Jump to content

Οι πωλήσεις-παγίδες του ebay...

Zarko1

Recommended Posts

• Replies 243
  • Created
  • Last Reply
  • 7 months later...

Από τις μεγαλύτερες παγίδες που έχω συναντήσει ποτέ στο αγγλικό ebay, και ακόμα και ένας έμπειρος από βιντεοπροβολείς θα μπορούσε να την πατήσει. :hehe:

Δείτε εδώ: Ο τύπος από την Πορτογαλία, με 510 αξιολογήσεις και 100% θετικό feedback!!!, πουλάει "και καλά" έναν Sim2 C3X προβολέα, ο οποίος στην 1080p έκδοσή του έχει τιμή πάνω από 25.000 ευρώ σαν καινούριος, μια και είναι τρίτσιπος DLP με τρία DMD Darkchip 4 τσιπάκια, και θεωρείται η Φεράρι των βιντεοπροβολέων.

Μάλιστα, τόσο στο Item specifics όσο και στο Detailed item information δηλώνει ότι ο προβολέας είναι καινούριος και με φυσική ανάλυση 1080p. Στον τίτλο της αγγελίας βέβαια λέει ότι ο προβολέας είναι μεταχειρισμένος. Αν τρέξεις την αγγελία μέχρι κάτω στις φωτογραφίες, μόνο σε ένα σημείο δηλώνει ότι ο προβολέας έχει ανάλυση 720p, και φυσικά είναι το παλιό μοντέλο που κυκλοφόρησε πριν από 7-8 χρόνια, και δεν έχει καμία ουσιαστική αξία σήμερα, μια και το μαύρο του είναι πολύ μέτριο έως αστείο για τα σημερινά δεδομένα των high end προβολέων! :wall:

Να πούμε επίσης ότι οι δύο προβολείς (το παλιό 720p και το νέο 1080p μοντέλο) είναι πανομοιότυποι στην εξωτερική εμφάνιση, ο μόνος εύκολος τρόπος να τους ξεχωρίσεις είναι ότι ο παλιός έχει μία είσοδο HDMI στο πίσω μέρος, ενώ το 1080p μοντέλο έχει δύο HDMI εισόδους.

Ο τύπος έχει προσπαθήσει επανειλημμένα να πασάρει τον παλιό του Sim2 σε κάποιο κορόιδο, χωρίς επιτυχία μέχρι στιγμής.

Η προσπάθεια εξαπάτησης σε όλο της το μεγαλείο! :hehe:

φίλος μου την πάτησε με iphone παλιότερα

παρήγγειλε από κινέζο στο ebay iphone στην εξωπραγματική τιμή των 80 δολαρίων με μεταφορικά brand new sealed original θυμάμαι έλεγε στην αγγελία

βεβαια ο κινέζος παντού έδειχνε iphone στην αγγελία και σαν χαρακτηριστικά ειχε τα χαρακτηριστικά του iphone

όταν μου το έδειξε του είπα ότι απλά δεν παίζει iphone με 80 δολάρια και ότι η δεν θα του έστελνε τίποτα η θα του ερχόταν καμια κινεζικη παντόφλα... βεβαια με έγραψε από τον ενθουσιασμό του είχε γραφτεί πρόσφατα στο ebay και είχε παραγγείλει μερικά ψιλολογία για το αυτοκίνητο που τα έβρισκε σε τιμή ξεφτίλα σε σχέση με ελλάδα

τελικά μετά από έναν μηνα παρέλαβε μια κινεζια που όχι μονο δεν έμοιαζε με iphone αλλα και τα μισά στο μενού τα έγραφε με κινεζικα και τα μισά με αγγλικά

Και άλλο "κελεπούρι", ολόφρεσκο, μόλις το ανακάλυψα! :tomato: :tomato: :tomato:

Δείτε εδώ. Ένας κινέζος πουλάει "και καλά" ολοκαίνουριους, σφραγισμένους X-rite i1 Display Pro στις 25 λίρες, δηλαδή 30 ευρώ, μάλιστα με δωρεάν μεταφορικά για όλο τον πλανήτη!!! :o

Ισχυρίζεται μάλιστα ότι έχει πέντε κομμάτια διαθέσιμα! :p

Να πούμε εδώ ότι ο i1 Display Pro έχει σαρώσει όλα τα βραβεία και τις διακρίσεις διεθνώς, και θεωρείται σαν ο καλύτερος αισθητήρας (colorimeter) στην κατηγορία μέχρι 1.000 ευρώ, τόσο στην ακρίβεια των μετρήσεών του, όσο και στο πόσο διαφέρει (το κυριότερο) ο ένας αισθητήρας από τον άλλο στις μετρήσεις. Στο αγγλικό ebay θα βρείτε αυτή τη στιγμή ελαφρά μεταχειρισμένους i1 Display Pro που χτυπιούνται μέχρι και τα 120 ευρώ ή και λίγο παραπάνω, αλλά φυσικά κανένας ακόμα δεν τολμάει να αγοράσει από τον Κινέζο, μια και όλοι θεωρούν ότι είναι κλασική πώληση-παγίδα.

