lord Δημοσιεύτηκε Μάϊος 7, 2012 #1 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε Μάϊος 7, 2012 λοιπων μια και παρεδωσε πνευμα ενας απο τουσ 500 αρηδες WD που ειχαμου χρειαζετε καινουργιος σκληρος μαλλον αυτοςSEAGATE BARRACUDA 7200.14 ST3000DM001 3TB SATA3 - - E-SHOP.GRμιας και ειναι σχετικα καινουργιος σκληρος γνωριζει κανεισ τιποτα για προβληματασε αυτον τον δισκο εκτος απο το ενα χρονο εγγυηση που εχει Link to comment Share on other sites More sharing options...
Aias Μάϊος 7, 2012 #2 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 πριν 2 βδομαδες περιπου τον ειχε προσφορα το eshop στα 163 ευρω οπου και τον τσιμπησα.Μεχρι στιγμης δεν εχω καποιο προβλημα .Seagate Barracuda 3TB SATA 3 | Skroutz.grδες και εδω τον εχουν και αλλα αξιολογα μαγαζια (οπως infoworld και mg manager ) σε πολυ καλυτερη τιμη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
grathk Μάϊος 7, 2012 #3 Κοινοποίηση Μάϊος 7, 2012 Review Link to comment Share on other sites More sharing options...
evolution Μάϊος 8, 2012 #4 Κοινοποίηση Μάϊος 8, 2012 λοιπων μια και παρεδωσε πνευμα ενας απο τουσ 500 αρηδες WD που ειχαμου χρειαζετε καινουργιος σκληρος μαλλον αυτοςSEAGATE BARRACUDA 7200.14 ST3000DM001 3TB SATA3 - - E-SHOP.GRμιας και ειναι σχετικα καινουργιος σκληρος γνωριζει κανεισ τιποτα για προβληματασε αυτον τον δισκο εκτος απο το ενα χρονο εγγυηση που εχειΚοιτα αν τον υποστιριζει η μητρικη σου γιατι σε συστημα με 955 και 880gm δεν τον διαβαζε τον εβαλα σε pci καρτα με sata θυρες για να τον δει αλλα δεν ηταν Bootable οποτε ψαξτο λιγο αν τον θες για λειτουργικο και οχι αποθηκη Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Μάϊος 13, 2012 #5 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2012 Κι εγώ τον έχω αγοράσει από ελληνικό κατάστημα εδώ κι δυο βδομάδες περίπου. Είμαι τόσο απόλυτα ικανοποιημένος από τον δίσκο, που έχω παραγγείλει και δεύτερο τεμάχιο από το ίδιο κατάστημα και περιμένω να μου έρθει. Στο pc μου αντικατέστησε τέσσερις εσωτερικούς σκληρούς δίσκους (έναν 500άρη και τρεις του 1ΤΒ), οπότε φαντάζομαι ότι η οικονομία στην κατανάλωση ρεύματος θα είναι πολύ μεγάλη. Πέρα από αυτό όμως, η διαφορά στις επιδόσεις είναι αντιληπτή, ο δίσκος είναι ταχύτατος. Στην αρχή έκανα την βλακεία και τον σύνδεσα κι εγώ σε έναν SATA Ι κοντρόλερ που έχω βάλει για να έχω περισσότερα SATA, αλλά που τον φρέναρε απελπιστικά, το HDTune τον μέτραγε σαν μια ευθεία γραμμή στα 90MB/s ακριβώς! Τον έβγαλα από τον κοντρόλερ και τον σύνδεσα απευθείας στην μητρική, και ο δίσκος έδειξε τα δόντια του! :happy2: Στη χρήση του στα αρχεία του InDesign και φωτό στο Photoshop είναι σκέτη απόλαυση. Σε σύγκριση με τον δίσκο που αντικατέστησε και που ήταν αποθηκευμένα όλα τα αρχεία της δουλειάς μου, έναν Western Digital (EARS) του 1ΤΒ, η διαφορά στην ταχύτητα είναι αβυσσαλέα και άμεσα αντιληπτή, π.χ. σε πολύ βαριά αρχεία του InDesign με τετράχρωμους κατάλογους. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lord Μάϊος 13, 2012 Author #6 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2012 average 177.1 πολυ δυνατο scoreβλεπω ομως οτι εχει το προβλημα του 2,1ΤΒαναγνωριζει δηλαδη μονο 2.1TB του δισκουκαπου το ξαναδιαβασα αυτο αλλα δεν θυμαμαι πως διορθωνεται Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Μάϊος 13, 2012 #7 Κοινοποίηση Μάϊος 13, 2012 average 177.1 πολυ δυνατο scoreβλεπω ομως οτι εχει το προβλημα του 2,1ΤΒ αναγνωριζει δηλαδη μονο 2.1TB του δισκου καπου το ξαναδιαβασα αυτο αλλα δεν θυμαμαι πως διορθωνεται Και όταν μετρήθηκε ο δίσκος ήταν ήδη κατά 92% γεμάτος, μια και είχα πάρει ήδη backup από τους τέσσερις σκληρούς δίσκους που αντικατέστησε. Μόλις μου έρθει ο δεύτερος Seagate σε λίγες μέρες, θα τον μετρήσω πρώτα άδειο για να δω αν μπορεί να πετύχει κάτι καλύτερο. Αμέσως μετά βέβαια θα γεμίσει και αυτός, μια και θα αντικαταστήσει έναν εσωτερικό και δύο εξωτερικούς σκληρούς. Και μένα μου φαίνεται παράξενο που το HDtune τον αναγνωρίζει σαν 2,2ΤΒ. Πιθανή εξήξηση: στα τεχνικά θέματα των pc δεν είμαι καλά ενημερωμένος, όταν λοιπόν πρωτοσύνδεσα τον Seagate έκανα τη βλακεία και επέλεξα MBR αντί του σωστού GPT, έτσι λοιπόν βρέθηκα με δύο αφορμάριστα partition, ένα των 2,2ΤΒ και ένα των 750GB, και μην ξέροντας τι να κάνω για να διορθώσω το πρόβλημα, εγώ φυσικά ήθελα ένα partition των 3ΤΒ. Πήρα τηλ. λοιπόν ένα φίλο τεχνικό, μου είπε και κατέβασα το EASEUS Master, και μετά πήρε τον έλεγχο του pc μου μέσω Team Viewer και φορμάρισε κανονικά τον Seagate σε ένα partition των 3ΤΒ... :bigsmile: Link to comment Share on other sites More sharing options...
morpheusgr Μάϊος 14, 2012 #8 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2012 Δες και στο amazon, τον εχει στις 120 λιρες με δωρεαν μεταφορικα, ειναι λιγο φθηνοτερο απο τη χαμηλοτερη τιμη στον τσιγκουνη. Link to comment Share on other sites More sharing options...
racer Μάϊος 14, 2012 #9 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2012 4 τέτοιοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για RAID 5 ή υπάρχει κάποιος περιορισμός..; Link to comment Share on other sites More sharing options...
lord Μάϊος 14, 2012 Author #10 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2012 κυπρο μενω και ειναι περιορισμενες οι επιλογες μου Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Μάϊος 14, 2012 #11 Κοινοποίηση Μάϊος 14, 2012 4 τέτοιοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για RAID 5 ή υπάρχει κάποιος περιορισμός..; Δεν έχω ιδέα αν υπάρχει κάποιος περιορισμός, αλλά ο πειρασμός για RAID είναι όντως μεγάλος, γιατί τα γκάζια του Seagate στη διαμεταγωγή φαίνονται φοβερά για μηχανικό δίσκο. Εγώ έχω φοβερή περιέργεια να δω μόλις μου έρθει ο δεύτερος Seagate, πως θα συμπεριφερθούν τα δύο «αδελφάκια» μεταξύ τους, στην μεταφορά δηλαδή από τον έναν στον άλλο μη συμπιέσιμων δεδομένων. Π.χ., στο δικό μου pc έχω συνολική χωρητικότητα 10ΤΒ, εκ των οποίων τα 9ΤΒ είναι Blu-ray ISO, στα οποία ο ssd Vertex 2 που έχω για λειτουργικό δεν μπορεί ούτε «να πάρει τα πόδια του» που λέμε, η διαμεταγωγή του περιορίζεται στα ταπεινά 70ΜΒ/s. :suicide2: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Μάϊος 19, 2012 #12 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2012 Σε μητρική gigabyte P67A-D3-B3 θα υπάρχει πρόβλημα αν μπει σκληρός δίσκος με 3ΤΒ. Έψαξα στο internet αλλά δεν βρήκα βοήθεια Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Μάϊος 19, 2012 #13 Κοινοποίηση Μάϊος 19, 2012 Σε μητρική gigabyte P67A-D3-B3 θα υπάρχει πρόβλημα αν μπει σκληρός δίσκος με 3ΤΒ. Έψαξα στο internet αλλά δεν βρήκα βοήθεια Τι ακριβώς όμως εννοείς "πρόβλημα"; Αν εννοείς να βάλεις π.