Jump to content

OCZ AGILITY III 60GB σε mobo ASUS P5N-E SLI

hostolis

Recommended Posts

Χαιρετώ το φόρουμ.

Έχω μια σχετικά παλιά mobo, την ASUS P5N-E SLI. Έχει το chipset nForce 650i, με SATA2.

Σκέφτομαι σοβαρά να αγοράσω τον OCZ-AGT3-25SAT3-60G.

60GB θα μου είναι υπέρ-αρκετά, καθώς τον θέλω μόνο για το λειτουργικό, office, browsers και κανα παιχνίδι απο steam (θα κάνω symlink φακέλους συγκεκριμένων παιχνιδιών μονο, καθώς το steam μαζί με τα παιχνίδια το εχω εγκατεστημένο σε εξωτερικό 2ΤΒ usb3 7200rpm σε κάρτα PCIe).

Γνωρίζω πως δεν θα φτάνει στο μαξ των επιδόσεών του, όμως το bottleneck θα το δημιουργεί το SATA2 ή θα έχω πιο σοβαρή μείωση απο αλλού;

Αξίζει να αγοράσω sata3 controller? Απο ότι έχω καταλάβει με το ψάξιμο που έκανα, μάλλον όχι, καθώς η PCΙexpress της mobo μου είναι 1.1 ίσως είναι και χειρότερα απο να τον κουμπώσω σε ένα απο τα SATA2.

Το υπόλοιπο σύστημά μου είναι

Q6600 Core 2 Quad 2.4GHz

4GB RAM 800MHz

GeForce 550Ti FPB

Win7 Pro 64bit

OS disk: Raptor 10.000rpm 36GB

Storage disk: WD 2TB usb3 7200rpm

Ευχαριστώ!

Γενικώς για την χρήση που θέλω, άν είχα mobo με μαμά sata3 και το συνέδεα εκεί, και υποθέτωντας ολόιδιο σύστημα κατα τα άλλα, πόσο μεγάλη διαφορά θα έβλεπα απο το sata2;

Θα πρέπει να αγοράσεις και εξωτερικό SATA III controller !!!

Η σειρά nForce 600 της Nvidia ΔΕΝ υποστηρίζει AHCI !!! αν και μερικές μητρικές το έχουν λανθασμένα σαν επιλογή στο bios τους !!!

Επίσης οι CONTROLLER των Nvidia καίνε κάρβουνο με τα SSD σε απόδοση.

Ωχ. Χωρίς AHCI θα έχω σοβαρή μείωση επιδόσεων;

Πάντως στο Device Manager εγώ βλέπω αυτό:

Ge5d8.png

Στο bios δεν βρήκα κάποια επιλογή για AHCI όμως :/

Προτείνεις να μην προχωρήσω σε αγορά δηλαδή;

Τι εννοείς με αυτό; Τόσο αργοί είναι;

Επίσης, τι εννοείς να αγοράσω εξωτερικό sata3 controller; και να το συνδέσω που;

Φίλε adpanos τελικά τι λες;

Να αγοράσω και sata3 controller;

Και πάλι όμως, AHCI δεν θα έχω έτσι;

Αν τον αγοράσω σκέτο τον ssd, και πάλι δε θα δω βελτίωση στις επιδόσεις;

Αργότερα μέσα στο 2012 μάλλον θα αλλάξω και mobo+cpu οπότε λέω να μην αγοράζω sata3 controller και μου μείνει μετά.

φιλε μου πηρα τον 60αρη ocz για ενα συναδελφο που ειχε asrock ConRoe1333-D667 μητρικη που εχει sata 2 μονο

η διαφορα με τον δισκο που ειχε πριν ηταν μεγαλη

Εγω εχω τον 80αρη intel gen2 και ειδα οτι θελει τον ιδιο χρονο στο φορτωμα των windows (περιπου 10 δευτερα)

Γενκα μου αφησε καλες εντυπωσεις και το θεωρω ισαξιο σε επιδοσεις με τον intel μου (που τον ειχα παρει σχεδον 250 ευρω τοτε)

Πιστευω οτι στην τιμη αυτη αξιζει για την διαφορα που θα δεις.

