Jump to content

Αναβάθμιση CPU/MOBO/RAM

Trifon

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλος σας βρήκα.

Είμαι σε αναζήτηση CPU/MOBO/RAM.

Έχω κατασταλάξει σε αυτά τα δυο για MOBO/RAM και έχω προβληματιστεί για CPU.

Παίζω σε 1920Χ1200 και έχω μια 570GTX.

83628685.jpg

Στο σύστημα θα κάνω χαλαρό overclock 4.0-4.2GHz για να μην χρειαστεί να πάρω και aftermarket ψήκτρα, άντε το πολύ 4.5GHz άμα αντέχει το stock cooler. Τι CPU λέτε να πάρω? Για τέτοιες συχνότητες να πάρω K ή τις φθάνουν και οι απλοί 2400/2500 - 3450/3550?

Sandy Bridge i5 2400/2500 ή 2500k?

Ivy Bridge i5 3450/3550 ή 3570k?

Απο την άλλη χρειάζεται τέτοια μητρική ή να κοιτάξω για την πιο φθηνή με Z77 ή ακόμα και με Z68?

Για τις μνήμες να κοιτάξω σε κάτι πιο γρήγορο ή είναι εντάξει οι 1600αρες?

Budget 400-500€.

:help:

επεξεργαστη εισαι για 2500κ ή 3570κ.

Αν το budget ειναι στενο..παρε 2500κ ..μια αλλη φτηνοτερη μητρικη(πχ..προφανως παιζουν και αλλες) ..ωστε το 40-50αρι κερδος να το κανεις καμια αξιολογη ψυκτρα.

Καπου εκει δλδ παιζει η mugen 3.

Οσοι δεν εχουν Κ δεν κλοκαρουν...!!!Και σιγουρα να παρεις μια ψυχτρα...Τωρα αν εχει αερα το μπατζετ...!!Κατσε να σου δωσω την προταση μου!!!

MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1155 Z77 Extreme4 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr

3570Κ+ψυχτρα και κοψε απο τις μνημες 16gb ειναι υπερβολη...Και τα 8Gb σε καλυβουν εκτος και αν τρεχεις κανενα προγραμμα και τις χρειαζεσαι..!!!

Να πάω σε "Κ" δηλαδή ε? Στα 4.2 αμα τον αφήσω λες να έχω πρόβλημα με θερμοκρασίες στον 2500Κ στο stock cooler?

Η μητρική που μου δείχνεις είναι πολύ καλή αλλά δεν την έχει το Πλαίσιο ρε γμτ, ούτε και τον 3570Κ έχει. Επειδή τα πράγματα θα μπουν σε δόσεις θα προτιμούσα να τα πάρω απο το ίδιο κατάστημα.

Λαρισα, Να υπολογίζω και cooler δηλαδή, ok παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα πάω για επεξεργαστή Κ και θα δω τι θα κάνω για cooler. Λέτε αμα πάρω το Πλαίσιο να μπορέσουν αν μου φέρουν την Asrock?

Λαρισα, Να υπολογίζω και cooler δηλαδή, ok παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Θα πάω για επεξεργαστή Κ και θα δω τι θα κάνω για cooler. Λέτε αμα πάρω το Πλαίσιο να μπορέσουν αν μου φέρουν την Asrock?

Παρε τα απο το vision εχει μεγαλυτερη γκαμα και πολυ καλυτερες τιμες..!!!

Αμαρτία δεν θα είναι να τον αφήσεις stock τέτοιον επεξεργαστή?:dirol:

Εγώ θα το έθετα αλλιώς "αμαρτιά δεν είναι να πειράξεις τέτοιον επεξεργαστή"? Αν το κάνεις και νομίζεις ότι θα δεις διαφορά, θα απογοητευτείς. Αν το κάνεις για τη χαρά του μαστροχαλαστή, προχώρα.

Οι μνήμες που κοιτάς και η μητρική είναι άκυρα. Μνήμες πάρε 8 gb (εκτός αν χρειάζεσαι για κάποιο λόγο παραπάνω) dual channel (έτσι κι αλλιως ο επεξεργαστής δεν υποστηριζει quad) και μητρική πάρε την αντίστοιχη z77 με 100-110 ευρώ. Δεν έχει διαφορά εκτός από κάτι e-sta, firewire κτλ κτλ

Αμαρτία δεν θα είναι να τον αφήσεις stock τέτοιον επεξεργαστή?:dirol:

Με την στοκ ψυχτρα "φονιας" θα εισαι εαν κανεις κατι τετοιο καλοκαιριατικα..!!!:p :P :p

Τι site είναι αυτό που έχει το vision, μου βγήκαν τα μάτια, απο οσο βλέπω δεν κάνει δόσεις με πιστωτική άρα δεν μπορώ να το παρω απο εκει.

Παιδιά θέλω σίγουρα 16GB γιατί τρέχω photoshop. Με τα 8GB μου είχε αρχίσει τα κουφά μετά απο πολύωρη ενασχόληση, έτσι και αλλιώς 110€ για 16GB είναι πολύ φθηνά. Δεν θα τρέχουν quad channel αλλα dual και τα 2 kit έτσι δεν είναι?

Αν μειώσω το 50αρικο στην μητρική θα κοιτάξω για cooler.

Ρε γμτ αυτό το Πλαισιο δεν έχει καθόλου ποικιλία.

