Jump to content

Με ποια σειρα να δω τα Star Wars??

FANISTELROOY

Με ποια σειρα να δω το Star Wars?  

49 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Ναι, ισως ειμαι ο μονος που δεν εχει δει την 6λογια απο δω μεσα.

Δεν είσαι μόνος ;)

Δεν είσαι μόνος ;)

Παρ ολο που εχω δει μονο 2 επεισοδια σου προτινω να τα δεις. Ειναι πιστευω απο τις ταινιες που αρεσουν σε ολους τους αντρες. Εγω ειχα δει κατι αποσπασματα με αυτα τα περιεργα πλασματα που παιζουν και με ειχε χαλασει, σιγα μην κατσω να δω αυτες τις βλακειες ελεγα, αλλα τελικα ειναι πολυ καλο.

Ειναι πιστευω απο τις ταινιες που αρεσουν σε ολους τους αντρες.

Nταξ υπαρχουν και αντρες που δεν τους αρεσει η εξαλογια και γενικα τα σαι-φαι.

με αυτα τα περιεργα πλασματα που παιζουν και με ειχε χαλασει, σιγα μην κατσω να δω αυτες τις βλακειες ελεγα

Χαχα ο πατερας μου λεει κατι τετοια,οπου βλεπει κανα alien η τερας η οτιδηποτε μη γηινο αλλαζει καναλι με την μια και αρχιζει τα "μα τι αηδιαστικα πραγματα ειναι αυτα":hehe:

Πολλές φορές η επιτυχία μιας ταινίας βασίζεται στις συγκυρίες της εποχής που βγαίνει. Όταν παίχτηκε στο σινεμά το #4 (ή κατά πολλούς το αυθεντικό Star Wars), ήταν μια εποχή που ο κόσμος δεν ήταν τόσο εξοικειωμένος με τις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Μιλάμε για το 1977, μόλις 8 χρόνια μετά την προσεδάφιση του ανθρώπου στην Σελήνη, όπου το διάστημα φαινόταν πολύ πιο μυστήριο και απρόβλεπτο απ' ότι φαίνεται σήμερα. Επίσης, εφάμιλλες ταινίες δεν υπήρχαν τότε και ήρθε σαν μάνα εξ' ουρανού ο "Πόλεμος των Άστρων" να δώσει σάρκα στην φαντασία του ανθρώπου να οικειοποιηθεί κάπως το μυστήριο του "εκεί πέρα". Τα οπτικά εφέ ήταν πρωτόγνωρα (τι Crysis και πράσσειν άλογα λέμε) αφού μόλις είχαν αρχίσει να χρησιμοποιούνται νέες τεχνικές και το σενάριο σε άφηνε με αγωνία να περιμένεις το πότε θα βγει η συνέχεια. Μην ξεχνάμε πως και άλλες ταινίες που πραγματεύονταν το μη-γήινο τότε εμφανίστηκαν (πχ. "Στενές Επαφές Τρίτου Τύπου" το 1977 και ακολούθησε λίγο αργότερα (1982) ο "Εξωγήινος").

Όσοι λοιπόν είδαν τότε τα 4-5-6 και ύστερα από τόσα χρόνια τους σέρβιραν τα 1-2-3, πιστεύω πως απογοητεύτηκαν αφού η μαγεία του τότε χάθηκε αλλά και οι προσδοκίες τους για ταινίες εφάμιλλες δεν ήταν εκ' των πραγμάτων δυνατόν να ικανοποιηθούν. Δεν ήταν μόνο το ότι είχες ξαναδεί τα οπτικά εφέ, αλλά επίσης δεν υπήρχε η αγωνία της εξέλιξης της πλοκής αφού ήξερες που θα καταλήξουν οι ταινίες. Κάποια πράγματα είναι καλό να τα αφήνεις εκεί που είναι, στην σφαίρα του μυθικού. Γι αυτό και αν κάποιος δει σήμερα την εξαλογία μπορεί να τον ξενίσει η διαφορά της εικόνας ανάμεσα στις δύο τριλογίες.

Πολλά είπα αλλά προσωπικά με είχε συγκλονίσει το #4 όταν το είδα πιτσιρίκι σε κάποιο καλοκαιρινό σινεμά ρίχνοντας κλεφτές ματιές στα αστέρια από πάνω και δεν θα ξεχάσω τα όνειρα που έκανα τότε βάζοντας τον εαυτό μου ήρωα σε υπεργαλαξιακές περιπέτειες. Αυτή ήταν η μαγεία.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.