Jump to content

Αγορά laptop

apostolis159

Recommended Posts

Περασα νωρίτερα από το κατάστημα και το είδα. Καλή κατασκευή, δεν πρόσεξα κάτι κακό. Και η οθόνη καλή, φωτεινά χρώματα με 1600x900 ανάλυση.

[MENTION=6133]honda22[/MENTION] γιατί όχι Acer? Ένα που έχει η μανα μου και όσα έχω δουλεψει σε φίλους κλπ δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.

Περί sad. Crucial M4 ή OCZ Agility 3? 128gb, το αμαζον τους έχει και τους 2 σε καλές τιμές.

Sent from my Lumia 610 using Board Express

Για το service τους.

M4 πάρε.

• Replies 50
  • Created
  • Last Reply

Πληροφοριακά η διαφορά βάρους από 15άρι σε 17άρι μπορεί να μην ξεπερνάει το μισό κιλό (3 κιλά ζυγίζει το toshiba 17.3 που πήρε πριν λίγες μέρες φίλη με i5)

Αν πάντως χωράω κι εγώ, είμαι παράλληλα στην αναζήτηση του οικονομικότερου 17.3'' (μιας και τα 18.4 ξεκινάνε από 1000 ευρά!) φορητού με 2 θέσεις για δίσκο. Μόνη προτίμηση ο επεξεργαστής να είναι i3 ή i5. Μνήμες, χωρητικότητα σκληρού, οθόνη, κάρτα γραφικών, σύνδεση με το διάστημα ή το μέλλον, απλά

αδιάφορα!

Δυστυχώς τα οικονομικά και με 2ετή εγγύηση toshiba δεν έχουν θέση για 2ο δίσκο. Πολύ κρίμα γιατί με την επέκταση εγγύησης θα είχε συνολικά 4 έτη. Not so bad!

Τόσο χάλια? Προσωπική εμπειρία?

Μάλλον προς το παγκόσμια (εμπειρία).

Μπορεί να ρωτήσεις 100 και να σου πουν ότι είναι τα πιο αξιόπιστα μηχανήματα.

Μόλις όμως ρωτήσεις κάποιον που χρειάστηκε να μπλέξει ... τότε θα καταλάβεις.

Φιλαράκι μου αναγκάστηκε να αγοράσει νέο φορητό μετά από 2 μήνες που το δικό του έκανε ταξίδια Ιταλία - Ελλάδα. Τελικά του επεστράφη στο 4μηνο νομίζω! Το είχε σχεδόν ξεχάσει οπότε το θεώρησε νέο λαπτοπ και χάρηκε!:worship::woot::pleasantry::suicide2:

Ζύγισα λοιπόν τα υπέρ και τα κατά, και αποφάσισα να πάρω το acer που λέγαμε πιο πριν..

Έχω κάποιες απορίες.

Αρχικά περί ram.

Έχει 4gb εγκατεστημένη (1 dim) αλλά στις ιδιότητες λέει πως μόνο τα 3,85gb είναι "usable". Εννοείται x64 λειτουργικό. Τι παίζει εδώ? Εγώ είχα σκοπό να προσθέσω άλλα 4gb. Να προχωρήσω σε αγορά, η θα έχω πρόβλημα και θα μου λέει πάλι ότι χρησιμοποιεί λιγότερα?

Περί SSD.

Παρήγγειλα έναν crucial m4 128gb. Δεν έχω ξανασετάρει ssd (και στον σταθερό τώρα πήρα, έρχονται μαζί).

Ξέρω ότι συνήθως γίνεται cloning η εγκατάσταση από τον υπάρχων δίσκο, μεταφορά στον ssd και αλλαγή δίσκου στο τέλος. Πως όμως? Με ποιο πρόγραμμα μπορώ να το κάνω?

Η καλύτερα να κάνω καθαρή εγκατάσταση στον ssd?

Επίσης, ο ssd χρειάζεται κάποιες ειδικές ρυθμίσεις από το bios ή από κάπου αλλού?

Περί windows.