Τι site είναι αυτό που έχει το vision, μου βγήκαν τα μάτια, απο οσο βλέπω δεν κάνει δόσεις με πιστωτική άρα δεν μπορώ να το παρω απο εκει.

Παιδιά θέλω σίγουρα 16GB γιατί τρέχω photoshop. Με τα 8GB μου είχε αρχίσει τα κουφά μετά απο πολύωρη ενασχόληση, έτσι και αλλιώς 110€ για 16GB είναι πολύ φθηνά. Δεν θα τρέχουν quad channel αλλα dual και τα 2 kit έτσι δεν είναι?

Αν μειώσω το 50αρικο στην μητρική θα κοιτάξω για cooler.

Ρε γμτ αυτό το Πλαισιο δεν έχει καθόλου ποικιλία.

Ωραια...Κανε λιγη υπομονη και μαζεψε λεφτα,με τα ιδια λεφτα ρε συ παιδι μου παιρνεις πολυ καλυτερα πραματα,κοιτα vision....Μητρικη των 100ευρω..!! MOTHERBOARD :: Asrock Socket 1155 Z77 Pro3 GLan Audio Raid - Visionstudio.gr (αν και πριν κατι μερες εκανε 95και κατι..!! )Ειναι προτιμοτερο να τα παρεις σιγα σιγα παρα να δωσεις τα λεφτα σου σε μαγαζι που δεν εχει ουτε ποικιλια ουτε αξιοπιστια..!!In my opinion Ολα αυτα ετσι.!!!

Κόλλησα με τις Asrock!Ειδικά με την πρώτη που είπε ο NTG την Extreme4.

Μάλλον θα πάρω με μετρητά την μητρική απο vision και τα υπόλοιπα απο πλαίσιο με δόσεις. Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές.

Με τα bios και την υποστήριξη πως είναι η Asrock?

Κόλλησα με τις Asrock!Ειδικά με την πρώτη που είπε ο NTG την Extreme4.

Μάλλον θα πάρω με μετρητά την μητρική απο vision και τα υπόλοιπα απο πλαίσιο με δόσεις. Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές.

Με τα bios και την υποστήριξη πως είναι η Asrock?

Επειδη εχω μελετησει αυτη π σ εδειξα και γενικα τις Ζ77 (εχουν ιδιες λειτουργιες) ειναι πολυ ευχρηστο το bios και τα update αν θυμαμαι καλα απλα μπαινεις bios και πατας ενημερωσει bios και γινεται,αν κανω λαθος ας με διορθωσετε παιδες..!!!!!

Και μετα παραπονιουνται με το πλαισιο...Εμμ πως να αλλαξει κακτητικη αφου ο κοσμος συνεχιζει να πηγαινει..!!! Καλες αγορες φιλαρακι!!!

Υποψην οτι οι μνήμες είναι ψηλές και θα έχεις πρόβλημα πχ με τη mugen3 που λεει το παιδί πιο πάνω για ψύξη..

Διάλεξε low profile αν θες να είσαι quad με αέρα, η μετά πας σε υδροψυξη πχ Corsair H80...

Στο λέω γιατι και εγω έχω χάσει το πρώτο slot λόγω ψύχτρας και αναγκαστικά δουλεύω dual σε 2-4 :yu:

Επειδη εχω μελετησει αυτη π σ εδειξα και γενικα τις Ζ77 (εχουν ιδιες λειτουργιες) ειναι πολυ ευχρηστο το bios και τα update αν θυμαμαι καλα απλα μπαινεις bios και πατας ενημερωσει bios και γινεται,αν κανω λαθος ας με διορθωσετε παιδες..!!!!!

Και μετα παραπονιουνται με το πλαισιο...Εμμ πως να αλλαξει κακτητικη αφου ο κοσμος συνεχιζει να πηγαινει..!!! Καλες αγορες φιλαρακι!!!

To σημαντικό είναι να μη χρειαζεται να μπεις στο bios, να δουλεύουν όλα ρολόι. Τι θα πει εύχρηστο bios? Επίσης bios update δεν κάνεις αν δεν έχες πολύ συγκεκριμένο λόγο. Δεν είναι οι drivers της ati το bios να το αλλάζουμε κάθε μήνα.

Το ότι ένα bios (ή μάλλον το setup για να είμαστε ακριβείς) γινεται "φιλικό προς το χρήστη" μόνο καλό δεν είναι. Τουλάχιστον η παλαιολιθική μπλε οθόνη σε αποτρέπει κάπως από το ρήμαγμα, το αλα windows περιβάλλον σε ξεγελάει, νομίζεις ότι έγινες γκουρού και του αλλάζεις τα φώτα.

Mη προτρεχετε ..δεν ειναι το θεμα μας το bios και το ποσο ευχρηστο η μη ειναι.

(μη δω καμμια 10αρια σελιδες για αυτο το θεμα).

ΠΕρι υψος ψυκτρας(μνημων)..σωστα το εθεσε ο επομενος απο μενα.

Εχοντας συνηθισει νερα ουδεποτε με απασχολησαν τετοια θεματα.

Πρεπει να στραφει(ς) σε low profile.(μιας και πιο δυσκολα βρισκεις ψυκτρα της προκοπης να χωραει πανω απο μνημες)

px http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=25454&cat=4

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.