Jump to content

Finally, msi k8n @270 1:1

snaptin

Recommended Posts

Αρχική απάντηση από kbilly13 [Σήμερα, στις 02:15]

δεν έχει να κάνει με τις μνήμες.... τα 2*512, ότι και να είναι, θα σου ζορίσουν πολύ το ΗΤΤ ocing! άκου με που σου λέω... είπες ότι είχες max τα 230 με τις 2*512 A-Data pc4000.... οι οποίες όμως τα 250 τα έχουν χαλαρά ακόμη και με 2.60vmem! όπως καταλαβαίνεις, έχει να κάνει με τον memory controller, αλλά και με το motherboard... εγώ, και ο dagalidis ξεπεράσαμε άνετα τα 250 1:1 με αυτές τις μνήμες ... (αν απορείς, έχω και Prime στα 259 1:1 με 2*512 και τον επεξεργαστή στα όρια του όσον αφορά τα Mhz... )

σου εύχομαι να πάει καλύτερα με τις νέες μνήμες πάντως, και να μην φταίει κάτι άλλο...

(υγ. δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έιναι Prime stable στα 2430 με μαμίσια ψύκτρα και HTT 270.... - sorry, αλλά μπορείς να το αποδείξεις? καλοπροαίρετα πάντα! :T: )

Λοιπον, το προβλημα δεν ειναι στον mem controller, στανταρ αυτο, ακριβως για το λογο που λες (οτι εσυ και ο dag ξεπερασατε τα 250 1:1) και για αλλους λογους... Δεν ειπα ποτε ομως και οτι το προβλημα βρισκεται στις μνημες! Στην Κ8Ν βρισκεται, το εχω ψαξει το θεμα. Την τριτη ερχονται οι ΕΒ οποτε θα δειξει, ισως εχω κι αδικο.

Τωρα για τα mhz δε βρισκω κανενα λογο που θα επρεπε να το πιστεψεις, take it or leave it. Παντως τα 2470 με 1.7v δεν ειναι και κανενα τρελο νουμερο, εχεις δοκιμασει καθολου την μαμισια ψυκτρα? δεν ειναι κι ασχημη. Αυτα και no offence :daisy:

• Replies 41
  • Created
  • Last Reply
Αρχική απάντηση από kbilly13

......................

(υγ. δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι έιναι Prime stable στα 2430 με μαμίσια ψύκτρα και HTT 270.... - sorry, αλλά μπορείς να το αποδείξεις? καλοπροαίρετα πάντα! :T: )

Τον snaptin τον ξερω χρονια, αν λεει οτι ειναι stable ειναι, δεν εχω αμφιβολια γι'αυτο.

Αρχική απάντηση από snaptin [29-08-2004 10:54]

Τωρα για τα mhz δε βρισκω κανενα λογο που θα επρεπε να το πιστεψεις, take it or leave it.

ευχαριστώ για την απάντηση! εγώ φταίω που ασχολήθηκα - αυτά έβλεπα και για τα "γνωστά" nforce2 και κανένα δεν δούλεψε stable ακόμη και πολύ πιο κάτω από ότι έλεγαν μερικοί χρήστες...

και δεν είναι μόνο τα mhz! είναι και ο συδυασμός 270ΗΤΤ/270ram KAI mhz... KAI ψύκτρα...

και το ότι μπαίνουμε windows και τραβάμε ένα spi 1M και ένα sandra mem, απέχει μακράν από το να χαρακτηριστεί STABLE...

Τεσπα όπως το βλέπει και όπως κρίνει ο καθένας, δεν με νοιάζει... - τέλος :nothing:

(unstop και εγώ ξέρω πολλούς χρόνια... δεν είναι κανόνας, ότι είναι πανάκεια ότι πουν - πήγα και σπίτι τους να δω αυτά που έγραφαν στην "υπογραφή" τους, και μόλις βάλαμε prime, error στο 5λεπτο!)

