haritos14 Δημοσιεύτηκε Μάϊος 8, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 8, 2012 Καλημερα,εχω την εν λογω υδροψυξη και λεω να αλλαξω τα fan τις corsair γιατι στο 3 κανουν πολυ θορυβο.λεω να βαλω αυτα (λινκ)τι λετε θα δουλεψουν σωστα η προτεινεται κατι καλυτερο αυτο που με ενδιαφερει ειναι να μην χασω απο θερμοκρασια και να ειναι ποιο αθορυβα.eworld.com.gr Ο κόσμος της Πληροφορικής Link to comment Share on other sites More sharing options...
ponaei8anasi Μάϊος 8, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2012 Υπαρχει μια πιθανοτητα να μην λειτουργησουν σωστα...για παραδειγμα στην H100 που εχω πηγα να βαλω 2 scythe slipstream και μια δουλευαν μια σταματαγαν και άλλη μια φορα που εβαλα 2 coolermaster sickleflow μυριζε καμενο από το μοτερακι τους... Εν τελει τα εβαλα όλα πανω σε ένα fan controller και ησυχασα.Sent from my BlackBerry 9700 using Tapatalk Link to comment Share on other sites More sharing options...
haritos14 Μάϊος 8, 2012 Author #3 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2012 αρα λες να μην τα παρω και πεταξω 30ευρω να σαι καλα Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Μάϊος 8, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2012 Όντως υπάρχει πιθανότητα να μην δουλέψουν καλά αν τα βάλεις πάνω στην αντλία λόγω του ότι είναι PWM τύπος και δεν συμπεριφέρονται το ίδιο καλά ανεμιστήρες αυτού του τύπου όταν μπουν σε voltage regulation - οι ανεμιστήρες της corsair είναι 3pin και όχι PWM. Διάλεξε 3pin ανεμιστήρες ή καλύτερα και εφόσον η μητρική είναι αυτή της υπογραφής βάλε αυτούς που ήδη έχεις πάνω στη μητρική και ρύθμιζε ταχύτητα αυτόματα μέσω speedfan.Μπορείς επίσης , αν δε θες software fan control , να πάρεις αυτούς που διάλεξες και να τους βάλεις στη μητρική - πρέπει να έχεις 2 cpufan 4pin headers με άψογο fan control. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haritos14 Μάϊος 8, 2012 Author #5 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2012 ε ενταξει το θεμα ειναι να μην βγουν απο πανω απο την υδροψυξη αλλα δε πειραζει θα τα αφησω στη δευτερη σκαλα ετσι κι αλλιως δε νομιζω να εχω προβλημα μεχρι 43 βαθμους ανεβαζει σε full Link to comment Share on other sites More sharing options...
dangar Μάϊος 8, 2012 #6 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2012 Σκέψου λίγο , πάνω στην αντλία έχεις μόνο manual fan control και αυτό σε μόνο τρεις θέσεις , αν βάλεις τους ανεμιστήρες στην μητρική θα παίζουν αυτόματα με ό,τι καμπύλη θες εσύ , τουλάχιστο διαβάζοντας το manual της μητρικής αυτό καταλαβαίνω. Η απόφαση δική σου. Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Μάϊος 8, 2012 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2012 scythe typhoon θα πάρεις τα 1850 rpm Είναι τα μόνο που έχουν την καλύτερη ψύξη και το καλύτερο Airflow και πάνω απ'όλα αθόρυβα!και επίσης είναι τα μόνα στα οποία δουλέυει οι θέσεις το Rpm πάνω στην αντλία Low/Med/HighΔοκίμασα τα Nzxt που πιάνουν μέχρι τα 1100 rpm δουλεύουν FullAerocool shark 1500 Rpm δουλεύουν στο Full είτε το βάλεις στο 3 είτε στο 0Και μετά πήγα στα Scythe και είναι τα μόνο που αλλάζουν τα RPM από Low/Med/High. Link to comment Share on other sites More sharing options...
npetras Μάϊος 9, 2012 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 scythe typhoon θα πάρεις τα 1850 rpm Είναι τα μόνο που έχουν την καλύτερη ψύξη και το καλύτερο Airflow και πάνω απ'όλα αθόρυβα!και επίσης είναι τα μόνα στα οποία δουλέυει οι θέσεις το Rpm πάνω στην αντλία Low/Med/HighΔοκίμασα τα Nzxt που πιάνουν μέχρι τα 1100 rpm δουλεύουν FullAerocool shark 1500 Rpm δουλεύουν στο Full είτε το βάλεις στο 3 είτε στο 0Και μετά πήγα στα Scythe και είναι τα μόνο που αλλάζουν τα RPM από Low/Med/High.Αυτους εννοείς : Scythe Gentle Typhoon 1850rpm System Fan 120mm ;; Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Μάϊος 9, 2012 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 Αυτους εννοείς : Scythe Gentle Typhoon 1850rpm System Fan 120mm ;;yeap Link to comment Share on other sites More sharing options...
