apostolis159 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 15, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 15, 2012 Το budget είναι μέχρι 650€ (700 αν αξίζει και με ικανοποιεί). Η αγορά θα γίνει μέχρι τέλος Ιουνίου εκτός κι αν αξίζει να περιμένω.Η χρήση θα είναι “ φοιτητική” (aka εργασίες, επικοινωνία -Skype κλπ- ίσως και κάνα παιχνιδάκι ενίοτε) μιας και φεύγω Αγγλία για σπουδές το Σεπτέμβρη.Επειδή οι 15” μου φαίνονται λίγες και όσες φορές έχω κάτσει παραπάνω από ώρα με κούρασε, θα προτιμήσω 17” λογικά.Για αρχή κάποιες απορίες.Υπάρχει laptop (17άρι κατά προτίμηση) που να δέχεται 2 σκληρούς δίσκους? Η ιδέα είναι να έχω έναν ssd για λειτουργικό (win7/ubuntu μάλλον) και ένα μηχανικό για αποθήκη. Δεν είναι ανάγκη να είναι προεγκατεστημένοι προφανώς.Αν δεν υπάρχει laptop με 2 δίσκους, αξίζει να έχω ssd μέσα και όλα τα υπόλοιπα σε εξωτερικό?Ram καλό είναι να υπάρχει αρκετή. Είναι καλύτερα να πάρω ένα με λιγότερη ram απ τη μάνα του και να βάλω extra μόνος μου? Αν δεν κάνω λάθος έχουν πέσει οι τιμές αρκετά.Προσανατολίζομαι μάλλον σε κάποιο Dell. Υπάρχει η δυνατότητα να το “ φτιάξω” μόνος μου?Υπάρχει λοιπόν laptop μέσα στο budget με 2 δίσκους και 17άρα οθόνη?Εννοείται ότι ακούω και άλλες γνώμες και προτάσεις, μιας και από laptop δεν σκαμπάζω πολλά και αυτό είναι το 1ο που αγοράζω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vadergr Μάϊος 15, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 Tα hp dv7 εχουν υποδοχη για 2ο δισκο.Αν ακι απαο αυτα που διαβαζω θα πρεπει να αγορασεις καποιο φατνιο για να βαλεις τον 2ο.Σε καθε περιπτωση μην αγορασεις κατι που δεν θα εχει τουλαχιστον 2 χρονια εγγυηση απο την μαμα εταιρεια. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JohnGR Μάϊος 15, 2012 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 Dell με δύο δίσκους είναι το L702 το οποίο όμως φτάνει και ξεπερνάει το χιλιάρικο. Στα 700€ υπάρχει αυτό: Αναβάθμιση Υπολογιστή - Περιφερειακά - Δικτυακά - MgManager Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Μάϊος 15, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 θα πας αγγλια, αρα θες κατι το οποιο θα μπορεις να το μετακινεις, ευκολα. βιβλιοθηκη, σε κανενα μαγαζι, εκει που θα μενεις.. με το 17αρι θα βλαστημας καθε φορα, για το βαρος.παρε ενα καλο 15αρι, μια καλη τσαντα backpack και θα με θυμηθεις.υ.γ σαν κατοχος dell θα κοιτουσα παλι dell. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis159 Μάϊος 15, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 θα πας αγγλια, αρα θες κατι το οποιο θα μπορεις να το μετακινεις, ευκολα. βιβλιοθηκη, σε κανενα μαγαζι, εκει που θα μενεις.. με το 17αρι θα βλαστημας καθε φορα, για το βαρος.παρε ενα καλο 15αρι, μια καλη τσαντα backpack και θα με θυμηθεις.Λες ε? Τόσο μεγάλη διαφορά στο βάρος έχει το 15 με το 17?Υποθέτω ότι ξεχνάω 2 εσωτερικούς σκληρούς σε 15άρι ε? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Μάϊος 15, 2012 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 Dell και πάλι dell 17αρη: Dell Inspiron Q17R (i3-2350M/4GB/500GB) | Skroutz.gr Πολύ καλή ανάλυση οθόνης.