μπορεί ο snaptin να έχει και δίκιο, αλλά με τέτοιες υπεροπτικές απαντήσεις, που μειώνουν όχι μόνο εμένα, αλλά και άλλους χρήστες που μπορεί να είχαν την ίδια απορία, (είναι απάντηση αυτή?!) ...δεν με νοιάζει πλέον

- με γεια του με χαρά του

.............

(unstop και εγώ ξέρω πολλούς χρόνια... δεν είναι κανόνας, ότι είναι πανάκεια ότι πουν - πήγα και σπίτι τους να δω αυτά που έγραφαν στην "υπογραφή" τους, και μόλις βάλαμε prime, error στο 5λεπτο!).......

Πιστευω οτι μολις παρει τις ΕΒ θα μπορεσει να επαληθευσει οσα λεει, εγω προσωπικα του εχω πληρη εμπιστοσυνη, αλλα απο την δικια σου μερια καλα κανεις και εχεις αμφιβολιες, οσο για το prime προσωπικα δεν το χρησιμοποιω απο την εποχη που μου εκανε τα τρελα με τον athlon.

αν αφήσω και εγώ το prime "απέξω" θα ανέβω αρκετά παραπάνω! λες?:)

αλλά δεν λέει κάτι ότι τρέχω 3ωρο prime στα 2525 χωρίς errors, ενώ στα 2530 όχι?!!! (όχι μία, αλλά τρεις προσπάθειες!... τα ίδια.. )

ακρίβεια ε? !!!!!

αν αφήσω και εγώ το prime "απέξω" θα ανέβω αρκετά παραπάνω! λες?:)

αλλά δεν λέει κάτι ότι τρέχω 3ωρο prime στα 2525 χωρίς errors, ενώ στα 2530 όχι?!!! (όχι μία, αλλά τρεις προσπάθειες!... τα ίδια.. )

ακρίβεια ε? !!!!!

O καθενας οπως νομιζει, αλλα οταν μου εβγαζε τα παντα για δεκαδες ωρες και το prime πεταγε error στο 1sec δεν προκειται να εμπιστευτω τετοιο προγραμμα.

δεν αποτελεί "ασφαλές" κριτήριο δλδ? μπορεί να έχεις δίκιο...

για να δοκιμάσω και εγώ μία "τα πάντα" εκτός prime, να δούμε που θα φτάσω...

ως τώρα, έκρινα σταθερότητα με βάση ΚΑΙ το prime, που με έριχνε πολύ...

εγω παντως σταθερος με prime95 ειμαι εδω με την ιδια μητρικη με σενα και μνημες bh5 στα 2-3-2-5 1Τ . με default ψυκτρα και 1.6v

post-232-1416071188,7944_thumb.jpg

Αν και εχουμε ξεφυγει λιγο, μιλαω για την εποχη που ειχα barton + nf2 σε αλλες πλατφορμες ισως να ειναι σωστο κριτηριο, παντως καλα προγραμματα για σταθεροτητα ειναι τα παιχνιδια της ΕΑ Sports.

Αρχική απάντηση από yog-sothoth [Σήμερα, στις 20:33]

εγω παντως σταθερος με prime95 ειμαι εδω με την ιδια μητρικη με σενα και μνημες bh5 στα 2-3-2-5 1Τ . με default ψυκτρα και 1.6v

πολύ λογικό σε βλέπω yog!... από 2400 στα 2620 με μαμά ψύκτρα και 1.65 για prime...

θέλω να πιστεύω ότι δεν είμαι παράλογος σε αυτά που λέω..

άλλο από 2400 σε 2620 με 235ΗΤΤ (και 2 γνωστοί μου, παρόμοια αποτελέσματα είχαν με την MSI) και άλλο...

από 2000 σε 2430 με 270ΗΤΤ, με την ίδια ψύξη και ίδιο mobo...

δεν σας κάνει εντύπωση?

.........................

άλλο από 2400 σε 2620 με 235ΗΤΤ (και 2 γνωστοί μου, παρόμοια αποτελέσματα είχαν με την MSI) και άλλο...

από 2000 σε 2430 με 270ΗΤΤ, με την ίδια ψύξη και ίδιο mobo..........

