, εμφανιζει στο πανω μερος της οθονης μια μπαρα "αποκλεισμου - επιβεβαιωσης".

Τοτε μας διδεται η εντυπωση οτι η οθονη ανεβοκατεβαινει.

Προσεξε μηπως ειναι αυτο, κατι που δεν ειναι προβλημα της καρτας - οδηγων.

Δεν υπαρχει λογος να ορισεις "καρφωτες" τις συχνοτητες, γιατι παλι οι browsers Θα ανεβοκατεβαζουν την συχνοτητα του πυρηνα απο idle σε UVD, λογω των κινουμενων γραφικων - μικρων βιντεο κ.λ.π που διαφορες σελιδες περιεχουν. Αλλα και τοτε δεν υπαρχει κανεις λογος αυτο να οδηγει σε τρεμοπαιγμα της οθονης.

Δεν θα ανησυχουσα για τιποτα, αφου στα παιγνιδια δεν στο κανει (κι ετσι πρεπει).

Για να μας φυγει (σε ολους μας) η περιεργεια, δοκιμασε με εναν αλλο browser.

Είχα τους 12.4 και τους απεγκατέστησα. Τώρα είμαι χωρίς οδηγούς και απότι παρατηρώ δεν το κάνει.

Το κάνει και στο google chrome άλλα πολύ λιγότερο..

Υ.Γ Να συμπληρώσω ότι σε αυτό το τρεμόπαιγμα που κάνει παραμορφώνονται και τα γράμματα στα κείμενα.

Γενικότερα μπορεί νακαταλάβει κανείς αν είναι πρόβλημα της συγκεκριμένης κάρτας(πρόβλημα gpu) ή μήπως είναι κάποιου είδους ασυμβατότητα μεταξύ software??Διότι αν έχει πρόβλημα η κάρτα να την πάω για αλλαγή!!

Εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με μια Gigabyte 7770ocτην έδωσα για αντικατάσταση. Απο το κάτστημα που την αγόρασα την τέσταραν και μου είπαν οτι δουλεύει κανονικά χωρίς τα συμπτώματα που τους είχα αναφέρει, εγω όμως απαίτησα αντικτάσταση.

Εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με μια Gigabyte 7770ocτην έδωσα για αντικατάσταση. Απο το κάτστημα που την αγόρασα την τέσταραν και μου είπαν οτι δουλεύει κανονικά χωρίς τα συμπτώματα που τους είχα αναφέρει εγω όμως απαίτησα αντικτάσταση.

Όταν την αντικατέστησες λύθηκε το πρόβλημα??

Υ.Γ Μα γίνεται να είναι τόσες πολλές προβληματικές??Μήπως είναι θέμα ασυμβατότητας των drivers?

Κάτι ανάλογο είχα παρατηρήσει σε HIS7970 και U2711. Οταν η κάρτα ανέβαζε χρονισμούς στις μνήμες, έκανε το παίξιμο που λές. Δεν ξέρω τι φταίει γιατί και με τους 12.3 και με τους 12.4 το έκανε. Οταν ανέβαζε χρονισμούς στον πυρήνα δεν υπήρχε πρόβλημα. Μόνο οταν ανέβαζα τους χρονισμούς των μνημών, κατα την αλλαγή της ταχύτητάς τους(είχε γίνει oc η κάρτα μέσα απο το CCC.).

Απεγκαθιστώ τους drivers και αφήνω τα windows να αναγνωρίσουν την κάρτα ως μια απλή τυπική vga. Τότε το πρόβλημα δεν υπάρχει.

Όταν βάζω τους οδηγούς (τους 12.4) τότε το πρόβλημα επανέρχεται.Τι μπορεί να φταίει?

αν μπορεις να την βαλεις σε αλλο pc να δεις αν το κανει και εκει ,ή να βαλεις αλλη καρτα να δεις

εχει βγει νεο bios για τις gigabyte 7770 ,ισως λυσει το προβλημα

χωρις drivers λογικο ειναι να μην εμφανιζει προβλημα γιατι τοτε η καρτα υπολειτουργει

Δοκιμασε και αυτους τους οδηγους http://download.gigabyte.eu/FileList/Driver/vga_driver_amd_vista(win7)_8.95_rc.exe

Ενδιαφέρον. Με αυτούς τους οδηγούς δεν το κάνει. Και έχει αρκετή ώρα που το παρακολουθώ...

