Jump to content

Ti γνώμη έχετε για την Gigabyte GA-Z77X-UD3H ?? (dvid in asrock?)

venom7

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Είμαι σε φάση για αγορά μητρικής και μιας και υπάρχει το ανάλογο threadάκι είπα να μην ανοίξω άλλο και να ρωτήσω εδώ!

Τι γνώμη έχετε για την Gigabyte GA-Z77X-D3H?

Παίδες μιας και είμαι και εγώ στο ψάξιμο και λίγο αναποφάσιστος,θέλω να μου προτείνετε και εσείς σε ποια μητρική να πάω τελικά.

Βασικά όλοι ξέρουμε πως κατά πάσα πιθανότητα ακόμα και τα z68 θα υποστηρίζουν τους ivy bridge,οπότε έχει φύγει ένα μεγάλο δίλημμα ανάμεσα σε z77 και z68!Το θέμα όμως είναι ότι πλέον και οι z77 μητρικές είναι σε πολύ καλές τιμές όπως και οι z68 και κυμαίνονται πλέον στα ίδια οικονομικά επίπεδα.

Οπότε στα χρήματά μου είμαι ανάμεσα σε Gigabyte GA-Z77X-UD3H και Asrock Z77 Extreme4.

1)Από τις δύο ποια προτείνετε???

2)Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη ή μήπως κάτι σε z68?

Ευχαριστώ!

φίλε μου εγώ πήρα την xtreme 4 λόγω χρωμάτων αλλά νομίζω ότι και ποιοτικά είναι λίγο καλύτερη απ την gigabyte(προσωπική άποψη), το μόνο που με χάλασε ήταν το ότι είχε λίγα παρελκόμενα,1cd drivers-util κ κάνα 2 καλώδια..... βλακείες δλδ... καμιά σχέση με περιεχόμενα asus

Είμαι σε φάση για αγορά μητρικής και μιας και υπάρχει το ανάλογο threadάκι είπα να μην ανοίξω άλλο και να ρωτήσω εδώ!

Τι γνώμη έχετε για την Gigabyte GA-Z77X-D3H?

για οc maximus v gene ή formula.Έχω χαθεί από τα options.Αν δεν σε πολυενδιαφέρει το οc με 10000+1 options και η gigabyte καλή φαίνεται.

Την extreme 4 την πείρε πρόσφατα ο [MENTION=9203]NooDle[/MENTION] μπορεί να σου πει πως του φένεται. Πάντως η συγκεκριμένη έχει gold πυκνωτές αυτό αυξάνει πολύ το durability της.

Προσωπικά θα πήγαινα σε κάποια υλοποιήση απο ASUS με το z77 λόγο του ότι απο θέμα μητρικών πάντα ASUS είχα και ποτε δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα, είναι υποκειμενικό πιστεύω, σε αυτήν την κατηγορία που θέλεις να αγοράσεις μητρική όλες πάιζουν πάνω-κάτω την ίδια μπάλα... Την p8z68v pro έχω κάνα 8μηνο τώρα με 2600k εγώ.

[MENTION=699]ΝTG[/MENTION]

OK man!no prob.Thanks!;)

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας!

Λεπόν...

Για να πω την αλήθεια και εγώ asusάκιας είμαι!

Αλλά επειδή είναι πλέον ακριβές κατευθύνθηκα προς την θυγατρική της την asrock.

Όμως καθώς ασχολούμαι και με το overclock αρκετά έβαλα και την gigabyte στο παιχνίδι πέρα από την asrock για έναν πολύ σημαντικό λόγο.Η gigabyte έχει μια λειτουργία στο μενού της που λέγεται voltage dynamic control με το οποίο όταν είναι enabled έχεις τη δυνατότητα να σου ρίχνει την τάση σε idle καταστάσεις και έτσι να μη ¨τρώει¨ συνέχεια ο cpu την τάση που του δίνεις από το overclock.Καθώς σε idle καταστάσεις πέφτουν τα ρολόγια λόγο του speedstep έτσι και με αυτήν τη λειτουργία ρίχνεις και την τάση.

Κάτι τέτοιο η asus δεν το έχει.

Η ASROCK το έχει???

Από ότι σκέφτομαι και καθώς είναι και θυγατρική της asus ,δε θα το έχει!

Μπορεί να μου πει κάποιος?

Εγω αυτην την εβδομαδα παρελαβα την ASRock z77 extreme 4 και εβαλα πανω εναν 2600κ. Σαν κατασκευη φαινεται αρκετα καλη (αν και και μου φαινεται πιο στιβαρη και καλη κατασκευη η gigabyte 890gpa ud-3h που ειχα), απο παρελκομενα ομως ειναι αρκετα ελλειπης κατα την γνωμη μου (sli bridge, I/O shield και μολις 2 καλωδια sata). Γι' αυτο που ρωτας δεν ξερω να σου απαντησω μονο σε idle ξερω οτι το κανει, αμα θες πες μου να το ψαξω στο bios με καποια συγκεκριμενη ονομασια.