Μιλαμε για το ιδιο core ομως (newcastle).

Δεν ηταν ερωτηση, επισημανση κανω, μια και λες αν μας κανει εντυπωση, απο την στιγμη που ειναι ιδιο core ειναι φυσιολογικο τα "μικρα" μοντελα να εχουν μεγαλυτερο ποσοστο αυξησης.

δεν μιλάω μόνο για τον 3400 (ένα παράδειγμα έφερα) αλλά και για μικρότερα μοντέλα

αλλά μου φαίνεται σαν να παίζουμε την κολοκυθιά :)

τελικά υπάρχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά

άλλοι το δοκιμάζουν με εξοντωτικά prime, και ξέρω γω τι άλλο?, και άλλοι όχι

γι'αυτό και οι διαφορές και οι παρεξηγήσεις...

να είσαι σίγουρος ότι αν δοκιμάζαμε όλοι με τον ίδιο τρόπο τη σταθερότητα, δεν θα ήμασταν και τόσο "μακριά", - σε συχνότητα τουλάχιστον - και δεν θα λέγαμε με άνεση "α, έπεσες σε κακό κομμάτι"... ;) ή το δικό μου Motherboard ανεβάζει 30-40 ΗΤΤ παραπάνω από (το ίδιο) δικό σου, ή ο ίδιος επεξεργαστής ανεβαίνει 150 mhz παραπάνω σε μένα...

τεσπα, όπως τη βρίσκει ο καθένας!

.........

τεσπα, όπως τη βρίσκει ο καθένας!

Απλα το καλυτερο σχολιο, παρεξηγησεις δεν πιστευω οτι υπαρχουν, συζητηση κανουμε αλλωστε και ο καθενας λεει την αποψη του.

kbilly ξερουμε καλα οτι καθε cpu συμπεριφερετε αλιως. οποτε ολα ειναι πιθανα. τωρα οσο για το prime και εγω δεν το εμπιστευομαι απολυτα. προτειμο 3d. σιγουρα πολοι πετανε ενα σκορ χωρις να ειναι σταθεροι θα φανουν ολα φενονται καποια στιγμη. οσο και για το nforce2 τα παραλες. αν δεν σου εκατσε εσενα δεν παει να πει οτι εχουν προβλημα οι οτι οι χρηστες ελεγαν ψεματα. και μην κολας τοσο στο htt δεν μας βεβεονει κανενας οτι ζοριζει τοσο πολυ τη cpu. δηλαδη αν στο dfi ξεπερασουμε ευκολα τα 300 τι θα πεις οτι ειναι ακοτορθοτο? δεν στο λεω με κακοπροερεσει σηζυτησει κανουμε οκ?

Αχχ τι πληγές ξύνεις τώρα ρε snaptin....

280 1:1 ήθελα και εγώ αλλά έχοντας 2χ512ΜΒ και όχι 1χ512ΜΒ....

Μπορεί εαν δοκιμάσω και εγώ με 1 DIMM να πάει 280 ή ίσως και παραπάνω αλλά δεν κάνω ούτε τον κόπο να δοκιμάσω αφού δεν με ενδιαφέρει....

Θέλω 1GB για να έχω ότι καλύτερο σε απόδοση στα παιχνίδια και όχι απλά να παίρνω κάποια καλά ΒENCH στην SANDRA.....

Kρίμα που πούλησες τις ADATA γιατί θα καταλάβεις ότι το 1:1 με 2x512MB και FSB > 260 Mhz δεν είναι τόσο θέμα μνημών αλλά οριακή τιμή για τον CPU MEM Controller....

Σου εύχομαι όμως με την καρδιά μου να φτάσεις εκεί που θές...... :T:

Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 07:56]

Αχχ τι πληγές ξύνεις τώρα ρε snaptin....

280 1:1 ήθελα και εγώ αλλά έχοντας 2χ512ΜΒ και όχι 1χ512ΜΒ....