Στα περισσότερα παιχνίδια θα τα βρει λίγο σκούρα σε τέτοια ανάλυση. Dell Inspiron N7110 (i5-2430M/4GB/500GB) | Skroutz.gr Λίγο καλύτερος cpu,λίγο χειρότερη ανάλυση οθόνης 15αρι: Dell Inspiron Q15R-N5110 (i5-2450M/4GB/500GB) | Skroutz.gr Πληροφοριακά +4gb ραμ τα παίρνει 20-25 ευρώ και η εγκατάσταση παίρνει 5 λεπτά το πολύ Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Μάϊος 15, 2012 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 Λες ε? Τόσο μεγάλη διαφορά στο βάρος έχει το 15 με το 17?Υποθέτω ότι ξεχνάω 2 εσωτερικούς σκληρούς σε 15άρι ε?δικια σου αποφαση ειναι. απλα οταν ερθει η ωρα, και το κουβαλας απο εδω και απο εκει. θα κουραζεσαι. μια χαρα ειναι το 15αρι.αν θες οθονη, το πολυ πολυ, βρισκεις εκει, καμια εκει, και βαζεις το λαπτοπ επανω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis159 Μάϊος 15, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 15αρι: Dell Inspiron Q15R-N5110 (i5-2450M/4GB/500GB) | Skroutz.gr Πληροφοριακά +4gb ραμ τα παίρνει 20-25 ευρώ και η εγκατάσταση παίρνει 5 λεπτά το πολύ Το 15άρι είναι αυτό στην υπογραφή σου? Για τη ραμ ξέρω. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Μάϊος 15, 2012 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 Περίπου.Το δικό μου έχει τον i5-2410m και έχω βάλει εγώ +4gb ram. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis159 Μάϊος 15, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 Περίπου.Το δικό μου έχει τον i5-2410m και έχω βάλει εγώ +4gb ram.Άρα περίπου τα ίδια.Αξίζει να αλλάξω το δίσκο με ssd (120gb) και να κάνω τον 500gb εξωτερικό? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Μάϊος 15, 2012 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 Άρα περίπου τα ίδια.Αξίζει να αλλάξω το δίσκο με ssd (120gb) και να κάνω τον 500gb εξωτερικό? O ssd γενικά αξίζει.Τώρα αν καταφέρεις να το ανοίξεις το συγκεκριμένο λαπτοπ για να αλλάξεις το σκληρό μαγκιά σου . Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Μάϊος 15, 2012 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 O ssd γενικά αξίζει.Τώρα αν καταφέρεις να το ανοίξεις το συγκεκριμένο λαπτοπ για να αλλάξεις το σκληρό μαγκιά σου . Νταξει, με λιγη βοηθεια απο την τηλεφωνικη υποστηριξη του τεχνικου της dell -και με λιγη τυχη - , ολα γινονται!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Μάϊος 15, 2012 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 Γιατί θες και άλλο λαπτοπ από την στιγμή που έχεις 3? Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreas19 Μάϊος 15, 2012 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 Γιατί θες και άλλο λαπτοπ από την στιγμή που έχεις 3?Μα δεν εγραψα καπου οτι θελω και αλλο λαπτοπ.Απλα ειχα ενα 15r inspiron και ξερω σε τι ωραια θεση βρισκεται ο σκληρος δισκος..Αφου δεν του διελυσα το πληκτρολογιο οταν το εβγαζα, καλα να λες. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gregorypeg1000 Μάϊος 15, 2012 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 15, 2012 Μα δεν εγραψα καπου οτι θελω και αλλο λαπτοπ.Απλα ειχα ενα 15r inspiron και ξερω σε τι ωραια θεση βρισκεται ο σκληρος δισκος.. Αφου δεν του διελυσα το πληκτρολογιο οταν το εβγαζα, καλα να λες. Σε μπέρδεψα με τον thread starter . Link to comment Share on other sites More sharing options...