Τωρα για sata 3 ειναι ακριβοι ακομα αυτοι οι controllers και δεν αξιζει για την διαφορα στην αποδοση, ισως μονο σε μετρησεις να δεις διαφορες ,οχι στην πραξη και στην καθημερινη χρηση, αρα τον βαζεις σε sata 2 και εισαι οκ

Οπως ειπες καποια στιγμη μπορει να αλλαξεις και μητρικη ,οποτε ισχυουν αυτα που ειπα

ps. θα ησυχασουν και τα αυτια σου οταν θα αλλαξεις τον raptor αφου δεν ακουγεται κιχ με τους ssd !

Γιατι πρεπει ντε και καλα να δουλευει σε AHCI ?

Γιατι στην asrock ConRoe1333-D667 του φιλου μου δουλευε σε AHCI ? σε IDE ηταν .

και πηγαινε μια χαρα ,εξισου καλα με τον intel που εχω σε AHCI .

• 4 weeks later...
Θα πρέπει να αγοράσεις και εξωτερικό SATA III controller !!!

Η σειρά nForce 600 της Nvidia ΔΕΝ υποστηρίζει AHCI !!! αν και μερικές μητρικές το έχουν λανθασμένα σαν επιλογή στο bios τους !!!

Επειδη ειμαι ενα βημα πριν την αγορα του συγκεκριμενου δισκου και με προβληματισε το ποστ σου εχω να ρωτησω το εξης.Ειμαι με την ga-73pvm-s2 η οποια εχει nforce, αν βαλω λοιπον τον ssd θα ειναι το συστημα πιο γρηγορο απο οτι με τον hdd? Δεν με ενδιαφερουν τα bench και δεν προκειται να ψαχνω ολο το νετ γιατι η εταιρια λεει 256 και εγω θα εχω 250 πχ.Στην πραξη θα ειναι πιο γρηγορο? Αυτο με νοιαζει.Επισης αν η μητρικη μου δεν εχει AHCI θα υπαρχει καποιο προβλημα στην εγκατασταση ή απλα δεν θα αποδιδει στο μεγιστο?

Παιδιά μη τρελαίνεστε με τις προδιαγραφές των μητρικών και τους SSD

Με τον χειρότερο SSD θα δείτε τρελή διαφορά σε σχέση με τον καλύτερο μηχανικό HDD. Όλες οι υπόλοιπες τεχνολογίες επηρεάζουν μεν αλλά όχι αρκετά για να προβείτε σε αγορά άλλου hardware ΜΟΝΟ για τον SSD.

Οι περισσότεροι SSD που έχουν SATA3 χτυπάνε μέγιστη ταχύτητα κοντά στα 500 ΜΒ/sec. Τονίζω ότι είναι μέγιστη ταχύτητα και ότι δεν διαβάζουν/γράφουν πάντα με αυτήν. Σε καθημερινή χρήση και σε τυχαίες αναγνώσεις/εγγραφές στο δίσκο οι ταχύτητες είναι κατά πολύ μικρότερες.

Το πλεονέκτημα των SSD είναι ότι έχουν εξαιρετικά χαμηλό seek time, 10 φορές χονδρικά μικρότερο από αυτόν ενός μηχανικού HDD. Άρα από τη μια βρίσκουν το αρχείο πολύ γρηγορότερα και από την άλλη το διαβάζουν γρηγορότερα σε σχέση με τους περισσότερους μηχανικούς δίσκους που δυσκολεύονται να περάσουν τα 100-150ΜΒ/sec μέγιστη ταχύτητα.

Υ.Γ. Επίσης το laptop μου φοράει OCZ Agility 3 120GB σε SATA2 υποδοχή και στην πράξη δεν έχω παρατηρήσει διαφορές.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.