billpeppas Μάϊος 11, 2012 #41 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 [MENTION=9973]Δυστυχώς είναι πολύ μικρό το κόστος κέρδους. Όποιος δει τιμές χονδρικής και λιανικής θα το καταλάβει. Όταν βγήκε η 8800 GTX... παίρναμε απευθείας σε κατάστημα φίλου που δούλευα κάρτες απευθείας από την Gainward και την Galaxy στα 360€ το κομμάτι. Την ίδια στιγμή Πλαίσιο-e-shop-multirama κλπ τις πουλούσανε στα 550€. Εμείς παίρναμε από 100 τεμάχια από την κάθε εταιρία. Αν παίρναμε π.χ. 200 τεμάχια ρίχνανε την τιμή κομματιού άλλο ένα 15€... Και τώρα έχω πρόσβαση σε τιμολόγια εισαγωγής κάποιων καταστημάτων και ξέρω πολύ καλά τι καλό περιθώριο κέρδους έχουνε ιδιαίτερα στις VGAs... και όσο καλή τιμή και να κάνουνε, και την χαμηλότερη του skroutz, το κέρδος είναι 10%+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάϊος 11, 2012 #42 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Σε εποχές όμως όλα μετρητά και έχει ένα μεγάλο κομμάτι B2B που είναι επιταγές δίμηνες+Σε κάποια έχει κέρδοι ναι. Αλλά πχ ένα μικρό μαγαζί δεν έχει τόσα μεγάλη κέρδοι γιατί αγοράζει απο τους προμηθευτές εδώ.Έξω πια τέρμα οι επιταγές, απολύτως μετρητοίς όταν σχεδόν όλοι εδώ δουλεύουν με επιταγές. Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior-21- Μάϊος 11, 2012 #43 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Απο ποιον προμηθευτη στην Ελλαδα που εχει να κανει με πληροφορικη μπορει καποιος να ψωνισει με επιταγη? Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάϊος 11, 2012 #44 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Χονδρική γίνεται είτε αν είσαι επιχείρηση. Αλλιώς μετρητά. Αν και τα κόβουν σιγά σιγά και αυτά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ignatios Μάϊος 11, 2012 #45 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Ναι τα περιθώρια κέρδους είναι μικρά, για τους μικρούς...Για τους μεγάλους είναι πιο μεγάλα.Γιατί? Γιατί ξεχνάμε το μεγάλο κόλπο που λέγετε πιστωτικά τιμολόγια.Στο τέλος της χρονιάς ανάλογα με το πόσο τζίρο έχεις κάνει παίρνεις και το ανάλογο πιστωτικό απο τον προμηθευτή σου.[MENTION=19470]PaNick[/MENTION] εμένα η δουλειά μου είναι άλλη και "κονομούσα" εκατομμύρια πριν τη κρίση :ΡΔεν λασπώνουμε τίποτα. Ψάχνουμε την αλήθεια πίσω απο τα νούμερα.Ας πας πει κάποιος που "τρώει" απο το πλαίσιο τι και πόσο τους ταΐζουν για να μπορέσουμε να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάϊος 11, 2012 #46 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Και εμένα η δουλειά μου άλλη είναι απλά τυχαίνει και αγοράζω χονδρική για να καλύψω κάποιες εργασίες και κάποιες ανάγκες της εταιρείας που εργάζομαι.Δεν γνωρίζω σε μεγάλα κεφάλαια και τι γίνεται με τα παιχνίδια πιστωτικού κλπ. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Μάϊος 11, 2012 #47 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Σε εποχές όμως όλα μετρητά και έχει ένα μεγάλο κομμάτι B2B που είναι επιταγές δίμηνες+QFT1 μηνα ανοικτα κ 2 μηνη επιταγη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάϊος 11, 2012 #48 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 QFT1 μηνα ανοικτα κ 2 μηνη επιταγη.Είσαι τυχερός. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Samael Μάϊος 11, 2012 #49 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 Είσαι τυχερός. Oχι, καλοπληρωτης ειμαι Link to comment Share on other sites More sharing options...
