Jump to content

Πονος στα ματια μετα απο 30 λεπτα!!

hAic

Recommended Posts

Αφού φτιάξεις φωτεινότητα/αντίθεση/ελέγξεις μήπως χρειάζεσαι γυαλάκια:

Να φροντίσεις να έχει αρκετή φωτεινότητα το δωμάτιο όσο δουλεύεις τον υπολογιστή. Προσπάθησε επίσης να ελαχτιστοποιήσεις τις αντανακλάσεις (πηγές φωτός εμπρός από το monitor).

Άμα έχεις w7=>Δεξί κλικ στο desktop>personalize>κάτω αριστερά display>βάλε medium 125%.

Μη βάζεις φωτεινά wallpapers.

Όταν surfάρεις, με ctrl+ροδέλα ποντικιού αυξάνεις την γραμματοσειρά. Να το έχεις τόσο μεγάλο ώστε να είναι ευανάγνωστο και ξεκούραστο το κείμενο που διαβάζεις.

Κάνε διαλείμματα, όποτε νοιώθεις ότι κουράζεσαι, μη κάθεσαι στο pc όταν είσαι αϋπνος/κουρασμένος (yeah right :p)

Καποιες ερωτησεις και παρατηρησεις,.!!

1)Μονο φωτεινοτητα εφτιαξα,και απενεργοποιησα το Smart Contrast...Τιποτα αλλο..!!

2)Το εκανα αυτο με την γραμματοσειρα

3)Ποση ωρα να κραταει λες το διαλειμμα??Ναι οντως οταν ειμαι κουρασμενος,διακριζουν τα ματια μου και δυσκολευομαι λιγο παραπανω και να εστιασω και πονανε κιολας,αλλα αυτο γινεται καθε φορα που νυσταζωωω! :p :P

4)Οταν λες να εχει φωτεινοτητα το δωματιο??Ειναι προτιμοτερο να παιζω με ανοιχτο το φως του δωματιου??Τα πρωινα με ανοιχτη την πορτα???Η μπαλκονοπορτα απεχει απο το γραφειο μου 4-5 μετρα,το φως δεν παει στην οθονη!!!Δηλαδη δεν την "χτυπαει" το φως.!!Δεν μπορω να στο εξηγησψ!

Ναιιι οντωςς..!!!Αν και τωρα τοση ωρα που παιζω δεν εχω νιωσει κατι ιδαιτερο...!! Η φωτεινοτητα απο 80 την κατεβασα στα 35..!!!

80 φωτεινότητα;

Με τόσο φωτίζεις γήπεδο :p

80 φωτεινότητα;

Με τόσο φωτίζεις γήπεδο :p

χαχ0αχ0αχ0α0χα0χ0αχ0α0χ..!!

Τωρα μπορω να πω πως τα ματια μου δεν με εχουν πονεσει...!!Αλλα αυτο που παρατηρησα,ειναι οι πονοκεφαλοι..!!!

Με πιανει και το κεφαλι μου,σημερα μ επιασε μονο το κεφαλι μου.!!!!:wall::wall::wall::wall:

o πονοκέφαλος μπορεί να προέρχεται απ'την κούραση των ματιών, το πάθαινα παλιά με τις crt, και τώρα όταν κάθομαι ώρες σερί στο 30ρι. πηγαινε πρώτα σε οφθαλμίατρο, αν είσαι οκ τότε μείωσε φωτεινότητα και αντίθεση, αν το philips έχει ειδικό πρόγραμμα για ρύθμιση ΄οπως πχ το natural color pro της samsung χρησιμοποίησε το, αλλιώς ψάξε λίγο στο νετ να βρεις κάποιο αντίστοιχο, και κανε διαλειμα μερικών λεπτων για κάθε ώρα χρήσης. Υποψη ότι αρκετά χαμηλής τιμής μονιτορ δεν έχουν καλά πανελ, οπότε σκεψου και την περίπτωση απλά να φταίει το μονιτορ, λογικά κάποιοι γνωστοί σου θα έχουν 22ρια, συγκρινε τα με το δικό σου.

Βάλτο στα επίπεδα που σε βολεύει εσένα.Οτι νιώθει πιο ξεκούραστο στο μάτι σου.

Εγώ το έχω έτσι και το κάνω disable όταν παίζω ή οταν βλέπω ταινία.

Capture.JPG

Λοιπον μπορω να πω οτι μολις εριξα την φωτεινοτητα στο 20% ειναι ολα μια χαρα...Καλα μονο οταν νυσταζω,οπως ειναι φυσιολογικο δακρυζω και κουραζονται τα ματια μου,αλλα διαφοροι πονοκεφαλοι,πονοι στα ματια μονο μετα απο 8-9 ωρες και πανω συνεχωμενης "δουλειας" πανω στον υπολογιστη αρχιζω να νιωθω καποια ενοχληση..!!!

Αν και σημερα θα παω στο γιατρο,διοτι σιγουρα χρειαζομαι καποια βοηθητικα γυαλακια!! :D :D

Eυχαριστω και παλι παιδια!!!

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.