Απ' όσο ξέρω, όλα τα laptop έχουν ένα κρυφό partition στον δίσκο τους στον οποίο υπάρχουν τα windows ώστε να μπορούμε να τα επαναφέρουμε/ξαναεγκαταστήσουμε. Αυτά τα αρχεία μπορούν να εγγραφούν σε δίσκο dvd και να χρησιμοποιηθούν για καθαρή εγκατάσταση στον νέο (ssd) δίσκο? Και αν ναι, πώς?

Αυτά προς το παρόν, και συγνώμη αν σας κουράζω με τις πολλές ερωτήσεις μου. :)

(...)

Αρχικά περί ram.

Έχει 4gb εγκατεστημένη (1 dim) αλλά στις ιδιότητες λέει πως μόνο τα 3,85gb είναι "usable". Εννοείται x64 λειτουργικό. Τι παίζει εδώ? Εγώ είχα σκοπό να προσθέσω άλλα 4gb. Να προχωρήσω σε αγορά, η θα έχω πρόβλημα και θα μου λέει πάλι ότι χρησιμοποιεί λιγότερα?

(...)

Τίποτα δεν παίζει, ούτε υπάρχει κάποιο πρόβλημα. Και 8GB να εγκαταστήσεις, στο συγκεκριμένο laptop, θα σου αναφέρει πως η usable μνήμη θα είναι κατά τι μικρότερη. Ο όγκος της χρησιμοποιήσιμης μνήμης εξαρτάται από πάρα πολλούς παράγοντες, (drivers, ρύθμιση bios, μνήμη φυλαγμένη για το υποσύστημα γραφικών του επεξεργαστή κλπ.). Μπορείς να βάλεις άλλο ένα module των 4GB, αλλά να μη πειράξεις τίποτε στη ρύθμιση του υπολογιστή, καθώς αυτός είναι ρυθμισμένος στο εργοστάσιο για το βέλτιστο τρόπο λειτουργίας, συνυπολογίζοντας και την αυτονομία της μπαταρίας. Όσον αφορά εφαρμογές, ενδείκνυται να ξηλώσεις οποιαδήποτε σουίτα internet security ενδεχομένως υπάρχει προεγκατεστημένη, και να βάλεις τα Windows Security Essentials.

(...)

Περί windows.

Απ' όσο ξέρω, όλα τα laptop έχουν ένα κρυφό partition στον δίσκο τους στον οποίο υπάρχουν τα windows ώστε να μπορούμε να τα επαναφέρουμε/ξαναεγκαταστήσουμε. Αυτά τα αρχεία μπορούν να εγγραφούν σε δίσκο dvd και να χρησιμοποιηθούν για καθαρή εγκατάσταση στον νέο (ssd) δίσκο? Και αν ναι, πώς?

(...)

Με την ενσωματωμένη ρουτίνα backup των Windows. Ανοίγεις τον Πίνακα Ελέγχου, κάνεις κλικ στο εικονίδιο "Αντίγραφα Ασφαλείας και Επαναφορά", και κάνεις κλικ επάνω αριστερά στην επιλογή "Δημιουργία ειδώλου συστήματος". Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγεις τη μεσαία λύση "Σε ένα ή περισσότερα DVD" και ακολουθείς τις οδηγίες στην οθόνη. Από αυτά τα DVD, το πρώτο είναι bootable, με το οποίο θα εκκινήσεις τον υπολογιστή, έχοντας φορέσει τον SSD, και έχοντας αποσυνδέσει από το ρεύμα όλους τους άλλους δίσκους που τυχόν υπάρχουν (στον σταθερό σου), και από εκεί ακολουθείς τις οδηγίες στην οθόνη. Η διαδικασία αυτή θα συμπεριλάβει και την κρυφή κατάτμηση με τα αρχεία επαναφοράς. Μια φρέσκια και αχρησιμοποίητη εγκατάσταση Windows 7 θα σου πάρει περίπου 4-5 DVD μονής στρώσης.

(...)

Επίσης, ο ssd χρειάζεται κάποιες ειδικές ρυθμίσεις από το bios ή από κάπου αλλού?

(...)