winters Μάϊος 12, 2012 #50 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Λογικά τα πολλά λεφτά το Πλαίσιο τα βγάζει από τα αναλώσιμα. Συνεργάζεται με πολλές εταιρίες για προμήθεις αναλώσιμων. Έχω την αίσθηση και με κάποιες υπηρεσίες του Δημοσίου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
magicman Μάϊος 12, 2012 #51 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Λογικά τα πολλά λεφτά το Πλαίσιο τα βγάζει από τα αναλώσιμα. Συνεργάζεται με πολλές εταιρίες για προμήθεις αναλώσιμων. Έχω την αίσθηση και με κάποιες υπηρεσίες του Δημοσίου.σωστο. εμεις, εχουμε μεχρι και καταλογο με ειδικες τιμες, κτλ για παραγγελια.για τον τροπο πληρωμης, δεχονται με δοσεις κτλ. αλλα αν φτασει πολυ μεγαλο ποσο, και αργεις. δεν μπορεις να ξαναπαραγγειλεις, αν δεν ξοφλησεις. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Μάϊος 12, 2012 #52 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 Καλό είναι να έχει κέρδη και να μένει ανοιχτό γιατί απασχολεί αρκετά άτομα. Πρέπει όμως να δώσει και ένα ποσοστό από τα κέρδη και στους απλούς υπαλλήλους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
oldhag Μάϊος 12, 2012 #53 Κοινοποίηση Μάϊος 12, 2012 το αλλο με τον τοτο το ξερετε αντι της ανακυκλωσης χαλασμενων εξαρτηματων εχουμε την εξης διαδρομη= stock house>rma>πιστωτικο>στην τσέπα του red shop παλι Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Μάϊος 14, 2012 #54 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2012 Στις ίδιες τιμές λες για παράδειγμα κάτι webcams και switches των 10€? Γιατί τα περισσότερα Turbo-X προϊόντα που έχω δει είναι συμφέροντα. Και θεωρώ ότι ήταν καλή κίνηση, π.χ. το GPS που πήρα εγώ από ebay 60€ αφορολόγητα το bundlάρησε με λογότυπο του και το δίνει νομίζω 120€ με specs ανώτερα των διπλανών του και εγγύηση.- Τροφοδοτικά Turbo X παθητικά 65% απόδοσης, ακριβότερα από Coolermaster και Adata ενεργά με 80 plus πιστοποίηση.- Laptop coolers ακριβότερα από logitech, το είπε κάποιος παραπάνω. - Πληκτρολόγια ποντίκια στις ίδιες τιμές με τα επώνυμα.- Θήκες σκληρών USB III στις ίδιες τιμές με τα επώνυμα.Εγώ για μια ακόμα φορά έχω να πω πως είναι επαγγελματίες κλέφτες και έχουν συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο βγάζουν χρήματα !!!Πχ. Αγοράζεις το Α προϊόν με 200€ ! Σε 1 χρόνο σου μένει στα χέρια και πας για αλλαγή !!!Σχεδόν πάντα το προϊόν ΔΕΝ υπάρχει, οπότε κόβουν πιστωτικό στην ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΤΙΜΉ ΠΩΛΗΣΗΣ στο κατάστημα η οποία έχουν φροντίσει να είναι εξευτελιστική είτε μέσω κάποιας προσφοράς στο τελευταίο στοκ του προϊόντος ή μέσω του stock house (αν αυτό είναι για στοκ και όχι για κάθε λογής προβληματικό)! Αυτό είναι παράνομο αφού ο νόμος λέει πως πρέπει να αποζημιώνεσαι στην τιμή αγοράς αλλά δεν το δέχονται!!! Αφού λοιπόν σου δώσουν την εξευτελιστική πίστωση, σου δίνουν νέο προιόν που μέρος της αξίας του πρέπει να ξαναπληρώσεις !!!! Το πολύ καλό είναι πως όταν αυτοί επιστρέψουν πίσω το προβληματικό προϊόν σου, αποζημιώνονται με την τιμή που σου πρωτοπούλησαν και όχι με την τελευταία τιμή που είχαν στο κατάστημα ......... όπως αναγράφει δηλαδή ο νόμος !!! Καταλαβαίνετε γιατί κλεψιά μιλάμε ??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάϊος 14, 2012 #55 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2012 - Τροφοδοτικά Turbo X παθητικά 65% απόδοσης, ακριβότερα από Coolermaster και Adata ενεργά με 80 plus πιστοποίηση.- Laptop coolers ακριβότερα από logitech, το είπε κάποιος παραπάνω. - Πληκτρολόγια ποντίκια στις ίδιες τιμές με τα επώνυμα.- Θήκες σκληρών USB III στις ίδιες τιμές με τα επώνυμα.Ότι αρπάξει ο κwl*ς μας. Link to comment Share on other sites More sharing options...
