Jump to content



Περίεργο πρόβλημα με Asrock Z77


yannis76

Recommended Posts

Καλησπέρα!

Σε μία νέα εγκατάσταση Ζ77 Extreme4 έχει παρουσιασθεί το εξής περίεργο πρόβλημα:

Κάθε φορά που κάνουμε restart τα Windows7 (64 home premium) κλείνουν κανονικά, ο υπολογιστής κάνει επανεκκίνηση και αμέσως μπαίνει στο BIOS χωρίς να δείξει κάποια ενδιάμεση εικόνα!! Ο μόνος τρόπος να μπούμε κανονικά στο λειτουργικό είναι να κλείσουμε τον υπολογιστή και να τον ανοίξουμε και πάλι. Έτρεξα το memtest, δεν έδειξε κανένα πρόβλημα. Έχετε καμιά ιδέα;

Ευχαριστώ

Γιάννης

Link to comment
Share on other sites

και όχι μόνο αυτό, αλλά γενικά ο υπολογιστής συμπεριφέρεται πολύ πιο ομαλά...

Απίστευτο μου φαίνεται πόσο πολύ επηρεάζει το CMOS

Εεε ολο και κατι θα πειραξες στο bios και θα το εκανε αυτο...Αλλα ολα καλα τωρα..!! :D Enjoy it.!!!:jump:

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα!

Αν και το σύστημα δεν κάνει πια αυτό το πρόβλημα με το bios, έχει γενικότερα άλλα θέματα αστάθειας και κυρίως ξαφνικά και ανεξήγητα restart, π.χ. στα Windows ενώ ήμουν στον Ιντερνετ με Google Chrome και 1-2 παράθυρα ανοιχτά!!

Link to comment
Share on other sites

Βασικά θέλω τη βοήθεια σας από του που και με τι να ξεκινήσω το τσεκάρισμα για το τι μπορεί να φταίει. Memtest έτρεξα και δεν έβγαλε λάθος. Επίσης έτρεξα και furmark και έφτασε μέχρι 83oC σταθερά χωρίς πρόβλημα.

post-1740-1416076168,3299_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα φαίνεται να έχει διορθωθεί. Απενεργοποιήσα το rapid start και smart connect ενώ παράλληλα έβγαλα από τα usb ένα mp3 player της Crypto (άσχετο μου φαίνεται αλλά...)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.