Jump to content

Μήπως πεθαίνει ο ssd μου?

hurin

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Εδώ και μερικούς μήνες το pc κολλάει για ~10sec με το λαμπάκι του σκληρού να ανάβει διαρκώς, ενώ σερφάρω ή απλά ανοίγω φακέλους. Το τελευταίο διάστημα έχει γίνει πολύ εκνευριστικό, με τον explorer των win7 να κρασάρει και να ζητά restart, ενώ το IRST της Intel βγάζει μηνύματα "the disk on port 1 has been removed". Πλέον αδυνατώ να κάνω encoding σε avi καθώς τα προγράμματα κρασάρουν.

Έβαλα τον resource monitor και βλέπω τη στιγμή που κολλάει αυτό :

resmon.png

Σε συνδυασμό με το ssd life :

ssdlife-1.png

να υποθέσω ότι ο Intel X-25M gen1 αργοπεθαίνει? Να μπω στην ομαδική για Sandisk Extreme?

Μπες να εισαι σιγουρος. Ολα στο σύμπαν πεθαινουν!

:hehe:

Σοβαρά τώρα, πως μπορώ να το καταλάβω? Το SMART δεν δείχνει τίποτα, αλλά δεν είναι και μηχανικός να αρχίσει τα "κλικ-κλικ"!

Πριν ενα μηνα σχεδον..ειχε αρχισει κ μενα κατι κουλα ο postville..την ειχα ψιλιαστει κ κρατησα backup..(ssd life,intel toolbox ολα κομπλε)..ωσπου πηγα να τον κανω φορματ ετσι για δοκιμη κ με αφησε τελειως πανω στην εγκατασταση..

http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/postville-s-m-r-t-status-bad-107819.html

Στην θεση σου θα κρατουσα αμεσα backup...

Πριν ενα μηνα σχεδον..ειχε αρχισει κ μενα κατι κουλα ο postville..την ειχα ψιλιαστει κ κρατησα backup..(ssd life,intel toolbox ολα κομπλε)..ωσπου πηγα να τον κανω φορματ ετσι για δοκιμη κ με αφησε τελειως πανω στην εγκατασταση..

http://www.thelab.gr/skliroi-diskoi-elegktes-kai-optikes-syskeyes/postville-s-m-r-t-status-bad-107819.html

Στην θεση σου θα κρατουσα αμεσα backup...

Κολλήματα σου έκανε? BSOD δεν μου έχει κάνει ακόμα.

Κολληματα ναι εκανε(αραια και που)..αλλα μην φανταστεις τπτ τρελλα..

Εκεί που ήμουν έτοιμος να παραγγείλω τον Samsung 830, χάνεται ο 2ος δίσκος από το σύστημα! Ο δίσκος είναι μηχανικός wd 500gb με άψογο SMART. Μετά από 2 restart ξαναεμφανίστηκε.

Τα μηνύματα του IRST για "disk on port 1 removed" αφορούν τον μηχανικό και όχι τον ssd?

Φταίει ο δίσκος? Το καλώδιό του? Ο ssd εξακολουθεί να θέλει αλλαγή?

Εμένα το SSD Life βγάζει υγεία 98% και read/write περίπου 198/137mb/sec δλδ καλά για sata2 και ηλικία (3 χρόνια).

Παρόλα αυτά η αξιολόγηση των windows από 7,4 πριν 2 χρόνια (τότε που τον πήρα μετάχειρο δλδ) έχει πέσει στο 6,8 και παρατηρώ ελαφρώς μειωμένη απόδοση. Πάει και εμένα για φούντο???

:OT: Το thread για ομαδική του sandisk extreme Που είναι γιατί δεν το βρίσκω???

Τώρα κρασάρουν όσα προγράμματα έχω στον μηχανικό, δεν μπορώ να βγάλω άκρη από που μπορώ να δω σε τι port είναι ο κάθε δίσκος?

Άλλαξα καλώδιο στον μηχανικό αλλά πάλι έβγαλε πρόβλημα (disk on port 1 removed).