warlordtony Ιούνιος 22, 2012 #16 Κοινοποίηση Ιούνιος 22, 2012 Τέτοιο laptop σίγουρα δεν θα είναι για κουβάλημα, αλλά για "desktop"... οπότε καλύτερα να αγόραζες desktop Όπως και τα άλλα παιδιά, κι εγώ προτείνω κάτι ελαφρύ με 15άρα οθόνη. Εάν θέλεις SSD για λειτουργικό / προγράμματα κτλ. μάλλον θα βρεις αλλά θα είναι ακριβό (φαντάζομαι - αν και στην αγορά server leasing είναι πλέον πολύ προσιτά). Για δεύτερο σκληρό δίσκο θα σου πρότεινα ένα γρήγορο εξωτερικό με καλή σύνδεση! Τι πιο "portable" Εγώ προσωπικά με τίποτα δε θα έβαζα 2 σκληρούς σε laptop (ούτε το φαντάστηκα ποτέ!) - ούτε που μπορώ να φανταστώ τη θερμοκρασία που θα ανέβαζε... εδώ ένα netbook έχω turbo-x χωρίς τίποτα μέσα (ή ένα lenovο 15άρι της ανιψιάς μου) και σε λίγα λεπτά βράζουν από κάτω (με βασική χρήση... μόνο web surfing) Tσέκαρε για ποικιλία και τιμές κάπου συγκεντρωτικά, ισως βρεις κάτι καλό BESTPRICE - Φορητοί Η/Υ - BestPrice.gr COINMAD - CoinMad.com | Browse Offers :: Computers & Laptops > Laptops & Netbooks SKROUTZ - Laptops | Skroutz.gr Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis159 Ιούλιος 24, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Ιούλιος 24, 2012 Επαναφέρω το θέμα μιας και η αγορά του laptop δεν έχει γίνει ακόμα. Μου στείλανε ένα ενημερωτικό από το πλαίσιο για εκπτώσεις και είδα αυτό: Acer Aspire AS7750G-32354G50Mnkk - Laptop - plaisio.gr Απ' όσο βλέπω με ικανοποιούν τα χαρακτηριστικά του (μόνο ο i3 μου φαίνεται λίγο μικρός αλλά πιστεύω δεν θα έχει πρόβλημα). Ακούω τις γνώμες σας. Επίσης κοιτούσα για ssd για το λαπτοπ και ανακάλυψα οτι οι M4 της crucial βγαίνουν σε 2 εκδόσεις, η μια είναι slim. Έχει κάποια σημασία αν θα εγκατασταθεί σε laptop? Δηλαδή τα laptop έχουν πιο στενούς δίσκους από τους κλασσικούς ssd, ή θα μπει κανονικά οποιοσδήποτε ssd (σκέφτομαι ocz agility 3 120gb ή crucial m4 128gb). Link to comment Share on other sites More sharing options...
HotPeanut Ιούλιος 25, 2012 #18 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Εγώ θα σου έλεγα μακριά από Acer.Ότι ssd και να πάρεις χωράει. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FANISTELROOY Ιούλιος 25, 2012 #19 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Και κατι πολυ σημαντικο, αν μπορεις δες το απο κοντα σε λειτουργια. Πηρα περσυ για μια φιλη μου ενα dell των 500-600€ και η οθονη ηταν χειροτερη απο του 8ετων acer μου. Για μενα η οθονη ειναι σημαντικοτερη απο μνημες κ δισκους, αυτα αλλαζουν.Sent from my HTC HD2 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
apostolis159 Ιούλιος 25, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Ιούλιος 25, 2012 Περασα νωρίτερα από το κατάστημα και το είδα. Καλή κατασκευή, δεν πρόσεξα κάτι κακό. Και η οθόνη καλή, φωτεινά χρώματα με 1600x900 ανάλυση. [MENTION=6133]honda22[/MENTION] γιατί όχι Acer? Ένα που έχει η μανα μου και όσα έχω δουλεψει σε φίλους κλπ δεν υπήρχε κάποιο πρόβλημα.Περί sad. Crucial M4 ή OCZ Agility 3? 128gb, το αμαζον τους έχει και τους 2 σε καλές τιμές.Sent from my Lumia 610 using Board Express Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.