Η πλάκα είναι ότι κι εγώ ψάχνομαι αυτές τις μέρες να αγοράσω έναν i1 Display Pro. Κι αν, λέω αν, μία στο εκατομμύριο δεν είναι παγίδα;! :o

Λέτε να έχουν φτιάξει οι Κινέζοι απομίμηση του i1 Display Pro και να σου έρθει ένα πλαστικό κουτάκι άδειο, με κάνα λεντάκι που να ανάβει μόνο για το ξεκάρφωμα;! :wall:

Τα πρώτα δύο κομμάτια από τα πέντε "πουλήθηκαν" ήδη, μέσα σε λίγες ώρες. :wall:

Κάποιοι δεν αντέχουν τον πειρασμό και ενδίδουν. Τους τρώει ο κ@λ@ς τους... :p

Δεν ξέρεις. Το καλό είναι ότι ανοίγεις dispute κ κατά 90% θα έχεις τα λεφτά σου πίσω. Αλλά μέχρι να σιγουρευτείτε κ μέχρι να πάρεις τα λεφτά πίσω πας στο 2μηνός.

*GNex*

Δεν ξέρεις. Το καλό είναι ότι ανοίγεις dispute κ κατά 90% θα έχεις τα λεφτά σου πίσω. Αλλά μέχρι να σιγουρευτείτε κ μέχρι να πάρεις τα λεφτά πίσω πας στο 2μηνός.

*GNex*

Συμφωνώ. Δύο είναι τα λογικά σενάρια: α) Να μην στείλει τίποτα (που είναι και το πιθανότερο). Σε αυτή την περίπτωση η πλήρης αποζημίωση από το paypal είναι δεδομένη.

β) Να στείλει καμία κινέζικη απομίμηση που είτε να μην δουλεύει καθόλου ή να έχει κάποια γελοία υποτυπώδη πλακέτα μέσα που να δίνει κουκουρούκου ενδείξεις. Αυτό είναι και το σενάριο που με φοβίζει, αλλιώς θα το είχα ρισκάρει και θα είχα παραγγείλει έναν. Αλλά άντε τώρα σε αυτή την περίπτωση να αποδείξεις στο paypal ότι δεν είσαι ελέφαντας... :wall:

Το σενάριο βέβαια του να στείλει γνήσιους i1 Display pro στα 30 ευρώ με δωρεάν μεταφορικά, μου φαίνεται σχεδόν μηδαμινό, εκτός εάν ο Κινέζος τους έχει κλέψει από κάπου. Η φτηνότερη τιμή σε ελληνικό κατάστημα είναι στα 269 ευρώ, ενώ στο αγγλικό ebay η καλύτερη αξιόπιστη τιμή είναι στα 190 ευρώ. Από εκεί σκέφτομαι να αγοράσω κι εγώ τον δικό μου...

Δείτε εδώ. Ένας κινέζος πουλάει "και καλά" ολοκαίνουριους, σφραγισμένους X-rite i1 Display Pro στις 25 λίρες, δηλαδή 30 ευρώ, μάλιστα με δωρεάν μεταφορικά για όλο τον πλανήτη!!! :o

Τον έφαγε ήδη η μαρμάγκα τον Κινέζο με τους i1 Display Pro στα 30 ευρώ, το link δεν οδηγεί πια πουθενά. :hehe:

Τουλάχιστον μπράβο τους στο αγγλικό ebay, φαίνεται ότι αρχίζουν να αντιδρούν γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα σε κλασικές πωλήσεις-παγίδες που βγάζουν μάτι... :T:

• 4 weeks later...

παιδια καλησπερα! θα ηθελα μια μικρη βοηθεια σ αυτο εδω

http://www.ebay.com/itm/100-FLAWLESS-APPLE-IPHONE-4-8GB-SPRINT-ACCESSORIES/140996242898?_trksid=p2047675.m1850&_trkparms=aid%3D222002%26algo%3DSIC.FIT%26ao%3D1%26asc%3D11%26meid%3D8442150428550408432%26pid%3D100011%26prg%3D1005%26rk%3D3%26sd%3D140998554970%26

ολα δειχνουν θετικα σχετικα με τον πωλητη το προιον κλπ αλλα επειδη δεν εχω ιδεα απο αυτα ουτε εχω ξανα αγορασει κατι και δεν ξερω πως να αναγνωριζω μουφες,μπορει καποιος να με βοηθησει? :D

Ο συγκεκριμένος πωλητής φαίνεται 100% αξιόπιστος, μπορείς να προχωρήσεις άφοβα.