χ. τον Seagate των 3ΤΒ για το λειτουργικό, πρέπει απαραίτητα η μητρική να υποστηρίζει UEFI BIOS. Γενικά όντως φαίνεται να υπάρχει θέμα για όσους θέλουν να εγκαταστήσουν το λειτουργικό σε δίσκους μεγαλύτερους των 2,2ΤΒ. Αν όμως αναφέρεσαι να βάλεις τον Seagate ή οποιονδήποτε άλλο δίσκο 3 ή 4ΤΒ για απλό "βαρέλι", δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα για λειτουργικό Vista ή 7, ούτε καν για Windows XP! Αν δεις εδώ, και πατήσεις το "Migrate your data to 3TB on Windows XP", σου δείχνει πώς ακριβώς να φορμάρεις τον δίσκο στα XP για να εκμεταλλεύεσαι όλη την χωρητικότητα του δίσκου, με την βοήθεια του Disc Wizard που παρέχει η Seagate. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alexgk Μάϊος 21, 2012 #14 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2012 Τι ακριβώς όμως εννοείς "πρόβλημα"; Αν εννοείς να βάλεις π.χ. τον Seagate των 3ΤΒ για το λειτουργικό, πρέπει απαραίτητα η μητρική να υποστηρίζει UEFI BIOS. Γενικά όντως φαίνεται να υπάρχει θέμα για όσους θέλουν να εγκαταστήσουν το λειτουργικό σε δίσκους μεγαλύτερους των 2,2ΤΒ.Αν όμως αναφέρεσαι να βάλεις τον Seagate ή οποιονδήποτε άλλο δίσκο 3 ή 4ΤΒ για απλό "βαρέλι", δεν υπάρχει απολύτως κανένα πρόβλημα για λειτουργικό Vista ή 7, ούτε καν για Windows XP! Αν δεις εδώ, και πατήσεις το "Migrate your data to 3TB on Windows XP", σου δείχνει πώς ακριβώς να φορμάρεις τον δίσκο στα XP για να εκμεταλλεύεσαι όλη την χωρητικότητα του δίσκου, με την βοήθεια του Disc Wizard που παρέχει η Seagate. Από το site που δίνεις zarko κατάλαβα πως για να τον κάνω boot disc με λειτουργικό θα πρέπει να βάλω και κάποιο software κατά την εγκατάσταση των win 7 64 bit εκτός αν έχω uefi bios; Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Μάϊος 21, 2012 #15 Κοινοποίηση Μάϊος 21, 2012 Από το site που δίνεις zarko κατάλαβα πως για να τον κάνω boot disc με λειτουργικό θα πρέπει να βάλω και κάποιο software κατά την εγκατάσταση των win 7 64 bit εκτός αν έχω uefi bios; Δεν θεωρώ τον εαυτό μου και τον πλέον ειδικό, απλά έχω καταλάβει ότι για να βάλεις σε δίσκο 3 ή 4ΤΒ το λειτουργικό, θα πρέπει η μητρική σου να υποστηρίζει UEFI BIOS. Όταν ψαχνόμουν για να αγοράσω τον Seagate, είχα πέσει σε κάμποσα θέματα σε φόρουμ του εξωτερικού, όπου χρήστες είχαν μεγάλα προβλήματα μόλις εγκατέστησαν λειτουργικό σε τέτοιους δίσκους και η μητρική τους δεν υποστήριζε UEFI BIOS. Απο κει και πέρα, ακόμα και όταν θέλεις να βάλεις δίσκο 3 ή 4ΤΒ για απλό αποθηκευτικό χώρο, μπορεί να υπάρξουν αρκετοί «περιορισμοί» ανάλογα με το λειτουργικό και πόσο παλιά είναι η μητρική του pc. Στο σάιτ που σου έδωσα, η Seagate καλύπτει όλα τα «πιθανά σενάρια» τοποθέτησης ενός τέτοιου δίσκου σε κάποιο pc. Π.