Nephiλiμ Μάϊος 17, 2012 Author #21 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2012 Για ενα δισκο 3 τεραβατΜΟΝΟ αποθηκη, ΟΧΙ bootableπρεπει να κανω ταρζανιες σπεσιαλ παρτισιονζ και κολπα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 17, 2012 #22 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2012 Για ενα δισκο 3 τεραβατΜΟΝΟ αποθηκη, ΟΧΙ bootableπρεπει να κανω ταρζανιες σπεσιαλ παρτισιονζ και κολπα?Όχι, μόνο να έχεις λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει GUID Partitions ( GPT ) [ π.χ. Vista, 7, Linux ] Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nephiλiμ Μάϊος 17, 2012 Author #23 Κοινοποίηση Μάϊος 17, 2012 Όχι, μόνο να έχεις λειτουργικό σύστημα που υποστηρίζει GUID Partitions ( GPT ) [ π.χ. Vista, 7, Linux ] Case closed. Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Ιούλιος 3, 2012 #24 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2012 Ερώτηση.Πήρα έναν Seagay 3TB, επέλεξα GPT από τη διαχείριση και έκανα νέο volume. Μου βγαίνει όμως μόνο 746GB o σκληρός, πού είναι τα υπόλοιπα;EDIT: Δοκιμάζω Diskwizard.http://www.seagate.com/support/downloads/beyond-2tb/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιούλιος 3, 2012 #25 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2012 Ερώτηση.Πήρα έναν Seagay 3TB, επέλεξα GPT από τη διαχείριση και έκανα νέο volume. Μου βγαίνει όμως μόνο 746GB o σκληρός, πού είναι τα υπόλοιπα;EDIT: Δοκιμάζω Diskwizard.Beyond 2TB | SeagateΔες κι αυτό: Intel Rapid Storage Technology (RST) drives and Support for Disk Drives Beyond 2.2 TeraBytes (TB) Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Ιούλιος 6, 2012 #26 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2012 Ωραία όλα αυτά και γνωστά μέχρι σήμερα. Εγώ έχω την εξής απορία. Η WD αρχικά έδινε τον 3TB δίσκο της με έναν controller, γιατί έλεγε ότι πρέπει και ο controller να υποστηρίζει πάνω από 2ΤΒ ή κάτι τέτοιο. Τώρα πουλάει τους δίσκους stand alone. Το ερώτημα είναι, υπάρχει πράγματι περιορισμός hardware στον controller, ναι ή όχι; Διότι οι άλλοι περιορισμοί εύκολα ξεπερνιώνται. Προσωπικά έχω Win7 64bit, τον δίσκο φυσικά τον θέλω μόνο για αποθήκη, οπότε λογικά το μόνο που έχω να κάνω είναι όταν τον εγκαταστήσω να φτιάξω GPT Partition αντί για MBR. Το θέμα είναι, θα φάω τα μούτρα μου με τον SATA Controller, ή το θέμα έχει ξεπεραστεί με τους Intel RST drivers 10.1.xxx που πλέον υποστηρίζουν άνω των 2ΤΒ partition;Πληροφοριακά έχω μητρική Χ48, μιλάω για το PC της υπογραφής μου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Ιούλιος 6, 2012 #27 Κοινοποίηση Ιούλιος 6, 2012 Το θέμα είναι, θα φάω τα μούτρα μου με τον SATA Controller, ή το θέμα έχει ξεπεραστεί με τους Intel RST drivers 10.1.xxx που πλέον υποστηρίζουν άνω των 2ΤΒ partition;Πληροφοριακά έχω μητρική Χ48, μιλάω για το PC της υπογραφής μου.ASUS Motherboard Disk Unlocker - Unearth the Missing Spaceκαι γενικότερα,http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=120#tab9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Ιανουάριος 24, 2013 #28 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2013 Ξεθάβω αυτό το thread, για να ενημερώσω όπως πιστεύω ότι οφείλω, μετά την συζήτηση που είχαμε. Τελικώς κανένα απολύτως πρόβλημα με τους 3ΤΒ δίσκους. Αγόρασα έναν WD 3TB Green, μοντέλο EZRX, και δεν είχα κανένα πρόβλημα με αναγνώριση κλπ. Αρχικά τον έβαλα σε ένα USB 3.0 Docking Station που έχω, όπου εκεί έγινε το initializing και partitioning, μέσω της διαχείρισης δίσκων των Win7, σε ένα GPT partition των 3ΤΒ. Στη συνέχεια έβαλα τον δίσκο εσωτερικό, στο PC της υπογραφής μου (motherboard Asus X48) και ο δίσκος αναγνωρίστηκε κανονικότατα. Driver έχω τον Intel RST 10.8.0.1003. Δεν χρειάστηκε να εγκαταστήσω ούτε utility, ούτε έξτρα driver ούτε τίποτα. Τέλεια! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lord Ιανουάριος 24, 2013 #29 Κοινοποίηση Ιανουάριος 24, 2013 ρε παιδια αν κανεις partition με acronis disk director (rescue cd)εστω 1,2 ΤΒ και 1,2ΤΒ και οσο μεινεi να κανειw ακομη ενα partition για window XPδεν θα βλεπει ολα GB και να ειναι και bootable ???ουτε και εγω πηρα απαντηση σε αυτη την ερωτηση Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Ιανουάριος 25, 2013 #30 Κοινοποίηση Ιανουάριος 25, 2013 Αρχικό μήνυμα απο lord ρε παιδια αν κανεις partition με acronis disk director (rescue cd) εστω 1,2 ΤΒ και 1,2ΤΒ και οσο μεινεi να κανειw ακομη ενα partition για window XP δεν θα βλεπει ολα GB και να ειναι και bootable ??? ουτε και εγω πηρα απαντηση σε αυτη την ερωτηση Κοίτα, θα σου απαντήσω υποθετικά. Το πρόβλημα δεν είναι hardware, από ότι κατάλαβα, αλλά θέμα μεγέθους Partition και driver. Συνεπώς, το σχήμα που λες θα δουλέψει χωρίς πρόβλημα, εφόσον ο driver μπορεί να διαβάσει τον δίσκο. Δεν ξέρω αν έχεις Intel mobo και αν ο driver της Intel κάνει και για XP. Link to comment Share on other sites More sharing options...