Όχι, αλλά όσον αφορά το σταθερό σου υπολογιστή, καλόν είναι να "βγάλεις" το αρχείο εικονικής μνήμης σε άλλο φυσικό δίσκο, καθώς και να αποθηκεύεις τα δεδομένα σου σε έναν τρίτο, συμβατικό δίσκο, αν υπάρχει, ώστε σε περίπτωση οριστικής διαγραφής από παραδρομή (δηλαδή, σβήσιμο ενός αρχείου από τον κάδο ανακύκλωσης), να μπορείς να κάνεις undelete, καθώς αυτό είναι αδύνατο στον SSD, διότι αυτός θα λειτουργεί με το TRIM ενεργοποιημένο.

Με την ενσωματωμένη ρουτίνα backup των Windows. Ανοίγεις τον Πίνακα Ελέγχου, κάνεις κλικ στο εικονίδιο "Αντίγραφα Ασφαλείας και Επαναφορά", και κάνεις κλικ επάνω αριστερά στην επιλογή "Δημιουργία ειδώλου συστήματος". Στο παράθυρο που θα ανοίξει επιλέγεις τη μεσαία λύση "Σε ένα ή περισσότερα DVD" και ακολουθείς τις οδηγίες στην οθόνη. Από αυτά τα DVD, το πρώτο είναι bootable, με το οποίο θα εκκινήσεις τον υπολογιστή, έχοντας φορέσει τον SSD, και έχοντας αποσυνδέσει από το ρεύμα όλους τους άλλους δίσκους που τυχόν υπάρχουν (στον σταθερό σου), και από εκεί ακολουθείς τις οδηγίες στην οθόνη. Η διαδικασία αυτή θα συμπεριλάβει και την κρυφή κατάτμηση με τα αρχεία επαναφοράς. Μια φρέσκια και αχρησιμοποίητη εγκατάσταση Windows 7 θα σου πάρει περίπου 4-5 DVD μονής στρώσης.

Αν φτιάξω έτσι αντίγραφα δηλαδή, θα τα δημιουργήσει από το κρυφό partition του δίσκου με τα win και όχι από την υπάρχουσα εγκατάσταση?

Δηλαδή δεν μπορώ από την κρυφή κατάτμηση να κάνω καθαρή εγκατάσταση στον ssd?

Να μην έχει οδηγούς και προγράμματα που έχω βάλει εγώ, ούτε τα προγράμματα της Acer που είχε όταν το πήρα.

Βεβαίως μπορείς. Μετά την επαναφορά στον ssd, μπορείς να μπεις στη σχετική ρουτίνα κατά την εκκίνηση, πατώντας το ανάλογο πλήκτρο, (,f2, f4, f10, ή όποιο άλλο έχει οπλίσει η Acer), και ακολουθώντας τις οδηγίες στην οθόνη, να επεναφέρεις την υπάρχουσα εγκατάσταση σε clean state.

Κάνω αντίγραφα από τον πίνακα ελέγχου, βάζω τον ssd στο λαπτοπ, βάζω το 1ο δισκάκι μέσα και πάω να κάνω boot. Τίποτα. Νέκρα. Το ακούω να ξεκινάει ο ανεμιστήρας κλπ, αλλά δεν ανάβει η οθόνη, και δεν γίνεται τίποτα. Μένει εκεί, με το power led αναμμένο.

Τι κάνω?

Εννοείται πως έβαλα στο boot priority το dvd drive 1ο.

Edit: Διαπίστωσα ότι το φωτάκι του σκληρού δεν ανάβει. Τον έλεγξα αν έχει μπει και κουμπώσει καλά και όλα οκ. Τι μπορεί να φταίει?

Έχω αρκετό καιρό να το κάνω με αυτόν τον τρόπο και τα έχω ξεχάσει. Σου ζητώ συγγνώμη!

Το πρώτο DVD του backup set που έχεις πάρει δεν είναι bootable. Για να μπουτάρεις τη μηχανή, πρέπει να φτιάξεις ένα DVD επιδιόρθωσης συστήματος (μπορεί να γίνεται και με CD, αλλά δεν το έχω δοκιμάσει). Για να το κάνεις αυτό, κάνε κλικ ακριβώς στο επόμενο link, κάτω από τη Δημιουργία Ειδώλου Συστήματος. Θα ανοίξει ένα παράθυρο, θα σου ζητηθεί να επιλέξεις το ανάλογο DVD drive, στο laptop έτσι κι αλλιώς ένα είναι, βάλε ένα DVD και ακολούθησε τη διαδικασία.