μονο σε idle ξερω οτι το κανει

Δλδ τι σου κάνει και πως?Για να καταλάβω!

Αν ήξερα το μενού της asrock(πως μπορεί να το χει,με ποιο όνομα και αν) δε θα ρωτούσα!!!:p

Cpu voltage offset....

Ρωτα επισης τον [MENTION=9203]NooDle[/MENTION] να δει αν ειναι αυτο που θες..

Παιξτε λιγο με την τιμη πανω κατω να δειτε αν αυξομειωνει(αναλογα την τιμη που θα βαλετε) την ταση τοσο σε idle οσο και σε load.

[MENTION=9875]venom7[/MENTION] το τηλεφωνο το έχεις πάρε να σου πω η να το κοιτάξω για να μάθουν και τα υπόλοιπα παιδιά.

Αν θες σου την στέλνω την μομπο για ενα τεστακι να την δεις πως είναι..

Ρε παιδια 135 euro μητρικη ειναι δηλαδη απο που να κοψει η καημενη η asrock??

Δλδ τι σου κάνει και πως?

Σε idle κατεβαζει ταση απο μονο οταν τον εχω στα στοκ. Σε περιπτωση o/c δεν ξερω αν το κανει αλλα τετοια επιλογη που αναφερεις μεσα στο bios δεν υπαρχει και λιγο που το εψαξα δεν βρηκα ουτε καποια αντιστοιχη...

σε idle [στοκ] ολες κατεβαζουν την ταση το θεμα ειναι ειναι οπως λεει ο [MENTION=9875]venom7[/MENTION] αν σε overclocking ριχνει την ταση να μη ρουφαει ρευμα με το τσουβαλι :hmm:

καλα αμα το εχει και αυτο το χαρακτηριστικο τοτε μιλαμε για μια πολυ καλη υλοποιηση z77 οχι βεβαια οτι δεν ειναι!!

Δεν παιζει να εχει. Τωρα που το ξαναεψαξα δεν βρηκα κατι αντιστοιχο στο εγχειριδιο αλλα και μεσα στο bios που ξανακοιταξα...

γιατι δεν κοιτάς και την UD5H

Διάβασα για την Asus V Pro ή Deluxe οτι έχει πολύ καλή σταθερότητα.Για τα ρευματα αυτο που αναφέρεις για την gigabyte μου διεύφευγε και ειναι πολύ καλό αν και χωρίς να είμαι απόλυτος νομιζω το είχαν και κάποιες motherboard παλιοτερες για 775 με p35+45 chipset.Για πχ η abit ip35pro θυμάμαι οτι το έκανε..Η Asus p45 pro επίσης..Διορθώστε με αν κάνω λάθος.Μιλάω να ρίχνει την τάση σε OC καταστάσεις οπως θα έκανε οταν ειναι τα ρολόγια στο default.

Εγώ περιμένω την UD5H μιας και την βρήκα στα 190 τελική μέσα μεταφορικά απο Αμαζον.Σε λίγες μέρες θα την έχω αν δεν είσαι ανυπόνονoς να σου πώ εντυπώσεις.

Το μόνο σίγουρο είναι οτι έχει πολύ ωραίο design και ποιότητα κατασκεής.

Αν έβρισκα στα 150 την UD3H θα διάλεγα αυτη που ειναι και πιο φτηνή.

Σε asrock οσα κι αν διάβασα θετικά δεν μου πάει η καρδιά να πάω.Ψυχολογικό ίσως αλλα μου φαίνεται πολύ φαντεζί ακόμη και στο σχεδιασμό της και δεν μου κολάει καλά.

ρε παιδια ...σε review αν δειτε εικoνες δειχνουν καπου το

Cpu voltage offset

το οποιο λογικα -δεν εχω asrock να δω- πρεπει να ειναι το ιδιο με το dvid που εχει η gigabyte.

[MENTION=9203]NooDle[/MENTION] ..παιξε λιγο με την τιμη αυτη..και δες.

Παίδες το έψαξα και μίλησα και με τον Noodle και τελικά τα βρήκα.

Τελικά έχει το offset που δεν είναι το ίδιο με αυτό που έχει η gigabyte.Ρίχνει ναι μεν την τάση αλλά δεν την πάει σε idle default αλλά σε idle default +offset voltage και στο load ακόμα πιο πάνω.

Οπότε...δεν.

Η gigabyte έχει τη δυνατότητα να ρίχνει την τάση στην default συχνότητα που έχει by default ο cpu.Κάτι που το έχει μόνον η gigabyte.

Οπότε αποκλείστηκε και η asrock(μ@μώτο) και πάμε για gigabyte και κατά πάσα πιθανότητα στην ud3!

edit

Τώρα πια ψάχνω για την gigabyte x79 ud3.

Ξέρετε που μπορώ να την βρω όσο πιο φτηνά γίνεται???

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.