Στον event viewer βλέπω warnings που λένε

An error was detected on device \device\harddisk1\dr4 during a paging operation

Encrypted volume check : Volume information on G: cannot be read

The device, \device\ide\iastor0 , did not respond within the timeout period

Μια βοήθεια?

G1 χρηστης εδω κλασικο προβλημα...

κανεις clone (acronis πχ)το ssd σε καποιο δισκο, του κανεις ενα secure erase και επαναφερεις παλι με clone τα αρχεια σου πισω στο ssd και ειναι οπως το αγορασες:yes4:

G1 χρηστης εδω κλασικο προβλημα...

κανεις clone (acronis πχ)το ssd σε καποιο δισκο, του κανεις ενα secure erase και επαναφερεις παλι με clone τα αρχεια σου πισω στο ssd και ειναι οπως το αγορασες:yes4:

Πρέπει να αλλάξω τον τίτλο του thread, τελικά ο μηχανικός WD 5000AKS δεν περνά το extended test του data lifeguard μετά από 5 χρόνια ταλαιπωρείας

.

Έχω τον samsung 2tb για αποθήκη και χρειάζομαι νέο μηχανικό για video encoding, όχι ιδιαίτερα μεγάλο καθώς και τα 500gb με κάλυπταν. Ποιός είναι ο πιο αξιόπιστος-ανθεκτικός?

σιγουρα ο δισκος ειναι δηλαδη ε...

εγω ειμαι υπερ των black για σιγουρια...

σιγουρα ο δισκος ειναι δηλαδη ε...

εγω ειμαι υπερ των black για σιγουρια...

Όταν ξεκινά να κάνει το test, τον ακούω να κλείνει και ξανανοίγει και το test βγάζει bad sectors.

Edit:

wd1.png

Δες την καμπύλη του disk1 όταν εξετάζεται και πως απλά κλείνει κατά τη διάρκεια του test.

Δοκίμασε τον δίσκο σε άλλον υπολογιστή. Πρώτα είχες προβλήματα με τον SSD και μετά με τον μηχανικό. Μήπως φταίει κάτι στον SATA controller της μητρικής;

Δοκίμασε τον δίσκο σε άλλον υπολογιστή. Πρώτα είχες προβλήματα με τον SSD και μετά με τον μηχανικό. Μήπως φταίει κάτι στον SATA controller της μητρικής;

Τον κούμπωσα πάνω στον παλιό μου η/υ και κόλλησε το σύστημα σε όλες τις προσπάθειες για check από το ενσωματωμένο των xp αλλά και του wd data lifeguard diagnostic.

Να υποθέσω ότι και επίσημα είναι για απόσυρση?

Τον κούμπωσα πάνω στον παλιό μου η/υ και κόλλησε το σύστημα σε όλες τις προσπάθειες για check από το ενσωματωμένο των xp αλλά και του wd data lifeguard diagnostic.

Να υποθέσω ότι και επίσημα είναι για απόσυρση?

Δυστυχώς ο δίσκος δεν έχει μέλλον. Τουλάχιστον αποκλείσαμε την μητρική σου.

Δυστυχώς ο δίσκος δεν έχει μέλλον. Τουλάχιστον αποκλείσαμε την μητρική σου.

Ναι, πάλι καλά.

Οι τιμές των hdd είναι στα ύψη, πέρυσι πήρα samsung 2tb με 70€, και φέτος θέλουν 80€ για 0,5tb :whip:

Ναι, πάλι καλά.

Οι τιμές των hdd είναι στα ύψη, πέρυσι πήρα samsung 2tb με 70€, και φέτος θέλουν 80€ για 0,5tb :whip:

Λέγεται ολιγοπώλιο με μόνο 2 εταιρείες στο χώρο των μηχανικών δίσκων. Ήδη πριν τις πλημμύρες γκρίνιαζαν για τις τιμές και το περιθώριο κέρδους.

Ο wd σου δεν είναι σε εγγύηση? οι παλιοί είχαν 5ετία νομίζω.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.