haritos14 Μάϊος 9, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 και δε θα εχει προβλημα η αντλια?τους εχεις βαλει και τους δουλευεις καιρο?απο θερμοκρασια τα ιδια η ανεβηκε?ευχαριστω Link to comment Share on other sites More sharing options...
GaMeMaSTeR Μάϊος 9, 2012 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 Oi Akasa είναι καλύτεροι από τους Gentle Typhoon. Είναι PWM και έχουν μεγαλύτερη στατική πίεση. Σε διάφορα ιντερνετικά φόρουμ έχω δει πως δουλεύουν μια χαρά στο Η100 γιατί είναι PWM. Οι sickleflow δεν είναι.... Επίσης οι Gentle Typhoon δεν ρυθμίζονται από την μητρική, οι ρυθμίσεις αυτές είναι για PWM... Οι ακασα είναι και πιο ήσυχοι στα χαρτιά.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
haritos14 Μάϊος 9, 2012 Author #12 Κοινοποίηση Μάϊος 9, 2012 παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις σας αλλα θα προτιμουσα να απαντανε μονο οσοι εχουν καποια απο αυτες και εχουν βαλει πανω στην υδροψυξη αλλα ανεμηστηρια γιατι και εγω εχω ακουσει οτι τα καλυτερα fan απο ολα ειναι τα noiceblocker αλλα δεν ξερω αν κανουν Link to comment Share on other sites More sharing options...
AnimaTronic Μάϊος 10, 2012 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2012 Η νέα σειρά ανεμιστήρων "Air" της Corsair Αν θες, μπορείς να περιμένεις λίγο και να δεις κι αυτούς. Οχι τίποτα άλλο, αλλά είναι και ομορφόπαιδα Link to comment Share on other sites More sharing options...
haritos14 Μάϊος 10, 2012 Author #14 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2012 ωρε φιλε οντως ειναι απιστευτη ευχαριστω,ποτε βγαινουν? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Μάϊος 10, 2012 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2012 Μην μου στέλνεις Private msg.Γράψτο εδώ με Quote Μπορεί να βοηθήσεις και άλλα άτομα.Όσο για την ερωτησή σου, Πρώτα απ'όλα ότι Fans και να πάρεις από τους "εμπορικούς" τους "γνωστούς" Σίγουρα δεν θα δεις διαφορά στις θερμοκρασίες.Πάρε για παράδειγμα τον παλιό μου CPU FX-8120 με τους 1. Corsair 2500 rpm2. Aerocool shark 1500 rpm3. Scythe typhoon 1850 rpm4. Nzxt 1100 rpmΣε κατάσταση Idle είχα 40 βαθμούς και με τους 4ιςΣε κατάσταση Load είχα 60 βαθμούς με αυτους της Corsair στην θέση 3, στην 1 θέση 6555 βαθμούς με αυτούς της Nzxt (θέση 3) αλλά όπου και να το βάλεις δουλεύουν σε Full rpm53 βαθμούς με αυτούς της Aerocool (θέση 3) αλλά όπου και να το βάλεις δουλεύουν σε Full rpm53 βαθμούς με τους Scythe στην θέση 1 και στην 3 είχα 52Αυτές ήταν πάνω κάτω οι διαφορές και μου φαίνεται και πολλά λέω, γιατί δεν κάθησα να κάνω κανονικά Bench κοιτάω αυτά που έβλεπα όταν άνοιγα το Hwmonitor όταν έκανα OC.Το σίγουρο είναι αυτοί τις Corsair δεν κάνουν δουλεία και για αυτό κρατάω μικρό καλάθι για το Link που πόσταρε ο Animatronic.Το θέμα είναι όμως ο θόρυβος Σαν ένταση θορύβουπηγαιναν.1 της Corsair φύσικα, Η σκούπα πιο ήσυχη είναι.2 της Nzxt3 της Aerocool4 της ScytheΤώρα οι Typhoon έχουν γίνει γνωστοί γιατί βγάζουν ένα ιδιαίτερο ήχο. Δεν βγάζουν το βουητό όπως όλοι οι άλλοι, και δεν μπορώ να περιγράψω το ήχο αλλά είναι "ελαφρύς" LoL :baby:Διαφορά στα Temps θα δεις άμα πάρεις τίποτα τέτοιους.Gentle Typhoon 120 mm High RPM: CPU K3.000 rpm5.400 rpmΔιαφορές από τους Stock από 5 έως 8 βαθμούς το ανώτατο!Γιατί όλη την δουλειά στην ψύξη την κάνει η αντλία και όχι τα FansΜην παραξενευτείς άμα τα Temps είναι 2 βαθμοί κάτω ή και καθόλου.Παίζονται πολύ παράγοντες.1. Τι Airflow έχεις μέσα στο κουτί?2. Τα Fans πως είναι? βγάζουν τον ζεστό αέρα από μέσα πρως τα έξω ή το αντίθετο?3. επίσης τι κουτί έχεις? πόσα Fans παίρνει? βγαίνει ο ζεστός αέρας? η μένει μέσα?Καπως έτσι πάει η δουλειά. Link to comment Share on other sites More sharing options...