χ., σε XP, αν δεις το βιντεάκι που σου είπα, υπάρχει ο περιορισμός ότι ο δίσκος δεν μπορεί να φορμαριστεί σε ένα και μοναδικό partition των 3ΤΒ, ακόμα και με τη χρήση του προγράμματος που παρέχει η Seagate. Το θέμα είναι λοιπόν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να ρισκάρεις και να βάλεις τον Seagate των 3ΤΒ για λειτουργικό, εάν η μητρική σου δεν υποστηρίζει UEFI BIOS. Ο συγκεκριμένος δίσκος είναι ταχύτατος στην διαμεταγωγή, σύμφωνα με κάποια reviews είναι ο δεύτερος ταχύτερος μηχανικός δίσκος του πλανήτη αυτή τη στιγμή, πίσω από ένα δίσκο των 10.000 στροφών, ενώ δεν υπάρχει κανένας μηχανικός δίσκος των 7.200 στροφών οποιασδήποτε χωρητικότητας αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με αυτό το review, που να μπορεί να συγκριθεί στη διαμεταγωγή με τον Seagate. Φαίνεται ότι επειδή είναι ο πρώτος δίσκος με platters του 1ΤΒ, του δίνει αυτό το πλεονέκτημα. Τον συνδυάζεις λοιπόν με έναν γρήγορο ssd για το λειτουργικό, και το αποτέλεσμα είναι κυριολεκτικά θανατηφόρο. Έτσι τον έχω εγώ. Έχω έναν ssd Vertex 2 για το λειτουργικό, αλλά όλα τα αρχεία της δουλειάς μου είναι στον Seagate. Και ανοίγουν απίστευτα γρήγορα, έχω χαζέψει κυριολεκτικά. Αύριο περιμένω έναν δεύτερο ακριβώς ίδιο Seagate των 3ΤΒ, και μέσα στη βδομάδα περιμένω και έναν τρίτο. Οι τρεις Seagate θα αντικαταστήσουν σε μένα συνολικά οκτώ δίσκους (πέντε εσωτερικούς και τρεις εξωτερικούς), με σαφή πλεονεκτήματα στην κατανάλωση ρεύματος. Για τη ταχύτητα δεν το συζητάμε καθόλου, τι να συγκρίνουμε τώρα, τα αστεία 30-35ΜΒ/s των USB 2.0 εξωτερικών δίσκων μου με τα 150-200ΜΒ/s του Seagate;! Το μόνο μειονέκτημα που βρίσκω εγώ τουλάχιστον στη χρήση τέτοιων τεράστιων δίσκων, είναι το ότι αν χαλάσει κάποιος τέτοιος δίσκος και τα δεδομένα δεν υπάρχουν σε backup, οι απώλειες θα είναι τεράστιες... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Μάϊος 22, 2012 #16 Κοινοποίηση Μάϊος 22, 2012 Πριν από μερικές ώρες μου ήρθε και ο δεύτερος Seagate Barracuda 3TB, το «δίδυμο αδελφάκι» του πρώτου. Αύριο θα μου έρθει και ο τρίτος, οπότε θα έχω πλέον τρίδυμα! Το φορμάρισμα του δεύτερου Seagate σε ένα partition των 3ΤΒ ήταν αυτή τη φορά παιχνιδάκι, τον συνδέετε, πηγαίνετε κατευθείαν στο disk management, επιλέγετε GPT και τελειώσατε. Αντέγραψα στα γρήγορα ένα Blu-ray ISO των 40GB από τον έναν Seagate στον άλλο, για να δω πώς επικοινωνούν τα δίδυμα αδελφάκια μεταξύ τους. Χρειάστηκαν περίπου πέντε λεπτά, και η διαμεταγωγή ήταν καρφωμένη ουσιαστικά στα 120ΜΒ/s. Εδώ οφείλω να ομολογήσω ότι περίμενα κάτι καλύτερο, αλλά να μην ξεχνάμε ότι ο πρώτος Seagate ήταν ουσιαστικά σχεδόν τίγκα με μόλις 150GB ελεύθερα, ενώ ο δεύτερος ήταν εντελώς άδειος. Έχω να κάνω άπειρες αντιγραφές ακόμα, οπότε θα δούμε. Μόλις αντιγράφηκε το Blu-ray ISO, έτρεξα το HDtune, για να δω τι ψάρια θα πιάσει ο δεύτερος Seagate, ουσιαστικά όμως εντελώς άδειος και παρθένος αυτή τη φορά. Όπως βλέπετε, πήρα ουσιαστικά μια μέτρηση πανομοιότυπη με του πρώτου, οπότε το πόσο γεμάτος είναι ο δίσκος δεν φαίνεται να επηρεάζει τις μετρήσεις του HDtune. Και όπως βλέπετε, και αυτόν τον αναγνωρίζει και πάλι το HDtune σαν 2,2ΤΒ, οπότε πρόκειται μάλλον για bug του προγράμματος. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zarko1 Ιούνιος 10, 2012 #17 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2012 Τελικά τα κατάφερα να πιάσω σε αντιγραφή από τον ένα Barracuda στον άλλο, τα «μέγιστα γκάζια» που προσφέρουν στη διαμεταγωγή οι νέοι Barracuda των 3ΤΒ της Seagate. :magic: Για να συμβεί βέβαια αυτό, πρέπει το αρχείο που μεταφέρετε από τον ένα Barracuda στον άλλο, να βρίσκεται γραμμένο στα εξωτερικά όρια του platter στον δίσκο αντιγραφής, αλλά και να γραφεί επίσης στα εξωτερικά όρια του platter στον δίσκο που θα αντιγραφτεί! Δείτε τη φωτό. Το συγκεκριμένο Blu-ray ISO των 29GB «πέταξε κυριολεκτικά» από τον ένα Barracuda στον άλλο, μέσα σε δύο λεπτά και σαράντα δευτερόλεπτα, δηλαδή με μέση διαμεταγωγή 185MB/s!!! Το Image Burn έδειχνε ταχύτητες διαμεταγωγής που έπιασαν «ταβάνι» στα 208MB/s ενώ η μίνιμουμ διαμεταγωγή έπεσε για ελάχιστα στα 165-170MB/s, αλλά ανέβηκε σχεδόν αμέσως... Να θυμίσουμε εδώ ότι μιλάμε πάντα για μη-συμπιέσιμα δεδομένα όπως είναι τα Blu-ray ISO, στα οποία οι περισσότεροι ssd απλά παραδίδουν το πνεύμα, με πολύ χαμηλές ταχύτητες διαμεταγωγής, π.χ., ο δικός μου Vertex 2 των 90GB που έχω για το λειτουργικό, περιορίζεται στα 70MB/s ταχύτητα αντιγραφής σε αρχεία Blu-ray... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούνιος 10, 2012 #18 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2012 Να θυμίσουμε εδώ ότι μιλάμε πάντα για μη-συμπιέσιμα δεδομένα όπως είναι τα Blu-ray ISO, στα οποία οι περισσότεροι ssd απλά παραδίδουν το πνεύμα, με πολύ χαμηλές ταχύτητες διαμεταγωγής, π.χ., ο δικός μου Vertex 2 των 90GB που έχω για το λειτουργικό, περιορίζεται στα 70MB/s ταχύτητα αντιγραφής σε αρχεία Blu-ray...Το όριο των 70MB/s ισχύει στην περίπτωσή σου, γιατί τόσο είναι το όριο των Vertex 2 90GB που έχεις, σε incompressible data. Μην γενικεύεις όμως, πως ισχύει στους περισσότερους SSD γιατί δεν αληθεύει.Τα νούμερα πάντως του Seagate είναι πολύ καλά για αποθήκη. Σκέφτομαι κι εγώ την αγορά τριών για raid5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
NoDsl Ιούνιος 10, 2012 #19 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2012 Τα νούμερα πάντως του Seagate είναι πολύ καλά για αποθήκη.και όχι μόνο.http://www.thelab.gr/barebones-nas-media-players-gadgets-etc-reviews/synology-ds412-review-store-it-like-sir-110077.html?garpg=8#content_starthttp://www.thelab.gr/barebones-nas-media-players-gadgets-etc-reviews/synology-ds412-review-store-it-like-sir-110077.html?garpg=9Κάτω κάτω έχω νούμερα με το δίσκο άδειο και γεμάτο. CDM. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jax7480 Ιούνιος 10, 2012 #20 Κοινοποίηση Ιούνιος 10, 2012 και όχι μόνο.http://www.thelab.gr/barebones-nas-media-players-gadgets-etc-reviews/synology-ds412-review-store-it-like-sir-110077.html?garpg=8#content_starthttp://www.thelab.gr/barebones-nas-media-players-gadgets-etc-reviews/synology-ds412-review-store-it-like-sir-110077.html?garpg=9Κάτω κάτω έχω νούμερα με το δίσκο άδειο και γεμάτο. CDM.Thanks. Άρα όντως είναι καλή επιλογή για το raid, αν και ακόμα το σκέφτομαι. Όχι για την επιλογή του drive, αλλά για το raid5. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.