DNA180 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 9, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 9, 2012 Καλησπέρα αδέρφια!!!Γνωρίζετε κανένα προγραμματάκι, που να κάνει με κάποιο τρόπο capture ή print screen των περιεχομένων του BIOS;;;Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 9, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 Εδώ είσαι! Link to comment Share on other sites More sharing options...
DNA180 Μάϊος 9, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 Χαααααχαχαχαχαχα... Ευχαριστώ φίλε μου αυτή τη λύση την ξέρω και εγώ!!! Γνωρίζω όμως ότι υπάρχει πρόγραμμα που μπορεί να κάνει αυτό που λέω. Απλά το είχα βρει παλιά και τώρα δεν θυμάμαι πως το έλεγαν για να το ψάξω...!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wizard! Μάϊος 9, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 Δεν το γνώριζα. Δεν ξέρω επίσης, αν τα καινούρια (UEFI) έχουν τέτοιες δυνατότητες από μόνα τους, αφού αναγνωρίζουν ποντίκια, δίσκους, usb, κλπ, χωρίς λειτουργικό. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DNA180 Μάϊος 9, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 UEFI τι είναι; Link to comment Share on other sites More sharing options...
DNA180 Μάϊος 9, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 Καλά, θα το βρω στο google... Άλλος για το πρόγραμμα print screen του bios;;;:triniti: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάϊος 9, 2012 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 Μερικά Bios, ιδιαίτερα τα νέα UEFI, έχουν την δυνατότητα να κάνεις screen capture. Αυταρκές πρόγραμμα για να κάνεις print screen δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει. Μπορεί κάποιοι vendors (π.χ. gigabyte) να σου δίνουν δυνατότητα να βλέπεις το bios εν μέρει ή εξ'ολοκλήρου από το λειτουργικό, αλλά αυτό που ζητάς δε το κόβω δυνατόν. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DNA180 Μάϊος 9, 2012 Author #8 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 Μερικά Bios, ιδιαίτερα τα νέα UEFI, έχουν την δυνατότητα να κάνεις screen capture. Αυταρκές πρόγραμμα για να κάνεις print screen δεν μπορώ να φανταστώ ότι υπάρχει. Μπορεί κάποιοι vendors (π.χ. gigabyte) να σου δίνουν δυνατότητα να βλέπεις το bios εν μέρει ή εξ'ολοκλήρου από το λειτουργικό, αλλά αυτό που ζητάς δε το κόβω δυνατόν.ΟΚ κατάλαβα τι είναι το UEFI... Όσο για το πρόγραμμα, αδερφέ υπάρχει 100%!!! Δεν είναι κάποιου συγκεκριμένου vendor όπως λες, απλά το είχα χρησιμοποιήσει πολύ παλιά και δεν θυμάμαι την ονομασία του!!! Ταυτόχρονα το ψάχνω... Αν το βρω θα ενημερώσω!!! Αν κάποιος το γνωρίζει ας μας ενημερώσει άμεσα!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Μάϊος 9, 2012 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 Δεν υπαρχει φιλος, εκτος αν λειτουργει καπως οπως περιεργραψε ο volrath ή ειναι τιποτα UEFI. Link to comment Share on other sites More sharing options...
RootX Μάϊος 9, 2012 #10 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 Όπως είπαν και τα παιδιά παραπάνω, σε μη UEFI μητρικές δεν γίνεται. Εάν θες να αποφύγεις τις φωτογραφίες με κάμερα, εναλλακτικός τρόπος είναι να πάρεις tv-out(εάν έχει) από την κάρτα γραφικών και να το δώσεις στο tv-in άλλης κάρτας, άλλου υπολογιστή. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DNA180 Μάϊος 9, 2012 Author #11 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 BIOS screenshot tutorial Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Μάϊος 9, 2012 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 Ε οπως καταλαβαίνεις δεν ειναι απλα ενα πρόγραμμα αυτο που περιγράφει στο link, ετσι ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Volrath Μάϊος 9, 2012 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 BIOS screenshot tutorialΝαι, δεν είναι πρόγραμμα αδερφέ. Φλασάρεις έναν controller για να δώσει δυνατότητα να τραβήξεις ένα screenshot, mod/hack είναι, δεν είναι ασφαλές και δε δουλεύει στην πλειοψηφία των περιπτώσεων. Πολύ μικρό payout για τόση ιστορία.ΕDIT Με πρόλαβε ο dirman Link to comment Share on other sites More sharing options...
DNA180 Μάϊος 9, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 ΟΚ παιδιά, ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
billpeppas Μάϊος 9, 2012 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 Πρόγραμμα πλέον να κάνεις κάτι τέτοιο δεν παίζει.Παλιότερα, αρκετά παλιότερα, εποχές Windows 95 και στις αρχές των Windows 98 υπήρχε προγραμματάκι που σου έδινε μερική πρόσβαση στο BIOS των μητρικών που είχανε το standard BIOS της Award, αλλά από μια εποχή και μετά το παρατήσανε, και αλλάξανε και τα Windows με τα 2000 και με τις αλλαγές ήρθανε και περιορισμοί στο θέμα της απευθείας πρόσβασης στο hardware και το BIOS φυσικά.Μόνο αν έχει ο κατασκευαστής της μητρικής σου κάποιο tool για το συγκεκριμένο μοντέλο που έχεις... χλωμότατο δηλαδή.Εκτός και αν... έχεις Intel motherboard με την υποστήριξη του IMEI ή έστω του παλιού RME και κάνεις δουλειά μέσω του Intel Management Engine Interface ή remote ( από άλλο PC ) με το Radmin Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Μάϊος 9, 2012 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 Έχει κανείς ιδέα πως μπορώ να κάνω και εγώ Screen στο Bios της Sabertooth z77? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SirDiman Μάϊος 9, 2012 #17 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 Έχει κανείς ιδέα πως μπορώ να κάνω και εγώ Screen στο Bios της Sabertooth z77?ποστ #11 αλλιως ποστ #2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Μάϊος 9, 2012 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 Γιατι δεν ψαχνετε για Virtual Bioses στο net..μερικες mobo εχουν ηδη.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
DNA180 Μάϊος 9, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 Γιατι δεν ψαχνετε για Virtual Bioses στο net..μερικες mobo εχουν ηδη..Τι ακριβώς είναι αυτό αδερφέ; Δώσε μου τα φώτα σου!!! Εξωμείωση του BIOS ας πούμε; Link to comment Share on other sites More sharing options...
GeorgeVasil Μάϊος 9, 2012 #20 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 Τι ακριβώς είναι αυτό αδερφέ; Δώσε μου τα φώτα σου!!! Εξωμείωση του BIOS ας πούμε;pxGA-EX58-UD4PMorehttp://forums.tweaktown.com/gigabyte/28441-gigabyte-latest-beta-bios.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.