Κατά την ταπεινή μου άποψη, θα πρέπει να λάβεις όμως υπόψη σου τα εξής:

α. Το τηλέφωνο θα σου έρθει από Αμερική, άρα σίγουρα θα περάσει από τελωνείο, και όπως βλέπεις ο συγκεκριμένος πωλητής σου υπολογίζει περίπου 40 ευρώ για δασμούς, αλλά δεν είμαι καθόλου σίγουρος για το εάν θα είναι μόνο τόσο το ποσόν. Εδώ στο φόρουμ υπάρχουν μακράν εμπειρότερα μέλη από εμένα στα θέματα των τελωνείων και των δασμών, πιστεύω να εκφράσουν την άποψή τους.

β. Το συνολικό κόστος μαζί με τους εκτιμώμενους δασμούς ανεβαίνει στα 210 ευρώ, χωρίς να φαίνεται ξεκάθαρα από τις φωτό η κατάσταση του τηλεφώνου (γρατζουνιές, κτλ.). Το ερώτημα είναι λοιπόν εάν σε συμφέρει αυτή η τιμή. Και πάλι δεν γνωρίζω και πολλά από τα i-Phone, (το εύρος που κυμαίνονται οι τιμές τους) οπότε καλύτερα και πάλι είναι να σου πουν τα άλλα μέλη την άποψή τους... :)

Με τοσα λεφτα ας κοιταξεις σε ελληνικες αγγελιες καλυτερα, απο το ebay εχεις το ρισκο της καταστασης του κινητου.

Αν ψαχτεις σε αγγελιες πανω κατω ιδιες τιμες ειναι.αν το εβρισκες στα 150e θα σου λεγα ρισκαρε το.Αλλα για το 4αρι-8gb δεν αξιζει πραγματικα.

Επιπλεον 320e εχει καινουριο ενημερωτικα απο τα mediamarkt.

Δεν αξιζει , ειχα ι4 και 16 γιγα ειναι το ελαχιστο για τετοιο κινητο...

Δες αγγελίες με ενα 200αρι σιγουρα θα βρεις ενα ξεκλειδωτο μαλιστα

ΜΗ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ CDMA ΣΥΣΚΕΥΗ, ΔΕΝ ΠΕΡΝΕΙ SIM

παιδια σας ειπα ειμαι λιγο ασχετη σ αυτα... ουτε καν ηξερα τι σημαινει το sprint..θελω και i phone τρομαρα μου/...και επειδη σας ειδα οτι ξερετε απ αυτα κ ειστε ενημερωμενοι ειπα να παρω γνωμες...παλι καλα που δεν βιαστηκα να λεμε..

αλλα απο περιεργεια τωρα για να μαθαινω κι εγω :p τι σημαινει CDMA ΣΥΣΚΕΥΗ και γιατι δεν παιρνει σιμ? :o

ειναι συσκευες αποκλειστικα για καποιους παροχους κ αν δε κανω λαθος εχουν κατι σαν σιμ αλλα ενσωματωμενη,οποτε σου ειναι αχρηστη(εκτος αν ψαχνεις για ipod :p )

ψαξε κατι σε unlocked,και σε ελληνικες αγγελιες

• 3 weeks later...

Πάντως μη κοιτάτε μόνο την τιμή. Καμιά φορά υπάρχουν ακραίες περιπτώσεις.

π.χ. την παλιά εποχή που οι 22άρες επίπεδες CRT κοστίζαν άνω των 600 λιρών, ένας τύπος πουλούσε ολοκαίνουργιες πολλές από αυτές για 250 μόνο.

Έτυχε να τον έχουν βάλει απλά αγγαρεία να τις ξεφορτωθεί διότι μία μεγάλη εταιρία με γραφεία έκλεινε όπως-όπως (δεν είχαν προλάβει να τις βγάλουν απ'το κουτί και έκλεισαν).

Πήρα μία και ακόμα λειτουργεί. :crazy_pilot:

Μην υποτιμάτε «αρχικαπιτάλες» χώρες, καμιά φορά όντως περνάει το χρήμα απαρατήρητο.

π.χ. είναι γνωστό ότι οι Αμερικάνοι πετάνε ολόκληρα laptop περσινά των $2000 επειδή απλά έπιασε σκόνη ο ανεμιστήρας. Ε ρε και να μουν εκει.. Αν και συνήθως τα τσιμπάνε εκεί πριν φτάσουν σε ebay. (Επίσης παίζουν πολύ με craiglist αυτοί)

το ebay δεν αντεδρασε και πολυ στις ψευτοπωλησεις μερικων

να μια αγγελια μαιμου ακομα White 7 Inch Tablet Android A13 Multitouch panel WiFi Camera PC Netbook Ipad Q88 | eBay

με 50 ευρω δεν παιρνεις τετειο tablet οχι οτι υπαρχει ''ipad samsung nexus'' αυτο δε γινεται το ebay πρεπει να κανει κατι

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.