haritos14 Μάϊος 10, 2012 Author #16 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2012 Το κουτι μου ειναι το coolermaster cm storm trooper,τα fan στην Η80 ειναι ο εξω βαζει και ο μεσα βγαζει προς τα μεσα,εχει το κουτι ενα μεγαλο απανω που βγαζει και 3 που βαζουν 2 μπροστα ενα κατω δες και στις φωτο.βασικα λεωνα περιμενω να παρω αυτους Air Series AF120 Performance Edition High Airflow 120mm Fan εσυ τι λες?η μηπως αυτους SCYTHE D1225C12B5AP-15 GENTLETYPHOON 120MM 1850RPM FAN - - E-SHOP.GRImageShack� - Online Photo and Video HostingImageShack� - Online Photo and Video HostingImageShack� - Online Photo and Video HostingImageShack� - Online Photo and Video HostingImageShack� - Online Photo and Video Hostingπαντως η θερμοκρασια μου τωρα με τη ζεστη ειναι στο low 37c και Hi 44c με την υδροψυξη στο 2,καλα δεν ειναι για τον 8150 oc 4.2ghz Link to comment Share on other sites More sharing options...
haritos14 Μάϊος 10, 2012 Author #17 Κοινοποίηση Μάϊος 10, 2012 γι αυτον τι λετε θα δουλεψει?NB-Multiframe Link to comment Share on other sites More sharing options...
LazyGreek Μάϊος 11, 2012 #18 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 παντως η θερμοκρασια μου τωρα με τη ζεστη ειναι στο low 37c και Hi 44c με την υδροψυξη στο 2,καλα δεν ειναι για τον 8150 oc 4.2ghzΜια χαρά είναι 44 βαθμοί στα 4.2 πιστεύω όχι και με Prime95 βέβαια.. για κατέβασε το προγραμτάκι, κάνε 1 Run 10 λεπτά.κατέβασε και το Hwmonitor και δείξε μας και τα Screens..εγώ στα 4.8 που τον είχα με τους Scythe δεν είχα ξεπεράσει τους 75 σε Prime95 και τους 61 μετά από 2 ώρες Battlefield και έπαιζε στα 55 εν ώρα του Game με ρεύμα 1.50.γι αυτον τι λετε θα δουλεψει?Τι εννοείς με το "αν θα δουλέψει?" Link to comment Share on other sites More sharing options...
haritos14 Μάϊος 11, 2012 Author #19 Κοινοποίηση Μάϊος 11, 2012 το prime95 πως δουλευει το κατεβασα θελει τιποτα ρυθμισεις?παντως με ενα αλλο προγραμμα που ειχα δοκιμασει το ανωτερω που εφτασε ηταν στους 50c τελικα παραγγειλα σημερα 40ευρω απο το eshop τους scythe typhoon 1850rpm να δουμε τι θα δουμε Link to comment Share on other sites More sharing options...
haritos14 Μάϊος 18, 2012 Author #20 Κοινοποίηση Μάϊος 18, 2012 παιδια μολις εβαλα τα SCYTHE TYPHOON 1850rpm τα σπανε δεν ακους τιποτα στη 3 σκαλα και ιδιες θερμοκρασιες ειναι αψογα ευχαριστω παρα πολυ το φιλο sfirculitu που μου τα προτεινε ειναι αψογα Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.