Υ.Γ Άλλα τώρα έχω άλλο θέμα. Όπως έγραφα η οθόνη έγινε μαύρη(ίσα που το κατάλαβα ,ίσα με το ανοιγοκλείσιμο των ματιών) Αυτό θυμάμαι να είχε γίνει άλλη μια φορά στην αρχή. Σε αυτό τι μπορεί να φταίει??

Υ.Γ Έχει αρχίσει να με εννευρίζει το θέμα. Εγώ πήρα μια καρτούλα να μπορώ να παίξω κανένα παιχνιδάκι άλλα κυρίως έχω τον υπολογιστή για περιήγηση στο διαδίκτυο. Αν είναι να μου δημιουργεί ολο προβλήματα να μου λείπει....

Εχω ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με μια Gigabyte 7770ocτην έδωσα για αντικατάσταση. Απο το κάτστημα που την αγόρασα την τέσταραν και μου είπαν οτι δουλεύει κανονικά χωρίς τα συμπτώματα που τους είχα αναφέρει, εγω όμως απαίτησα αντικτάσταση.

Τελικά εσύ πως το έλυσες το πρόβλημα?Σου άλλαξαν την κάρτα και με την καινούργια λύθηκε??

δες και το τροφοδοτικο, αν μπορεις να δανειστεις ενα για δοκιμη

Εχω δει τροφοδοτικα να το κανουν αυτο με καποιες καρτες

Θα δοκιμάσω στον υπολογιστή του πατέρα μου και θα σας ξαναενημερώσω!!!

Όταν την αντικατέστησες λύθηκε το πρόβλημα??

Υ.Γ Μα γίνεται να είναι τόσες πολλές προβληματικές??Μήπως είναι θέμα ασυμβατότητας των drivers?

Δεν την έχω παραλάβει ακόμη.

Δεν την έχω παραλάβει ακόμη.

Κάτι μου λέει ότι μάλλον θα έχεις τα ίδια, διότι δεν μπορεί να είναι ελλατωματικές τόσες κάρτες και μάλιστα με το ίδιο πρόβλημα....

Έχω αρχίσει και γω να υποψιάζομαι το τροφοδοτικό. Διότι κάθε φορά που αλλάζουν οι συχνότητες μάλλον τραβάει πολύ ρεύμα η κάρτα απότομα και δεν μπορεί να ανταποκριθεί το τροφοδοτικό. Δεν έχω και καλη μάρκα και είναι και οριακό στην ισχύ(550watt lamtech)

Όταν πάρεις την καινούργια κάρτα ξαναγράψε αν μπορείς τι απέγινε με το θέμα σου.

Βρήκα τα παρακάτω σχόλια για τις 7770 στο internet. Άρα το θέμα μάλλον είναι γενικότερο. Το ζήτημα είναι πως ακριβώς θα λυθεί??

"""This could be an excellent card going by its specs. It is powerful enough to play all games at decent settings. It beats a Radeon 4870 & below and is just a bit slower than a Radeon 6850. Sure, you will get lower frame rates, but as long as the picture is fluid it really does not matter whether you get 35 or 70 fps. The main draw of this card is its efficiency. When idle, it uses barely any power. Under full load, it still uses less than 150W. Cards in the same performance range typically use twice as much power and tend to turn your computer into a little space heater. With this card, my work space is not only quieter but feels noticeably cooler.

That being said, this is a brand new card (as of early/mid 2012) and has its issues. Until recently, driver support was lacking. I have noticed occasional screen flicker, video driver crashes, and even a BSOD here and there when browsing the web. The card plays games perfectly but sometimes stumbles displaying plain content, such as text or video. Searching for solutions online I found out that the screen flicker is a known issue, although it does not affect everyone. It seems that some computers do not handle the card's aggressive power management properly. Hopefully, XFX will bring a firmware update, like some other vendors have, or perhaps the next driver release will help (Catalyst 12.4 didn't). Until then, buying this card is a bit of a gamble. Note that XFX's tech support is terrible, contrary to their "five-star service" motto. It takes them days to get back to you each time you respond to a ticket, which makes troubleshooting a pain in the rear. """

Η κάρτα αυτή υποστηρίζει pci-e 3. Εμένα η μητρική μου κάρτα υποστηρίζει pci-e 1.1 .Μήπως επηρεάζει και αυτό??

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.