Iraklis Δημοσιεύτηκε Μάϊος 11, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 11, 2012 Καλησπερα συντροφοι-φισες μου μετα απο πολυ σκεψη και με πολλα ζορια ειπα να βαλω χερακι στο PC μου. Λοιπον χωρις πολλα πολλα θα μπω κατευθειαν στο θεμα και θα σας εξηγησω οσο αναλυτικοτερα γινεται (αν και με συγχωρειτε για τα ορθογραφικα λαθη μου, κανεις δεν ειναι τελειος) Εχουμε και λεμε.... 1: αντλια βαρελιου 7,5 λιτρα των 12V(DC), 12 ευρω, μπορειτε να το βρειτε στα γεωργικα προιοντα. 2: 1,5 μετρο μαυρους λαστιχενιους σωληνες, θα τα βρειτε πολυ ευκολα στα συνεργεια μοτοσυκλετες, (οι συγκεκριμενοι σωληνες συνδεονται επανω στο καρμπυρατερ για να στελνει βενζινη) 1,20 ευρω. 3: 2 μετασχηματιστες 12v(Volt), DC(συνεχες) των 1Α(αμπερ) κοστιζει 12 ευρω το 1, γιατι 2 μετασχηματιστες ; θα το εξηγησω παρακατω!!!! 4: μια ψυκτρα Intel xts100, (πολυ καλη, απο αποψη επαγωγης), το ειχα αγορασει πριν 1,5 χρονο με 35 ευρω, το ειχα παραθεσει καπου εδω στο thelab, αν και δεν θυμαμαι ακριβως, αν το βρω θα σας ενημερωσω. 5: Τανκερ δεν υπαρχει, μονο ενα μπουκαλι 1lt του Ζαγορακι , αλλα ειναι μεσα στα σχεδια (αναμενετε). 6: Ψυγειο δεν υπαρχει, εξαιρεση η ψυκτρα, αλλα στο σχεδιο, απαιτει και 2ο ψυγειο. (αναμενετε) το συστημα μου αποτελει απο : Mobo: intel DP55WB CPU: Intel i5 750 2.66Ghz O/C (3.4Ghz) με απενεργοποιημενο Turbo, και με Volt 50mA(μιλιΑμπερ)&1.115volt απο τις μνημες) VGA: Ati 1GB 4870 HD ASUS RAM: 4GB Kingstong 1600mhz (Δουλευουν στα 1333mhz) και 2GB Kingstong 1333mhz. PSU: Arctic 600w SSD: 2 SSD (1) Kingstong 64GB 100v& (1) Intel 40GB Machine Disk: Seagate 500GB 7,5k RPM Sound Card : Trust 5.1 Aς το δουμε και στις φωτογραφιες. Στην 1η Φωτογραφια βλεπουμε μια ψυκτρα μια αντλια και ενα φουφουρι απο την ψυκτρα, τα ελατωματα που βλεπεται στην ψυκτρα, ειναι επειδη προσπαθουσα να βγαλω 4 φυλα με ενα κατσαβιδι και με μια πενσα, ωστε να κουμποθουν καλυτερα οι σωληνες. Uploaded with ImageShack.us η αντλια απο την εισαγωγη Uploaded with ImageShack.us εδω εγινε ενα τεστ για το πως θα τοποθετηθει η ψυκτρα και που θα κατευθυνθουν οι σωληνες. Uploaded with ImageShack.us εδω βλεπουμε οτι ειναι σχεδον ετοιμος, αν και ακομα πρεπει να γινουν καποιες βελτιωσεις. Uploaded with ImageShack.us ειπα να βγαλω απο κοντινη ληψη για να φαινεται λιγο καλυτερα. Uploaded with ImageShack.us εδω βλεπουμε ενα μπουκαλι με νερο μεσα καταβαθος δεν φαινεται η αντλια αλλα η αντλια υπαρχει μεσα και το καταλαβαινεται απο ενα 2ο σωληνα που ερχεται το ζεστο νερο, που συνοδευεται επανω 2 φουφουρια των 12εκ, επισης εχει μπει και ενα κομματι σιδερο, ωστε να ψυχει καλυτερα το νερο απο τα φουφουρια (προσοχη εδω θελω να σημεισω οτι δεν ειναι καποιο ψυκτικο υγρο κτλ, ειναι σκετο νερο απο βρυση) Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Αν και ζητω συγνωμη που δεν εβγαλα φωτογραφια την ιδια ωρα που κοπηκαν οι χαλκοσωληνες επανω στην ψυκτρα, αλλα λιγο αργοτερα μου ηρθε στο μυαλο μου να βγαλω φωτογραφιες. Παμε τωρα ενα τελευταιο κομματι για σημερα. Σχετικα με τις Θερμοκρασιες!!!! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Αυτα για σημερα, οτι αλλο λειπει θα ηθελα να με ενημερωσεται, αναμενετε ενα καινουργιο update οταν ερθουν τανκ και ψυγειο!!! EDIT: Ξεχασα κατι τελευταιο επισης να συμπληρωσω σχετικα με τους 2 μετασχηματιστες, λοιπον οσοι δεν το καταλαβαν...ο 1ος μετασχηματιστης συνδεεται στην αντλια ενω ο 2ος μετασχηματιστης συνδεεται στα φουφουρια ωστε να δουλευουν και τα 2 ξεχωριστα με αυτονομο ρευμα, χωρις καμια επαφη με καλωδια τροφοδοτικου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Μάϊος 11, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Το πιο συμαντικο σε σχεση με πριν ειδες διαφορα στις θερμοκρασιες? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iraklis Μάϊος 11, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 evolution Ναι με τις ιδιες συχνοτητες εφτανε στα 50-60c off game 70-75 εκει κοντα in game.με την υδροψυξη ειδα διαφορα σχεδον κατα -25c-35 πανω κατω.edit: sorry φωτογραφιες δεν υπαρχουν για την προηγουμενη χρονικη περιοδο δυστηχως η τα εχω βαλει καπου η τα εχω σβησει, καποια στιγμη θα γινει ψαξιμο. Link to comment Share on other sites More sharing options...
venom7 Μάϊος 11, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Απλά έχε υπόψιν σου ότι πολλές φορές κάποιοι από τους σωλήνες που χρησιμοποιείς,με τον καιρό σκληραίνουν. Κατά τα άλλα μου άρεσε η φτηνή μόντα σου και κυρίως λόγο των διαφορών στις θερμοκρασίες που είδες! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iraklis Μάϊος 11, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Απλά έχε υπόψιν σου ότι πολλές φορές κάποιοι από τους σωλήνες που χρησιμοποιείς,με τον καιρό σκληραίνουν.Κατά τα άλλα μου άρεσε η φτηνή μόντα σου και κυρίως λόγο των διαφορών στις θερμοκρασίες που είδες! το γνωριζω αυτο συντροφε, οταν θα εχω και αλλα λεφτα στην ακρη θα βγαλθουν οι σωληνες και θα μπουν μαλλον χαλκοσωληνες αν θα μπορεσω γιατι οπως καταλαβαινεις η διαμετρος του ειναι μολις 6mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Μάϊος 11, 2012 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Ρε τρελε τι εκανες εκει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iraklis Μάϊος 11, 2012 Author #7 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Ρε τρελε τι εκανες εκει ε δεν ειχα τιποτα αλλο στο μυαλο μου και ειπα να κανω αυτο :baby: Link to comment Share on other sites More sharing options...
DJD Μάϊος 11, 2012 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Ωραίος DIY stuff ολέ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deninho Μάϊος 11, 2012 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Thread από τα παλιά Ωραίος ρε [MENTION=18257]Iraklis[/MENTION] Μόνο, πως διασφάλισες ότι δε θα φύγει κανένα σωληνάκι από τη θέση του, ή δε θα αρχίσει να τρέχει; Γιατί δε βλέπω να τα έχεις σφίξει Link to comment Share on other sites More sharing options...