Αφού φτιάξεις αυτό το DVD, μπούταρε με αυτό. Στην αρχή θα πάρεις το μήνυμα "loading files" και κάποια στιγμή θα σου ζητηθεί να επιλέξεις πληκτρολόγιο. Δεν θα χρειαστεί να πληκτρολογήσεις κάτι, οπότε άσε το τρέχον και πάτησε "Επόμενο".

Στο επόμενο παράθυρο, κάνε κλικ στην επιλογή "Κάντε επαναφορά του υπολογιστή χρησιμοποιώντας ένα είδωλο συστήματος που δημιουργήσατε νωρίτερα", αφού πρώτα τοποθετήσεις στο drive το τελευταίο DVD από το backup set που έχεις πάρει.

Θα πάρεις στην οθόνη μια λίστα με τα διαθέσιμα backup, που θα είναι μόνον ένα στη λίστα. Επίλεξέ το, πάτησε επόμενο και ξανά επόμενο, αφήνοντας τις προεπιλεγμένες επιλογές στα αντίστοιχα παράθυρα. Στο τελευταίο βήμα, πάτησε το πλήκτρο "Τέλος" και ακολούθησε τις οδηγίες στην οθόνη.

Και πάλι συγγνώμη!

Δεν φταις εσυ, αραξε. :)

Ευχαριστω για τη βοήθεια.

Το θέμα είναι ότι δεν ανοίγει το λαπτοπ. Ξεκινάει, αναβει το power led, αλλα δεν αναβει το led του σκληρου ούτε η οθόνη. Edit: ούτε με bootable δίσκο ξεκινάει κάτι. (έφτιαξα δίσκο επαναφοράς γιατί μου το ζήτησε μόλις τελείωσε το back up.)

Επίσης, τον ssd πρέπει να τον διαμορφώσω, η κάτι τέτοιο πριν τον βαλω στο laptop? Η κατευθείαν απο το κουτί??

Μιας και ο αρχικός δίσκος δέχθηκε εξ αρχής εγκατάσταση Windows 7, μάλλον δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αλλά αφού επαναφέρεις το σύστημα στον SSD, κάνε έναν κόπο και κατέβασε και τρέξε το μετροπρόγραμμα AS SSD, ας πούμε από εδώ...

Download AS SSD benchmark 1.6.4237 - FileHippo.com

... και φόρτωσέ το. Μην τρέξεις το bencmark, απλώς δες το πρώτο κελί του πίνακα, όπου θα σου αναφέρει πληροφορίες για τον ελεγκτή και το δίσκο. Πρέπει να αναγράφει ΟΚ, οπότε η κατάτμηση συστήματος θα είναι ευθυγραμμισμένη...

as-ssd-bench.png

Δεν φταις εσυ, αραξε. :)

Ευχαριστω για τη βοήθεια.

Το θέμα είναι ότι δεν ανοίγει το λαπτοπ. Ξεκινάει, αναβει το power led, αλλα δεν αναβει το led του σκληρου ούτε η οθόνη. Edit: ούτε με bootable δίσκο ξεκινάει κάτι. (έφτιαξα δίσκο επαναφοράς γιατί μου το ζήτησε μόλις τελείωσε το back up.)

Επίσης, τον ssd πρέπει να τον διαμορφώσω, η κάτι τέτοιο πριν τον βαλω στο laptop? Η κατευθείαν απο το κουτί??

Κατ' ευθείαν από το κουτί. Όλα αυτόματα. Δες αν έχει κουμπώσει σωστά ο SSD, μήπως δεν πατάει καλά. Επίσης, δες αν πατάει καλά το καλώδιο του ρεύματος. Δεν πιστεύω να πήρες τίποτε σβάρνα στην πλακέτα. Έχοντας ανοικτό το λάπτοπ, φαίνεται μόνον η υποδοχή του δίσκου, ή και τμήμα του motherboard?

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.