Μπορεί εαν δοκιμάσω και εγώ με 1 DIMM να πάει 280 ή ίσως και παραπάνω αλλά δεν κάνω ούτε τον κόπο να δοκιμάσω αφού δεν με ενδιαφέρει....

Θέλω 1GB για να έχω ότι καλύτερο σε απόδοση στα παιχνίδια και όχι απλά να παίρνω κάποια καλά ΒENCH στην SANDRA.....

Kρίμα που πούλησες τις ADATA γιατί θα καταλάβεις ότι το 1:1 με 2x512MB και FSB > 260 Mhz δεν είναι τόσο θέμα μνημών αλλά οριακή τιμή για τον CPU MEM Controller....

Σου εύχομαι όμως με την καρδιά μου να φτάσεις εκεί που θές...... :T:

Συμφωνω πως δεν ειναι θεμα μνημων, αλλα εμενα με 2χ512 δε πηγαινε ουτε 240 σταθερα, οποτε δεν ειναι ουτε θεμα του controller. Το nforce3 γενικα δε πολυγουσταρει 2χ512mb hynix. Oποτε με τις ΕΒ ελπιζω να παει καλυτερα. Αν πιασω με 2χ512 250 me 3-2-2 θα ειμαι υπερευχαριστημενος. Και να μην παει παντως θα μου μεινουν οι ΕΒ :D

Tα μπορεί είναι τόσα πολλά που δεν μας βγάζουν σε σωστό συμπέρασμα......

Ποτέ δεν είναι ένα σύστημα 100% συγκρίσιμο με κάποιο άλλο...

Ακόμη και η παραμικρή λεπτομέρια μπορέι να αποτελέσει το χρυσό χάπι που θα μας οδηγήσει σε τεράστιες διαφορές...

Οσο για το 1:1 στις μνήμες μπορεί τελικά να φταίει και η σταθεροποίση - τροφοδοσία της εκάστοτε μητρικής στο κύκλωμα της μνήμης γιατί λογικά από 1Χ512 σε 2Χ512ΜΒ έχουμε διπλάσια ανάγκη ρέυματος και μπορεί να μην αντέχει το κύκλωμα της μητρικής να τα δώσει ....

Δεν πρέπει να παίρνουμε μόνο σαν σημείο σταθερότητας τα VOLT αλλά εαν είχαμε έναν παλμογράφο στην γραμμή παροχής ίσως βλέπαμε ότι δεν υπάρχει σωστή εξομάλυνση και μερικά PEAK να κάνουν τον συνδιασμό μνήμης 2χ512ΜΒ φοβερά ασταθή σε FSB>260MHz....

Oλα αυτά όμως παραμένουν ένα "μπορεί" που περισσότερο μας μπερδεύει παρά μας βοηθάει....

Οπως και να έχει πάντα δέχομαι αυτά που άλλοι με λένε ως δεδομένα κρατώντας κάποιες επιφυλάξεις για τον τρόπο που ο καθένας θεωρεί STABLE ένα σύστημα....

Στο κάτω κάτω if you are Happy forget what i believe....... ;)

Αρχική απάντηση από Dagalidis [Σήμερα, στις 14:06]

Οσο για το 1:1 στις μνήμες μπορεί τελικά να φταίει και η σταθεροποίση - τροφοδοσία της εκάστοτε μητρικής στο κύκλωμα της μνήμης γιατί λογικά από 1Χ512 σε 2Χ512ΜΒ έχουμε διπλάσια ανάγκη ρέυματος και μπορεί να μην αντέχει το κύκλωμα της μητρικής να τα δώσει ....

Δεν πρέπει να παίρνουμε μόνο σαν σημείο σταθερότητας τα VOLT αλλά εαν είχαμε έναν παλμογράφο στην γραμμή παροχής ίσως βλέπαμε ότι δεν υπάρχει σωστή εξομάλυνση και μερικά PEAK να κάνουν τον συνδιασμό μνήμης 2χ512ΜΒ φοβερά ασταθή σε FSB>260MHz....

:blink: :blink:

WAY TO GO DAG....... :):T:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.