Jump to content

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΟΥ

sefmaui

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω εγκαταστήσει στο σπίτι μου σε όλους τους χώρους καλώδιο cat 6 και cat 5e. Με το 6 θέλω να στήσω δίκτυο για διαμοιρασμό ιντερνέτ και αρχείων media. Όλα τα καλώδια ξεκινάνε από κάθε δωμάτιο και καταλήγουν σε μικρό δωματιάκι – αποθήκη (δομή αστερίσκου, αν δεν κάνω λάθος). Τα cat 5e θέλω να τα χρησιμοποιήσω για τηλέφωνο. Όσο αφορά το δίκτυο σκοπεύω να πάρω ένα καλό switch και να στήσω ότι χρειάζομαι. Στο δωματιάκι που καταλήγουν τα καλώδια είναι και το καλώδιο που έρχεται από τη παροχή του ΟΤΕ. Το θέμα μου είναι πως θα συνδέσω τα τηλέφωνα; Υπάρχει κάποια συσκευή που μπορώ να προμηθευτώ στην οποία να κουμπώσουν τα καλώδια του τηλεφώνου ή όχι. Με τον ηλεκτρολόγο μου που μιλούσα μου είπε ότι για τα τηλέφωνα απλά γυμνώνουν τα καλώδια και τα ενώνουν. Εγώ θα ήθελα στη παροχή να βάλω ένα splitter το ένα πάει σε ένα 16άρι switch και το modem για το δίκτυο και η άλλη έξοδο σε μια άλλη συσκευή για να τροφοδοτεί τις πρίζες του τηλεφώνου. Αυτό είναι εφικτό; Επίσης μπορώ να χρησιμοποιήσω βύσμα rj45 για τα τηλέφωνα; Αν υπάρχει και κάποιος άλλος τρόπος τον οποίο δεν ξέρω καλοδεχούμενος. Επίσης αν κάποιος έχει κανένα λινκ να με διαφωτίσει καλοδεχούμενο είναι.

Πόσα δωμάτια έχεις;

Πόσα είσαι διατεθειμένος να ξοδέψεις;

Χρειάζεσαι λειτουργίες "κέντρου" στα τηλέφωνα;

Γενικά σαν ιδέα χρειάζεσαι ένα patch panel με τόσες θέσεις όσα τα δωμάτια Χ2 (αν θέλεις και τηλέφωνο και δίκτυο σε όλα).

Κουμπώνεις με τη σειρά από κάθε δωμάτιο Cat6/Cat5/Cat6/Cat5... στο patch panel. Από κάθε Cat6 patch cord στο switch.

Από κάθε Cat5 εξαρτάται αυτό που είπαμε παραπάνω, αν χρειάζεσαι λειτουργίες τηλ. κέντρου (οπότε θέλεις και κέντρο και ανεβάζουμε αμέσως το κόστος) ή όχι οπότε ουσιαστικά ακολουθείς την συμβουλή του ηλεκτρολόγου. Για ομορφιά βάλε και ένα τέτοιο πάνω στο DSL Splitter και είσαι άρχοντας.

Καλό είναι να πάρεις και μία καμπίνα για όλα αυτά για να είναι πιο όμορφα! :magic:

είναι 8 πρίζες δικτύου και 5 τηλεφώνου. Να σου πω την αλήθεια επειδή το σπίτι έχει όροφο και υπόγειο θα ήθελα λειτουργίες κέντρου. Βέβεαια για τα τηλ στη παρούσα φάση δεν είμαι διατεθιμένος να ξοδέψω πολλά. Ευχαριστώ πολύ με κατατοπισες αρκετά.

Εάν έχεις χρόνο ρίξε μια ματιά και εδώ:

http://www.thelab.gr/internet-and-networking/diktyo-sto-spiti-106987.html

Είναι λίγο πολύ το ίδιο θέμα και έχουν συζητηθεί διάφορες λύσεις.

Το patch panel είναι σχεδόν μονόδρομος για εύκολη και βολική διαχείριση, εξάλλου το δύσκολο κομμάτι της δουλειάς το έχεις κάνει (καλωδίωση).

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.