Jump to content

Ψύξη των Mofset...

DMylonas

Recommended Posts

Αν θυμάμε καλά έτσι ονομάζουμε αγγλιστή τα τσιπάκια δίπλα στο socket τις cpu. Εγώ έχω τοποθετήσει αλουμινένια ψυχτράκια στα chipάκια, αλλά πρίν λίγο ακούμπισα ένα από τα ασημένια mofset και ζεμάταγε... Έτσι σκέφτηκα να τους σώσω λίγο αέρα. Έβαλα διπλής όψεως ταινία στο "σκαλοπατάκι" πάνω από τις COM του κουτιού και μετά με ζεστή σιλικόνη κόλλησα έναν fanny 8cm 1800rpm.

Το αποτέλεσμα είναι πολύ ικανοποιητικό. Θόρυβος δεν υπάρχει, ζέστη υπάρχει αλλά όχι στα επίπεδα, του να μην μπορείς να ακουμπήσεις κανένα από τα κάτω chipάκια.

Έχω ένα από τα παρακάτω, που αν κάνω 2 τρύπες στο "σκαλοπατάκι" μπορώ να το στερώσω για μόνιμα.

shdc-c.jpg

Ξέρετε κάποιον καλύτερο τρόπο ψύξης του συγκεκριμένου σημείου?

post-419-1416071114,2322_thumb.jpg

Δοκιμασες να πεταξεις κρυο νερο με πιεση!! :tomato: Δεν χρειαζεται να ανησυχεις αλλο με την ψυξη τους!Υπο κανονικοτατες συνθηκες αυτα τα πραγματουλια ειναι ικανα να προκαλεσουν καλο εγκαυμα στα πρωτα 1-2 δευτερολεπτα!!Ο μονος τροπος για να μην καεις ειναι απλα ....να μην δουλευουν!(οταν ειναι γυμνα προφανως)

Αν δεις ότι με τους ανεμιστήρες, θα κερδίσεις κάτι σε συχνότητα ή σταθερότητα(πέραν από τις χαμηλότερες θερμοκρασίες στα mosfets) τότε κράτα τους... ΑΝ δοκιμάσεις και δεν δεις διαφορά πουθενά, βγάλτους, τσάμπα θόρυβος και κατανάλωση.

Αυτό με το κρύο νερό και την πίεση δεν το είχα σκεφτεί... Εγώ έβαζα τις μπλέ παγοκοίστες επάνω τους κατευθείαν :p

Δεν μπορώ να πω ότι παρατήρησα ιδιαίτερη διαφορά στο μηχάνημα. Η κατανάλωση αυτού που έχω τώρα είναι μόλις 0.12A και δεν ακούγετε καθόλου....

• 3 weeks later...

εβαλες δυο ανεμιστηρες δεξια και αριστερα και σπρωχνουν τον αερα παλι μεσα στη ψυχτρα...ενω ο κακομοιρης ο φαν που εχει ταλαιπωρειται να τον φυσα προς τα εξω...

Αμα δεν ειδες διαφορα στην θερμοκρασια του cpu αστα

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.