Jump to content

Πονος στα ματια μετα απο 30 λεπτα!!

hAic

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Γειας,εχω το εξης προβλημα μετα απο 30λεπτα με μια ωρα,οχι gaming απαραιτητα,απλα browsing τα ματια μου πονανε απιστευτα....Δεν εχω πειραξει τιποτα στην οθονη..!!

Η οθονη μου ειναι η παρακατω.!!!

Philips E-line 227E3LPHSU - Οθόνη υπολογιστή - LED - 21.5" | Multirama

πρεπει να ρυθμισω κατι??? Οποιος μπορει να βοηθησει καλοδεχούμενος!!!!

To ειχες παντα με την οθονη αυτη η προσφατα?

Τελος , εχεις τα ιδια συμπτωματα και με αλλες οθονες?

Τα μάτια σου τα κοίταξες; Το παθαίνεις και σε άλλη;

Πόσες ώρες κάθεσαι μπροστά σε υπολογιστή/τηλεόραση;

Ξεκίνα μειώνοντας φωτεινότητα και αφαιρώντας οποιοδήποτε προφίλ τρελαίνει τα χρώματα για να τα κάνει πιο ζωντανά.

Αρχικα ευχαριστω για τις απαντησεις,να σας τονισω οτι ημουν σε 17αρα οθονη,και εδω κανα 2 μηνες την εχω αυτη..!!Εξαρχης ενιωθα να κουραζονται πιο ευκολα τα ματια μου..!!

Ναιιι σιγουρα πρεπει να επισκεφτω τον γιατρο..!!!

Η φωτεινοτητα ειναι αυτοματη,αλλαζει μονη της.!!!

Ριξε φωτεινοτητα φιλε μου, βαλτο στο 40% ας πουμε. ;)

Απενεργοποιησε οτι βλακειες βλεπεις για dynamic contrast και βελτιστοποιηση εικονας

Ριξε φωτεινοτητα φιλε μου, βαλτο στο 40% ας πουμε. ;)

Απενεργοποιησε οτι βλακειες βλεπεις για dynamic contrast και βελτιστοποιηση εικονας

Την εβαλα στο 40...Εχει ενα Smart contrast..!να το βαλω off??

και να ξερεις για καθε 10 ιντσες ΠΡΕΠΕΙ να εισαι 1 μετρο μακρια.

Και δηλαδη πρεπει να παω 2 μετρα μακρια??Λιγο αδυνατον!!!

και να ξερεις για καθε 10 ιντσες ΠΡΕΠΕΙ να εισαι 1 μετρο μακρια.

Δηλαδή εγώ που έχω οθόνη 22ιντσών πρέπει να κάθομαι 2 μέτρα και 20 εκατοστά μακρυά ;;;

Ελπιζω να μην εισαι συνδεδεμενος με vga ετσι ?

Δεν σε καταλαβα???

Εριξα την φωτεινοτητα στο 35 και εβγαλα ολες τις ¨"μαμακιες" και ηδη νιωθω πιο ξεκουραστα τα ματια,αλλα θα δειξει στην πορεια πως θα παει!!

Δηλαδή εγώ που έχω οθόνη 22ιντσών πρέπει να κάθομαι 2 μέτρα και 20 εκατοστά μακρυά ;;;

στην εργονομια στην α η β γυμνασιου ετσι ελεγε στο βιβλιο :p και εγω που ειμαι σε 22αρα καθομαι πολλες ωρες καθημερινα περιπου 1 μετρο μακρια και δεν πονανε τα ματια μου ουτε εχω μυωπια.

δοκιμασε να κατσεις πιο μακρια.

Αυτο εκανα τωρα..!!! Αλλα μαλλον πως το κοβω για γυαλακιααα.!!!!!:suicide:

σίγουρα η φωτεινότητα επηρεάζει.

εγώ όσο είχα την CRΤ ποτέ δεν είχα πόνο στο μάτια. με την tft έχω ενοχλήσεις, αλλά έκτοτε έχω και ανοιχτή λάμπα γραφείου να βαράει από μπροστά. (πρέπει να παίζει ρόλο).

ρύθμισε πρώτα την οθόνη σου κατάλληλα και βλέπεις.

βέβαια μια επίσκεψη στον οφθαλμίατρο, δεν είναι κακό.

Εγω το εχω πει οτι οπως υπαρχουν ποντικια,mousepad,οθονες,καρτες γραφικων για gamers πρεπει να βγαλουν και ματια για gamers :baby:

:OT:

Ναιιι οντωςς..!!!Αν και τωρα τοση ωρα που παιζω δεν εχω νιωσει κατι ιδαιτερο...!! Η φωτεινοτητα απο 80 την κατεβασα στα 35..!!!

Αφού φτιάξεις φωτεινότητα/αντίθεση/ελέγξεις μήπως χρειάζεσαι γυαλάκια:

Να φροντίσεις να έχει αρκετή φωτεινότητα το δωμάτιο όσο δουλεύεις τον υπολογιστή. Προσπάθησε επίσης να ελαχτιστοποιήσεις τις αντανακλάσεις (πηγές φωτός εμπρός από το monitor).

Άμα έχεις w7=>Δεξί κλικ στο desktop>personalize>κάτω αριστερά display>βάλε medium 125%.

Μη βάζεις φωτεινά wallpapers.

Όταν surfάρεις, με ctrl+ροδέλα ποντικιού αυξάνεις την γραμματοσειρά. Να το έχεις τόσο μεγάλο ώστε να είναι ευανάγνωστο και ξεκούραστο το κείμενο που διαβάζεις.

Κάνε διαλείμματα, όποτε νοιώθεις ότι κουράζεσαι, μη κάθεσαι στο pc όταν είσαι αϋπνος/κουρασμένος (yeah right :p)

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.