DMylonas Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2004 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Ιούλιος 26, 2004 Αν θυμάμε καλά έτσι ονομάζουμε αγγλιστή τα τσιπάκια δίπλα στο socket τις cpu. Εγώ έχω τοποθετήσει αλουμινένια ψυχτράκια στα chipάκια, αλλά πρίν λίγο ακούμπισα ένα από τα ασημένια mofset και ζεμάταγε... Έτσι σκέφτηκα να τους σώσω λίγο αέρα. Έβαλα διπλής όψεως ταινία στο "σκαλοπατάκι" πάνω από τις COM του κουτιού και μετά με ζεστή σιλικόνη κόλλησα έναν fanny 8cm 1800rpm. Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό. Θόρυβος δεν υπάρχει, ζέστη υπάρχει αλλά όχι στα επίπεδα, του να μην μπορείς να ακουμπήσεις κανένα από τα κάτω chipάκια. Έχω ένα από τα παρακάτω, που αν κάνω 2 τρύπες στο "σκαλοπατάκι" μπορώ να το στερώσω για μόνιμα. Ξέρετε κάποιον καλύτερο τρόπο ψύξης του συγκεκριμένου σημείου? Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Ιούλιος 26, 2004 Author #2 Κοινοποίηση Ιούλιος 26, 2004 Μια ακόμα... Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Αύγουστος 1, 2004 Author #3 Κοινοποίηση Αύγουστος 1, 2004 Έχετε κάποια καλύτερη ιδέα? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ΝTG Αύγουστος 2, 2004 #4 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2004 Δοκιμασες να πεταξεις κρυο νερο με πιεση!! Δεν χρειαζεται να ανησυχεις αλλο με την ψυξη τους!Υπο κανονικοτατες συνθηκες αυτα τα πραγματουλια ειναι ικανα να προκαλεσουν καλο εγκαυμα στα πρωτα 1-2 δευτερολεπτα!!Ο μονος τροπος για να μην καεις ειναι απλα ....να μην δουλευουν!(οταν ειναι γυμνα προφανως) Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Αύγουστος 2, 2004 #5 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2004 Αν δεις ότι με τους ανεμιστήρες, θα κερδίσεις κάτι σε συχνότητα ή σταθερότητα(πέραν από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στα mosfets) τότε κράτα τους... ΑΝ δοκιμάσεις και δεν δεις διαφορά πουθενά, βγάλτους, τσάμπα θόρυβος και κατανάλωση. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DMylonas Αύγουστος 2, 2004 Author #6 Κοινοποίηση Αύγουστος 2, 2004 Αυτό με το κρύο νερό και την πίεση δεν το είχα σκεφτεί... Εγώ έβαζα τις μπλέ παγοκοίστες επάνω τους κατευθείαν Δεν μπορώ να πω ότι παρατήρησα ιδιαίτερη διαφορά στο μηχάνημα. Η κατανάλωση αυτού που έχω τώρα είναι μόλις 0.12A και δεν ακούγετε καθόλου.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
SetoS Αύγουστος 19, 2004 #7 Κοινοποίηση Αύγουστος 19, 2004 Εγώ πάντως προτείνω να το αφήσεις αφού λες ότι δεν κάνει και θόρυβο, να χεις και το κεφάλι σου ήσυχο!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nos-Dio Αύγουστος 20, 2004 #8 Κοινοποίηση Αύγουστος 20, 2004 εβαλες δυο ανεμιστηρες δεξια και αριστερα και σπρωχνουν τον αερα παλι μεσα στη ψυχτρα...ενω ο κακομοιρης ο φαν που εχει ταλαιπωρειται να τον φυσα προς τα εξω...Αμα δεν ειδες διαφορα στην θερμοκρασια του cpu αστα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.