dpolal Μάϊος 11, 2012 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Επειδήςςςς δεν το κατάλαβα ακριβώς.Οι χάλκινοι σωλήνες στην ψύκτρα είναι τα heatpipes της που τα έκοψες και τα σύνδεσες ή τους πέρασες εσύ ;;;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Μάϊος 11, 2012 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Αυτά είναι hardcorila όχι αστεία :smoke:Σωστή παρατήρηση για τα σφικτήρακιακαι γιατί το wc σου να μην τροφοδοτείται από το psu σου?ή αφού τότε θες ξεχωριστή τροφοδοσία γτ να πάρεις 2 μετ/στες? πάρε 1 αφού και οι 2 12v είναι Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Μάϊος 11, 2012 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Δημιουργικό σε βρίσκω , ωραίος.Το θέμα ησυχία μάλλον έχει πάει περίπατο ε;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Μάϊος 11, 2012 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Πολύ καλή ιδέα DIY!! Δημιουργικότητα! Μπράβο.Δε μου λες, Τα heatpipes που έκοψες την ψύκτρα, δεν είναι πεπλατυσμένα στο κάτω μέρος τους όπου εφάπτονται στον επεξεργαστή; Περνάει το νερό εύκολα; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lakisss Μάϊος 11, 2012 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Πολύ γουστάρω! προτείνω: 1) αντικατάσταση λάστιχων με διάφανα (και αλφαδολάστιχο μπορεί να κάνει) 2) σφίξιμο λάστιχων όπως είπε και ο deninho 3) βάλε κανονικό ανεμιστήρα με πλαίσιο ,γιατί τώρα ο αέρας διαφεύγει από τα πλαϊνά του fan και δεν έχει πίεση στην ψύχτρα. 4) πρέπει να φτιάξεις ένα ωραίο diy δοχείο Link to comment Share on other sites More sharing options...
tsakali Μάϊος 11, 2012 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Πολύ ωραία και δημιουργική και οικονομική ηδέα...... Σε μπελάδες με βάζεις :T: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Iraklis Μάϊος 11, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Thread από τα παλιά Ωραίος ρε @Iraklis Μόνο, πως διασφάλισες ότι δε θα φύγει κανένα σωληνάκι από τη θέση του, ή δε θα αρχίσει να τρέχει; Γιατί δε βλέπω να τα έχεις σφίξει τα σωληνακια τα κουμπωσα με την πενσα με το ζορι..... dpolalΑπλα εβγαλα ολο το καπακι που ειχε πανω, και μετα οτι περισεψε ο χαλκοσωληνας το εκοψα με το πριονι, δυστηχως αφαιρεθηκαν κ 4 φυλα ωστε να κουμπωθουν καλα οι σωληνες. GokuSS4Καλη η απορια σου, οταν τα συνδεω τα 2 φαν επανω στο PSU δεν μου δινει καθαρα τα 12v αρα εχουμε μειωμενες στροφες, οταν συνδεω σ'ενα ξεχωριστο μετασχηματιστη μου δινει τα 12v, οταν ομως παλι συνδεω σ'ενα μετασχηματιστη και την αντλια και τα φαν επιβαρυνει την αντλια οποτε, το εγραψα για καλου η για κακου.PetrosDΚανονικα περναει το νερακι Lakisssειμαι αναμεσα σε 2 επιλογες 1ο να παρω χαλκοσωληνες και να γινει συνδεση απο αντλια προς ψυκτρα απο ψυκτρα προς το δοχειο.η Να παρω διαφανες λαστιχα οπως το γραφεις και να του βαλω μπλε χρωμα υγρο. Δεν βρισκω καποιο φουφουρι 9εκ που να εχει 12v στα 24v με τουρμπινατες ελικες αλλιως θα επερνα διαφορετικα πρεπει να φτιαξω ελικες. δοχειο απο ανοξειδωτο φυλο, πανακριβο υλικο 8κιλα 40 ευρω γουατ ντε @$%^# :bad: EDIT: μια εικονα που βρηκα απο το google για heatpipes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NiRou Μάϊος 12, 2012 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Πολυ καλη πατεντα αλλα αντι για δοχειο-μπουκαλι βαλε ενα γυαλινο στρογγυλο βαζο Link to comment Share on other sites More sharing options...
PetrosD Μάϊος 12, 2012 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Κανονικα περναει το νερακι EDIT: μια εικονα που βρηκα απο το google για heatpipes. Έχεις άλλου τύπου heatpipes σε αυτή την ψύχτρα, όχι επίπεδα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Κωστάκης Μάϊος 12, 2012 #19 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Εποχές ~2004. Me likes a lot Link to comment Share on other sites More sharing options...
ARMAGEDDON Μάϊος 12, 2012 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 να σαι καλά το είχα σκεφτεί και εγώ αν συνδιάζαμε aicooling με watercooling θα είχαμε καλύτερα αποτελέσματα !!!respect !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.