yanni Μάϊος 14, 2012 #56 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2012 και ξέρω πολύ καλά τι καλό περιθώριο κέρδους έχουνε ιδιαίτερα στις VGAs... Αν θέλεις.... Πόσο μέσα θα έπεφτα αν έλεγα ότι από κάθε 7970 τα καταστήματα τσεπώνουν 100€? Σε αυτό εδώ που γράφω για ένα 30άρι χοντρικά σε έναν SSD των 150€; Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάϊος 14, 2012 #57 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2012 Δεν θεωρώ οτι το βλέπετε σωστά. Ξεχνάτε οτι υπάρχουν και τρελά έξοδα που πρέπει να καλυφτούν απο τα μεγάλα καταστήματα κλπ.Το κέρδος δεν το ξέρω πραγματικά όταν τα κάνουν εισαγωγή οι ίδιοι αλλά βλέπω όταν ο εισαγωγέας είναι άλλος.επίσης καταλαβαίνω την χασούρα που πρέπει να καλύψουν που έχει σκάσει το 30+% της αγοράς με ακάλυπτες επιταγές.Γιατί δυστυχώς για άλλη χρήση είναι οι επιταγές και άλλη χρήση κάναμε εμείς μαζί με τις τράπεζες.Όλα αυτά είναι οικονομικά όμως και όχι τεχνολογικά και χάνουμε την μπάλα. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jpavly Μάϊος 14, 2012 #58 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2012 Καταλαβαίνετε γιατί κλεψιά μιλάμε ???Ποια κλεψιά; Μπήκαν στο σπίτι σου και στα πούλησαν με το ζόρι;Σε ράφι δεν τα βάζουν; Επιλογή του καταναλωτή δεν είναι; Τελικά ψωνίζουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας, την ποιότητα, το marketing ή με το πόσο λιγότερο margin θα αφήσουμε στην επιχείρηση;Τα κόκκινα και τα bold που έβαλες δεν τα διαβάζω καν, αν θέλεις συζήτηση να την κάνουμε ήρεμα, όχι με τακτικές "δες ακούς που σου φωνάζω;" Link to comment Share on other sites More sharing options...
