Jump to content

Αναβάθμιση DDR2 και συχνότητες μνήμης

phm

Recommended Posts

Τελευταία σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση στο σύστημα μου βάζοντας περισσότερη RAM μιας και έχω αρχίσει να ασχολούμαι κάπως με Virtual Machines.

Το κύριο ερώτημα είναι κατά πόσο είναι σημαντικό να είναι ακριβώς τα ίδια μοντέλα αυτά που θα πάρω.

Για την ακρίβεια έχω 2 x CM2X2048-8500C5. Είναι 1066αρες αλλά τις τρέχω στα 800. Το ερώτημα είναι αν βρω παρόμοιο μοντέλο και όχι το ίδιο υπάρχει πρόβλημα; Επίσης μιας και τις τρέχω στα 800 σκέφτομαι να πάρω 800αρες. Αυτές όμως τρέχουν στα 1.8V ενώ τις δικές μου της τρέχω στα 2.1 (έτσι προτείνει η εταιρία). Οπότε μάλλον θα πρέπει να τα χαμηλώσω όλα στα 1.8 υποθέτω.

Το δεύτερο ερώτημα δεν είναι τόσο σημαντικό αλλά μιας και έκανα το thread ας το ρωτήσω. Έχει να κάνει με τον λόγο που τις τρέχω στα 800. Όταν έκανα την προηγούμενη αναβάθμιση και άρχισα να ψάχνω περί overclocking κλπ διάβασα ότι είναι καλό το FSB:Memory Ratio να είναι στο 1:1. Εγώ εντωμεταξύ έκανα και ένα overclocking στον επεξεργαστεί (Ε8500) στα 3.6. Οπότε η βασική συχνότητα του επεξεργαστή είναι στα 400 επομένως και 2x400 λόγο του Dual Channel πάμε στα 800. Αν στα προηγούμενα που είπα, είπα τίποτα μπαρούφες παρακαλώ διορθώστε με :p Είχα κάνει κάτι πειράματα και νομίζω είναι πιο σταθερό έτσι, αλλά το ερώτημα είναι αν έχει βάση αυτό ή αν είναι ιδέα μου. Εσείς τι πιστεύεται;

Τέλος αν βάλω άλλα 4GB στις φάσεις που δεν θα κάνω πιο βαριά χρήση της μνήμης ενδέχεται να γίνει πιο αργό το pc λόγο του ότι θα πρέπει να διαχειρίζεται πιο πολύ μνήμη;

Για το κύριο ερώτημα: Αν έχεις εγκατεστημένο το CPU-Z, στην καρτέλα "SPD" θα βλέπεις μάλλον αυτό. Σύμφωνα με την φωτογραφία που σου δείχνω οι μνήμες σου χρειάζονται 2.1V για να δουλέψουν στα 1066Mhz με 5-5-5-15, ενώ με 1.8V μπορούν να δουλέψουν στα 800Mhz με 5-5-5-18. Οπότε αν δεν έχεις σκοπό να ανέβεις στα 1066Mhz και θα παραμείνεις στα 800 μπορείς να πάρεις μνήμες που λειτουργούν με 1.8V στα 800Mhz με 5-5-5-18 και να έχεις τις ίδιες ρυθμίσεις για όλες τις μνήμες.

Όπως θα κατάλαβες εφόσον είσαι στα 800 δεν χρειάζεσαι τα 2.1V που δίνεις τώρα.

Οι 800Μhz θα σου βγουν και πιο φθηνά από τις 1066Mhz.

Για το δεύτερο δεν ξέρω να σου απάντήσω γιατί πάντα είχα AMD και δεν έχω κάνει ποτέ Superoverclock για να φτάσω 400Mhz από τα 200. :p

Θα χρειαστείς και 64bit λειτουργικό (αν δεν έχεις ήδη).

Τελευταία σκέφτομαι να κάνω μια αναβάθμιση στο σύστημα μου βάζοντας περισσότερη RAM μιας και έχω αρχίσει να ασχολούμαι κάπως με Virtual Machines.

Το κύριο ερώτημα είναι κατά πόσο είναι σημαντικό να είναι ακριβώς τα ίδια μοντέλα αυτά που θα πάρω.

Για την ακρίβεια έχω 2 x CM2X2048-8500C5. Είναι 1066αρες αλλά τις τρέχω στα 800. Το ερώτημα είναι αν βρω παρόμοιο μοντέλο και όχι το ίδιο υπάρχει πρόβλημα; Επίσης μιας και τις τρέχω στα 800 σκέφτομαι να πάρω 800αρες. Αυτές όμως τρέχουν στα 1.8V ενώ τις δικές μου της τρέχω στα 2.1 (έτσι προτείνει η εταιρία). Οπότε μάλλον θα πρέπει να τα χαμηλώσω όλα στα 1.8 υποθέτω.

Το δεύτερο ερώτημα δεν είναι τόσο σημαντικό αλλά μιας και έκανα το thread ας το ρωτήσω. Έχει να κάνει με τον λόγο που τις τρέχω στα 800. Όταν έκανα την προηγούμενη αναβάθμιση και άρχισα να ψάχνω περί overclocking κλπ διάβασα ότι είναι καλό το FSB:Memory Ratio να είναι στο 1:1. Εγώ εντωμεταξύ έκανα και ένα overclocking στον επεξεργαστεί (Ε8500) στα 3.6. Οπότε η βασική συχνότητα του επεξεργαστή είναι στα 400 επομένως και 2x400 λόγο του Dual Channel πάμε στα 800. Αν στα προηγούμενα που είπα, είπα τίποτα μπαρούφες παρακαλώ διορθώστε με :p Είχα κάνει κάτι πειράματα και νομίζω είναι πιο σταθερό έτσι, αλλά το ερώτημα είναι αν έχει βάση αυτό ή αν είναι ιδέα μου. Εσείς τι πιστεύεται;

Τέλος αν βάλω άλλα 4GB στις φάσεις που δεν θα κάνω πιο βαριά χρήση της μνήμης ενδέχεται να γίνει πιο αργό το pc λόγο του ότι θα πρέπει να διαχειρίζεται πιο πολύ μνήμη;

Ότι έχεις γράψει είναι correct. :T:

Το τελευταίο δεν ισχύει.

Με λίγα λόγια, πάρε οποιεσδήποτε 2x2GB και βάλε 1.8V με 5άρια και είσαι kewl.

• 3 weeks later...

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!

Σημερα μου ήρθαν οι μνήμες, (είναι σχεδόν ίδιες, και είναι οι x CM2X2048-6400C5C). Μέχρι στιγμής όλα πάνε μια χαρά και θα έλεγα ότι ανανεώθηκε το PC :p

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.