Jump to content

Partitioning

therock

Recommended Posts

Η εικονα εχεις ως εξης, εν συντομια.Προετοιμαζα εναν εξωτερικο δισκο για να τον διαμορφωσω στα μετρα μου. Αφου εσβησα οτι αρχειο υπηρχε μεσα, μου εδειχνε οτι εχει 200+MB δεσμευμενα αρχεια. Λεω δεν μπορει αφου τον βλεπω ειναι κενος, αρα θα ειναι τπτ κρυφα αρχεια και αρχεια συστηματος. Οποτε ενεργοποιω απο τις επιλογες την προβολη ολως των κρυφων αρχειων μαζι με αυτα το συστηματος, και στο συνολο δεν ηταν πανω απο 5Mb. Οποτε λεω δεν πειραζω ας το φορμαρω εξαρχης μπας και οτι και να ειναι να σβηστουνε.

Χρησιμοποιω Easus Partition Master που εχει δωρεαν πληρη εκδοση για προσωπικη χρηση. Κανω το πρωτο φορματ, και τι να δω. Οχι απλα ξαναδεσμευει ενα τετοιο μεγεθος στο partition, αλλα για καποιο λογο μου κρατει και ενα αδιαφανες partition τυπου unallocated space before μεγεθους 7,8Mb. Οτι και να κανω δεν μπορω να το μαζεψω με τπτ και το εμφανιζει με αστερισκο πριν το partition Που δημιουργω.

Ερωτησεις.

Πως, γιατι και για ποιο λογο προκυπτει αυτο το νεο Unallocated space πριν το Partition και τι μπορω να κανω για αυτο.

2)Αν και δεν νομιζω πως γινεται κατι γι αυτο, μπορω να εχω μια εξηγηση γιατι με καθε νεο partition Προκυπτει καποιος χωρος δεσμευμενος?

Σε τι λειτουργικό μιλάμε?? Αν έχεις windows 7 , τότε πάντα σου κρατάει περίπου 100 ΜΒ μόνο όμως στον δίσκο που έχεις εγκατεστημένο το λειτουργικό, στους υπόλοιπους δίσκους δε κρατάει. Δοκίμασε να κάνεις το έξης στοn εξωτερικό σου δίσκο:

Δεξί click my computer -> manage -> disk management -> delete volume (προσοχή του εξωτερικού δίσκου) .

Μετά δεξί click στο διαγραμμένο volume και create και μετά format σε NTFS.

Ο δισκος ειναι εξωτερικος δεν ειναι συστηματος, οποτε δεν μου δεσμευει χωρο για system reserved partition.

Αυτο που λες εκανα και χθες. Εκανα delete partition το μετετρεπε ολοκληρο σε unallocated space, Και επειτα εκανα create new partition με ταυτοχρονο format σε ntfs, Και παλι μου βγαζει οτι απο γεννησεως εχει 124mb που χρησιμοποιουνται.

Αυτο παντως που παιρνει 7.4mb πριν το partition το ελυσα. Λογικα τα επαιρνε επειδη στην αρχη το οριζα ως logical, και το Logical δεν δουλευει απο μονο του. Θελει να εχεις Primary απο πισω του απο οτι καταλαβαινω.

Πολλές εταιρίες έχουν στην αρχή των εξωτερικών ενα μικρό partition με τα tools τους.

Με το diskpart μπορείς να το σβήσεις,αν δεν τα καταφέρνεις με το usb ίσως χρειαστεί να τον βάλεις εσωτερικά (απευθείας sata) αλλα δεν νομίζω να χρειαστεί.

Diskpart guide

open cmd(as admin)

3.JPG

Τέλος γράφεις

delete partition override

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.