swatoner Μάϊος 14, 2012 #59 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2012 Έχει δίκιο οτι είναι κλεψιά γιατί είναι παράνομοι επι του νόμου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adpanos Μάϊος 14, 2012 #60 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2012 Ποια κλεψιά; Μπήκαν στο σπίτι σου και στα πούλησαν με το ζόρι;Σε ράφι δεν τα βάζουν; Επιλογή του καταναλωτή δεν είναι; Τελικά ψωνίζουμε σύμφωνα με τις ανάγκες μας, την ποιότητα, το marketing ή με το πόσο λιγότερο margin θα αφήσουμε στην επιχείρηση; Τα κόκκινα και τα bold που έβαλες δεν τα διαβάζω καν, αν θέλεις συζήτηση να την κάνουμε ήρεμα, όχι με τακτικές "δες ακούς που σου φωνάζω;" Πχ. Αγοράζεις το Α προϊόν με 200€ ! Σε 1 χρόνο σου μένει στα χέρια και πας για αλλαγή !!! Σχεδόν πάντα το προϊόν ΔΕΝ υπάρχει, οπότε κόβουν πιστωτικό στην ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΤΙΜΉ ΠΩΛΗΣΗΣ στο κατάστημα η οποία έχουν φροντίσει να είναι εξευτελιστική είτε μέσω κάποιας προσφοράς στο τελευταίο στοκ του προϊόντος ή μέσω του stock house (αν αυτό είναι για στοκ και όχι για κάθε λογής προβληματικό)! Αυτό είναι παράνομο αφού ο νόμος λέει πως πρέπει να αποζημιώνεσαι στην τιμή αγοράς αλλά δεν το δέχονται!!! Αφού λοιπόν σου δώσουν την εξευτελιστική πίστωση, σου δίνουν νέο προιόν που μέρος της αξίας του πρέπει να ξαναπληρώσεις !!!! Το πολύ καλό είναι πως όταν αυτοί επιστρέψουν πίσω το προβληματικό προϊόν σου, αποζημιώνονται με την τιμή που σου πρωτοπούλησαν και όχι με την τελευταία τιμή που είχαν στο κατάστημα ......... όπως αναγράφει δηλαδή ο νόμος !!! Αυτό ΕΙΝΑΙ κλεψιά και καλά κάνω και το φωνάζω !!! Είναι πάγια πρακτική τους βάση της οποίας σε πάρα πολλές περιπτώσεις ξαναπληρώνεις για να αποκτήσεις την χρηστική αξία του προϊόντος που είχες αγοράσει (μητρική, επεξεργαστής, μνήμες, κάρτα γραφικών, τροφοδοτικό), θες δεν θες, ενώ το προϊόν σου έχει ακόμα εγγύηση . Αυτή μετά καρπώνονται για ακόμα μια φορά την επιστροφή χρημάτων από τον αντιπρόσωπο - εταιρία, αφού αποζημιώνονται βάση της αξίας που σου το πούλησαν και όχι βάση της τελευταίας τιμής που είχε το προϊόν στο κατάστημά τους ή στο στοκατζίδικό τους. ! Το παράδοξο είναι αυτό που σου αραδιάζουν κάθε φορά !!! " Κύριε η μητρική που αγοράσατε πέρυσι αξίας 300€ (στο τιμολόγιο) είχε τελευταία τιμή στο κατάστημά μας 25€ .......:wall::nuke::nada::flag::flag: και δυστυχώς δεν υπάρχει διαθέσιμη πια ! Θα πιστωθούν στον λογαριασμό σας 25€ με τα οποία μπορείτε να προβείται σε αγορά μιας νέας συμβατής με το σύστημά σας μητρικής ! Αναμένουμε να μας πείτε το μοντέλο που επιθυμείτε............" Τα διαθέσιμα μοντέλα φυσικά με ανάλογα χαρακτηριστικά ξεκινούν από 200€ και πάνω οπότε άντε σκάσε 175€ ακόμα για ένα προϊόν που βρίσκεται στην εγγύηση ............ Και δεν είναι μόνο πως διπλοπληρώνεις την μητρική αλλά πως καρπώνονται και ολόκληρο το ποσό το οποίο είχες δώσει εσύ για την αγορά της προβληματικής μητρικής (βάση τιμολογίου) με την επιστροφή της στον κατασκευαστή ........ !!!!!!!!!!!!!! Εχω αρχίσει να πιστεύω πως κάτι ευκαιρίες των 10€ που αναρτώνται κατά καιρούς στην ιστοσελίδα τους χωρίς να υπάρχει ούτε ένα τεμάχιο από αυτά τα προιόντα στο κατάστημα - αποθήκη, γίνεται για αυτό ακριβός τον σκοπό ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.