orck Ιανουάριος 26, 2013 #31 Κοινοποίηση Ιανουάριος 26, 2013 Εχω ενα δισκο 3ΤΒ ο οποιος ειναι αποθηκη, τωρα λειτουργει σωστα στα Win7. Διαπιστωνω ομως οτι εγω ειμαι ασυμβατος με τα Win7 και θελω XP. Εαν εγκαταστησω XP θα μπορω να δω τα περιεχομενα του δισκου μου. Ξανατονιζω οτι ειναι μονο αποθηκη, το λειτουργικο ειναι σε αλλο δισκο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dimgr Ιούλιος 29, 2013 #32 Κοινοποίηση Ιούλιος 29, 2013 Ξεθάβω αυτό το thread, για να ενημερώσω όπως πιστεύω ότι οφείλω, μετά την συζήτηση που είχαμε.Τελικώς κανένα απολύτως πρόβλημα με τους 3ΤΒ δίσκους. Αγόρασα έναν WD 3TB Green, μοντέλο EZRX, και δεν είχα κανένα πρόβλημα με αναγνώριση κλπ. Αρχικά τον έβαλα σε ένα USB 3.0 Docking Station που έχω, όπου εκεί έγινε το initializing και partitioning, μέσω της διαχείρισης δίσκων των Win7, σε ένα GPT partition των 3ΤΒ. Στη συνέχεια έβαλα τον δίσκο εσωτερικό, στο PC της υπογραφής μου (motherboard Asus X48) και ο δίσκος αναγνωρίστηκε κανονικότατα. Driver έχω τον Intel RST 10.8.0.1003. Δεν χρειάστηκε να εγκαταστήσω ούτε utility, ούτε έξτρα driver ούτε τίποτα. Τέλεια! Λοιπόν, αρχίζω να πιστεύω ότι οι εταιρείες μας δουλεύουνε. Έβαλα τον παραπάνω δίσκο και στον server μου (αυτόν της υπογραφής μου), που έχει αρχαία μητρική με αρχαίο southbridge, και ο δίσκος ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ! Δουλεύει κανονικότατα με πλήρη χωρητικότητα αναγνωρισμένη! Δεν καταλαβαίνω, τι μας λέγανε ότι οι μητρικές δεν θα έβλεπαν τέτοιους δίσκους ακόμα και αν είχες το κατάλληλο λειτουργικό; Εγώ βλέπω ότι μόνο θέμα λειτουργικού και driver είναι, δηλαδή θέμα που λύνεται πολύ εύκολα. EDIT: Να προσθέσω ότι τα λειτουργικά μου είναι Win7 στο main rig και Windows Home Server 2011 στον server. Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Αύγουστος 25, 2013 #33 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2013 Να ρωτησω, το να κανουμε ενα partition 100GB για λειτουργικο, και τα άλλα 2.7TB αποθήκη το ξεχνάμε έτσι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ganastasiou Αύγουστος 25, 2013 #34 Κοινοποίηση Αύγουστος 25, 2013 Κοίτα, θα σου απαντήσω υποθετικά. Το πρόβλημα δεν είναι hardware, από ότι κατάλαβα, αλλά θέμα μεγέθους Partition και driver. Συνεπώς, το σχήμα που λες θα δουλέψει χωρίς πρόβλημα, εφόσον ο driver μπορεί να διαβάσει τον δίσκο. Δεν ξέρω αν έχεις Intel mobo και αν ο driver της Intel κάνει και για XP.[MENTION=3848]lord[/MENTION] [MENTION=14671]dimgr[/MENTION]:Το limit για το volume size είναι 2TB+ οπότε το σχήμα που λέτε δεν θα παίξει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Ιούλιος 3, 2014 #35 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2014 thread resurrection! Γινεται εγκατασταση win 7 σε 3ΤΒ δισκο σε non UEFI boards? :mamba: Link to comment Share on other sites More sharing options...
slalom Ιούλιος 3, 2014 #36 Κοινοποίηση Ιούλιος 3, 2014 Ναι αλλα δε θα είναι GPT, αρα τουλάχιστον 2 partitionsΒασικα το ιδιο θα ισχυε και αν ηταν UEFI Link to comment Share on other sites More sharing options...
artyom Σεπτέμβριος 7, 2014 #37 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2014 Εγώ με 990fx sabertooth και uefi bios αν πάρω τον wd green 3tb.Τον βάζω τον φορμάρω και ολα κομπλε θα ειμαι? Link to comment Share on other sites More sharing options...
cabdik Σεπτέμβριος 7, 2014 #38 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2014 thread resurrection! Γινεται εγκατασταση win 7 σε 3ΤΒ δισκο σε non UEFI boards? :mamba:γιατι ρε junior21, εν ετει 2014, κανεις τετοιες ερωτησεις? δεν λυπασαι τα 7αρια...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Σεπτέμβριος 7, 2014 #39 Κοινοποίηση Σεπτέμβριος 7, 2014 Για φίλο ηταν, λες εγω ακομα να παλευω με τους δεινοσαύρους για λειτουργικό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.