Jump to content

Overclocking σε κάρτα γραφικών Nvidia 9500 GT

JohnnybOlsi

Recommended Posts

Μιας και είσαι από τον Πύργο θα σε βοηθήσω!:p

Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσεις το msi afterburner.

Μετά θα μπεις στα settings και θα ενεργοποιήσεις τα unlock voltage control & unlock voltage monitoring.Μετά από την κεντρική καρτέλα θα ανεβάζεις σιγά σιγά(ανα 20mhz αρχικά) το core clock και θα τρέχεις benchmarks για να ελέγχεις σταθερότητα.Όταν δεις ότι κάτι πάει στραβά τουτέστιν artifacts στην οθόνη σου ή κόλλημα του υπολογιστή, τότε κατέβασε 20 και εκεί θα είσαι σταθερός.

Μετά κάνε την ίδια διαδικασία για memory.

Ετσι ακριβως δεν πολυαξιζει να ασχοληθεις με την συγκεκριμενη...ποσο να κερδισεις δλδ?

Αλλα αν θες να το κανεις ετσι για δοκιμη,αλλο αυτο..:T:

Μιας και είσαι από τον Πύργο θα σε βοηθήσω!:p

Αρχικά θα πρέπει να κατεβάσεις το msi afterburner.

Μετά θα μπεις στα settings και θα ενεργοποιήσεις τα unlock voltage control & unlock voltage monitoring.Μετά από την κεντρική καρτέλα θα ανεβάζεις σιγά σιγά(ανα 20mhz αρχικά) το core clock και θα τρέχεις benchmarks για να ελέγχεις σταθερότητα.Όταν δεις ότι κάτι πάει στραβά τουτέστιν artifacts στην οθόνη σου ή κόλλημα του υπολογιστή, τότε κατέβασε 20 και εκεί θα είσαι σταθερός.

Μετά κάνε την ίδια διαδικασία για memory.

Αυτη η διαδικασια για ολες τις καρτες; και για μια 5850 που εχω δλδ;

Benchmarks απο που κατεβαζω;

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk

Ανεβάζεις όσο πάει,κάνε μικρά steps up(1-5Μhz).Μόλις δεις οτι δεν ειναι πια σταθερό το OC ανεβάζεις λίγο ρεύμα.

rince&repeat

Όταν φτάσεις στο max oc στήνεις ενα νέο bios(nibitor) ρίχνοντας ελάχιστα τα clocks σε σχέση με το max oc που κατάφερες σε software mode.Flash(nvflash) το νέο bios και έχεις μια νέα κάρτα!

Δες και εδώ πιο αναλυτικά Detailed Overclocking Guide

Ok guys thanks για της συμβουλές σας, το είδα και εγώ ότι αυτή η GPU που έχω δεν είναι για πολλά πολλά κάποτε είχα την 9800 gt δούλευε πολύ καλύτερα από αυτή και δεν μου κόλλαγε σε κανένα game, τώρα που έχω αυτή την 9500 έχω βάλει το Modern Warfare 3 και δεν μπορώ να ευχαριστηθώ το παιχνίδι γιατί τα γραφικά μου θυμίζουν κάτι σαν Counter Strike 1.6 γιαυτο ήθελα να την clockάρω μήπως και έχω καλύτερα γραφικά στα παιχνίδια. Θα κάνω αυτό που είπε ο grathk

grathk έβαλα το NiBiTor είχα ένα προβληματάκι όμως γιατί το συγκεκριμένο πρόγραμμα βγάζει error και δεν διαβάζει το BIOS σε 64bit windows και έτσι έκανα read και save το BIOS με το GPU-Z και μετά το άνοιξα με το NiBiTor τώρα όμως έχω κολλήσει, μπορείς να μου εξηγείς λίγο πιο αναλυτικά τι πρέπει να κάνω γιατί δεν καταλαβαίνω.. ?? :eek:

Μετά σε ενα usb θα βάλεις το nvflash, το παλιό bios και το νέο,θα κάνεις restart και θα bootάρεις απο το usb.

οι εντολές που θες είναι

(1)nvflash -b oldbios.bin για να κάνεις backup το παλιό bios

(2)nvflash -p -u -f newbios.bin για να περάσεις το newbios στην κάρτα.

Αν γίνει fail δηλαδή αν σου βγάλει μια μπάρα και ξεκινήσει να flashάρει και απλά κολλήσει στην μέση θα μπορείς να ξανακάνεις το (2)αλλά αντί για newbios.bin θα βάλεις oldbios.bin

και θα σου περάσει το παλιό ξανά μέσα.

Μετά restart ,και ξαναβάζεις nvidia drivers,και τσεκάρεις max temps.!

Αν δεν εισαι ικανοποιημένος πειράζεις λίγο το bios και το ξαναπερνάς.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.