Jump to content

Βοήθεια με Toshiba laptop - bios update - ψόφησε μετά από αποτυχία

papazo

Recommended Posts

Καλημέρα συν-forumίτες..

μετά από και εγώ δεν ξέρω πόσα bios update έχω κάνει σε μητρικές, ήρθε η ώρα που την πάτησα. Προσπαθώντας να κάνω update στο bios του Toshiba Satellite L40-13G ( PSL40E - 03L24G3), μου έκανε ένα ωραίο fail erasing flash..

Κατόπι τούτου ούτε καν ανάβει το μηχάνημα.. υποπτεύομαι χαλασμένο πλέον bios..

Υπάρχει διαδικασία επαναφοράς σε εργοστασιακές ρυθμίσεις, ή χρειάζεται νέο bios chip;

Υπάρχει άνθρωπος με σχετική εμπειρία σε toshiba;

Ευχαριστώ για την βοήθειά σας.

Το bios του φαίνεται να είναι AMI v8.

Διάβασε προσεκτικά αυτό και κυρίως το κεφάλαιο 3.

Το μοναδικό bios που βλέπω στην toshiba (σύμφωνα με το μοντέλο που έδωσες και OS vista32), είναι στην έκδοση 2.30 (18/03/08).

Κατέβασέ το σε ένα άλλο pc, αποσυμπίεσέ το, και μετονόμασε το "P10B230.bin" σε AMIBOOT.ROM

Την διαδικασία αυτή την είχα δοκιμάσει σε επιτραπέζιο pc και δούλεψε. Δοκίμασέ το, δεν χάνεις τίποτα.

toshiba blind flash

I create a DOS boot floppy disk with the Autoexec.bat, PHLASH16.EXE and BIOS.WPH (renamed original BIOS) and can confirm it definitely works as a DOS boot floppy disk.

I also have a USB External Floppy drive connected to it. I've tried it with USB drives, but they are not recognised.

The procedure I found that works so far is -

1. Power Off, Unplug Charge cord.

2. Hold Fn+F, insert Charge cord.

3. Press Power Button - blue light goes off instantly - but remains laptop on.

4. Wait for the Blue light to come back on, release Fn+F and hold again.

Προσωπικά σε toshiba δεν έχω δοκιμάσει. Αντίθετα, σε acer η αντίστοιχη διαδικασία έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας.

Παίδες, σας ευχαριστώ όλους για τις πληροφορίες.. δοκίμασα μεν αλλά αποτέλεσμα 0... δεν ανοίγει με τίποτα το toshiba.. νομίζω ότι πρέπει να 'πέθανε' το boot block.. δοκίμασα και με μπαταρία και χωρίς αυτή. Δεν ανάβει κανένα led, ούτε και ότι φορτίζει.. ξέρει κάποιος αν στο συγκεκριμένο μοντέλο το bios chip είναι αποσπώμενο ή κολλημένο; Δεν έχω βρει κάποια φωτό της motherboard.. τουλάχιστον να ψάξω να βρω τί 'φοράει' για να ψάξω αντίστοιχο eeprom programmer.. δεν βλέπω άλλη λύση στον ορίζοντα.. :weep:

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.