Jump to content

Στήνοντας ένα low badget htpc.

Trexx

Recommended Posts

Έστησα χθες ένα HTPC και είπα να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου. Θα ακολουθήσουν φωτογραφίες από το στήσιμο (λίγες και κακής ποιότητας δυστυχώς) και screenshots με τις θερμοκρασίες του μηχανήματος σε ένα πραγματικά μικρό κουτάκι μεγέθους παπουτσοθήκης.

Το υλικό:

Κουτί: Thermaltake Q Element (~64 ευρώ)

Μητρική: Gigabyte H61N-USB3 [mini ITX] (~85 ευρώ)

Επεξεργαστής: Intel Celeron G530 Dual Core 2.4 GHz (~40 ευρώ)

Μνήμη: Corsair Value DDR3 1333MHz 4GB (1 DIMM) (~21 ευρώ)

Σκληρός: Seagate Barracuda 7200.12 500GB (είχε αγοραστεί πριν την άνοδο των τιμών - περίπου 70 ευρώ σήμερα)

DVD-RW: LG DVD-R DL (~18 ευρώ)

HDMI cable: Hantol 2m male to male (~6 ευρώ)

Ποντίκι/Πληκτρολόγιο: Logitech Set Keyboard & mouse Wireless MK220 USB Gr/En Black (~22 ευρώ)

Στο μηχάνημα εγκαταστάθηκαν τα Windows 7 Ultimate 64 bit.

Παρατηρήσεις:

- Για να εγκατασταθεί το mobo πρέπει να αφαιρεθεί το τροφοδοτικό. Όταν επανατοποθετηθεί, η στοκ ψύκτρα της intel σχεδόν το αγγίζει. Ως εκ τούτου, αποκλείεται κάθε σκέψη για τοποθέτηση μεγαλύτερης aftermarket.

- Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η σειρά εγκατάστασης του υλικού. Απ ότι συμπέρανα, μάλλον δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι λόγω του περιορισμένου χώρου. Συγκεκριμένα: Πρώτα το mobo με την ψύκτρα, χωρίς την μνήμη (θα βρει στο 3.5 bay). Μετά η σύνδεση του front panel με το mobo. Ακολουθει η σύνδεση του τροφοδοτικού με το mobo, με το τροφοδοτικό χύμα, εκτός κουτιού. Μετά μπαίνει ο σκληρός πλάγια σε όρθια θέση. Τέλος, το dvd-r (απο μπροστά). Τελευταίο βήμα οι συνδέσεις των sata.

- Πέραν του cpu cooler δεν υπάρχει άλλος fan στο κουτί. Από θόρυβο θα έπαιρνε άριστα αν μιλάγαμε για desktop, σαν htpc είναι μέτριο αλλά όχι θορυβώδες. Το μεγαλύτερο κομμάτι του θορύβου προέρχεται απο τον hdd.

Έκρινα άσκοπο να τρέξω benchmarks και burn tests καθώς δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να χρησιμοποιηθει για τέτοια δουλειά ή να φορτωθεί τόσο. Οι μετρήσεις θερμοκρασιών σε load ανταποκρίνονται στο μέγιστο load για το οποίο θεωρώ ότι προορίζεται το μηχάνημα: 2 ταινίες (720p και 1080p), Μοzzila με 4 καρτέλες {με youtube}, 7 pdf.

To μηχάνημα προρίζεται για μόνιμη εγκατάσταση σε σαλόνι.

Γενικά η απόκριση του celeron κρίνεται παραπάνω από ικανοποιητική σε internet, ταινίες, office και πραγματικά δεν υπάρχει καμία ορατή διαφορά με τον i5 2500 σ αυτές τις δραστηριότητες (τουλάχιστον όταν γίνονται λελογισμένα)

Το φωτογραφικό υλικό:

post-23268-1416076204,733_thumb.jpg

post-23268-1416076205,0261_thumb.jpg

post-23268-1416076205,1456_thumb.jpg

post-23268-1416076205,4021_thumb.jpg

post-23268-1416076205,6511_thumb.jpg

- Πέραν του cpu cooler δεν υπάρχει άλλος fan στο κουτί. Από θόρυβο θα έπαιρνε άριστα αν μιλάγαμε για desktop, σαν htpc είναι μέτριο αλλά όχι θορυβώδες. Το μεγαλύτερο κομμάτι του θορύβου προέρχεται απο τον hdd.

:D

Δεν μπορώ να την μετρήσω και δεν με ενδιαφέρει και τόσο να σου πω την αλήθεια (αν σκεφτείς ότι θα παιζει σε μια vt30). Απ ότι έχω διαβάσει σε reviews παίζει ανάμεσα σε 30 και 70 watt.

το τροφοδοτικό δεν κάνει θόρυβο δηλαδή ;αυτό νομίζω ότι ήταν το μείον...

Η κατανάλωση πάντως σε idle από σχεδόν ίδια υλοποίηση είναι 23 watt και σε full load γύρω στα 65

Sent from my Android ;)

Πολύ ωραίο φίλε.Όσο για το κουτάκι δεν ξέρω αν φταίνε οι φωτογραφίες αλλά φαίνεται μεγαλύτερο από όσο το περιγράφεις.Και κάτι ακόμα.potplayer ρε παιδιά.Όχι vlc :p Kάνει τα πάντα και καλύτερα από τους υπόλοιπους :p

Επειδή οι φωτο μπορούν όντως να παραπλανούν, οι διαστάσεις είναι αυτές: 130 x 220 x 330 mm

Όσο για τον player, ο vlc μου φαίνεται ο πιο ευχρηστος για αρχάριους (για εκεί προορίζεται)

Δεν μπορώ να την μετρήσω και δεν με ενδιαφέρει και τόσο να σου πω την αλήθεια (αν σκεφτείς ότι θα παιζει σε μια vt30). Απ ότι έχω διαβάσει σε reviews παίζει ανάμεσα σε 30 και 70 watt.

πολλα δε λες? Με 2500Κ, intel m-itx, ssd και 2 ΤΒ hdd, 460W psu, εχω καπου 19-20watt σε idle

Μπορεί να λέω και πολλά, δεν ξέρω. Όπως ξαναέγραψα, δεν το έψαξα πολύ με τις καταναλώσεις. Μου αρκεί ότι δεν καταναλώνει πολύ και άσκοπα. Απο κει και πέρα δεν κυνηγάω το βατ, δεν χάλασε κι ο κόσμος. Έτσι κι αλλιώς οι διαφορές στη ΔΕΗ είναι αμελητέες.

ΥΓ. Απρόσκοπτη αναπαραγωγή 1080p με 33% cpu usage (χωρίς dxva) και θερμοκρασίες πυρήνων στους 38-39 βαθμούς. Νομίζω είναι καλά.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.